No dlaczego oglądacie i zachwycacie się takimi pierdołami dla dzieci, kiedy jest w cholerę lepszych seriali?
Gusta, nie-gusta.... Nie o to chodzi. Seriale dzielą się na te ambitne i z niższych półek. Czyżby nasze polskie społeczeństwo było tak mało wymagające i opóźnione?
Każdy dobrze wie, że ten serial jest mega przerysowany i czasami bardzo absurdalny ;) Oglądam bo uwielbiam główne bohaterki, same aktorki, jak i postacie które grają i klimat bo moim skromnym zdaniem serial jest klimatyczny.
To są właśnie gusta a Ty ewidentnie starasz się rozpętać kłótnie :)
Absurdalne to jest American Horror Story czy Czysta Krew, PLL jest zwyczajnie naiwne i płytkie.
Klimat i bohaterki, cóż - dziękuję za odpowiedź, choć niezbyt wyczerpującą (niby co w nich takiego niezwykłego?)
A kłótnie to najprościej rozpętać wmawiając komuś jakie ma intencje ;)
No cóż. Jesli ktoś chce oglądac PLL- niech ogląda. Zyjemy w wolnym, demokratycznym kraju i każdy ma prawo oglądać to, co mu sie podoba. Lubię tez inne seriale. Oglądam Greys anatomy, revenge, gotowe na wszystko, itd., ale bywaja dni, kiedy wracam z pracy i chcę sięgnąć po coś lekkiego i odprężającego- pretty little liars doskonale się do tego nadaje.
Przecież nikomu niczego nie zabraniam. Po prostu próbuję to jakoś zrozumieć, bo dla mnie w tym nie ma absolutnie niczego wartościowego, godnego uwagi. To samo z wszystkimi Dlaczego Ja, Szpital, Barwy Szczęścia...tępe badziewia x.x (A jednak kupa ludzi to ogląda....)
Do teraz? Sam nie wiem. Do pewnego momentu miało to jakiś zarys potencjału, ale 4 sezony wałkowania tego samego, gdzie nadal nic nie wiadomo i dwa przed nami... Dorzucić do tego nieścisłości i absurdy, okrasić kompletnym brakiem motywu dotychczasowych "A" i mamy kaszanę.
Zdania nie zmienię choćbyście nie wiem jak Marlenkę chwalili i do jakich wizjonerów porównywali.
Mnie bardziej ciekawi, że to pytanie zadaje osoba, która ogląda i poleca, np. Vampire diaries, Teen wolf, Carrie's diaries i na dokładkę właśnie to PLL dla opóźnionego społeczeństwa bez ambicji.
Może sama sobie odpowiedz.
Gdzie ja niby polecam te seriale? Litości, błagam. Tych dwóch ostatnich nigdy nie tknęłam, a TVD wstawiłam ocenę bodaj 2/3, jeszcze gorsze gówno od PLL.
Ciekawe co jaśnie panna oświecona ogląda... Nie cierpię takich ludzi którzy potrafią wejść na jakieś forum tematyczne tylko po to żeby się pociskać to dopiero żenada i brak wyższych celów życiu nudzę się zjadę coś co lubią inni
A kogo tutaj obchodzi co Cię wkurza? Rozmawiamy o serialu, a swoje personalne żale do użytkowników zachowaj w tym temacie dla siebie.
Po drugie: Wybacz, ale nie jesteś jakąś księżniczką, żeby dyktować komukolwiek co ma pisać. Faszyzm zdesperowach fanek się szerzy *-*
Po trzeci: co jest takie upokarzającego w krytyce czegokolwiek? :D Zabawna jesteś.
Nie będę dyskutowac z kimś kto uważa czysta krew za arcydzieło sama to oglądam i do arcydzieła wiele mu brakuje przemoc i sexco kto lubi tego nie ma w pll a teraz wybacz ja mam co robić także kłócić się tu nie będę
Może najpierw dogadaj się sama z sobą, bo piszesz, że nie będziesz dyskutować, a jednak nadal to robisz.
BTW - Nie ma to jak oceniać człowieka po jego guście filmowym - ten lubi to - to z nim nie gadam. Bez obrazy, ale ile Ty masz lat? Bo kompletnie Cię rozumiem :C (a chciałabym).
Wiesz co powiem tak o wieku to gadac nie chce juz zaczynam etap na ktorym blizej mi do 30 niz do 20 wiec to zaden powod do chwaly jakos strasznie mnie wkurzyly Twoje wypowiedzi i moze za bardzo sie unioslam ja pgladam glownie ten serial dla stylizacji a moze Ty powiesz mi dlaczego lubisz czysta ?
Z wielu powodów, ale głównie chodzi o groteskę, schizę. Uwielbiam takie surrealistyczne i kontrastowe produkcje (filmy, książki, seriale, teledyski) i o odwrócone pojęcie moralności, i zajebisty czarny humor. No i postać Godrica sama w sobie jest po prostu klasą, niesamowite jaka potęga od niego bije.
To moge Ci polecic serial "Prawdziwa historia rodu Borgiow" ja osobiscie najbardziej lubie Kinga ale wole ksiazki niz filmy czy seriale
Sama oceniłaś osoby oglądające PLL jako "opóźnione", ale nie ma to jak oceniać człowieka po jego guście filmowym :)
Jeżeli ktoś ogląda same PLL, TVD, TSC, Teen Wolfy i nie wiadomo co jeszcze - owszem. Co innego oceniać po jednym seirlau.
Ludzie poprostu lubią oglądać szajs -.-
Może i serial jest czasem troche przesadzony, moim zdaniem nazbyt przekombinowany ale przyjemnie się ogląda głupotę głównych bohaterek. Dla mnie co najmniej połowa odcinków została nakręcona nie potrzebnie ale nie ukrywam że lubie to oglądać.
