Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73546
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Jak myślicie

użytkownik usunięty

Kto będzie głównym A?

ocenił(a) serial na 10

A tutaj będzie w ogóle jakieś główne A? Cało miasto konspiruje przeciwko 4 dziewczynom bez większego powodu - i tyle.

Już na chwilę obecną z młodocianych postaci zostało nie wiem z 4? które nie były zamieszane w sprawę A, więc wiesz... (Jason, Noel, Wren, Mike i Paige)

użytkownik usunięty
Artemisek

No wlasnie dlatego sie zastanawiam xD ,ze cale miasto chce im sie dopiec.

Jak dla mnie Wren. Marlene ostatnio tweetnela ze o BigA sie dowiemy na koniec wszystkiego tzn. Wszystkich sezonów. A przeciez podobno bd. 5 . Bo o Ezrze juz wiemy wiec jak dla mnie to Wren

użytkownik usunięty
helagolasz

Mysle ze to bedzie ktos kogo sie nie spodziewalismy. Wren widac ze cos knuje w 4 sezonie wiec on chyba tez odpada

helagolasz

To wszystko jest i tak niewyobrażalnie naciągane. Na tym etapie już widzimy wszystkich spiskujących ze wszystkimi, co dopiero w 5 sezonie... Nieważne, liczę, że kłamczuchy na studiach to będzie jakiś powiew świeżości.

ink1313

hehehehehe, najlepszy komentarz jaki czytałam! :)

ocenił(a) serial na 10

Jak dla mnie to Aria jest dziwna ..
Obejrzyjcie to -> http://www.youtube.com/watch?v=3G4jeXrzkEM

użytkownik usunięty
neuutralna

Oby się okazało żeby była (czy raczej jest) w tym A-TEAMIE :)

ocenił(a) serial na 10

nie przepadasz za nią :) ?

użytkownik usunięty
neuutralna

Jest jedną z moją ulubionych bohaterek razem z Spencer, ale fajnie by było gdyby się okazało że jest w A-TEAMIE :)

ocenił(a) serial na 10

Dokładnie, to by było coś zaskakującego :)

użytkownik usunięty
neuutralna

Heh jak czytam Spoiler Bombs to widze ze moze byc ciekawie z Ezra :)

Tak i jeszcze to z mamą Ali... To na serio dziwne

użytkownik usunięty
helagolasz

Dokladnie, bedzie sie dzialo. Fajnie, a Emily nadal mieszka w jej domu (chyba, bo nie pamietam juz 4 sezonu ,przez te glupie przerwy)

Tak nadal mieszka u niej w domu. Chociaż nie wyorażam sobie Jessici w czarnym kapturze. Przezwyczaiłam się że A to osoby młode, które mają najwięcej 25 lat. Taka czterdziestolatka knujaca mordercze plany... Nie to mi nie pasuje. Myśle że Ezra się myli i ktoś inny jest Big A

użytkownik usunięty
helagolasz

Ja tak samo. Bo niby czemu by miała własną córkę "zabić"...

Wiem że to PLL ale to by była już przesada ;)

użytkownik usunięty
helagolasz

Ej co to było z tym RED COAT, bo serio, ale już wszystkiego zapomniałem haha

Ali nią była?>

w 4x12 Okazuje się że są 2 RC jeden chciał zabic Em drugi ja uratował. Ten zły to była Cece. Walczyła z Aria (lekcje z Jakiem się przydały :)) później myśleli że jest martwa ale uciekła. Ten ,,dobry RC zaprowadził dziewczyny do kryjówki A (gdzie potem widzieliśmy Ezre). W 4x13 widzieliśmy Alison żywą w czerwonym płaszczu (dziewczyny były całkowicie przytomne a nie pijane chore czy cos w tym stylu). No i widzieliśmy ją jeszcze w 3x24 tez w czerwonym płaszczu ale Hanna była nie przytomna i mogła mieć halucynacje.

użytkownik usunięty
helagolasz

Moze CeCe i Ali sa w zmowie? I nie powinnismy Ali ufac

Może ;) Sami twórcy mówili żeby jej nie ufać. Może tak naprawdę jest zła i jest w A-Teamie? Ja osobiście uważam że RC rywalizują ale może...

użytkownik usunięty
helagolasz

Mam nadzieję że Alison ujawni coś o głównym A :)

użytkownik usunięty
helagolasz

+ Jak one znalazły się w Ravenswood?

