Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73546
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Alison&Cece Team

ocenił(a) serial na 6

Na podstawie ostatniego odcinka przyszła mi do głowy pewna teoria. Moim zdaniem Cece nie jest
i nigdy nie należała do A-teamu. Wydaje mi się, że czarne ubrania były dla zmyłki. Myślę, że
Alison i Cece współpracują ze sobą.

1. W noc zaginięcia Alison widzimy, że Cece jest ubrana tak samo jak Ali i kłóci się o coś z
Mellisą. Myślę, że dziewczyny zaplanowały to aby odwrócić uwagę prześladowcy Alison od
dziewczyny, w jakiś sposób go zmylić. Cece tak ubrana mogła spotkać po drodze Mellisę, która
żądała wyjaśnień, stąd ta kłótnia.

2. Z opowieści pani Dilaurentis wynika, iż dziewczyny często zamieniały się
miejscami/osobowościami. Stąd wnioskuje, iż również jako red coat dziewczyny wymieniały się i
zamiennie obserwowały dziewczyny, może ze względów bezpieczeństwa. Cece odwiedziła Monę
w Radley. Może próbowała wyciągnąć od Mony informacje dotyczące głównego A?

3. Mona twierdziła, że red coat dowodzi wszystkim, możliwe jednak że tak naprawdę Ali i Cece
chronią dziewczyny.W dniu, w którym Mona zoorganizowała spotkanie, Ali chciała je uświadomić
i się ujawnić, ale główne A pokrzyżowało plany i podpaliło dom. Ali zdążyła wyciągnąć
dziewczyny i ulotniła się, możliwe że Cece jej pomogła.

4. Cece szpiegująca pod drzwiami Ezry. Jeżeli faktycznie Ezra jest osobą, która prześladowała
Alison, to Cece mogła podsłuchiwać w obawie o Arię, taka sama sytuacja nastąpiła w kawiarni w
finałowym odcinku. Cece nie chciała wracać do Rosewood, gdyż bała się Ezry bądź
zdemaskowania przez dziewczyny, wydaje mi się, że rozmawiała przez telefon z Ali.

5. Zabójstwo Wildena. Myślę, że w jakiś sposób zagrażał dziewczynom, może współpracował z
Ezrą bądź natrafił na trop Ali, możliwe też że byli w czwórkę nad jeziorem tego lata. Może
śledztwo Wildena było przykrywką aby odnaleźć Ali i Cece musiała go zabić aby ją chronić.

6. Ostatnia akcja z red coat wydaje mi się starannie zorganizowana. Myślę że Ali i Cece
zaplanowały ją, Cece miała odwrócić uwagę dziewczyn, a Ali doprowadzić je do kryjówki A.

Minusy: Nie pasuje mi tylko motyw z wyrzuceniem Cece z uczelni za sprawką Ali, możliwe że ten
motyw zostanie jeszcze dogłębniej wyjaśniony, albo po prostu moja teoria padnie :)
A wy jak myślicie?
Cece jak pomocnik Ali czy raczej członek a teamu?

ocenił(a) serial na 10
Zuzetka22

Oo może i masz rację. Teraz znów w głowie mi się pomieszało. CeCe może być pomocnikiem Alison. Tylko, że mi ciągle po głowie chodzi Aria jako A.

ocenił(a) serial na 6
Alex2110

Możliwe, też się zastanawiam nad teorią, w sumie najmniej poszkodowane ze wszystkich dziewczyn, ale może to dlatego iż Ezra naprawdę coś do niej czuje i daje jej fory :)

ocenił(a) serial na 10
Zuzetka22

A i dopiero w Halloween'owym odcinku dowiemy się czy Ali żyje czy nie ;3

ocenił(a) serial na 10
Alex2110

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=380096902119388&id=37967660216 1418

