czy ktoś zna jakies fajne seriale dla młodziezy szkoła,nastolatatki itd ???
Zależy jaka tematyka Cię interesuje. To co mogę Ci polecić to: Gossip Girl, Pamiętniki Wampirów, Pogoda na miłość, Skins? Misfits.
Ja najbardziej polecam z wyżej wymienionych seriali : Gossip Girl (Plotkarę), Pamiętniki Wampirów i 90210 :D
Plotkara, Pamiętniki W. i Glee(to jest niby musical ale zdecydowanie dla młodzieży, jeśli lubisz coś w ten deseń koniecznie zobacz ;)
polecam wszystkie wyżej wymienione;-) a jesli chcesz także cos z wczesniejszych lat to moze Roswell, Jezioro marzeń, Herosi, Życie na fali, Weronika Mars, Zwariowany Świat Malcolma, Kochane kłopoty ;) a takie z bardziej fabularnych to Laguna Beach ;) Może nie wszystkie spełniają Twoje oczekiwania ale mimo wszystko są godne polecenia;p
Chcesz pewnie ogladac w miare ciekawe seriale dla młodziezy :)
*Pamiętniki Wampirów
*Herosi
a tak z życia szkoły polecam
*Pieknych ( Beautiful Peaple)
*Veronica Mars
*GLEE- o ile znosi się co chwile nowe piosenki)
i dołączam się do polecających, w sprawach Plotkary, aczkolwiek ja za tym serialem nie przepadam to myślę, że bardzo wiele osób go ubóstwia
Osobiście nie ujmują mnie seriale o życiu szkoły dlatego dziele się tylko najlepszymi znaleziskami . Nowe 90210 uważam za straszny szajs i baaardzo NIE POLECAM
Polecam plotkare i 90210 suuuuuuuper, słyszałam ze piekni tez sa super, ale jeszcze ich nie oglądałam
fashionandnewlifestyle.blogspot.com
Zajrzyj. jest tam notka o serialach dla młodzieży, może sobie coś wybierzesz ;)
Już nie raz to wymieniali ale Gossip girl(plotkara) i pamiętniki wampirów. Szczególnie te drugie... Świetne są ;)
Moje propozycje:
Skins, Zbuntowani,Plotkara.90210 i Melrose Place, ale to już nie o nastolatkach, ale całkiem całkiem.;p
Zycie na fali jest okej, sama oglądałam, ale dla mnie za długo ciagnie się tam jeden wątek podobnie jak w Pogodzie na miłość
tak, GREEK jest świetne. Polecam także Gossip Girl. Jeśli chodzi o 90210, to TYLKO I WYŁĄCZNIE stare, bo nowe to taki szaajs, że szkoda gadać w ogóle. Skins może być, ale oglądałam tylko 2 pierwsze sezony (po 2 sezonach postacie się zmieniają)
:)
Gossip Girl :d (początkowe sezony suuper ) Vampirie Diaries (najlepszy serial jaki ogladałam i oglądam ;pp) 90210 ( mi osobiście sie podoba :d coraz lepsze odcinki są ) Hellcats (fajny serial o szkole i o cheerliderkach )
Ja polecam pamiętniki wampirów, rebelde, skins(widziałam 1 sezon, przymierzam się do 2), podobno warto też zobaczyć plotkarę, 90210 i glee który chyba jeszcze dziś zacznę oglądać :)
e tam, plotkara fajna :P prędzej 90210 to moda na sukces dla nastolatków :P :))
* Zdecydowanie One Tree Hill (Pogoda Na Miłość) nigdy nie widzałam leprzego serialu :)
* 90210
* Gossip Girl
* Vampire Diaries
* Hellcats
Te raczej nie o nastolatkach ,ale fajne :) :
* Desperate Housewivies
* Nikita
* Being Human
* Chuck
Wszystkie wyżej wymienione seriale są fajne - polecam :) :D
A dlaczego któs porównał PLOTKARE I PAMIETNIKI WAMPIRÓ do musicalu ?! bo nierozumiem chyba komusna łeb padło .
Nikita, Gossip Girl. Modern Family, Glee, Friends,The Carrie Diaries, Seks w wielkim mieście nie wszystkie o nastolatkach
jeśli szukasz czegos ambitnego dla mlodzieży to wybierz MAKE IT OR BREAK IT opowiada o czterech gimnastyczkach _\---obecnie to mój ulubiony serial ,który w przeciwienstwie od PLL ma normalna realna fabułę i uczy życia
Plotkara i Pamiętniki Wampirów świetne! A z tych których nie widziałam żeby były proponowane to np: Jane by design ( na razie ma dopiero jeden sezon, ale jest świetne), the lying game (tak jak pll jest na podstawie książki Sary Shepard ) oraz jeśli lubisz istoty nadprzyrodzone to Teen Wolf i The Secret Circle. Mam nadzieję że któryś ci się spodoba :)
EL INTERNADO najlepszy a tak to the lying game, the secret circle, gossip girl, pamiętniki wampirów, tajemnica amy i oczywiście one tree hill
Zdecydowanie moje ukochane BEVERLY HILLS 90210 (nie mylić ze spin-offem - 90210). Zupełnie inne, rzeczywiste problemy (choć momentami też jak z kosmosu), ale jednak można wyczuć tą prawdziwość. Generalnie bogate nastolatki z LA i ich problemy, odcinków i sezonów jest naprawdę dużo (o ile mnie pamięć nie myli - 10 sezonów, po 30 kilka odcinków każdy). Zaczyna się nudno, ale potem wkręca, oczywiście za moim uwielbieniem przemawia też ogromny sentyment, ale i tak mogę śmiało polecić!
- Pamiętniki wampirów.
- Tajemniczy krąg.
- Plotkara.
- Glee.
- teen Wolf: Nastoletni wilkołak.
- 90210.
- Tajemnice domu Anubisa.
- Degrassi: Nowe pokolenie.
- anime Naruto. <3
I na pewno Supernatural, Agenci NCIS, przygody Merlina, Tajemnice Smallville, Czysta krew. ;))
Jeszcze z niewymienionych polecam "Kyle XY", produkcja ABC family więc podobny klimat do PLL. Tajemnicza, śmieszna i czasami wzruszająca i urocza produkcja. Jeden z moich ulubionych "szkolnych" seriali. Nie wiem czemu zakończyli ten serial bo był rewelacyjny !
Ja polecam jeszcze Life Unexpected http://www.filmweb.pl/serial/Druga+szansa-2010-501625
Swego czasu to był mój najbardziej ulubiony serial.
Nie da się już edytować, ale przypomniałam sobie o jeszcze jednym fajnym według mnie serialu Switched at Birth http://www.filmweb.pl/serial/Switched+at+Birth-2011-624719
Jest wiele ich,
- pamiętniki wampirów,
- 90210,
- czysta krew - +18
- pretty litle liars
- teen wolf
- plotkara
- nikita 2010
- glee - choc nie ogladalam
Polecam nowy serial Twisted ! http://www.filmweb.pl/serial/Twisted-2013-666008
+ mój ulubiony Lying Game, niestety już anulowany
widzę, że większość seriali tego typu już wymieniono, a przynajmniej te, które warto obejrzeć. Według mnie najbardziej podobne są twisted i lying game, czyli seriale dla młodzieży połączone z zagadką kryminalną.