PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73165
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Na pewno jak każdy serial też ten ma absurdy i pomyślałam że taki temat będzie
ciekawszy niż kolejna bitwa par które dzielą się na części no i sry zaśmiecają forum -.- bo
są bez sensu na forum odnośnie serialu czyli jego fabuły a nie które fanki jakie mają
fantazje z bohaterem.

Dla mnie jednym z największych absurdów była pokazywana głupota dziewczyn :

- brak zrobienia kopii filmów - które kręcił Ian
- Zostawienie włączonego laptopa na wierzchu podczas "otwartego domu" - chodzi mi o
dom Emily.
- No i zbiegi okoliczności zauważyłyście że one stoją blisko A. 2 albo 3 raz i nigdy nie
widzą jej twarzy ? mało tego żadna nie poświeciła jej/jemu na twarz latarką - sytuacja z
ostatniego odcinka ;p No ja to bym oślepiła latarą a później walnęła czymś co podleci w
ręce;p no i Hanah zamiast walnąć osobę drzwiami i lecieć to siedzi w tym samochodzie i
zonk.No fakt szok bo kogoś stuknęła;p
Chociaż niby ofiara po takim stuknięciu powinna mieć jakiś szok i przez chwile siedzieć
na tej ziemi .
- no i zawsze zawsze ! ale to zawsze kiedy są blisko zdemaskowania A. albo robią jakąś intrygę 2 lub 3 bohaterką zawsze coś wypada że akurat nie mogą się pojawić- no takie
zbiegi okoliczności
- i co się stało z tą psychologiem skoro A. ją wypuściła ? Czy serio nie mogła iść na
policje że ją ktoś przetrzymuje albo ukradkiem chociaż powiedzieć dziewczyną. Czy
dorosła kobieta boi się jakiegoś nastolatka co robi sobie głupi żart - chyba że a to nie
nastolatek/a

yootsuu

No jak zawsze ... jak zepsuła Hanna jak ;p Calebowi to z ręki wyrywa i do miksera wkłada ;p

Chile91

to był pendrive? ;o
czeeeemu ona jest taka? :(

yootsuu

No wyglądało tak ... pewnie Caleb zgrał tam filmy z telefonu

yootsuu

Mnie się wydaje, że to był telefon z SMSami od "A"

VanillaCream

a może ;p jak jutro wstanę albo wypiję kawę z powerem lookne jeszcze raz ^^

Szczerze sądzę że gdyby chłopcy wiedzieli o A. wiedzieliby że dziewczyną trzeba pomóc ! ba może ktoś by zaczął myśleć za nie no i by wiedzieli czego się spodziewać xD

haha btw. stowarzyszeniu wielbiącym ezre i caleba zaproponowałam aby założyli własne forum oczywiście fanatyczki rzuciły się do obrony że jest to forum o grze aktorskiej i fabule xD
jedna z wypowiedzi "on i jego uśmiech <3"

aż sama założę stowarzyszenie hejtujących głupie wątki na filmebie ;p

Chile91

Ezra i w ogóle Ian jest boski, ale też nie do końca jestem za tymi tematami (choć z dwa razy skomentowałam)

VanillaCream

ja też navvet napisałam że lubię ezrę ale teksty "3 osoby chvvalebne" i te tematy to mnie irytuja xD i zastanavviam się nad śr. vviekovvą ...

Chile91

Ej czy dobrze pamiętam że Jena i jej boy mieli kartę 6 - tzn strone z wynikiem sekcji zwłok ?
bo tak to by oznaczało że albo ubiegli A, albo pod prześcieradłem był któreś z nich... ale wtedy dziewczyny widziały Jenne na korytarzu...

I tak się zastanawiam czy przypadkiem policja nie dostaje kopi sekcji zwłok ;p a raczej na pewno dostają...
i czy karty "pacjentów" nie są trzymane pod kluczem ;p

Zresztą jeszcze tak sobie przypomniałam scene z ślubu taty Hanny
Gdyby serio komuś powiedziały że jakaś A. ich szantażuje i A. w jakiś sposób by się o tym dowiedziała toby miała utrudnione zadanie albo w ogóle by go nie kontynuowała ;p bo po co skoro to jej sprawia frajdę.