ocenił(a) serial na 10
Alex2110

Teoria z Ezrą :3

ocenił(a) serial na 6
Zuzetka22

Odnośnie teorii z Arią...
Zauważyliście, że wszystkie takie naprawdę złe rzeczy, które jej się dzieją nie są sprawką A?
1. Związek z Ezrą - A ich niby straszyło, ale w końcu pomogło( Sprawa z Noelem). Niewiele tam namieszało w każdym razie.
2. Ujawnienie romansu ojca - Niby list wysłało A, ale Aria powoli sama przymierzała się do powiedzenia matce prawdy.
3. Porwanie Arii i zamknięcie jej w skrzyni ze zwłokami Garetta - sprawka WIldena i ewentualnie Melissy, raczej A się tylko pod tym podpisało.
4. A straszyło Arię że wyjawi Ezrze prawdę o Malcolmie- zrobiła to Spencer.
5. Przetrzymywanie Arii i podtruwanie tajemniczą herbatką- Merdith

Może nie pamiętam wszystkiego, ale przy wrabianiu Spencer w morderstwo, matki Hanny również, oraz podtruwanie Emily i zdemolowanie jej salonu raczej krzywdy Arii są mało przekonywujące.
Jak wy sądzicie?

ocenił(a) serial na 10
Zuzetka22

Ja to już sam nie wiem, ale Alison jako red coat... dla mnie to trochę beznadziejny pomysł... już wolał bym Jenne w tej roli... tylko po co miała by pomagać dziewczyną? A może to główne A tak na prawde im pomaga, a Red Coat je gnębi z bliżej nieznanych nam powodów? :)

Tak czy inaczej, nie dowiemy się tego aż nie zakończą watku głównego (liczę, że finał tego sezonu zamknie kilka wątków). Przed nami jeszcze odcinek Haloweenowy, zapewne mocno powiązany z Ravenswood (fajnie, że chociaż Spin-Off powstanie bo zapowiada się fajnie i tajemniczo)

ocenił(a) serial na 10
Artemisek

Ale chyba Jenna znów jest niewidoma.. Z resztą sama nie wiem :/

Alex2110

Jenna widzi ... tylko jak zawsze udaje ;). A w sumie to ona nie żyje czy co? Bo w sumie to nie skupiłam się na tym wątku ;)

ocenił(a) serial na 10
alexapot

No właśnie ja też nie wiem. Wydaje mi się, że ostatnio ona była w szpitalu i więcej o niej nie wspomniano (chyba) :)

ocenił(a) serial na 6
Artemisek

też an początku obstawiałam Jennę, ale wydaje mi się że zbyt dużo dowodów , że to jednak Ali. W dodatku te oczy w kryjówce A zdecydowanie wskazują na Alison. Ale jak jest na 100% dowiemy się w październiku :)

ocenił(a) serial na 10
Zuzetka22

Chyba bardziej nie da się pokazać, że to są dwa RC, i każda działa przeciwko sobie.
Jeszcze w poprzednim odcinku pani D. opowiadała jak Cece zjawiła się w Radley (nie pamiętam) udając Ali, w dodatku to ona "porwała" Emily. Ali robi wszystko aby dziewczyny chronić, a Cece aby im zaszkodzić, chociaż motyw jest mega oklepany.

ocenił(a) serial na 6
little_liar

Mnie się wydaje, że Ali nie pojawiłaby się tam na tartaku gdyby Cece jej zagrażała, a porwanie Emily było przez obie zaplanowane. Może to trochę pokręcona teoria, ale takie mam przeczucie. Nawet jeśli Cece pracowała dla A-teamu to jako wtyczka Alison.

Zuzetka22

już wcześniej o podobnej teorii napisałem w innym temacie...i rzeczywiście mogło być i tak że to zrobiły razem bo Ali "towarzyszyła" dziewczynom a ktoś piłę właczył w międzyczasie i wyjaśnienia mogą być 3
1 Cece zła i to ona - najmniej moim zdaniem też prawdopodobne
2 Zrobiły to razem..moze żeby dziewczyny zaufały bardziej jednemu z RC bo uratował Em...
3 To A porwał Em i Cece go śledziła i ukryłą się w tartaku a A właczył piłe i się zmył...

ocenił(a) serial na 10
NotoriousBG

Wszystko wskazuje na to, że niby Pan A włączył piłę, a RC x2 jej pomogły... tak czy inaczej, jeśli zobaczymy śmierć Alison, w przyszłym odcinku to zostawie serialowi ocenę 10/10, jeśli jednak żyje, to poważnie się zastanowie.

