Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73546
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Może specjalnie jest z Arią by być bliżej dziewczyn i żeby łatwiej mu było je prześladować?
No i ma niezłą przykrywkę bo kto by podejrzewał dorosłego, ,,szanownego'' nauczyciela o
morderstwo i znęcanie się ?

ocenił(a) serial na 4
STOPACTA

Ja myślę, że Ezra jest A. W serialu jest dużo wskazówek. On ma ciągle miny jakby coś ukrywał, nie wiadomo gdzie jest kiedy niby "wyjeżdża z miasta" , raz gdy pracował w Rosewood Day za nim na tablicy było wielkie "A", widzieliście jego minę gdy noel poprawił swoją ocenę z C na A. Poza tym gdzie był w odc Halloweenowym w tym pociągu strachu? Wiemy , że nie wyjechał na spotkanie, a pojawił się pod koniec odcinka. Myślę, że to on dusił spencer i ten paznokieć, który był za duży dla dziewczyny był jego. Jak uczył w szkole miał świetny dostęp do informacji o dziewczynach, wiedział wszystko, a poza tym jest z Arią, więc dużo o niej wie. Myślę, że każda z dziewczyn ma swojego własnego "A". U Spencer to jest Toby, myślę, że u Arii to Ezra. Co do Hanny jestem pewna, że to nie jest Caleb. Kocham Wrena, ale trzeba zwrócić uwagę, że też jest podejrzany, ponieważ jest lekarzem i ma dostęp do wyników badań itp. ale wątpie żeby to był on. Nadal nie ufam Paige. Ale co do Ezry jestem prawie pewna, że jest A

ocenił(a) serial na 10
XTosiaX

hej wie ktoś kiedy będzie odcinek 15?

ocenił(a) serial na 10
Nathicana

nie pamiętam już który odcinek teraz będzie 14 czy 15? ;D

ocenił(a) serial na 4
Nathicana

14. Będzie 9 stycznia ;)

ocenił(a) serial na 10
XTosiaX

o dzięki ;)

XTosiaX

Przecież Toby nie może być A bo miał wypadek z tym rusztowaniem i złamał rękę...

ocenił(a) serial na 4
Jane4

Nie rozumiem o co ci chodzi? Toby JEST w A-teamie i my o tym wiemy

XTosiaX

Nikt tego nie wie.

ocenił(a) serial na 3
Jane4

jasne, Toby tak tylko chodzi sobie w bluzie A po Rosewood, bo mu się nudzi... =.=

milkie_way

To, ze rozmawiał z Moną nie znaczy, że jest w A teamie.

ocenił(a) serial na 4
Jane4

Weź sie dziewczyno ogarnij. Jak nie oglądałaś do końca serialu to sie nie wypowiadaj. My sie dowiedzieliśmy, że Toby jest w A Teamie, nawet producentka w wywiadzie powiedziała, że w Tobym nie drzemią żadne dobre intencje. On jest poprostu ZŁY, czyli podejrzenia innych że może stara sie pomóc dziewczynom są błędne. TOBY JEST W A-TEAMIE, DOTARŁO?

ocenił(a) serial na 3
XTosiaX

dobra, nie naskakuj tak na nią. rozumiem, mogła cię zirytować, ale bez przesady. podobno każdy ma prawo do własnego zdania i wyrażania swojej opinii. pewnie teraz mnie zhejtujesz, ale co tam.

ocenił(a) serial na 10
Jane4

Wydaje mi się, że nie oglądałaś ostatnich odcinków, w których jasno było pokazane, że Toby należy do A teamu.. Coś ci umknęło.

ocenił(a) serial na 8
Jane4

W każdym temacie ona o tym samym. Zaraz chyba wydam oświadxczenie że jednak jest w tym teamie.

XTosiaX

Jak najbardziej się zgadzam z Twoją wypowiedzią.Dodam jeszcze od siebie,że w 3x13,gdy pojawił się na tej imprezie i Aria do niego podbiegła i się przytuliła to miał minę w stylu"jak to możliwe,że jeszcze żyjesz" xD

ocenił(a) serial na 4
Lily_115

hahaha ostatnio mam wrażenie, że ciągle ma takie miny. I uważam, że to on i Mona zamknęli ją w tej skrzyni.

ocenił(a) serial na 10
XTosiaX

myslę, że u Hany to będzie Mona

ocenił(a) serial na 7
XTosiaX

A ja właśnie kiedyś znalazłam stronę, gdzie były dość dobre powody, by sądzić, że Aria jest A. W sumie nie zdziwiłabym się,gdyby to była prawda.

