PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73271
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Na pewno jak każdy serial też ten ma absurdy i pomyślałam że taki temat będzie
ciekawszy niż kolejna bitwa par które dzielą się na części no i sry zaśmiecają forum -.- bo
są bez sensu na forum odnośnie serialu czyli jego fabuły a nie które fanki jakie mają
fantazje z bohaterem.

Dla mnie jednym z największych absurdów była pokazywana głupota dziewczyn :

- brak zrobienia kopii filmów - które kręcił Ian
- Zostawienie włączonego laptopa na wierzchu podczas "otwartego domu" - chodzi mi o
dom Emily.
- No i zbiegi okoliczności zauważyłyście że one stoją blisko A. 2 albo 3 raz i nigdy nie
widzą jej twarzy ? mało tego żadna nie poświeciła jej/jemu na twarz latarką - sytuacja z
ostatniego odcinka ;p No ja to bym oślepiła latarą a później walnęła czymś co podleci w
ręce;p no i Hanah zamiast walnąć osobę drzwiami i lecieć to siedzi w tym samochodzie i
zonk.No fakt szok bo kogoś stuknęła;p
Chociaż niby ofiara po takim stuknięciu powinna mieć jakiś szok i przez chwile siedzieć
na tej ziemi .
- no i zawsze zawsze ! ale to zawsze kiedy są blisko zdemaskowania A. albo robią jakąś intrygę 2 lub 3 bohaterką zawsze coś wypada że akurat nie mogą się pojawić- no takie
zbiegi okoliczności
- i co się stało z tą psychologiem skoro A. ją wypuściła ? Czy serio nie mogła iść na
policje że ją ktoś przetrzymuje albo ukradkiem chociaż powiedzieć dziewczyną. Czy
dorosła kobieta boi się jakiegoś nastolatka co robi sobie głupi żart - chyba że a to nie
nastolatek/a

Chile91

" - i co się stało z tą psychologiem skoro A. ją wypuściła ? Czy serio nie mogła iść na
policje że ją ktoś przetrzymuje albo ukradkiem chociaż powiedzieć dziewczyną. Czy
dorosła kobieta boi się jakiegoś nastolatka co robi sobie głupi żart - chyba że a to nie
nastolatek/a"
SPOILER
ona wróci.
SPOILER
poza tym A zapewne miało na nią jakiegoś haka, przecież ot tak by nie odeszła.

Ale chyba zapomniałeś/aś dodać tego, że jak Sullivan dzwoniła do Emily, że wie, kim jest "A", to nie pofatygowała się, żeby powiedzieć, a Emily też nie pomyślała, żeby się zapytać.

użytkownik usunięty
Chile91

oczywiscie masz racje, przeciez to jasne ze A musi podsłuchiwac dziewczyny, wiec powinny zainwestowac w wykrywacz plusk czy co w tym stylu :D ale gdyby Sullivan powiedziala Em kto jest A przez tel to raczej nie miałoby to sensu , tak jak reszta zdarzen

Chile91

ja przez chwilę wierzyłam, że Emily rzuci A. w twarz tą skrzynką, ale potem przypomniało mi się, że to NADAL Emily.. akurat Hannę rozumiem, że nic nie zrobiła, pewnie przez chwilę myślała, że potrąciła którąś z dziewczyn, ale i tak mogły szybciej biec! :D

yootsuu

No nie?! Hhahahahha, tez tak myślałam, że mogłaby tym rzucić w "A", ale nie, skąd hahahaa

Chile91

@Chile91 bardzo dobry pomysł. I wielkie dzięki! Ktoś w końcu zauważył śmietnik jaki robią te wszystkie rankingi. Bo jak ktoś nowy przyjdzie i przez przypadek założy temat, który już się tu pojawił to wszyscy zaraz krzyczą. A jak 4 na 5 tematów na stronie głównej dotyczy najlepszych/ najgorszych par, ubrań, itd to jest wszystko super.
Przepraszam, że też zboczyłam z tematu, ale męczyło mnie to od wakacji.

martusia565

Mnie to męczy już dłuższy czas jeśli mam być szczera, czasami mam wrażenie że średnia oglądalność to 10lat -.-' no toma być forum raczej poświęcone fabule i naszym odczuciom a nie podjaraniu się "oooh bo on jest swiit" "ooh ale ładna sukiena" no błagam ! -.-

Ja po pierwszym sezonie miałam odczucie że dziewczyny inteligencją nie grzeszą.

