Jaki jest wasze zdanie w tym temacie?
Alison, no bo tak musi być to jest najbardziej absurdalne i również najbardziej prawdopodobne, po za tym no podobnie było w książce ;P
No i Red Caot - she is in charge...
Błagam. Po ostatnim odcinku i wyciągnięciem Ali z grobu, może się okazać że to nawet kosmita, kompletnie mnie ten wątek już nie interesuje.
haha kosmita to jest mysl zrobia nam science fiction :D niemożliwe staje się możliwe
Skoro mają być jeszcze dwa sezony, a Marlenka prowadzi tą akcję, jak prowadzi takie zgadywanie nie ma sensu, bo za te dwa sezony wszystko jeszcze zdąży stanąć na głowie i Jenna zaprzyjaźni się z kłamczuchami.
Marlenka pójdzie znacznie dalej. Okaże się, że wszyscy są 'A' i każdy ma wyznaczone godziny i dni w tygodniu.
TREŚCI Z KSIĄŻKI!!
No w książce było,ze to zła siostra bliżniaczka Ali zginęła tamtej nocy,a Ali jest A....^^
Choć mi się takie rozwiązanie podoba, to w brzmieniu brzmi śmiesznie. "Zła siostra bliźniaczka" jak w najgorszej telenoweli. Ale sama teoria jest bardzo intrygująca :)
No nie jest to zbyt wyszukane, ale od 2 sezonu podejrzewałam, że mimo wszystko to Ali, może jednak twórcy serialu nas zaskocza, ponieważ w ksiązce jest wiele innych ciekawych wątków i śmierci innych bohaterów ^^
Aria-ma świnkę skarbonkę jak A, A robi to co ona chce (np. powiedzenie o romansie rodziców), jej lalka była w stroju A, producent napisał że A to Big A a tak została nazwana przez Monę, na początku niektóre listy od A były pisane na maszynie którą posiada Ezra, słowa Alison do Spencer :"zdziwiłabyś się kim są twoi przyjaciele" i wzrok w miejsce gdzie jest Aria, Aria na pogrzebie spogląda na trumnę Alison i jej zdjęcie, na końcu pilota jest pokazane jak A robi dokładnie to samo. Wygląda to jak ta sama scena. Duncan mówi w samolocie do Arii że Ali mogłaby obawiać się kogoś ze swoich przyjaciół, dziewczyna przez chwile traci panowanie nad sterami. Aria na bal przyszła przebrana za czarnego łabędzia(proszę wpisać w google Black swan red poster). W dodatku miała rękawiczki podobne do tych które ma A. Odcinek nosi tytuł ZdemAskowana/y. Jedyna osoba która zdjeła maskę to Aria. Byron obawiał się ze Mike ma chorobe psychiczną po wujku. Być moze Aria zasługuje na bilet w jedną strone do Radley.
Jeśli Twoja teoria jest prawdziwa to dlaczego Aria została zamknięta w skrzyni na balu Halloweenowym? Ktoś prawie wypchnął ją z pociągu!
Moim zdaniem A to Ezra.
Twórcy serialu i tak pewnie nas zaskoczą :D o ile w ogóle kiedykolwiek się dowiemy....^^
Aria miała by np. rozdwojenie jaźni? Moim zdaniem kto inny zabił Alison - Jena i Garret (czy jak tam się pisze). A a to osoby, które kiedyś zostały skrzywdzone przez Alison np. Mona, Lucas itp. i nimi też pewnie dowodzi Jena. Chociaż wątek z chorobą psychiczną dziedziczoną w rodzinie też jest ciekawy jak by nie było wiadomości zaczęły pojawiać się ponownie po powrocie Ari...
no to, że jest kilka A to wiem. Tylko nie mamy pewności kto na sto procent nimi jest. Wiemy o Tobym i Monie.
Moim utrapieniem jest Wielkie A. Niestety jeszcze nikt nie wie kim ono jest, możemy jedynie się domyślać :)
twórcy teraz postawili na "Ali żyje i jest Red Coat"...czy jest 'A'? czy Red Coat jest złym 'A'? tego nie wiemy bo tego jeszcze nie było..!
skoro ludzie zaczęli być pewni,że Ali żyje to twórcy postanowili tak zrobić,lecz...moim zdaniem zostajemy 'oszukani'.99% Ali żyje...1%-ten ktoś nosi maskę...wszyscy już są prawie pewni,że Alison żyje i ma się dobrze,ale sądzę,że na sam koniec zostaniemy zaskoczeni i okaże się,że to nie prawda...ktoś inny jest 'A' i mnie cieszy taka 'niepewność'jaką nam fundują bo osobiście nie chcę,żeby Ali żyła i była 'A' :)
Od samego pcozątku myśle że A jest zła siostra bliźniaczka Ali. I że to ona zabiła Alison żeby ukraść jej tozsamosc ktorej sama nie miała bo rodzice ja zamkneli w psychiatryku.