Zuzetka22

A czy ktoś sie zastanawia nad tym że druga osoba to w ogóle nie Ali? ... Byłoby zabawnie ;). Teoria wydaje sie poukładana ale jednak coś mi w niej nie pasuje, mysle że te dwa RC to wrogowie ;) Choć popieram użytkownika wyżej jest to kompletnie oklepane i gdzieś w głębi serca mam nadzieję i czuje że to jednak nie jest do końca prawda. Twórcy znowu chcą nam namieszać w głowie ;(

ocenił(a) serial na 10
alexapot

Tego czy Ali żyje mamy dowiedzieć się dopiero w październiku.. :/

ocenił(a) serial na 6
Alex2110

Niby tak, ale raczej wszystko wskazuje na to że żyje. Motyw ręki wystającej z ziemi pokazany trzy razy w serialu, plus opowieść Carly. wydaje mi się że byłoby bardzo naciągane gdyby okazało sie że to sobie zmyśliła.

ocenił(a) serial na 10
Zuzetka22

Ja tam mam nadzieję, że Ali żyje..

ocenił(a) serial na 5
Zuzetka22

co do głównego A - myślę, że Aria jest w to wszystko wplątana. tak jak ktoś wyżej wypisał dowody - zgadzam się ze wszystkim. ona najmniej ucierpiała ze wszystkich, a jak dostawała po tyłku, to tak naprawdę nie była to sprawka A, tylko Melissy, Meredith i innych osób. nie pamiętam zbyt dobrze ale ona chyba nigdy nie została skrzywdzona bezpośrednio przez A (chociaż mogę się mylić)
do tego myślę, że są dwa teamy: Ci w czarnych bluzach i dwa RC.
Ci w czarnych bluzach: współpracują z głównym A. wszyscy wiedzą o tym, że Ali żyje, więc starają się doprowadzić do spotkania z nią poprzez krzywdzenie dziewczyn (jeżeli Aria jest A, to ułatwia wszystkim w czarnych bluzach zadanie ponieważ jest informatorem w grupie, wie ciągle gdzie są dziewczyny, zna wszystkie sekrety itd).
jeżeli chodzi o RC, to są dwa. jednym jest Cece, a drugim Ali, która żyje. i wydaje mi się, że ze sobą współpracują. jeżeli chodzi o nawiązanie do Arii jako A, to myślę, że właśnie pokazywanie dwóch RC ma zdziałać na zmyłkę dla niej jak i dla całego teamu-czarnych-bluz. ciągle mnie zastanawia tylko motyw Ezry w tym wszystkim. z jednej strony pasowałoby do niego rola psychopaty-nauczyciela jednak z drugiej strony... no nie wiem.
aaa i do tego gdzieś na tumblr znalazłam zdjęcie, na którym jest pokazane, że pamiętnik który ukradła Hanna z kryjówki A jest pamiętnikiem Arii.

ocenił(a) serial na 9
inadream

Jeżeli założymy, że Ezra jest tym "Beach Hottie", z którym romansowała Ali to na razie nie możemy przypisać mu żadnego motywu, bo nie wiemy jak wyglądały jego relacje z Alison, nie wiemy też jak rozegrała ten cały wątek z ciążą itp. Może z nim też pogrywała, może coś na niego miała (kto wie może ten liścik "Teraz moja kolej by Cie torturować" był właśnie od niego), może Ezra miał zbyt wiele do stracenia i musiał "uciszyć" Alison, a może po prostu był niezrównoważony psychicznie.. Myślę, że scenarzyści mają teraz bardzo duże pole manewru i mogą to logicznie wyjasnić.

