Na pewno jak każdy serial też ten ma absurdy i pomyślałam że taki temat będzie
ciekawszy niż kolejna bitwa par które dzielą się na części no i sry zaśmiecają forum -.- bo
są bez sensu na forum odnośnie serialu czyli jego fabuły a nie które fanki jakie mają
fantazje z bohaterem.
Dla mnie jednym z największych absurdów była pokazywana głupota dziewczyn :
- brak zrobienia kopii filmów - które kręcił Ian
- Zostawienie włączonego laptopa na wierzchu podczas "otwartego domu" - chodzi mi o
dom Emily.
- No i zbiegi okoliczności zauważyłyście że one stoją blisko A. 2 albo 3 raz i nigdy nie
widzą jej twarzy ? mało tego żadna nie poświeciła jej/jemu na twarz latarką - sytuacja z
ostatniego odcinka ;p No ja to bym oślepiła latarą a później walnęła czymś co podleci w
ręce;p no i Hanah zamiast walnąć osobę drzwiami i lecieć to siedzi w tym samochodzie i
zonk.No fakt szok bo kogoś stuknęła;p
Chociaż niby ofiara po takim stuknięciu powinna mieć jakiś szok i przez chwile siedzieć
na tej ziemi .
- no i zawsze zawsze ! ale to zawsze kiedy są blisko zdemaskowania A. albo robią jakąś intrygę 2 lub 3 bohaterką zawsze coś wypada że akurat nie mogą się pojawić- no takie
zbiegi okoliczności
- i co się stało z tą psychologiem skoro A. ją wypuściła ? Czy serio nie mogła iść na
policje że ją ktoś przetrzymuje albo ukradkiem chociaż powiedzieć dziewczyną. Czy
dorosła kobieta boi się jakiegoś nastolatka co robi sobie głupi żart - chyba że a to nie
nastolatek/a
Choco to tak dla przypomnienia;p teraz ciężko co kolvviek znaleźć na forum, ja np nie mogę znaleźć linku do audycji na żyvvo;p
Ok, ok. :) Tylko mówię, że już było. Gdyby nie było tych różnych tematów ubóstwiających różne postaci łatwiej byłoby się połapac. :D
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/403263_334330759922601_1000 00370390903_1119015_1937009280_n.jpg
hahahahah, zobaczcie :D
Mam dokładnie identyczne wrażenia i przemyślenia, ale masz rację dziewczyny są jakieś głupiutkie z tymi dowodami..Nie pojmuję jak można zostawić tak komputer włączony i bez żadnego zabezpieczenia, albo że nie zrobiły sobie kopii filmu. ... niczym 12 latki a nie licealistki. Przecież młodzież licealna nie jest głupia.
Kiedy wspominam siebie kiedy miałam 12 lat to jestem pewna ,że poradziłabym sobie z A :D Ale ja zawsze byłam małym szatanem..Szczerze ,że im więcej czytam tych dowodów przeciwko Ezrze tym bardziej w nie wierze :D Wszystko pasuje, tylko brak motywu, i zachowanie A bardziej pasuje do nastolatka...
No bo co one mu mogły zrobić ? Może mści się za to ,że Aria na niego wpadła wtedy w Holis ? o.o
No, wszyscy mówią : Wiemy, że Alison lubiła starszych itd itp. Ale przecież wtedy on był zaręczony z tą laską której imienia nie pamiętam a nie chce mi się otwierać drugiej karty i paczeć :)
Mam takie same odczucia jak Wy, co pewnie często podkreślam, ale jak dla mnie możliwe jest to, że dopiero w ostatniej chwili dowiemy się całej prawdy o Panu Fitz. Póki co wskazówek co do niego jest bardzo dużo (ta strona, o której pisałam), więc może je miała na myśli Ashley Benson (chyba ona) mówiąc o tym, że wszystko się zgadza i tworzy całość. A że Ian Harding się śmiał, gdy przeczytał kim jest "A" można odbierać w różny sposób.
1. To nie on, skoro powiedzieli o jego reakcji.
2. To on, bo każdy znając jego reakcję pomyślałby "przecież gdyby Ezra był A, nikt nie mówiłby, że się śmiał", a jednak to jego wykluczenie byłoby błędne.
Mam nadzieję, że to, co napisałam wyżej jest w miarę zrozumiałe, bo w mojej głowie widać różnicę bardzo przejrzyście, ale nie wiem, czy ubierając myśli w słowa wychodzi tak samo.
No , może mówiąc ,że Ian się śmiał chcieli nam trochę pomóc w rozwiązaniu.. Lub pomyśleli ,że kiedy dowiemy się,że Ian się śmiał to go wykluczymy a on będzie A...
W każdym bądź razie Ian współpracował z A. i dobrze je znał ;p
Pamiętacie jak A go zwaliła z wierzy i Ian w ostatniej chvvili powiedział "Miało Cię tu nie być" albo "Co ty tu robisz?" jakoś tak;p
Zresztą jeśli A. będzie jedno i będzie to dziewczyna która współpracowała z Ianem przezpewien czas to kolejny Absurd- Jak dziewczyna wyniosła truchło z kościoła zawiązane w sznury ?!
