PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73318
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Tak mi teraz wpadło do głowy, nie bardzo wiem, jaki by to miało mieć wpływ na całą sprawę, ale była taka scena we flashbackach, gdy złapano CeCe w Radley, jak udawała Ali. I nam się cały czas wydaje, że Bethany znała Ali, bo o niej mówiła na sesjach, ale może ona wcale nie znała Ali, tylko właśnie CeCe? I to ona była tą złą, podłą, obłudną kłamczuchą, o której Beth tyle opowiadała?

akima_

Właśnie zobaczyłam, że na blogu jest też taka teoria:P

ocenił(a) serial na 7
akima_

Ale CeCe była tam tylko chwilę, z tego, co rozumiem. Nie była na leczeniu w Radley. No i czy mama Ali nie wyprowadziłaby Bethany z błędu? Ja myślę, że Bethany i Ali naprawdę się kiedyś poznały za jej pośrednictwem, nie tylko listownie.

queen_hurricane

CeCe nie była w Radley na leczeniu, ale mogła odwiedzać Bethany, tak jak później odwiedziła Monę. Nie wiemy, czy była tam tylko chwilę, mogła częściej przychodzić, a tylko raz złapano ją na tym, że udawała Ali, bo może akurat trafiła na jakiegoś pracownika, który znał Ali i wiedział, że to nie ona. Może Jessica nie wiedziała o tym, że odwiedza ona Bethany, bo np, CeCe kazała Beth nic nie mówić, powiedziała, że będzie to ich tajemnica.

ocenił(a) serial na 8
akima_

Może Bethany to bliźniaczka CeCe :)

marta1945

Bethany jest od CeCe młodsza. CeCe ma teraz 25 lat, a Bethany miałaby chyba 21.

ocenił(a) serial na 8
akima_

Fakt, mój błąd - zasugerowałam się samym faktem, że CeCe jest starsza od Ali ;)

ocenił(a) serial na 7
akima_

Bethany miała 17 lat, gdy zginęła, więc jest 2 lata starsza od kłamczuch. Wydaje mi się, że jedyną osobą, która może być w tym samym wieku, jest Toby.

queen_hurricane

Czyli Bethany miałaby teraz 20 lat, byłam blisko. A Toby nie jest w wieku dziewczyn?

queen_hurricane

Na wikipedii PLL piszą, że Toby ma 19, czyli jest o rok starszy od dziewczyn;)

akima_

A co do CeCe, to ktoś super matematycznie wyliczył, że urodziła się w 1988 i ma 23 lata XD

ocenił(a) serial na 7
akima_

Toby ma tylko 19? No może... Czyli Bethany nie będzie bliźniaczką, ale może być czyjąś siostrą, choć mam nadzieję, że nie pójdą tym tropem ;)

A z innej beczki: czy obecne -A, które jest spadkobiercą królestwa Mony, również korzysta z pamiętników Ali?? Oglądam 3 sezon i była tam ta akcja, że po wykopaniu ciała, -A podrzucało dziewczynom te przedmioty, które one wrzuciły do grobu na pogrzebie Ali - kolczyki Meredith, pocztówki Emily itp. Skąd nowe -A wiedziało jaka kryje się historia za tymi przedmiotami? Np. o kolczykach wiedziała tylko Ali i Aria - zresztą na 99% to Ali je podrzuciła w gabinecie Byrona, bo nie należały one do Meredith. Ja już przestaję rozumieć cokolwiek. Mona była wtedy zamknięta w Radley, pojawiło się nowe -A i Redcoaty, ale czy Mona z nimi współpracowała i podsuwała te pomysły, czy jednak Big A jest blisko związane z dziewczynami lub z Ali, że wie o tak sekretnych sprawach??

queen_hurricane

A te podrzucane rzeczy z trumny Ali, były kiedy? Mi się wydawało, że wtedy, gdy jeszcze była Mona A.
Mnie rozbroiło najbardziej to, że przecież ciało pseudoAli zaginęło w pewnym momencie, bo ktoś je wykopał i znalazło się chyba w pociągu halloweenowym, a policja nie wpadła wtedy na pomysł, żeby sprawdzić DNA, czy to na pewno zwłoki Ali. Rachunek był prosty, jedno ciało nam zniknęło, jedno się znalazło, czyli to na pewno to samo, zakopmy je i nie badajmy. A przecież gdyby wtedy je sprawdzili, to wiedzieliby, że to Bethany Young.