ocenił(a) serial na 7
XTosiaX

Wilden zgubił paznokieć i to on był Jokerm prawdopodobnie razem z Mellisą

STOPACTA

Ja jestem prawie przekonana, że Ezra jest w A-teamie, a może nawet jest głównym A. Pozostaje pytanie, jaki miałby mieć motyw? Ale to, że jest podejrzany, to nie ma wątpliwości.

ocenił(a) serial na 4
outsiderka91

My jeszcze wielu spraw nie wiemy. A Ezra ma niezwykle.. interesującą przeszłość. Możliwe, że było coś o czym my poprostu jeszcze nie wiemy

ocenił(a) serial na 3
STOPACTA

och, kocham Ezrę całym swoim sercem, ale jak dla mnie, nawet on się bardziej nadaje na A niż Mona ; )

milkie_way

A moim zdaniem Ezra jest kolejnym A .
Po pierwsze dziwne jest to że Ezra tak bardzo wypytywał Arię o Jenne i jej wypadek , jakby wiedział dokładnie że ona spowodowały jej wypadek i chciał by Aria się tylko przyznała, dodatkowo gdy Aria znalazła jego zdjęcie z Jackie powiedział że to była jego pierwsza prawdziwa miłość halo a Maggie która przy okazji urodziła mu dziecko to co to było ! wydaje mi się że on zdalnie manipuluję Arią a ta zakochana nie potrafi odróżnić prawdy od fikcji . Dodatkowo za tym że on jest w A teamie wskazuje fakt że Spotykał się ze swoją niepelnoletnią uczennicą ok na początku o tym nie wiedział ale póżniej powinno mu się zaświecić światełko. Dodatkowo ostatni odcinek jest mega potwierdzeniem skoro ze spoilerów wynika że był na balu w przebraniu i chciał Ari zrobić niespodziankę to po co po akcji z wyrzuceniem Arii z pociągu po jaki kij się przebierał . DINH DING DING żeby nikt się nie skapował że jest A. Tylko teraz potrzebujemy motywu . Hmm nie wiem może Alison go skrzywdziła przed swoją śmiercią w przeszłości , przecież on studiował na uniwerku gdzie ojciec Arii jest wykładowca , miał sposobność by poznać Alison i by coś go mogło z nią łączyć , Sama nie wiem jestem na 98 % pewna że on jest w A teamie. Ot takie moje małe przemyślenia :)

ocenił(a) serial na 10
ewela_mal

Mi się wydaje to niemożliwe, tyle wskazówek wskazuje na niego, więc dlaczego nie wskazywali na Toby'ego skoro to on okazał się kolejnym A? Pewnie chcą nas zmylić, żeby znowu "zaskoczyć"..

ocenił(a) serial na 8
little_liar

Jestem fanem tej teorii od długiego czasu ale po 3x13 zwątpiłem. WZa dużo rzeczy mna niego wskazuje.

ocenił(a) serial na 3
Wonderlife

Haha to już chyba każdy kto nie ogląda tylko serialu, ale "bawi się" w fora i typuje osoby należące do A-teamu chociaż raz zwątpił :D

Toby znając życie okaże się tym dobrym, który chciał tylko pomóc swojej dziewczynie. Ja mam tylko taką cichą nadzieję, że scenarzyści się sami w końcu w tym nie pogubią.. bo szczerze mówiąc to myślę, że będzie tak samo jak w przypadku "Plotkary", że w którymś momencie zdecydują kto ostatecznie będzie zdemaskowany jako A. Tam też w 5 sezonie to dopiero zaplanowali i potem się tego trzymali. Szczerze mówiąc nie wierzę w to, że jest znane od 1 odcinka (zakładam, że serial nie jest wierną kopią książki) kto okaże się A.

ocenił(a) serial na 4
ewela_mal

Możliwe, że Ezra miał romans z Alison, albo ona go szantażowała. Ostatnio troche myślałam i uważam ,że Wren też jest w A Teamie. Wren jest lekarzem, ma dostęp do kartotek. Zaczął przystawiać się do Spencer gdy ona zerwała z Tobym. Jak do siebie wrócili zostawił ją w spokoju, za to niedługo po tym jak wyszło na jaw że Mona była A zaczął przystawiać się do Hanny- ona już nie miała "swojego" A. http://data.whicdn.com/images/12313846/tumblr_lnw6oomEaf1qcqnqzo1_500_thumb.gif Marlene daje wskazówki. Tylko anglik napisałby "nosey"... dużo rzeczy wskazuje na Wrena...