A przypominam że zwłoki nie są super elastyczne czasai łamię się kości by nieboszczka ułożyć vv trumnie ;p
Zawsze mam mrówki na nogach jak słyszę o łamaniu kości czy czymś :D
Otóż dlaczego sądzisz ,że kobieta jest słabsza od mężczyzny ?
Najwyraźniej w Rosewood licealiści mają rozumy Polskich uczniów podstawówek. :D hahaha..
W sumie to to nie jest śmieszne, tylko TRAGICZNIE PRZYKRE. :(
Składam wyrazy współczucia bohaterkom PLL.
Jest i to niestety ...
Po prostu gdy scenarzyści rozdawali inteligencje bohaterki ustawiały się po urodę :D
W sumie wiesz, jakby od razu się wszystko okazało to byśmy tego nie oglądali. A one jakby były cwane to w pierwszych 5 odc by się cała zagadka rozwiązała. To wszystko jest tak skonstruowane aby jak najdłużej ciągnąć serial. To może nie najlepsze rozwiązanie robić z bohaterek idiotki nie kumate ale najwidoczniej tak się bardziej opłaca.
rozumiałam bohaterki do odcinka w szklarni gdzie stały we cztery przed A i miały pod ręką wszystko .! wiem że scenarzystą chodziło tylko o chwilę napięcia i wgl. że nie mogli podać jak na tacy kto i co ale nooo kurczę ...!wiem że scenarzyści liczyli na to że wszystkie nastoletnie fanki wstrzymają oddech w tym 1 momencie by po chwili z ich ust wydobył się dzwięk np.--- nooo kurczę, gońcie go do jasnej ciasnej .!!!! (przynajmniej ze mną tak było tylko ocenzurowałam trochę ...;P)
One (bohaterki ) rozumiałam je , miały sekrety a A wykorzystywało je żeby robiły co im kazała , ale wtedy stały we cztery razem i wgl. ja nie mogeeee..............
Inteligencje i zgrywki A daloby sie polaczyc;p ale no juz iwdac ze serial jest na sile przeciągany ;p
Może teraz to tak fajnie brzmi, ale gdyby samemu stało się przed osobą "nieokiełznaną", która w każdej chwili może się na nas rzucić, to nie wiem, czy ja bym zaświeciła latarką, żeby jeszcze tę złą "A" rozjuszyć. Prędzej bym zaczęła uciekać. :D
ja bym na pewno rzuciła w A. tą skrzynką, a potem... nie wiem, starała się związać? cokolwiek, były ich trzy, jedna w drodze, miały szanse :D
To znaczy ja wiem, że raczej nie byłabym w stanie rzucić tą skrzynką, ale skoro Emily wiedziała, że stanie z "A" oko w oko to raczej powinna sie przygotować do tego psychicznie i nie spanikować, tylko coś W KOŃCU zrobić. Ale to Emily. No i fakt, że były trzy to też inna sprawa- o wiele łatwiej byłoby coś zrobić.
przecież chyba nie myślały żę A przyklęknie na kolana i będzie płakać i przepraszać hahah ;P powinny się przecież na taki zwrot akcji przygotować no ale cóż ... taka wola scenarzystów i reżysera ..;)
Heeh kolejny absurd Hannah vv domu i słychać że zapovviada się na burze, Aria stoi pod kinem.teatrem czy czymś tam ładna pogoda xD
I ta scena vv łazience raczej Ezra nie jest A bo to by było dzivvne że nauczyciel vvchodzi do damskiej toalety ....
Takie dzivvne te odcinki skupili się bardziej na uczuciach dzievvczyn niż na ich problemie jakby zlały kim jest A xD a zamki do drzvvi vvejsciovvych mają piekne xD
nie ma co ... ;p nic tylko si evvlamvvac;p
nie wiem czy ktoś już tu poruszał wątek Jasona xd
w 1 sezonie jest na kilka odcinków taki ułożony Jason, brunet po Ive League, w tym czasie w domu DiLaurentisów mieszka Maya. Dom ten jest koło Emily i ma wysokie schody do drzwi. Widać też że jest przy samej drodze
Jason powraca w 2 sezonie, jako zbutnowany dość blondyn, który ma różne dziwne pomysły i jest zakochany w Arii. Mieszka w swoim rzekomo starym domu, który jest przez płot z domem Spencer. I dom ma werandę, i jakby swój podjazd w kształcie koła? Coś takiego jak rondo.
było;p ale Widać że scenarzyści nie myślą -.-
tak btvv dziś vv odcinku spencer mogła przez lade sięgnąć ten atlas odvviedzin a nie przechodzić;p
Zresztą znovvu te "zbiegi okoliczności" i rozvviązanie sytuacji z Lucasem było takie głupie...
dokładnie, a tak traciła czas i ta babka mogła to zauważyć. zero pomysłowości, a takie sprytne i zaradne niby... :D
zamki w drzwiach mają genialne, zwłaszcza Hanna. A. może sobie spokojnie chodzić po ich domach, gdy ich nie ma, bo ani alarmów, ani normalnych zamków, ani żadnych innych trudności...
