Jeżeli chcecie wiedzieć kim jest "A" mogę wam powiedzieć. Prypominam, że wchodzicie tu na
własną odpowiedzialność. :D
"A" to nikt inny jak Alison DiLaurenkis :D PRAWDZIWEJ ALISON! Dziewczyna którą poznały Aria,
Emma, Spencer i Hanna to w rzeczywistości siostra bliźniaczka Alison - Courtney.
Alison nigdy ich nie poznała :D Jest jednak haczyk... Alison jest "A" drugiego arcu!
W pierwszym arcu "A" jest Mona. Zostanie ona jednak zabita przez Spencer ;D
"A" trzeciego arcu jest nieznany ;c
Dodatkowo z trzeciego arcu nie są wydane jeszcze wszystkie książki...
Ogółem PLL składają się z 16 książek :D
Suodkooo? No pewnie, że tak :D
Szczerze je poleeecam! Są genialne *.*
Tylko,że do końca nie wiadomo czy twórcy serialu wykorzystają motyw bliźniaczki i go wprowadzą do fabuły. Nic nie jest potwierdzone więc takie rewelacje mijają się z celem. Pomijam fakt,że większość użytkowników jest świadoma tego,że w książce Courtney zaprzyjaźniła się z kłamczuchami i Alison zabiła swoją siostrę (z pomocą tajemniczego chłopaka).
Moim zdaniem książki są grafomańskim wytworem z pod pióra Sary Shephard. Bardzo ubogi styl (nawet jak na nastoletnie powieści) oraz marnie wykorzystany potencjał A. Autorka miała świetny pomysł na książkę ale jej wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Próbowałem przeczytać pierwszą pozycję w języku angielskim jak i polskim i odpuszczałem po pierwszym rozdziale. Zdanie "Emily wąchała trawę,gdy Aria zbliżała się do domu państwa Fields" mnie rozbroiło na łopatki. Już się nie dziwię dlaczego Emily wpada na tak genialne pomysły. Wącha sobie od samego rana trawkę xD