Podziel się ze wszystkimi lepszym materiałem to może się nawrócimy.
Lepszy materiał? Oz, Rodzina Soprano, Prawo Ulicy, Luther, Z Archiwum X, Spartacus, Dexter, Boss, Hause Of Cards,
Pacyfik, Kompania Braci, Synowie Anarchii, Zakazane Imperium etc.
WTF XD Przecież to jest śmieszne, seriale które wymieniłaś to całkowicie inna liga, to jest ABC Family, nie wiem czego się spodziewałaś po stacji która ma tylko seriale młodzieżowe, podobnie jak The CW, i nadal sądzę że jest to niepotrzebne wywoływanie jakiegoś sporu, przegadywania się na temat "co jest lepsze".
Sądzić sobie możesz cokolwiek zechcesz, jednakże dla mnie to jest niesamowicie śmieszne, że zawsze gdy coś skrytykujesz, ktoś
wyjedzie Ci z tym, że nie szanujesz opinii innych czy chcesz wywołwać kłótnię. Nie moja wina, że niektórzy mają jakieś problemy ze sobą i syndromem pana boga.
I właśnie o ową ligę chodzi. Wytłumaczysz mi jakoś racjonalnie, dlaczego oglądasz taki szajs, kiedy w zasięgu ręki masz dużo ambitniejsze produkcje?
Po prostu lubię ten serial, oglądam też kilka ambitniejszych ;)
Zerknąłem na Twój profil, oceniasz The Following na 10/10 kiedy ja i spora liczba osób uważa ten serial za totalny niewypał, tak samo jest masa ludzi która uwielbia Chirurgów gdzie ja nie mogę jednego odcinka przełknąć ;D
Pewnie bym nawet się nie wtrącał w temat bo każdy ma prawo do swoje zdania ale Twój pierwszy post ewidentnie nam coś narzuca, mogłaś po prostu wyrazić swoją opinię a nie pytać się nas dlaczego oglądamy pierdoły dla dzieci, oglądamy bo po prostu lubimy tak jak Ty lubisz np. Czystą Krew czy The Following :)
No ale zadałam takie pytanie i czepiasz się w tej chwili bzdur. A podobno to kobiety są małostkowe. Poważnie,
gdybym napisała co innego - co to niby za różnica? Plus nie chodziło mi o przedstawienie mojej opinii tylko chciałam się dowiedzieć co wy w tym widzicie (ja Ci mogę napisać referat dlaczego lubię The Following jak chcesz).
Jejku, skoro Ci się nie podoba to po co Ty to oglądasz?
Każdy ma jakiś serial, który lubi i tyle, nie Tobie to oceniać. Tak jak Ty lubisz "The Following", tak inni lubią pll.
Więc po co piszesz tutaj i prowokujesz sztuczne kłótnie....? Nudzi Ci się? Posprzątaj se w domu, a nie psuj ludziom humoru ;)
Pisz ile chcesz, ale nie prowokuj do kłótni.
Nie rozumiesz tego co napisał użytkownik Itsashrose? Szkoda, przydałoby Ci się zrozumieć.
Oczywiście, że nie. To sposób w jaki to zdanie jest wyrażone może być prowokacją ;)
Wiesz jaka jest różnica pomiędzy normalnym wyrażeniem opinii a prowokacją - "czy jeszcze nie doszłaś do tego etapu?" ;)
Nie moja wina, że macie problemy ze sobą i na krytykę serialu odpowiadacie oburzeniem jakby Wam ktoś matkę zwyzywał.
Ja już nie mam siły, Ty chyba nie zrozumiesz czym się różni wyrażanie opinii w normalny a prowokujący sposób....
Obejrzyj sobie wszystkie sezony na raz, zobaczysz jak cię wciągnie. Poza tym, czasem na prawdę można zachodzić w głowę, kto jest za co odpowiedzialny. Fabuła trzyma poziom, aczkolwiek wiele w niej dziur i niewyjaśnionych oraz urwanych wątków.
no GodWhore samą siebie przechodzisz :D cytuję:
BTW - Nie ma to jak oceniać człowieka po jego guście filmowym - ten lubi to - to z nim nie gadam. Bez obrazy, ale ile Ty masz lat? Bo kompletnie Cię rozumiem :C (a chciałabym).
SAMA NAS OCENIASZ CYTUJE NIZEJ:
'Czyżby nasze polskie społeczeństwo było tak mało wymagające i opóźnione?'
SAMA NAS OCENISZ PO TYM CO OGLĄDAMY TAK JESTESMY OPÓŹNIONE I OGLADAMY UJOWE PLL I JEST NAM Z TYM W UJ DOBRZE NIE KAZDY MA OCHOTE OGLADAC TO CO TY JAK BEDE SOBIE CHCIALA TO SOBIE OBEJRZE NAWET SHOW Z NATALIA SIWIEC ROWNIE DOBRZE MOGE POWIEDZIEC O WSZYSTKICH FILMACH I SERIALACH KTORE OCENILAS 10/10 JAKO ULUBIONE ZE SA PŁYTKIE I NIE PRZEKAZUJĄ ZADNYCH WARTOSCI CZYSTA KREW DEXTER? NO NAPRAWDE BARDZO WARTOŚCIOWE SERIALE SAMA NAUKA Z NICH PLYNIE NIC TYLKO BRAC PRZYKLAD Z NAJMĄDRZEJSZEJ DZIEWCZYNY NA FILMWEBIE GODWHORE I OGLADAC TO CO ONA -.-BUJAJ SIE FRAJERKO