A jak Aria i Ezra się przyznali to sry. ale Aria mogła pyskować ojcu że sam ze swoją uczennicą flirtował- o czym wspomniała mama Arii. No ale one też są zagrzeczne.
Biedna Hanah bd musiała się z tą głupią siostrą przyszywaną męczyć, ale niestety jej ociec tego nie widzi że to wina tamtej zołzy ;p

ocenił(a) serial na 4
Chile91

moim zdaniem gra aktorek jest raczej słaba, na miny Hanny jak je, czy się dziwi patrzeć nie mogę, zresztą Emily i Aria nielepsze są, jedynie Spencer jako tako daje radę, tylko ta jej czapka na klej przyklejona w ostanim odcinku mnie wkurzała :) serial ma fajną fabułę dlatego go oglądam, bo gra aktorska i czasem brak logiki pozostawia wiele do życzenia

Chile91

świetny temat, czasami jak oglądam PLL to żal ściska...
~Rozumiem że Aria jest jeszcze naiwną nastolatką ale na co liczył Ezra mówiąc rodzicom że ją kocha?!?! przecież to było oczywiste że nikt nie zaakceptuje tego związku ;/
~dlaczego dziewczyny nadal nie zasłaniają zasłon w oknach skoro znalazły kasete od podglądacza??
~dlaczego A przez miesiąc nie dawał/a znaku życia? zadał/a sobie tyle trudu żeby dziewczyny zostały skazane na prace społeczne??
~gdyby Spencer przyszła do szklarni z Toby'm to miałyby większe szance na dorwanie A, a nie staneły na przeciwko niego/niej we trójkę i liczyły że sam się podda ;/

Czarodziejka_z_Ksiezyca

Nie dziwie się że Ally tak łatwo nimi panipulowała skoro są takie nieogarnięte ;p

Czarodziejka_z_Ksiezyca

znalezienie zwłok Ali też było dziwne. Rok było pod altanką ok teraz pytanie skoro rozpoznali je na miejscu rozkład ciała nie był duży, ale zwłoki śmierdzą niemiłosiernie czuć je na dużą odległość plus jakieś zwierzęta się padlinożerne skuszą - nikt tego ni czuł ? nie widział ?
Dom jest na domie teoretycznie nikt nie słyszał czegoś podejrzanego że kogoś tam mordują albo ktoś tam zwłoki zakopuje ?

Chile91

Najmłodsza osoba ma tutaj chyba 14 lat hahaha ;D
Ale fakt, kiedyś mnie te konkursy tak nie denerwowały, ale teraz powoli zaczynają, ciężko się odnaleźć czasem.

I jeszcze do tych absurdów i pomyłek dodałabym miejsce zamieszkania Alison/Mayi.
W 1x01 jest pokazane, że Maya/Ali mieszkają obok Spencer. W 2x09 chyba pokazane jest zupełnie coś innego, nie ma ulicy, jest ścieżka itd.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

To Maya nie mieszkała obok Emily?

ocenił(a) serial na 5
Chile91

Haha, nie jestem sam z tymi rankingami :D Aż kiedyś myślałem o tym, aby założyć gdzieś jakieś osobne forum o PLL, ale nie jestem zbyt dobry w takich sprawach ;] Poza tym, coś czuję, że większość zbyt bardzo przywiązała się do tego, żeby je opuszczać ;]

Chimcharo

Filmwebowe forum, mimo tego śmietnika, ma coś w sobie, że chętnie się tu powraca ;p Na jednej stronce masz wszystko, tu piszesz, tu obczajasz jakiś polecany na forum film :)
Najpoważniejszą wadą jest to, że uzależnia..

ocenił(a) serial na 5
ScaryDreams

Aż szkoda gadać, co tu się działo w czasie wakacji xD Gdybym mógł, to pewnie cały dzień bym tu spędził ;]

