PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73315
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Głupie pytanie, ale nie wiem czy to bardziej:
thriller
dreszczowiec
czy
kryminał?

Hmm_Ciastko

czy dramat?

Hmm_Ciastko

Napisane na głównej przecież;);)
Thriller dramat dla młodzieży

Ass41

Wiem...! Ale chodzi o to, czy można to zaliczyć do kryminału. No bo np. zmierzch to niby horror, a to dla mnie jest obyczajówka lub komedia. Czasem się tu mylą.

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

Z dramatem bym nie przesadzała ;) To przyjemny film z ciekawą fabułą, w której jest przede wszystkim tajemnica, odrobinę romansu i dreszczyku. Przede wszystkim to dobra historia z ciekawymi postaciami.

makotoo

Ale czy ktoś mi da jasną odpowiedź? Tak/Nie.

Hmm_Ciastko

nie jest to ani kryminał ani tym bardziej thriller. JEst to obyczajowy serial młodzieżowy z zagadkami i niewyjaśnionymi sprawami. nie ma tu nic strasznego:P

ocenił(a) serial na 5
Hmm_Ciastko

Zgadzam sie z Olcia i dodam, ze fabula jest kiepska, a filmu bmy szczerze nikomu nie polecił. Marna opowiastka, po prostu szkoda na to czasu. Ale jak ktos juz obejrzal wszystkie seriale dookola i nie ma pomyslu na kolejny to moze probowac, ale w takiej sytuacji juz bym wolal wziac sie za jakas dobra ksiazke ;) pzdr

ocenił(a) serial na 6
zasadzka_2

Zależy od upodobań. Dla jednego marna opowiastka dla innych świetny, wciągający serial. Osobiście należę do tej drugiej grupy:)
A co do tego czy to kryminał raczej nie - jak pisano powyżej obyczajowy serial powiedzmy z dreszczykiem:D Poza tym w kryminale motywem przewodnim jest morderstwo a ja wcale nie jestem pewna czy Alison jest martwa.
Pozdrawiam:)

HollyShannen19

Ale bohaterki tak jakby prowadzą śledztwo, kto zabił Alison, są wplątane w tą całą sprawę, więc to nie jest do końca nieprawda z tym kryminałem. A historie z udziałem Sherlocka Holmesa i Poirota? Nie zawsze były morderstwa, a zapewniam Cię, że wiem coś o tym, bo S.H czytałam wszystkie, a Christie. ok. ponad 40.
*
Szczerze to się nie zastanawiałam, czy to jest świetna opowiastka, czy nie...ale po prostu to mi się podoba. Mogę się zastanawiać, kto jest A i w ogóle.

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

Dla mnie to kryminał, interesują mnie głównie zagadki:
-kim jest A
-Czy Alison żyje / jeśli nie, to kto ją zabił
-Czy Jenna na prawdę nie widzi

I ogólnie masa innych wątków, jest ich tutaj sporo - mnie wciągają, a wszystko to w modnej otoczce "opowiastki o szkole, koleżankach, chłopakach, miłości, i problemów rodzinnych" dzięki czemu nie obawiam się o to że szybko anulują serial ;d
Z resztą lubię ABC, za lostów - oni aż tak często nie urywają seriali, no chyba że sięgają już kompletnie dna i nie ma już opcji na sensowne zakończenie (kyle xy)