Dodaję nowy temat aby przedyskutować z Wami dlaczego z odcinka na odcinek jest coraz więcej
negatywnych komentarzy, mało tego- ludzie rzucają się o najmniejsze błahostki. Dobra,
rozumiem to że komuś odcinek bądź wątek nie przypadnie do gustu,bo mi też sie to zdarza... ale
bez przesady. Nie mam pojęcia czy to przez to że PLL serio schodzi na psy czy po prostu jest
coraz to więcej seriali i każdy inny próbuje pobić kolejny pomysłami, bohaterami itd. i w końcu
nasze kłamczuchy i zakłopotane miasto nam sie nudzi ? PLL to dla mnie najlepszy serial,
ZAWSZE coś mi się w nim spodoba, zaintryguje, zainspiruje, zszokuje, albo uszczęśliwi ale
zamiast na wszystko narzekać po prostu cieszę się że PLL jest jakie jest. Zawsze mogłoby być
gorzej. Może moje zafascynowanie tym serialem bierzę się z tego że nie ogladam za dużo seriali
tego typu i nie mam z czym porównywać. Ale PLL to PLL, PW to PW, Twisted to Twisted. Każdy
serial jest indywidualnością po co je ze sobą mieszać ? Czytałam tutaj nawet komentarze że jest
to "najgłupszy serial"...Jeju, to po co oglądacie ? Rozumiem wyrazić swoje zdanie, bo ja też to
robię co tydzień : P Ale po co męczyć się 40 minut ? Za tym czasem można zrobić wiele innych
rzeczy, ciekawszych rzeczy : )Też mnie to trochę męczy że z każdym odcinek mamy wiecej
pytań niż odpowiedzi ale taka już natura PLL, ostatnio głupkowata Hanna, "biedulek Toby" i
detektyw Spencer działały mi na nerwy ale jest mnóstwo ciekawych wątków. Co wy o tym
myslicie ? (Mam nadzieję że Was nie zamęczyłam)
Po prostu tyle ile osób tyle opinii. Świat byłby bardzo nudny gdybyśmy wszyscy myśleli tak samo ;)
A czemu tyle negatywnych opinii? Pewnie dlatego, że jest tyle seriali, że stajemy się bardziej świadomi tego co oglądamy i przez to też wymagamy trochę więcej. Poza tym gdybyśmy nie porównywali (obojętnie czego) to wtedy wszystko byłoby z góry dobre (bo dlaczego nie?)
A PLL było dobre. Wszystkie tajemnice i wskazówki to naprawdę mnie pociągało w tym serialu. Ale jednak twórcy zaczęli zjadać swój własny ogon i już mnie to bardziej wkurza niż interesuje. A według mnie stało się to po 2 sezonie. Nagle pojawił się taki dziwny spadek formy, a wskazówki zaczęły być tak naciągane, że... A po finale 3 sezonu to już doszedłem do wniosku, że po co dalej śledzić wskazówki skoro i tak nagle wszystko traci sens?
Hm..Też uważam że swiat byłby nudny gdyby wszyscy myśleli tak samo. Założyłam taki temat aby pogadać o serialu i wysłuchać tych negatywnych komentarzy jak i pozytywnych. Ciekawiło mnie po prostu co ludzie sądzą o nowych odcinkach i dlaczego jest ostatnio taka fala krytyki.Tyle. Mnie również ostatnio wieeeele spraw w PLL przeszkadza, no ale oglądam i uważam że jest świetny.
mi sie odcineczek bardzo podobał ...uważam że wreszczie powrócił ten straszny klimat akcja biegła bardzo szybko ,....raz tu a raz tam ...wciąż PLL jest moim ulubionym serialem a inni niech sb piszą co chcą ...przecież jak jest głupi to po co go oglądają
I po co te obrażanie innego użytkownika? Tego nie rozumiem. Można wyrazić swoją opinię negatywnie lub pozytywnie, bo to normalne. Każdemu przypada do gustu coś innego, ale żeby zaraz kogoś chamsko wyzywać? Brak kultury w wypowiedziach.
Pozdrawiam
tez go oceniłam na 10 a jeszcze u mnie downa nie wykryto ej w sumie to dobry pomysł są wakacje wiec pojde do lekarze ....az sie boje ...napisze ci co i jak :)
Zacznijmy od tego dlaczego mnie obrażasz ? Zrobiłam coś złego w wyrażeniu swojej opini ? Nie.Czy zrobiłam coś złego że oceniłam ten serial wysoko bo po prostu bardzo go lubię ? Nie. Przecież nie chodziło mi o to że jak coś się komuś nie spodoba to nie ma oglądać. Ale powiedz, jaki jest sens w oglądaniu 4 sezonów skoro serial uważa sie za okropny, więc stwierdziłam że zamiast męczyć się 40 minut to można np. właczyć sobie inny serial. Tyle. Chciałam po prostu poznać opinie innych ludzi, co im się nie podoba w serialu a co uważają za plus.
A tak na marginesie to radze włączyć myślenie i następnym razem przemyśleć zanim coś sie napisze. Jestem ciekawa czy ludzie z zespołem Downa albo rodzice takich ludzi byliby szczęsliwi że używasz ich choroby bądz choroby ich dziecka jako wyzwiska.
BTW to nie wina człowieka ze ma zespół dawna czy coś innego trzeba akceptować ludzi drogi Mr Jigassaw
Nie powiedziałam że PLL to najlepszy serial na świecie : ) Ja oglądam chyba tylko 3 czy 4 seriale więc w porównaniu z tymi w które oglądam jest on najlepszy.O to mi chodziło.
jeden ten serial uwielbia albo lubi, a drugi nie, i nie ma w tym nic nadzwyczajnego, ale obrażanie kogoś tak jak MrJigssaw to po prostu brak kultury i chamstwo. Nie ma sensu dyskutować z taką osobą i zniżać się do jej poziomu.
takie fora sa po to zeby wyrazic swoja opinie - a nie zeby wszystko od razu krytykowac i w dodatku obrazac kogos,kto ma inne zdanie :/
wracajac do serialu - od poczatku 4 sezonu zastanawiam sie co sie stalo z twarza Arii?! wstrzyknela sobie czy cos?? strasznie wyglada, jak by caly czas opuchnieta...
ej no co wy od niej chcecie ?? ja uważam ze wyglada lepiej niz w 3 s tam miała ohydne włosy w 1 była taka młoda aż za w 2 s nawet spoko juz było ...moze i troche przytyła ale ona ma problemy z tym jedzeniem