Chimcharo

Ja większą część wakacji spędziłam na offtopie Pamiętników wampirów... All day, all night xd Wtedy byłam poważnie uzależniona, ale dowiodłam tego, że można się z tego "wyleczyć" :p Matko! jak to w ogóle brzmi xd

ocenił(a) serial na 5
ScaryDreams

Tutaj było podobnie xP Zaspamowaliśmy chyba 5 części "Kim jest "A"?" :D Prawie do rana tutaj siedzieliśmy xD Ale przynajmniej nie było nudno :)

Chimcharo

I pewnie zamiast rozważać nad tym, kim jest A. robiliście forumowe imprezy, dzieliliście się wrażeniami po danym dniu i "śpiewaliście" piosenki ;D A A. nadal w ukryciu... ;p

martusia565

zgadzam się w 100%, po co tyle pisać kto do kogo pasuje, czy kto jest ładniejszy.

Chile91

Czasami odnoszę wrażenie,iż scenarzyści mają nas -widzów za tępych ,głupich itd.
Myślą ,że nie zauważymy niedociągnięć ,pomyłek itd.?I nie chodzi mi tylko o PLL ,a o większość filmów,seriali ,które oglądam ;p

cocoatea

Dokładnie ^^ ale no cóż większość produkcji jest zrobiona na kase i to tak naciągane żeby jednak jakoś się zgadzało i oglądalnośc podbić.

Mnie Emily po prostu zszokowała z tym kremem - co miała hormon dodawany - skoro cholera mać krem nie działał to ja bym go wymieniła po 3 dniach a nie smarowała ile wlezie xD

a tak z tym domem to macie racje wg książki Ali i Spencer były sąsiadkami a nawet coś z początku mi się kojarzy że to wyglądało jakby Hanah mieszkała na przeciwko.

Tak samo wyświetlenie tego filmiku na cmentarzu no cholera ja bym się jak głupia nie patrzyła na ten film tylko szukała źródła- rzutnika.
Serio czasami inteligencja głównych bohaterek mnie przeraża i powala- A. to chyba powinna dawno je ukatrupić z ich logiką ;p
A. się tak łatwo włamuje do ich domów - cz to trochę nie dziwne ?;p takie wielkie domy a nawet żadnej ochrony anty włamaniowej ? Albo u Spencer wybiła szybę i popchnęła Arie- było coś takiego - to rodziców nie zszokowała ta zbita szyba ?

Zresztą głupota jest że działają na swoją rękę a nie na policja;p
A w ostatnim odcinku A zgubiła chyba tylko telefon, a nie kluczyki od samochodu;p a sie wkurza że nie wchodzi do samochodu.

Dziś mi się sniło że widać w odbiciu szyby było widać twarz "A" i śniło mi się że to Ezra - ale moje sny ostatnio są nie logiczne ;p a jeśli Ezra byłby A to ciąg absurdów po prostu przekroczy wszelkie normy bo - jaki on by miał motyw? a z roswood nie jest w ogóle jakoś powiązany. No chyba że byłby w paczce z Ianem i resztą. Ale żeby Aria nie rozpoznała swojego faceta w kronice;p albo czegoś w jego mieszkaniu;p

odcinek 2x13 był też dziwny ... jakiś taki hmmm w pewnym momencie miałam wrażenie że zrobiony na siłę, bo serio nikt nie zauważył jakoś dziwnie zachowujących się ludzi w tych maskach;p skoro Noel był ustawiony z Alice na ten plan, to nie zorientował się wtf. ze jest więcej takich postaci ?

użytkownik usunięty
Chile91

najbardziej zalosna scena to ta na cmentarzu... tragedia... to bylo po prostu glupie

Ja się tak zastanawiam czemu je policja skazała na te roboty tak skoro nic im nie udowodniona - znalezioną tylko tą łopatę ....i co z tego nie było podejrzane dla policji, że w ziemi jest zakopany manekin, że w stodole stoi jakiś samochód?
Właśnie scena gdzie omdlewa emili przez spaliny... no nie wierze że ta stodoła była tak szczelna, paliwo kiedyś się jednak kończy - bo nie można zbić szyby i wyłączyć samochodu - były kluczyki w stacyjce.
No i pytanie kto wyciągnął emily z tej szopy ??