Tak mi się wydaję że może w finale 2 sezonu nie poznamy A tylko właśnie odkryty zostanie morderca Ali bo coś na pewno muszą zostawić sobie na 3 sezon

Chile91

Ma być na odwrót. Sezon drugi-A, na koniec morderca Ali :)

ocenił(a) serial na 9
VanillaCream

do wszystkich .!!!! gdzie teraz oglądacie seriale .?! wszystkie odtwarzacze są zablokowane .!

Rogall_2

Czyżby to przez ta głupią ustawę -.-ja pierdziele zmieńmy rząd... bo to jest chore !!!!! -.-
a ta strona co leci na żywo ? Chociaż mi nie jest na rękę czekać na 3 w nocy-.-

Rogall_2

Wiecie co? Chce mi się płakać, nie żartuję. :( Jak oni wszyscy z tą cenzurą się nie ogarną, to ja nie mam pojęcia. Co my teraz zrobimy bez PLL?!

VanillaCream

PLL BONES KOŚCI ! Mało tego za głupi cyctat za zdjęcie kogoś na avatarze, za przesłanie koszulki z logo jakieś marki odetną ci neta, bd miał do zapłaty grzywnę i więzienie -.-

Chile91

CO?! To zdjęcia też są nielegalne?! To w takim razie po jaką cholerę wstawiaja się je do sieci! Zostawmy w internecie sam tekst, wszyscy będą zadowoleni! Weeee! ^^ :XXXX

VanillaCream

Tekst jeśli ktoś udowodni że ma do niego prawa autorskie też zostaniesz za to ukarana.
Czyli żegnaj ciociu Wiki ;(
Mało tego blogi modowe z pingera też znikną :(
Blogi z opowiadaniami...
e booki na chomiku !
Wszytsko !

A ja po sesji miałam obejrzeć Housa -.-' ;(

ocenił(a) serial na 9
Chile91

a 19 marca mielismy się dowiedzieć kto jest A .!!! zaczęłam oglądac świrów .! co oni wyrabiają , mysla że jak pozamykaja mega uploady i inne odtwarzacze to co ?! ludzie pójdą do kina ?! niektórych nie stac .! a co ze starszymi filmami ... kultura się pogorszy , ludzie przestaną oglądać filmy , czytać książki - przeważnie się na kompie czyta - kto ma czas iść do biblioteki ?! albo kupić książki po 40-50 zł ?! niech się ogarną .! tak samo z płytami - ja słucham ok 100 różnych wykonawców z różnych płyt i wgl. płyta chodzi gdzieś po 30 - 40 zł ?! WTF ?!

Rogall_2

Boże, oby Polska zmądrzała, a USA tym bardziej. Widziałyście stronę Buzka na fb? :D

użytkownik usunięty
Rogall_2

spokojnie, moze jednak nie wprowadzą tej ustawy a jesli tak to pewnie upadnie.. zreszta ludzie chcą wyjsc na ulice...

VanillaCream

ooo a pisał ktoś że aresztują kogoś za morderstwo Ali. ;p

Chile91

Mnie się wydaje,że to będzie Spencer.
No chyba,że po prostu stoi za kratkami po drugiej stronie i rozmawia inną dziewczyną.
Tak w 0.16 - 0.17 sekundzie.

karolinax6

ale w którym linku?

Nie wydaje mi się że Spence ją zabiła...
Chociaż hmmm kij ją wie... może Spens zbzikowała bo A była od niej w czyms lepsza...

Chile91

http://www.youtube.com/watch?v=bzsX2JRsA-o&feature=related
Właśnie,w końcu poszła wtedy za nią :]

karolinax6

To nie scena z więzienia ;p Zresztą jeszcze wychodzi 5-6odc. do końca to wątpie czy spence by zamknęli .

To scena z szpitala ;p tak się przyglądałam tym "kratą" i wyglądały jakby były w PS zrobione xD
i tak mi się nasunęło że te drzwi nawet do więzienia nie pasują ;p

http://img51.imageshack.us/img51/5703/pllj.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=yAGBkG53NWA

o i zdjęcia z plany 2x22 2x23 -ciekawe czy od tak wyciekły ;>

http://www.youtube.com/watch?v=nOJbTl_KKys&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=BmojveZ8Tjc&feature=related

Chile91

Aria ma czerwony płaszczyk. Bardzo rzuca się w oczy, może to coś znaczy. I pamiętacie, co mówili twórcy o najważniejszym kolorze ...