P.S. Jeżeli Ezra miałby być tym "Beach Hottie" to tłumaczyłoby również fakt, że Ali (zakładając, że żyje i jest RC) współpracuje z Cece. Wspólnie spędzały te wakacje, Cece zapewne poznała Ezrę i doskonale wie jakim jest facetem, jakie zagrożenie stanowi, dlatego też może pomaga Alison.

ocenił(a) serial na 10
sylvia_9519

Też od początku myślałam o nim, że jest Beach Hottie/A, ponieważ :
- w Halloweenowym odcinku pokazane było, że mieszkał w Rosewood i uczył się w Hollis (Aria wpadła na niego idąc do ojca) - zatem mógł poznać Ali.
- Ezra lubi młodsze - (oczywiście Aria) - i wiadomo, że ma ciemną przeszłość (zaręczyny z niby Jackie, dziecko z Maggie) - mógł być zdolny do zrobienia dziecka także Ali.
- Ali od początku serialu (retrospekcje) opowiadała dziewczynom o starszym chłopaku z którym się umawia. (na początku myślałam o Ianie, albo Wildenie)
- finał sezonu pokazał nam, że Ezra może być porywczy (w końcu rzucił się na niewinną szafę) choć cały serial był potulnym barankiem.
- uważam, że miał też swój wkład w odcinku Halloweenowym z pociągiem - pojawił się tam znikąd chociaż był gdzieś na wyjezdzie.
- Aria jako jedyna nie miała jako takich problemów ze swoim związkiem, nawet kiedy Ezra miał wylecieć ze szkoły - wyleciał jednak Noel. No i ona jedyna najmniej cierpiała, bo jedynie znalazła sie w trumnie, którą chciał zrzucić Wilden z Mel.

ocenił(a) serial na 9
megaami

Podpisuję się pod tym, co napisałaś :)

ocenił(a) serial na 10
melanie22226

super :D oglądam te odcinki co raz to od nowa pod kątem różnych postaci :P

ocenił(a) serial na 10
megaami

Zwrócicie uwagę na jedną rzecz.. Hanna, Spencer oraz Emily mają wsparcie w swoich partnerach, bo Hanna ma Caleba. Emily Peige, a Spencer Tobego.. Cała trójka partnerów dziewczyn wie o problemie z A. Tylko Aria nie ma nikogo tak na prawdę na ten moment. Nie wiem czy przypadkiem Ezra po prostu domyślił się co się dzieje i sytuacja z A wróciła, dlatego zaczął je obserwować. Poszedł za dziewczynami i zobaczył kryjówkę. I teraz my myślimy, że to A, a on w Halloween-owym odcinku pójdzie do Arii i powie, że wie co się dzieje, bo w końcu na trailerze jest razem z dziewczynami, bez przebrania. I wszyscy będą zawiedzeni. Oczywiście mam nadzieję, że tak nie będzie, bo żaden z Panów którzy jeszcze żyją w serialu, nie pasuję mi na A bardziej niż Ezra. Zostaję jeszcze Wren oczywiście, w końcu Mona powiedziała, że zawiódł jej zaufanie i, że coś ukrywa, ale tutaj mogło chodzić o to, że wyjeżdża do Melisy.. Być może też z taką informacją dot. Wrena poszła Shena do Mony i być może osoba, która "nie ma wyjścia" jest Jenna.
Idiotyczna jest dla mnie sytuacja, że Pani Grunwold każe im wyjść z imprezy maskowej. Skoro Alison żyje to po cholerę chodzi na imprezy maskowe.. Czasem nierealność tego serialu jest aż zadziwiająca.

ocenił(a) serial na 10
kosmoska

Nie. Nie byłby wtedy taki zły, no i nie wszedł by tam "tak sobie".