a ja się wciąż zastanawiam nad sekretem dziewczyn. czy tu chodzi o to, że wrzuciły petardę do domu Jenny? ( już się pogubiłam :( ) nawet jeśli o to chodzi, to przecież mogły powiedzieć, a nie czekać, aż "A" do końca ich zgnębi... przecież im dalej brną ze swoim bohaterskim zachowaniem, tym bardziej komplikują sobie życie. to jest moim zdaniem największy absurd, który mogłabym zrozumieć tylko wtedy, kiedy ich sekretem byłoby zabójstwo Alisson. przepraszam za chaotyczną wypowiedź, mam nadzieję, że coś z tego zrozumiałyście/liście. :)
ale jakby się przyznały to by było na nie, bo przecież nikt by nie ukarał martwej dziewczyny. a wiesz, znamy mamę Emily czy rodziców Spencer i nie byliby przeszczęśliwi jakby ich córki znowu miały jakieś porachunki z policją : D takie jest przynajmniej moje zdanie
aha, no i zaczęłyby się pytania o to dlaczego Toby się przyznał, możliwe że odkryliby że Toby i Jenna... No wiecie xd
no tak, tak, ale wydaje mi się, że i tak poniosą mniejsze konsekwencje niż w przypadku starania się odkrycia tożsamości "A" :) zresztą może to nie tylko ten sekret decyduje o tym. mam taką nadzieję, bo nie wydaje mi się wart tego wszystkiego. :)
Ja natomiast nie rozumiem tego, czemu one nie pójdą na policję. Chyba nie usuwały wiadomości od "A", a wszystkie sekrety typu ten, że Aria zadawała się z nauczycielem, zostały wyjawione. Ale nie, one wolą same bawić się w detektywów ! Ok, rozumiem, że Garret też jest policjantem itp. Ale to wszystko jest już zabawne. Nie mogę się doczekać finału sezonu. Kim jest ta wszechwiedząca osoba, która tak utrudnia im życie.
Teoria o Morderstwie Ali przez nich nie jest głupia... ale nie logiczna jak wytłumaczyć że to Spence poszła jej szukać.
Spoiler !
Filmik ktory jest pokazany w zwiastunie 17 odc. gdzie spence stwierdza ze sa to jej ostatnie chwile zycia tzn. Ali,
Jest bez sensu bo w takim razie Ali zginęła w czyimś pokoju - o ile dobrze pamiętam pokój jest różowy i widać na nim boya janny !
ALe to bez sens w noc zaginięcia piły w szopie Spencer i wtedy zginęła Ali, Spence poszła jej szukać i słyszała jej krzyk, mało tego miała na sobie sweter Tobiego taki sam sweter znaleziono na jej zwłokacj zakopanych w altance jej domu !
Potem na cmentarzy jest filmik że Ali jednak nie jest duszona na ziemi jak nas utwierdzano połowe sezonu...
I wstaje z ziemi czyli że zginęła potem... ale co poszła w środku nocy do czyjegoś domu ? Bez sens..
Jeszcze mówię wam okaże się że na filmiku bd mieć sukienkę a nie zielony sweter ;p
btw. jak znów A usunie im ten filmik a one nie zaniosą go na policje zwątpię do końca w inteligencje bohaterek i scenarzystów !!!!
może faktycznie po spotkaniu z Ianem poszła z jakiegoś dziwnego powodu do a). domu Garetta; b). domu Jenny i Toby'ego, a skoro Jenna i Garett już wtedy razem się kręcili [wg tego spisu odwiedzin i wypisów ze szkoły dla niewidomych], to mógł tam być Garett. może chciał się zemścić za Jennę, czy coś. Ali miała wiele sekretów i nie bez powodu kazała przyjaciółkom pić, a sama sobie potem wyszła. :D
ważne, aby miała tę żółtą bluzkę i bluzę Toby'ego, wtedy będzie wiarygodnie. :P
jej, chyba znowu nie popełnią tego błędu. xD ciekawe, co będzie z pozostałymi lalkami.
Hmm o może Z Garettem miała Ali romans xD!? albo no wiecie Garettowi mogło zaszkodzić w karierze sex z małoletnią + niewidomą... byłoby że ją wykorzystuje ...
A Ali ich przyłapała i stwierdziła że bd szantażować albo że powie Jannie że Garett i Ian to pedofile
Jeszcze do następnego odcinka :
http://www.youtube.com/watch?v=gOrVdceOFbg 0:05 chyba jest jenna na kolacji z kimś pytane czy to ezra czy noel ?
i widać zielony rękaw więc może scenarzyści jednak myślą ! :D
http://www.youtube.com/watch?v=bzsX2JRsA-o&feature=related
sry ale jeśli Hanah psuje pena gdzie jest jakiś dowód to jest głupia ! zresztą po schudnięciu cały czas jest kreowana na pustą i głupią blondyne xD! no sry ale to jest prawda, jest zdeczka samolubna i myśli o sobie. Jeśli A zagrażałaby osobie którą kocham to bym jej nie okłamywała tylko robiłą wszytsko by dorwać A. a nie ukrywać to wiadomo że to A nakręci