VanillaCream

Ha, potem czerwoną mrynarką ma za to Hanna. Dobra, może to akurat przypadek.
Ale na koniec tego ostatniego filmiku siedzi Hanna i chyba Spencer. W peruce?!

VanillaCream

No właśnie nie jestem pewna... może coś w tym jest że we 3 zabiły Ali bo jak A utrzymuje Emily jest ulubioną ;p

Chile91

To by było ciekawe.
Ale tak z innej beczki: jeżeli ACTA wejdzie w życie, oglądanie na żywo będzie legalne?

VanillaCream

jeżeli w USA nadal będą nadali na żywo, to raczej tak. ;)

yootsuu

Uffff, to w takim razie będę nieprzytomna chodziła do szkoły, ale PLL obejrzę ;p

VanillaCream

Raczej telewizji online nie ruszą bo żeby nadawać na żywo jakąś umowę mają podpisaną;p

Ja to jestem ciekawa co z blogiem córci premiera bo przepisy kulinarne nie są jej -.- a zdjęcia z logami marek ;p

eh jak ACTA wejdzie w życie wszystko kasuje :( mój blok kulinarny ;(

Chile91

Kasia dodaje zdjęcia z weheartit.com Zresztą jak większość bloggerek...
Głupota z tym ACTA, a najgorsze, że wszyscy mają głos internautów gdzieś. Myślałam, że to raczej nas dotyczy... może się myliłam.

VanillaCream

Gdyby to byłoby takie ok - to by na pevvno najpiervv jakąś debatę by zrobili;p ja się nie zdzivvie jak rząd zrobił tona pokaz.
Albo buraki po ang coś przeczytały niby zrozumiały stvvierdziły że ok a potem jak im przetłumaczono już głupio sie vvycofać;p albo łapóvvka ....

VanillaCream

Masakra jakaś ten ostatni odcinek !
VVynudziłam się jak nic...
Scena zbicia kieliszka przez Emily sztuczna jak cholera...
Potem to vvysłanie zdjecia przez Hanneh do całej szkoły...ej raczej że ona to vvysłala to tak jakby ośmieszyła KAte a nie siebie... do tego jakoś mi się vvierzyć nie chce że A. jest tak sprytna żeby vvłamać się do fona Hannych jest to mozlivve użyvvając B. ale i tak vvidzisz co sie dzieje z tvvoim fonem i trzeba zaakceptovvać połączenie.

i ten vvłam do domu Spencer i kradzież broni... czy oni serio nie mają alarmóvv ?!

ocenił(a) serial na 10
Chile91

No chyba że A to Melissa ;p

agrestt

Ale Spence jest sama vv domu...to by Melissa musiałajakoś vvrócić.
hmmm ale zdjęcie nagie Kate to tak hmm A.jest dzievvczyną , do tego ma vvejście do sztani na vvf i vvłamała się do szafki Hanny by vvyjąć telefon.

Chile91

JA to Wam mówię Jenna widzi, albo scenarzyści dali jej jakiś 8 zmysł. Bo skąd mogła wiedzieć że akurat Spence wysiadła z windy.

A i co do filmu to się pewnie okaże, że osobą która weszła do pokoju nie była Ali tylko jej brat... bo ktoś wmawiał Jasonowi że on zabił Ali jak się naćpał.Więc może wtedy się naćpali i jakoś Ali się pojawiła.
Albo trójeczka - Jenna Ian policjant- byli u Jasona i poszli pod jakimś pretekstem do pokoju Ali.
Ale teraz hmmm Jena chodziła z tym G. czy wtedy się jakoś dogadali ... bo domyślam się że szukali pena z nagraniami- bo co by innego ich łączyło.

Chile91

bo jak się okaże że się włamali to już nie uwierzę ze nikt nie zauważył czegoś podejrzanego z ślepą na czele !

Chile91

Każdy ma charakterystyczny dla siebie zapach, a dodatkowo Spence mogła używać jakichś specyficznych perfum. Po utracie wzroku ludziom rozwijają się inne zmysły w tym węch, więc mogła ją wyczuć.

czesctubogu

Mnie uczono że dotyk się rozwija bardziej u osób które straciły wzrok nagle... o węchu raczej nie pisza;p
Ale musiała by znać ich zapachy tzn nauczyć się ich... a wątpie czy to tak od razu zrobiła....