ocenił(a) serial na 7
akima_

Dokładnie tak było :D Zwłoki były w lodówce z napojami. Ale zacznijmy od tego, że ciało Ali zidentyfikowała jej matka, której "wystarczyło, że ma na sobie żółtą bluzkę", więc albo tam mieszkają sami idioci, albo wszyscy są zamieszani w jakiś spisek.
Ciekawsze było to, że Garret wiedział, kto to ciało wykopał - a przynajmniej tak twierdził, gdy Spencer odwiedzała go w więzieniu. Ale oczywiście nie zostało to wyjaśnione.

Podrzucane rzeczy są na samym początku sezonu 3, czyli Mona od niedawna jest w Radley, a działa nowe -A, które zostawiło wiadomość "Mona bawiła się lalkami, ja bawię się częściami ciała" ;)

queen_hurricane

Mi się wydaje, że po pierwsze A zabrało ten autobus Mony z całym jej dobytkiem, dodatkowo Mona z nim przecież współpracowała jeszcze będąc w Radley, dopiero później ją wykluczyło (podobno). A po drugie obserwowało dziewczyny dużo wcześniej niż zaczęło działać, wydaje mi się, że jeszcze kiedy Mona pociągała za sznurki, może nawet zanim zniknęła Ali. Stąd A wie o różnych rzeczach z czasów, gdy Mona była głównym A.

ocenił(a) serial na 7
akima_

Tę przyczepę -A ukradło dużo później, jak Mona już wyszła z Radley.Może faktycznie chodzi o to, że Mona współpracowała z Big A i podsuwała pomysły.
A co do obserwowania dziewczyn dużo wcześniej, to też mi się coś tu kupy nie trzyma, bo Marlene mówiła, że pomysł na Big A przyszedł jej do głowy dopiero w 2 sezonie, a z kolei Keegan mówi, że możemy cofnąć się do 1 sezonu i zobaczymy, że już wtedy można się było domyślić, kto jest Big A. Wytłumaczenie, które przychodzi mi do głowy to takie, że jedynym i wszechmocnym A jest Mona i nigdy nie było innego :D Przejęcie gry było jedynie symboliczne - po Radley narodziła się nowa Mona jako Big A :D

queen_hurricane

Wtedy by się zgadzało też to, że Keegan powiedział, że wszyscy doskonale znamy A i wiemy kim jest;) Ale Mona podobno definitywnie nie żyje, więc odpowiedzią jest jej bliźniaczka:P Albo Keegan ściemniał, bo spadła oglądalność i chcieli jakoś podsycić zainteresowanie serialem.

ocenił(a) serial na 7
akima_

Bliźniaczka Mony byłaby głupszym pomysłem niż bliźniak kogokolwiek innego - Mona była wybitnie genialna i chyba mało prawdopodobne, żeby jej siostra miała dokładnie taką samą inteligencję. No ale w sumie to PLL...

queen_hurricane

A może właśnie nam się wydawało, że jest tak wybitnie genialna, bo potrafiła być w kilku miejscach jednocześnie, wszystko wiedziała, śledziła kilka osób naraz, a tak na prawdę było ich dwie;P

ocenił(a) serial na 7
akima_

Nieeeee, przecież hackowała wszystkie serwery świata + ta psycholog mówiła, że ma genialny umysł.

queen_hurricane

Nie mówię, że nie była inteligentna, ale może nie aż tak bardzo, bo były dwie. Mogły obie być genialne;P
Spoko, ja sama nie wierzę w to, że Mona ma bliźniaczkę, tak sobie tylko gdybam;)

ocenił(a) serial na 8
akima_

może Kegan to 'little liar"

akima_

Ali znała Bethany na pewno, podajże Hanna znalazłą list od Bethany do Ali w którym dziękuje jej za zaproszenie na święto pracy + za żółtą bluzkę (taka sama jak Ali wtedy miała na sobie)

adfgs

Mogła wysłać ten list myśląc, że wysyła go do CeCe, bo znała adres pani DiLaurentis. Mogło też być tak, że Ali o wszystkim wiedziała.