PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73318
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Chodzi mi o aktualny ich wiek na stan obecny czyli 2x15. I jako ciekawostke mozecie podac
obecny wiek Ezry. Akcja serialu dzieje sie w stanie Pennsylvania, a tam wspolzyc
seksualnie wedlug prawa mozna od 16 roku zycia (w Polsce od 15).

Faker

Też jestem ciekawa. Wydaje mi się, że bohaterki mają po 16 lat, ale nie jestem pewna.

yvonneD

Tyle tutaj was jest - fanek serialu i zadna nie zna odpowiedzi. Widze ze wiekszosc woli grac w jakies glupie gierki na punkty i inne dziecinne zabawy zasmiecajac tylko forum.

Faker

Lubię ten serial, ale nie jestem znowu jakąś wielką fanką. A co do tych gier - nie gram w nie, bo uważam, że są idiotyczne.

użytkownik usunięty
Faker

w książce Ezra miał 22 lat

A glowne bohaterki ile maja lat? W 1 sezonie pewnie byly mlodsze o jeden rok niz w obecnym (2).

użytkownik usunięty
Faker

według książki Alisson znika między siódmą a ósmą klasą (?) a jej ciało znajdują po trzech latach...

Wiec ile wedlug ciebie teraz (odcinek 2x15) rocznikowo ma Ezra i glowne bohaterki?

użytkownik usunięty
Faker

Ezra koło 23/24 (jak wierzyć książce) a dziewczyny koło 18 choć pewnie jeszcze nie skończone... ale z drugiej strony pełnoletność w USA jest od 21, więc może dlatego rodzice Arii mają z tym problem...

Niby tak sa rozni rodzice pewnie nikt nie mialby wiekszych zastrzezen gdyby to jedna lub dwie dziewczyny byly bardzo pilnowane i sluchaly sie tak w 100% rodzicow. Tutaj mamy tyle nastolatek w wieku jak mowisz prawie 18 lat i zadna nie pyskuje rodzicom, jest grzeczna, posluszna i mentalnie jak 14 latka to sie troche rzuca w oczy i czesto smieszy, a to przeciez USA przyklad kraju tak wyzwolonego obyczajowo i nie tylko.

Lecz z tym wiekiem chodzilo mi bardziej o watek "policyjny" gdy ojciec Ari wpadl w szal gdy spojrzal na lozko w mieszkaniu Ezry i chcial wzywac policje.

użytkownik usunięty
Faker

Myślę, że jeśli chodzi o policje to głównie o to, że jednak Ezra uczył ją przez pewien czas, i to jest wbrew prawu już wtedy...
A co do dziewczyn i ich mentalności to w książce są jeszcze bardziej głupie i puste... więc patrząc na serial nie jest tak katastroficznie, choć inteligencją to bohaterki nie grzeszą. No i rzeczywiście Aria kreuje się na buntowniczkę i indywidualistkę, a rodzicom jakoś nie potrafi się postawić, w sprawie, w której by się wydawało, jest jej bardzo ważna...

użytkownik usunięty

Tez mnie to śmieszy. Moze jeszcze niech z nim zerwie bo jej tak rodzice każą...

Takich scen jest pelno ktore az raza niedorzecznoscia bo kazdy widz wie ze nastolatka zachowalaby sie inaczej.

Faker

Dla mnie sceny Aria&Ezra stały się tak IRYTUJĄCE, że mam ochotę rzucić ten serial w cholerę, ale na całe szczęście jest za wspaniały na to <3 Tylko ta para... Macie rację, Arii zależy na rodzinie w książce i w serialu też. Ale widać ta wielka miłość z Ezrą ją zmieniła, ehh -.-

Nie wydaje mi się, aby mieli problem akurat z tym, ponieważ w Pensylwanii pełnoletność otrzymuje się w wieku 18 lat (http://contests.about.com/od/sweepstakes101/a/agemajoristate.htm), natomiast bariera 21 lat obejmuje wyłącznie zakup alkoholu. Hm, według mnie dziewczyny są bliskie 18, więc podejrzewam, iż rodzicom Arii chodzi o sam kontakt nauczyciel-uczennica.

użytkownik usunięty
Faker

16 maja na pewno a niedlugo 17, a Ezra nie wiem jak to jest w USA ale skoro jest nauczycielem to chyba musiał skonczyc jakies studia myślę ze gdzies okolo 23

Wiec nie wiem o co chodzi rodzicom Ari z tym zgloszeniem Ezry na policje. Sprzecznosc interesow w postaci uczen-nauczyciel tez nie zachodzi bo jak wiemy specialnie z tego powdu zmienil szkole.

Faker

Dziewczyny mają 16 lat, drugi sezon nie jest drugim rokiem nauki, tak jak to często w amerykańskich serialach (1 sezon - 1 klasa i tak aż do studiów, jak np.90210). Co do Ezry - jest świeżo po colleage'u, a u nich to trwa krócej niż studia w Polsce... chyba. Więc chyba też z 23.

ocenił(a) serial na 5
smiles

w 1 odcinku 1 sezonu Ezra mówił, że właśnie skończył studia. U nich na studia idzie się, jak ma się 18 lat, studia trwają 4 lata więc jak skończył, to miał 22, tak mi się wydaje. A ponieważ nie przeskoczyliśmy żadnego roku, to pewnie dalej tyle ma.

ocenił(a) serial na 7
brulionbebeb

W książce i w serialu, kiedy zniknęła Ali, dziewczyny miały po 15 lat. W serialu Ali odnaleziono po roku, a akcja serialu może się dziać po kilku miesiącach po odnalezieniu Ali, więc dziewczyny mają po 16 lat.

alex36

W książce Ali zginęła mając chyba 13 lat (lub 14), a jej ciało znaleźli po 3 latach.

ocenił(a) serial na 7
smiles

Nie sądzę, żeby była w tym wieku. Wszystkie dziewczyny były rówieśniczkami, a kiedy znaleziono ciało Ali miały już po 18 lat, więc zarówno jak i w książce jak i w serialu miały po 15, kiedy zaginęła Alison.

alex36

Ali zaginęła między 7, a 8 klasą. Czyli między pierwszą, a drugą klasą gimnazjum. Tak przynajmniej pamiętam z książki.

smiles

Było kiedyś podane w serialu, że jak zagnięła Ali to one miały 15 lat. Rok po zaginięciu- 16. Teraz mogą mieć właśnie 16 lub 17. Śmieszne jest to, że np. aktorka, która gra Spencer (Troian) ma 26 lat, a Alison (Sasha) jest o ponad 10 lat młodsza.

VanillaCream

A aktorka grająca Mayę w serialu ma ok. 17 lat, a w realu 31 :P

smiles

Tak, to też wiem. :)

użytkownik usunięty
VanillaCream

Mnie rozsmiesza fakt, ze Troian (Spencer) jest z 1985r. a Ian (Ezra) jest z 1986r. i gra jej nauczyciela :D:D

Dla mnie teraz Spencer wygląda ok, jak na swój wiek, ale pamiętam, że w pierwszej scenie, kiedy ją zobaczyłam wtedy w sklepie z Hanną, myślałam, że jest matką jednej z bohaterek czy jakąś starszą koleżanką. Hahahaha :D

ocenił(a) serial na 5
VanillaCream

w 1 odcinku na plakacie ze zdjęciem zaginionej Alison było napisane, że teraz miałaby 16 lat, więc na pewno mają 16 :P

ocenił(a) serial na 7
brulionbebeb

Gdyby wygladaly na te 16 lat w serialu, a nie na 20 to ich nieracjonalne i infantylne zachowania w serialu tak by nie dziwily.