Spencer już wcześniej przyjechała tam z Tobym chyba do doktora Palmera(opiekuna matki Tobiego) Tam zobaczyli Grunwald. w 4x12 dziewczyny dostały pudełko z jakąś dziwną siekierą i podobno to była sztuczka magiczna. Wygooglały to sobie i zobaczyli że jest pokaz magiczny w Ravenswood. Pojechały tam i tam rozgrywała się akcja przez większość półfinału.(ten pokaz kiedy Aria weszła do pudełka i Em zniknęła, kryjówka A, spotkanie z Grunwald) Jeśli naprawdę tak mało pamiętasz polecam obejrzeć jeszcze raz moment z kryjówki A naprawdę można dużo zobaczyć. Fajne były te tablice dziewczyn z ich osiami czasu. No i to że A miało monitoring wszystkiego. A tak wogle jeśli Ezra miał romans z Ali to nie powinien się chyba mścić na dziewczynach co nie? Przecież jak się kogoś kocha to nie dręczy się jego przyjaciół

użytkownik usunięty
helagolasz

Pamiętam kryjówkę, ale za cholerę nie mogłem sobie przypomnieć jak one dostały sie do Ravenswood.

Hymm, no nie wiem. Mona też lubiła Hannah, ale potem rządza zrobienia krzywdy przyjaciółkom Ali wzięła górę :)

ocenił(a) serial na 10

Czekajcie , bo w sumie ja też już mało pamiętam :)
Czemu myślicie , że Ali nie można ufać ? :)

użytkownik usunięty
neuutralna

Bo jest największą kłamczuchą?

ocenił(a) serial na 10

No dobrze , ale widać , że obawia się czegoś . Co prawda retrospekcje wskazywały na to ,że w wielu sprawach kłamała , ale raczej na temat tego co dzieje się na dany moment możemy jej wierzyć :))

użytkownik usunięty
neuutralna

Hymm obstawiam że może wpędzić w jeszcze większe kłopoty Arie, Spencer, Emily i Hanne

neuutralna

Przecież widzieliśmy jak bardzo kłamała przed swoją śmiercią więc nie rozumiem dlaczego miałaby tego teraz nie robić. Kiedy odwiedzala dziewczyny to mogła im powiedzieć coś wartościowego ale nie wolała z tego robić taki sekret i zachowywać się tajemniczo. W dziewiątej klasie o ile się nie mylę kłamała CAŁY CAŁY CZAS NA TEMAT TEGO GDZIE IDZIE Z KIM SIĘ SPOTYKA I WOGLE. więc na prawdę nie widzę powodu żeby one jej ufaly

ocenił(a) serial na 8

ALISON JEST BLIŹNIAKI!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
veniom

W książce, ale serial idzie innym torem

ocenił(a) serial na 8

tak prawda ale może ukaze ze to bliżniaki. zobacze do końca finału:). oglądalem seriali i tam były 2 lalki w pokoju alison chyba:)

użytkownik usunięty
veniom

No tak w finale drugiego sezonu występują bliźniaczki. Ale to Alison myślę że coś by zrobiła w tej sprawie jak co, a tak to to boi się kogoś. Myślę że akurat w serialu nie ma bliźniaczek.

Melissa jak nic. Ona ma A wypisane na twarzy:P Chociaż moim zdaniem to byłoby za małe zaskocznie, więc pewnie zdecydują się na kogoś innego i mam nadzieję, że to będzie jedna z dziewczyn.

użytkownik usunięty
Spanna

W czwartym sezonie przyznala sie ze chronila Spencer bedac w A-Teamie. Mysle ze to bedzie ktos inny, Wren wydaje sie byc dziwny.

ocenił(a) serial na 10

Wren na sto procent jest zamieszany .Jason tak samo , wtedy gdy Aria była w tej skrzyni w pociągu dźgnęła kogoś śrubokrętem , a potem Jason w którymś odcinku miał dziurę koło pasa .

użytkownik usunięty
neuutralna

Niezauważyłem tego, ale Wrena się nie spodziewałem, aby spiskował przeciw Ali. Ciekaw jestem co z nim jest związane

