PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73315
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Kiedy Emily i Claire (koleżanka Sary) rozmawiały po raz pierwszy? Bo widziałam w retrospekcjach najnowszego odcinka i kawałek dalej, że ponownie rozmawiają.

olewa

No właśnie też mnie to zdziwiło, bo nie pamiętam tej rozmowy, a musiała być w poprzednich odcinkach, skoro puścili migawkę w przypomnieniach...

olewa

To było jakoś chyba w 4 czy 5 sezonie, dokładnie nie pamiętam. W każdym razie było to wtedy, gdy dziewczyny odkryły, że Ali żyje i zastanawiały się, kogo w takim razie pochowano. Emily (chyba ona, w każdym razie któraś z dziewczyn) szukała wtedy w internecie informacji o dziewczynach z okolicy, podobnych do Ali, które zaginęły tego samego dnia i tak natrafiły na historię o Sarze. Skontaktowały się wtedy z dwiema jej przyjaciółkami i okazało się, ze Sara nie była tylko z wyglądu podobna do Ali, ale i z charakteru. Wtedy Em rozmawiała właśnie z Claire, która powiedziała jej, że jej zazdrości, bo Emily wie, że Ali nie żyje, a nad nią ciąży wizja tego, że Sara może kiedyś wrócić, czy jakoś tak;P
Jak tak teraz sobie to przypominam, to dziewczyny wspominały wtedy o jeszcze jednej przyjaciółce Sary, która strasznie się załamała po jej zniknięciu. Wydaje mi się, ze ona była dla Sary kimś w rodzaju Em dla Alison, czyli była nieujawnioną lesbijką, którą Sara zwodziła i w sobie rozkochała, dlatego ta dziewczyna tak to przeżyła.
Zastanawia mnie jeszcze fakt, że Sara twierdzi, że ją porwano w noc zaginięcia Ali z jakiegoś parkingu, a była wcześniej mowa o tym, że Sarę widziano jeszcze następnego dnia na rowerze i przez to Kłamczuchy stwierdziły, że to jednak nie ciało Sary znajduje się w grobie Ali, bo następnego dnia, po jej zaginięciu, już wylano beton pod altankę w miejscu, gdzie znajdowało się ciało. Jakoś cały czas mam wrażenie, że Sara jednak współpracuje z Charlesem.

olewa

4x14