Zuzetka22

Mnie zastanawia moment, kiedy Aria z Ezrą siedzą w domu, a Cece ich podsłuchuje, po co to robiła? Jeśli chciała by chronić Arię, oznacza, że Ezra ma dużo na sumieniu, a jeśli nie, wtedy wynika z tego że Cece jest z A-teamu.

ocenił(a) serial na 10
Camilla3

Bo pewnie Cece jest z A Teamu, ale robi coś podobnego do tego co zrobił Toby. Jest opłacana przez Ezrę i on myśli, że pracuje dla niegop, kiedy C pewnie pracuje dla Ali...

megaami

Tak też może być... Hm, tu tyle niewiadomych, że można by wymyślać i wymyślać, a końca by się i tak nie doszło...

ocenił(a) serial na 10
Camilla3

No jasne, a odpowiedź i tak będzie z kosmosu :D

megaami

Dokładnie, skoro zapowiada się 5 seria, to na pewno nie powiedzą nam nic bardzo ważnego już teraz :)

ocenił(a) serial na 10
Camilla3

Tyle tylko, że Ali żyje, blaa blaa blaa i że nie moze się ujawnić bo boi się A, ale bez przesady skoro juz wie co i jak i kto ją sciga to czego nie zaplanuje jakiegoś ataku?

ocenił(a) serial na 10
megaami

LOL przecież A team należy do RedCoat - Mona,Toby,CeCe zauważcie że mieli te same stroje... z tego co nam wiadomo, to RedCoat zarządzał Moną a nie "A".

ocenił(a) serial na 10
Artemisek

KTO tak powiedzial?

ocenił(a) serial na 10
megaami

Tak wynika z serialu?

ocenił(a) serial na 10
Artemisek

Nie, nie koniecznie. To nie jest potwierdzone, to są domysły fanów.

ocenił(a) serial na 10
megaami

To zależy jak na to patrzysz. Dla mnie coś co wynika z serialu, układa się w logiczny ciąg zdażeń, pasuje w każdym calu to akurat coś co z niego wynika, a nie "tylko domysł" bo gdybym tak miał patrzeć, to mógłbym myśleć że stwierdzenie "Jason to mężczyzna" to tylko teoria, bo to może być kobieta po operacji i po prostu jeszcze o tym nie wiemy.

ocenił(a) serial na 8
Zuzetka22

Dużo czyta się o teorii bliźniaczek i o tym, że najprawdopodobniej to Cece miała siostrę. Dziś postanowiłam obejrzeć odcinek Halloween'owy 2 sezonu i zgadnijcie co:
http://i41.tinypic.com/rupph5.jpg
http://i41.tinypic.com/2akfogp.jpg
Tak - to prawdopodobnie 'te' bliźniaczki.
Tak - to album rodzinny Arii.

http://i42.tinypic.com/14975th.jpg - Alison, a w tle - tańcząca Aria :)

ocenił(a) serial na 10
dzilowska

Już dawno to widziałam i uważam, że ten album nic nie wnosi, jednak co do bliźniaczek, no w sumie w książkach występują, ale twórcy twierdzą, że teraz serial żyje własnym życiem. Skoro Ali przeżyła, to trudno teraz pomyśleć o bliźniaczce, wcześniej jakoś to było bardziej prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 8
megaami

Ale nawet jeśli Alison lub Cece miałaby bliźniaczkę, to po co Arii ich zdjęcie w jej rodzinnym albumie? ;)
Chodzi mi o to, że motyw bliźniaczki często przechodzi tutaj na tzn. 'rozdwojenie jaźni', dlatego jako ciekawostkę podaje, że to wcale nie musi być współpraca (lub też nie) Alison z Cece.
Do Arii również są odniesienia.

ocenił(a) serial na 10
dzilowska

Zdesperowany fan znajdzie każde najmniejsze powiązanie :D

ocenił(a) serial na 8
megaami

Sądzę, że zdesperowany fan to taki, który z góry wyszukuje i odrzuca teorie innych, bo przecież 'już dawno wszystko widział' i już wszystko wie ;)