Hej :-)
Zaczelam ogladac PLL, jestem obecnie na 11 odcinku pierwszego sezonu :-) bardzo mi sie podoba, ale obawiam sie, ze fabula strasznie bedzie rozwleczona... Widzialam, ze teraz leci 4 sezon, czy w miedzyczasie wyjasnilo sie, co stalo sie z Alison i kim jest 'A"? Czy watek dalej kreci sie wokol tego?
tak, kręci, chociaż w międzyczasie jest kilka słabych odcinków, po których obejrzeniu można pomyśleć, że rezyserowi brakuje już pomysłów ;) ale waeto przebrnąć, bo serial potrafi się rozkręcić. zagadka z Ali wyjaśnia się baaaardzooo powoli, co nieco już wiadomo, ale co stało się w noc jej zaginięcia - tego dziewczyny jeszcze jie ustalily. a co do 'A' to wydaje się, że najnowsze odcinki powinny być rozwiązaniem (wypadałoby w 4 sezonie), ale nie wiadomo czy czymś nas ne zaskoczą
kim jest A? wyjaśni się i to pare razy :) A czy sie wyjaśniło co się stało z Ali ? Wyjaśniło i nadal się wyjaśnia.
Po prawie IV sezonach jeszcze niczego się nie dowiedzieliśmy, w przeciągu sezonu twórcy podadzą Ci jedną odpowiedź, która zrodzi kolejne pytania. W ten sposób z każdym odcinkiem przybywa pytań a odpowiedzi ubywa....Ogólnie jak przebrniesz przez II sezon i dostąpisz tej "łaski" obejrzenia III sezonu to przekonasz się sama,że twórcy tworzą wątki na bieżąco i nie mają żadnego planu.
Podobno w finale IV sezonu będzie całą retrospekcja z "pamiętnego dnia" ale producenci zawsze nam mydlą oczy...
Powodzenia i miłego oglądania.
1 A- finał 2 sezonu
2 A- 3x12
3 A- 3x24
4 A- 4x11
5 A- 4x12
I podobno 6 w 4x24
na razie tyle wiemy. Ale oprócz tego dowiedzieliśmy się o paru ,,pomocnikach A"
Co się stało z Ali? Na razie mamy bardzo niejasne puzzle paru fragmentów z tej nocy. Niektórzy starają się je poskładać w całość i ułożyć chronologicznie, ale nadal wiemy bardzo mało. Kiedy się tego dowiadujemy... Myślę że takich ,,szczytowym'' okresem kiedy nam dali najwięcej informacji był sezon 2. W 3 się dowiedzieliśmy bardzo mało, a 4 w się czuje że dają nam odpowiedzi trochę na siłę, na odwal się po fani się zbuntowali po finale 3, że mamy za mało odpowiedzi
Czyli wszystko przede mna :-) Dzieki wielkie za wyczerpujaca odpowiedz! :-)))
Mowisz, ze szczytowym sezonem jest drugi, no zobaczymy :)) Ja jestem wlasnie teraz na drugim, obejrzalam 12 i troche sie jakby wyjasnilo: wyglada na to, ze Jenna i Garett doprowadzili do smierci alison i sa A. No ale domyslam sie, ze prawda jest o wiele bardziej skomplikowana ;)
Na pewno nie możesz się nie zniechęcać bo serial jest naprawdę bardzo wciągający. Ja gdybym zaczynała oglądać serial wiedząc, że tak naprawdę nikt nie wie do końca kim jest A trochę zniechęciłabym się.. "bo 4 sezony o jednym i tym samym?" Ale tak nie jest, oglądaj dalej. Pytań będzie o wiele więcej niż odpowiedzi ale na tym polega ten serial :)
O jednym dowiedzieliśmy się że był szantażowany przez 1 A. No i np. ta sprawa z czarnym łabędziem. Albo z królową kier.Ci którzy obejrzeli wszystko to wiedzą o co mi chodzi.