użytkownik usunięty
Chile91

Emily wyciągnęła Jenna za pomocą swojego pomagiera /chłopaka/kochanka policjanta, bo to oni podłożyli łopatę przecież itp.Oni je chcieli wrobić.

użytkownik usunięty
Chile91

a wgl to skoro Ali i Spencer byly sąsiadkami, a w domu Ali mieszkała Maya to gdzie mieszka Jason, skoro on tez mieszka kolo Spencer ? Czy moze on wprowadzil się tam kiedy Maya i jej rodzina się wyprowadzili ?

ocenił(a) serial na 9

Oni już się pewnie sami pogubili z tymi domami i wgl.. Niektóre momenty są niedociągnięte.. W sumie, jak A zgubiło telefon to mogło i kluczyki.. Może dziewczyny ich nie zauważyły.. Nie wiem.. Ej, właśnie. Dali im prace społeczne za łopatę xd No może i jest narzędziem zbrodni ale ta policja to też mogła by bardziej efektownie się wziąć za tą sprawę. No kurde, Ali już ponad rok nie ma a oni nadal nic. (Ale mówię tak może dlatego, że za dużo się naoglądałam tych kryminalnych seriali typu Kości i CSI, a tam to szybko wszystko idzie).. No ale wg mnie to jak nie mogą dotrzeć do mordercy to mogli by sie starać i cały czas szukać.

ocenił(a) serial na 10
Chile91

W domu Spencer to akurat przecież był Mike.

A A się wkurza, bo zgubiło oba przedmioty... (Przynajmniej ja tak to zrozumiałam) ;)

Zgadzam się z Wami co do absurdów. Mnie jednak najbardziej właśnie irytuje głupota i naiwność dziewczyn i naciągane zbiegi okoliczności ;)

kwiatuszekk14

Ale szyba i tak vvybita.

Głupia scena była jeszcze z zniknięciem ciałą Iana

Tyle ludzi dookoła itd.. a serio zdjęcie zvvłok i ich vvyniesienie to nie jest taka łatvva sprawa....
potem było bez sensu też znalezienie jego zvvłok. skoro na tym liście Ian przyznaje się do zabicia Ali, to dlaczego policja oskarża dzievvczyny za łopatę ?

ocenił(a) serial na 10
Chile91

Mnie najbardziej zirytował moment kiedy ich terapeutka dowiedziała się kim jest A i zamiast powiedzieć Emily przez telefon to poprosiła ją o spotkanie. Nie wierzę, że dziewczyna, którą ktoś przez tyle czasu śledził, nękał, nie będzie chciała natychmiastowo dowiedzieć się kto to robił..

W ogóle jeżeli chodzi o tą łopatę to wszystko jest pomieszane. Np. Dali im prace społeczne za bycie podejrzanym o morderstwo w którym na dodatek mają już niby "sprawcę" ? Czy policja nie zauważyła tej lalki, manekina którą dziewczyny wykopywały ? nie pomyśleli, że to podejrzliwe ? -,-'

FreeTouch

Dokładnie, a do tego te idiotki milczą i nic nie móvvią to bez sensu ... tak z tymi filmami video mogły kurcze pokazać je rodzicom.... a te czekają na moment jak A sama się ukaże. Szczeże analizując te absurdy chce żeby serial jak najszybciej się skończył...

ocenił(a) serial na 10
Chile91

A ja szczerze mówiąc, gdybym nie weszła na ten post, nie zauważyłabym tylu błędów, absurdów. Wyciągam przyjemność z oglądania przygód Arii, Hannah, Spencer i Emily, ale scenarzyści i reżyser powinni moim zdaniem bardziej "zainspirować" się książką. Wtedy serial byłby bardziej wiarygodny ;)

użytkownik usunięty
Chile91

no i rodzice poszliby na policje, a na policji jest Garett, który ma jakis związek z tą sprawa (moze byc jednym z pomocników A)

A co do Sulivan i Emily to nie miałoby sensu, jakby od razu powiedziala jej kim jest A. Mogli inaczej rozegrać tą scenę.