STOPACTA

Ha...Ja juz pare miesiecy temu napisalam, ze EZRA to A, nawet ostatnio powiedzialam to szwagierce. On jest za bardzo grzeczny i dlatego juz mi od dawna cos w nim nie pasowalo! Mysle, ze to spotkanie, kiedy poznali sie z Aria wcale nie bylo przypadkowe!!!

ocenił(a) serial na 9
STOPACTA

Ej ludki, a co myślicie o Jennie... ja już kompletnie nie wiem czego ona chce... I tak się ostatnio zastanawiałem, czy przypadkiem Byron nie zabił Alison, ale to by było zbyt łatwe... Co do Ezry to chyba macie racje... Ale najgorsza była dla mnie wiadomość, że Toby jest tym złym; moją ulubioną bohaterką jest Spencer i jego też polubiłem, dlatego też trzymałem za nich kciuki... A nie myśleliście przypadkiem, że w drużynie A jest Lucas?

ocenił(a) serial na 8
michaello114

Przecież Lucas jest w A teamie to już wiadomo.. Ale racja że teraz ojciec Arii jest kolejnym podejrzanym, Ezra na 100 % ;p

ocenił(a) serial na 9
jatuginemamo

Wiadomo? Coś przeoczyłem?

ocenił(a) serial na 9
michaello114

wiadomo na pewno ,że był.. a co do tego czy jest, to nie mam pewności.

ocenił(a) serial na 9
czarnaa_filmweb

No tak, ale tak sobie myślę, że ta Hanna nie jest otoczona przez samych A... najpierw Mona, potem Lucas, potem kto, Caleb... A poza tym, to jak myślicie, co to było za dziecko, które widziała Ashley? I kto zmartwychwstał?

ocenił(a) serial na 3
michaello114

Oj słabo już pamiętam te wcześniejsze odcinki (po sesji chyba sobie poprzypominam) ale co do Lucasa (z moją pamięcią :D)
- nie wyjaśniono do końca o co chodziło z jego aparatem i tymi tabletkami (czy były podrzucone, czy nie itd)
- Lucas odwiedzał Monę w szpitalu (tutaj może to jeszcze o niczym nie świadczyć, ale sam fakt, że jest dziwne)
- z wcześniejszych odcinków nie pamiętam dokładnie o co mu chodziło wtedy z Hanną na łódce (no poza tymi kłopotami finansowymi, ale jego zachowanie było co najmniej dziwne)
- nienawidził Ali i zniszczył nagrobek (to coś upamiętniające :P)

Poza tym sporo go nie ma w serialu, więc może robić w tym czasie różne rzeczy :P
Ale podpisuję się pod tym co napisał Wonderlife to by było za łatwe. Lucasa na A typuję od końca 1 sezonu, ale może Marlenka nam zrobi psikusa i jednak Lucas okaże się złym chłopcem ;)

ocenił(a) serial na 8
Furiatka_

na pewno on podrzucił te tabletki Emily, bo kto inny jak były u niego w rzeczach? i jak dla mnie to dalej jest w Ateamie

michaello114

Dziewczynko-duch to chyba miała być ta siostra bliźniaczka. A to ze zmartwychwstanie to krąży opowieść, że jest to Ali lub jej bliźniaczka. W tym serialu nigdy nic nie wiadomo :D

ocenił(a) serial na 8
jatuginemamo

Również się pytam skad wiadomo? Wątpie by był to Lucas, za łatwe.

ocenił(a) serial na 7
Wonderlife

Wszyscy są w A teamie i tyle xD

ocenił(a) serial na 6
aczkolwieczka

Właśnie o tym samym pomyślałam. Zaraz się okaże, że całe miasto jest "A". xDD

STOPACTA

Ostatnio przypominam sobie niektóre odcinki i w jednym z nich Jason mówi Spencer, że podejrzewał Ian'a o to, że kręcił te filmiki dla kogoś innego. I jestem niemal pewna, że te słowa nie padły przypadkowo (ten serial nie zna przypadków :P). Na myśl od razu przyszedł mi Ezra. Tak, wiem, że póki co w serialu nie było mowy o jego rzekomych powiązaniach z Ali, ale może właśnie o to chodzi - będziemy powoli dowiadywać się o kolejnych dziwnych szczegółach z przeszłości Ezry (dziwne, że dopiero teraz zaczynają wyciekać różne ciekawostki na jego temat). Poza tym jeszcze jedna sprawa: zauważcie, że każdy chłopak kłamczuch (w przypadku Emily - dziewczyna) znaleźli się w sytuacjach, w których ich życie było zagrożone. Tak, wiem, że Mayę zabił Nate, ale skad mozemy mieć pewność, że gdyby nie on, A. i tak by mogło jej coś zrobić? A Toby - co prawda spadł z rusztowania, a jednak w A-team'ie jest, ale być może dołączył do niego dopiero później bądź główne A. chciało go za coś ukarać i dlatego odkręcił te śruby. Natomiast Ezra dotąd większych problemów nie miał, a już na pewno nigdy nie groziło mu bezpośrednio niebezpieczeństwo. To tyle z moich przemyśleń "na gorąco" :P

ocenił(a) serial na 6
STOPACTA

Też zaczynam myśleć, że to Ezra. Poznaliśmy jego matkę. Wiemy, że pochodzi z zamożnej rodziny, którą stać na wiele. Tak myślę czy wszystko to co się dzieje w okół dziewczyn np. nie jest zaplanowane, a później opisywane. Wiemy, że Ezra chce się spełniać jako pisarz. Wiemy, że ma maszynę do pisania oraz szafę, na którą wymownie spojrzał w odcinku gdzie Aria w szufladzie znalazła pieniądze.