Z tego co pamiętam to ona nie powiedziała że była w A-Teamie. Powiedziała tylko że wszystko co zrobiła było by chronić Spence. Jak dla mnie ona nie jest A. Za dużo podejrzeń, za proste to wszystko się wydaje. Ale ta rozmowa była bardzo interesująca bo dowiedzieliśmy się : Po pierwsze - dziewczyna twierdzi, że Alison może żyć. Po drugie - to Wilden zaatakował Spencer w pociągu Halloweenowym. Po trzecie - wszyscy bali się Wildena. Po czwarte - Wildenem ktoś kierował. (Alison?) Po czwarte - Melissa kolejny raz mówi, że od zawsze chroniła Spencer (kolejny dowód na to, że to ona zabiła Iana?). Po piąte - Jenna i Shana były przy domku w finAle trzeciego sezonu, by dowiedzieć się z kim Kłamczuchy się spotykają, a raczej, czy spotykają się z Alison. Po szóste - Wilden spowodował pożar. Tu wideo :http://www.youtube.com/watch?v=JwZwlhodPio. Moja teoria jest taka: Melissa zaczęła się spotykać z Wrenem ale zaraz potem utworzył się A-Team w takim składzie: Mona, Jenna, Melissa, i Ezra ale on działał sam. Później Melissa zachęciła go/przyłapał ją na działalności A-Teamowskiej i sam dołączył, wyznając że ma powiązania z Alison. Razem opracowali ich zerwanie by Wren zbliżył się do Spencer. Na przełomie 2 i 3 sezonu Jenna i Melissa utworzyły B-Team razem z Shaną która MUSI MIEĆ JAKIEŚ POWIĄZANIE Z ALISON. I tutaj nie wiem czy Wren do nich dołączył czy nie, bo wiedzieliśmy Shane w jego mieszakniu więc może tak. Według mnie bardzo głupie było ze strony dziewczyn że od razu skreśliły Wrena z A-Listy gdy zobaczyły że A też je śledził. Na tym etapie serialu możemy być prawie pewni że A-Team jest bardziej utajnioną oragnizacją niż spotkania Mony i Tobiego w Camperze. Prawdopodobnie jest kilka mniejszych Teamów i pare osób działających samodzielnie. Jednak wszystkim zarządza Big A. I wszyscy działają w tym samym celu. Może Melissa była w A-Teamie ale nie była drugim Tobym ale też nie była złą do szpiku kości Moną. Coś pośrednio. A tak serio nie wyobrażam jej sobie w czarnym kapturze. Przypomniało mi się jak aktorka grała Meridith Fell w TVD i jak wyszłą z pistoletem. Szczerze to chciało mi się śmiać w tej scenie, bo wyobraziłam sobie że tam stoi Melissa strzelająca do Spencer. Ona po prostu mi nie pasuje na taką mroczną osobę i tak samo jak Mona działa wyłącznie sama dla siebie

helagolasz

Nie je śledził tylko go czyli Wrena

użytkownik usunięty
helagolasz

Hymm ciekawe. Też myslę że właśnie Melissa byłaby za prosta do rozwiązania jako A

Nawet nie wiedziałem że grała w TVD :)

Grała i to miała bardzo ciekawą rolę ;) Ci którzy oglądali to wiedzą o czym mówię

użytkownik usunięty
helagolasz

Ogladalem wszystkie sezony, ale czwarty i piaty to zupelne nieporozumienie, za to pierwszy i drugi to arcydzielo :)

Mi się wszystkie bardzo podobały. Jednak mam takie wrażenie że z upływem czasu serial staje się zarówno lepszy jak i gorszy. Lepszy bo przychodzą nowi wspaniali bohaterowie np. pierwotni i się więcej dzieje, więcej się dowiadujemy ale gorszy bo to nie jest to samo co na początku... Niestety...

użytkownik usunięty
helagolasz

W drugim sezonie sa pierwotni :)

Tak ale w 3 jest Rebekah, Kol, Finn, Esher i Michael a w 2 tylko Klaus i Eliah (nigdy nie wiem jak się pisze jego imie)

użytkownik usunięty
helagolasz

Tez nie wiem ,moze Elijach?

Chyba ty dobrze napisałeś ;)

użytkownik usunięty
helagolasz

Na pewno j było :)

Elijah Tak jest poprawnie ;)