FreeTouch chciałabyś takie zakonczenie jak w książce ? Bo ja np. nie

No ale to by była jakaś logika a jak dostały nagranie nie vviedziały że Garett jest vv policji. zresztą zauvvażyłyście że Garett nie jest jakoś vvysoki stopniem a vvszędzie go pełno ?;p
Ale chyba policjant który je dobrze zna nie povvinien zajmovvać się tą spravvą zresztą trochę brak sensu.
ej Teoretycznie jeśli A je podsłuchuje to czemu idiotki gadały przez telfony o tym że A. będą vvkręcać ? 0.0 A. tego nie podsłuchała ;p ?

użytkownik usunięty
Chile91

Sorry, ale juz nie pamietam co bylo w ktorym odc i o czym wtedy wiedzialy a o czym nie. Ale jak A zniszczylo biuro Sullivan i policja przyjechała to był wsrod niej Garett a Sulivan wgl na niego nie zareagowała, chyba ze zrobila to specjalnie no ale sama nie wiem. Wydaje mi się ze on nie jest tym głównym A.
A co do podsłuchów to moze A podsluchuje je nie przez telefon ale np. w domu itp

ocenił(a) serial na 10

nie chciałabym takiego zakończenia jak w książce, byłoby za bardzo oczywiste ;) Tylko uważam, że wszystko tam jest bardziej realne. Ale może to tylko moja wyobraźnia, bo oczywiście trudno jest to wszystko sfilmować, aby wyglądała prawdziwie.

FreeTouch

Podzielam tvvoje zdanie, jednak autorka ładnie vvszytsko zgrała była logiczna całość i ten dreszcz... a PLL jakoserial no sry ale tvvórcy się nie popisali inteligencją ...

Chile91

Mnie strasznie martwi co będzie z telefonem A. Że jednak został on za bardzo uszkodzony, zginie im lub A. wykradnie go dzieczyną.
Chciałabym, żeby w końcu trafiły na coś KONKRETNEGO, co zbliży je do poznana A, a nie ciągle i ciągle krążą w kółko, nie zdobywają, żadnych przydatnych wiadomości i wciąż i wciąż z tak irytującą łatwością dają sobą manipulować i wpadać w zasadzki A.

vinszea

Słuchaj to że A im zabierze telfon to ja się spodzievvam no chyba że mnie tvvórcy zaskoczą ;p

Chile91

Błagam, niech tylko przed tym dowiedzą się o A. czegoś oszołamiającego! :D

vinszea

zapevvne to co już vviemy że A nie działa sama

Chile91

dziś 2-3 vv nocy naszego czasu novvy odcinek ^^ hehe ciekavve czym nas zaskoczą ;p

użytkownik usunięty
vinszea

Przecież Caleb boyfriend Hanny może im się dowiedzieć czyj jest ten telefon, z tego co pamiętam on się parał jakimś rozbrajaniem czy naprawianiem czy wgrywaniem czegoś na telefony kom.

Jak wiemy na razie niestety za bardzo nie pomógł. Zdjęcie lalek na strychu domku S.

vinszea

A operuje svvoi telefonem z kompa;p

Chile91

Chyba już wszystko na telefonie udało jej/jemu się zablokować oprócz tego zdjęcie, które Caleb uratował, tak?

A przypomnijcie mi jeszcze, czy w końcu w przedostatnim odcinku w szklarni z dziewczynami to był Lucas , czy A.?

vinszea

A.
Hmm szczerze żeby operować telefonem z kompa trzeba być dobry informatykiem... ciekawe kto ma tak głowe na karku

ocenił(a) serial na 9
Chile91

Obstawiam Caleba. :) Dziewczyny przecież nie wiedziały co on robi, więc mógł zablokowac wszystkie pliki, a zostawic tylko to jedno zdjęcie.

chococinox33

No właśnie ! ja też tak pomyślałam chociaż czy to nie jest specjalne działanie reżyserów;>?
Chociaż ew. Lucas i spółka z.o.o bo on to kujon jest;p Chociaż Mona też kiedyś za czasów bycia brzydką przecież była kujonem.

ocenił(a) serial na 7
chococinox33

2x16 SPILER Co ciekawe, kupon znaleziony na strychu w domku Spencer jest z dnia, kiedy Hanna była tam z Calebem.

crazy_muffin.

było już ;p