ocenił(a) serial na 7
DarkAngel1989

A nie podejrzewasz może Arii? Ja od jakiegoś czasu uważam, iż ona jest A. Pierwsze co mnie tknęło to naszyjnik z MALUTKĄ literką A. Potem świeczki, które ułożyła też były literą A (to było podczas pożegnania Alison), a potem zauważyłam książkę u Arii z DUŻĄ literą A. No i dodatkowo jej imię tak się rozpoczyna. Może to takie szczególiki, ale na pewno coś oznaczają.

ocenił(a) serial na 7
STOPACTA

Właśnie wpadłam na pewny trop haha Jestem dopiero na 4 odcinku, bo zaczynam wszystko od nowa. I w tym odcinku właśnie coś mną tknęło, przecież jak była u niego Aria w domu to widziała drukarkę i pytała się go czy on jej używa, a na końcu odcinka było pokazane jak A drukuje zdjęcie Emily i Mayi. Co, o tym sądzisz?

ocenił(a) serial na 7
Kingeels

Sorki drukowanie tego było w odcinku 3, ale to nie zmienia faktu.

ocenił(a) serial na 6
Kingeels

Na chwile obecną myślę że to Ezra. Pamiętasz odcinek w, którym Aria znalazła pieniądze schowane w szufladzie? W tym samym odcinku kiedy przyznaje się Ezrze, że znalazła te pieniądze jego wzrok momentalnie ląduje na szafę i jet to wzrok i mina "dobrze, że nie zajrzałaś tam". Wydaje mi się, że to kto okaże się wielkim "A" będzie zależało od tego ile będzie serii. Zawsze muszą być przygotowani i na to, że to koniec i ktoś musi się już okazać "A", ale i na to, że może to trwać dłużej niż 5 sezonów, czego sobie i innym fanom nie życzę. Co do opcji, że jest to Aria takie prawdopodobieństwo istnieje, a przemawiają za tym dwa fakty. Po pierwsze wszystko zaczyna się po powrocie Arii, po drugie w rodzinie Arii chorowano na choroby psychiczne. Być może czeka nas zakończenie w stylu tak To Aria, lub wszystko działo się w chorej głowie Arii:)

ocenił(a) serial na 7
DarkAngel1989

Oj chyba nie chciałabym takiego zakończenia. Z tym, że to się działo w głowie Arii. Ogólnie nie chciałabym by A okazało się być kimś z główniejszych postaci (chodzi mi tu szczególnie o dziewczyny). Oglądając ten serial od samego początku, gdyż już się w tym pogubiłam, zaczynam wszędzie w nim widzieć literę A. Może to śmieszne, ale tak jest. I za każdym razem pokazują ją u jakiejś innej postaci. A na końcu serialu wyjdzie, że całe to miasto to jedno wielkie A haha.

ocenił(a) serial na 6
Kingeels

Ten serial nie należy ukrywać miał kilka absurdalnych wątków. Możliwe, że kiedy dowiemy się kim jest "A" nabiorą one sensu. Zakończenie cóż dla mnie lepsze to niż jeśłi "A" to Allison.... nie lubię tego wątku, że ją dziewczyny widziały, że Allie żyje i to ona się nimi bawi. W tedy się zawiodę.

ocenił(a) serial na 8
STOPACTA

mam to samo zdanie. Już większość osób z tego serialu była podejrzanymi tylko nie on. Poza tym przewija się w niemal każdym odcinku i zawsze jako ten dobry. Poza tym w jednym z odcinków Alison mówi do Arii ,że dziwi się ,że jeszcze tego nie rozgryzła.

ocenił(a) serial na 6
Irys26

A pamiętasz odcinek kiedy akacja rozgrywała się w pociągu? Jak zginął Garret? Ezra niby to chciał zrobić Arii niespodziankę i zjawi się w pociągu, a ja myślę, że on był tam od początku by kontrolować sytuację. Jest jeszcze jedna prawda o której pisałam wyżej kto okaże się mózgiem i wielkim "A", zależeć będzie od tego ile potrwa ten serial sezonów.

ocenił(a) serial na 8
DarkAngel1989

dokładnie. scena w pociągu była też podejrzana.