Chodzi mi o aktualny ich wiek na stan obecny czyli 2x15. I jako ciekawostke mozecie podac
obecny wiek Ezry. Akcja serialu dzieje sie w stanie Pennsylvania, a tam wspolzyc
seksualnie wedlug prawa mozna od 16 roku zycia (w Polsce od 15).
Tyle tutaj was jest - fanek serialu i zadna nie zna odpowiedzi. Widze ze wiekszosc woli grac w jakies glupie gierki na punkty i inne dziecinne zabawy zasmiecajac tylko forum.
Lubię ten serial, ale nie jestem znowu jakąś wielką fanką. A co do tych gier - nie gram w nie, bo uważam, że są idiotyczne.
według książki Alisson znika między siódmą a ósmą klasą (?) a jej ciało znajdują po trzech latach...
Ezra koło 23/24 (jak wierzyć książce) a dziewczyny koło 18 choć pewnie jeszcze nie skończone... ale z drugiej strony pełnoletność w USA jest od 21, więc może dlatego rodzice Arii mają z tym problem...
Niby tak sa rozni rodzice pewnie nikt nie mialby wiekszych zastrzezen gdyby to jedna lub dwie dziewczyny byly bardzo pilnowane i sluchaly sie tak w 100% rodzicow. Tutaj mamy tyle nastolatek w wieku jak mowisz prawie 18 lat i zadna nie pyskuje rodzicom, jest grzeczna, posluszna i mentalnie jak 14 latka to sie troche rzuca w oczy i czesto smieszy, a to przeciez USA przyklad kraju tak wyzwolonego obyczajowo i nie tylko.
Lecz z tym wiekiem chodzilo mi bardziej o watek "policyjny" gdy ojciec Ari wpadl w szal gdy spojrzal na lozko w mieszkaniu Ezry i chcial wzywac policje.
Myślę, że jeśli chodzi o policje to głównie o to, że jednak Ezra uczył ją przez pewien czas, i to jest wbrew prawu już wtedy...
A co do dziewczyn i ich mentalności to w książce są jeszcze bardziej głupie i puste... więc patrząc na serial nie jest tak katastroficznie, choć inteligencją to bohaterki nie grzeszą. No i rzeczywiście Aria kreuje się na buntowniczkę i indywidualistkę, a rodzicom jakoś nie potrafi się postawić, w sprawie, w której by się wydawało, jest jej bardzo ważna...
Takich scen jest pelno ktore az raza niedorzecznoscia bo kazdy widz wie ze nastolatka zachowalaby sie inaczej.
Dla mnie sceny Aria&Ezra stały się tak IRYTUJĄCE, że mam ochotę rzucić ten serial w cholerę, ale na całe szczęście jest za wspaniały na to <3 Tylko ta para... Macie rację, Arii zależy na rodzinie w książce i w serialu też. Ale widać ta wielka miłość z Ezrą ją zmieniła, ehh -.-
Nie wydaje mi się, aby mieli problem akurat z tym, ponieważ w Pensylwanii pełnoletność otrzymuje się w wieku 18 lat (http://contests.about.com/od/sweepstakes101/a/agemajoristate.htm), natomiast bariera 21 lat obejmuje wyłącznie zakup alkoholu. Hm, według mnie dziewczyny są bliskie 18, więc podejrzewam, iż rodzicom Arii chodzi o sam kontakt nauczyciel-uczennica.
16 maja na pewno a niedlugo 17, a Ezra nie wiem jak to jest w USA ale skoro jest nauczycielem to chyba musiał skonczyc jakies studia myślę ze gdzies okolo 23
Wiec nie wiem o co chodzi rodzicom Ari z tym zgloszeniem Ezry na policje. Sprzecznosc interesow w postaci uczen-nauczyciel tez nie zachodzi bo jak wiemy specialnie z tego powdu zmienil szkole.
Dziewczyny mają 16 lat, drugi sezon nie jest drugim rokiem nauki, tak jak to często w amerykańskich serialach (1 sezon - 1 klasa i tak aż do studiów, jak np.90210). Co do Ezry - jest świeżo po colleage'u, a u nich to trwa krócej niż studia w Polsce... chyba. Więc chyba też z 23.
w 1 odcinku 1 sezonu Ezra mówił, że właśnie skończył studia. U nich na studia idzie się, jak ma się 18 lat, studia trwają 4 lata więc jak skończył, to miał 22, tak mi się wydaje. A ponieważ nie przeskoczyliśmy żadnego roku, to pewnie dalej tyle ma.
W książce i w serialu, kiedy zniknęła Ali, dziewczyny miały po 15 lat. W serialu Ali odnaleziono po roku, a akcja serialu może się dziać po kilku miesiącach po odnalezieniu Ali, więc dziewczyny mają po 16 lat.
Nie sądzę, żeby była w tym wieku. Wszystkie dziewczyny były rówieśniczkami, a kiedy znaleziono ciało Ali miały już po 18 lat, więc zarówno jak i w książce jak i w serialu miały po 15, kiedy zaginęła Alison.
Ali zaginęła między 7, a 8 klasą. Czyli między pierwszą, a drugą klasą gimnazjum. Tak przynajmniej pamiętam z książki.
Było kiedyś podane w serialu, że jak zagnięła Ali to one miały 15 lat. Rok po zaginięciu- 16. Teraz mogą mieć właśnie 16 lub 17. Śmieszne jest to, że np. aktorka, która gra Spencer (Troian) ma 26 lat, a Alison (Sasha) jest o ponad 10 lat młodsza.
Mnie rozsmiesza fakt, ze Troian (Spencer) jest z 1985r. a Ian (Ezra) jest z 1986r. i gra jej nauczyciela :D:D
Dla mnie teraz Spencer wygląda ok, jak na swój wiek, ale pamiętam, że w pierwszej scenie, kiedy ją zobaczyłam wtedy w sklepie z Hanną, myślałam, że jest matką jednej z bohaterek czy jakąś starszą koleżanką. Hahahaha :D
w 1 odcinku na plakacie ze zdjęciem zaginionej Alison było napisane, że teraz miałaby 16 lat, więc na pewno mają 16 :P