Niestety po przypomnieniu które zaprezentowali nam twórcy wszystko zaczyna wskazywać na to, że Mona znów kłamała.
Chyba jutro zacznę rewatch i zaczne wypisywać sobie ważne informacje na kartce, jak dawna lista którą prwoadziła Yousendamessage =.=
O ile ten wątek dotyczący A i Kłamczuch mnie też przestał interesować, to chciałbym się mimo wszystko dowiedzieć kto, i czemu prześladował Alison :)
jestem juz po pierwszym odcinku 4 sezonu A is FOR ALIVE.
Zastanawia mnie kogo widzial TOBY w tym lesie. to kobieta w czarnej Peruce. Mysle ze to czarna peruka kora należała do Alison.
Jestem pewna że Alison zyje , zwłaszcza że mówiła Spencer że niedługo jej zabraknie. Zaplanowała swoje zniknięcie bo wiedziala ze jest w niebezpieczeństwie. Myśle że Alison albo sama jest A, albo współpracuje z A. Jest jeszcze trzecia możliwość że Alison chce powstrzymać A przed zabiciem dziewczyn i pozostaje w ukryciu.
Możesz chamie nie obrażać innych użytkowników tego forum?
Biorąc oczywiście pod uwagę pod uwagę fakt, że to jeden z seriali posiadający średnią ocen sklasyfikowaną jako BARDZO DOBRY, to, że ma ogromną ilość fanów, a także kilka nominacji i nagród wśród publiczności do której jest adresowany?
To, że ktoś taki jak Ty nie potrafi zauważyć plusów tego serialu, jakimi są chociażby interesujący klimat, i ciekawe postacie to nie oznacza, że możesz sobie bezczelnie obrażać innch userów.
Rozumiem też oczywiście, że Ty nie jesteś w stanie łączyć faktów, i w związku z tym 'na chama' szukasz minusów serialu wytłumacz mi jednak jedno... skoro ten serial tak bardzo Ci się nie podoba, że oceniasz go na 1, to w jakim celu go oglądasz? Jesteś masochistą? Czy może w momencie pisania o przygłupach miałeś na myśli siebie?
Chłopcze, sam fakt że oceniłeś ten serial na 10 wyklucza możliwość dalszej dyskusji z tobą, bo widzę, ze jesteś upośledzony. ;)
Ale czemu nie, odpowiem Ci na Twoje pytanie.
Kiedyś ten serial bardzo lubiłem - istotnie miał klimat, ciekawą fabułę, postacie. Jednak gdzieś tak od 3 sezonu zrobiła się z tego moda na sukces dla nastolatków pozbawionych mózgu. Głupota goni głupotę, kretynizm fabuły osiągnął wyżyny, elementy fantasy są na porządku dziennym, poraża też iloraz inteligencji kłamczuch.
Wymienianie przyczyn dla których tak durny i absurdalny jest to serial zajęłoby mi kilka stron.
Na forum jest temat dotyczący absurdów i głupot w serialu, wystarczy poczytać.
Nie wiem gdzie serial zdobył te nagrody, ale jeżeli masz na myśli amerykańskich nastolatków, to wcale się nie dziwię, zwłaszcza że ich inteligencja jest niższa niż u spinacza biurowego. ;) Każde g*wno da się sprzedać takim idiotom jak Amerykanie, zwłaszcza ci młodzi.
To jest jedna z najżałośniejszych produkcji jakie znam - Zmierzch jest od tego lepsze. Ale wiadomy, głupiutkie nastolatki i gimbusy będą się jarały.
Dlaczego to oglądam, skoro oceniłem na 1?
- żeby się pośmiać, bo to doskonały serial komediowy. Szczególnie zabawna jest nim głupota głównych bohaterek.
Nie lubię obrażać ludzi, ale tylko ostatni debil dałby temu serialowi ocenę 10. Walnij się młotkiem w głowę chłopczyku. ;)
Twoja ocena, pokazuje że jesteś Ignorantem, więc teoretycznie też nie powinienem był z tobą nawet zaczynać rozmowy, tylko post po prostu zgłosić administracji z powodu niezgodności z regulaminem. Postanowiłem jednak się wypowiedzieć bo czasem warto.
Poziom moich wypowiedzi jasno sugeruje, że jestem od Ciebie starszy, więc daruj sobie z tymi głupawymi tekstami typu 'chłopczyku'. Twoje wulgarne zachowanie na poziomie gimnazjum, i porównania a'la brodzik intelektualny są wystarczająco wymowne.
Tworzysz wypowiedzi na podstawie kłamliwych wymysłów - jak chociażby ta część twojej wypowiedzi w której bezpodstawnie obrażasz "Amerykańskich nastolatków", nie posiadając przy tym żadnej wiedzy - bo dla twojej informacji średnia IQ u nastolatków w Ameryce Północej wynosi... 98. Dla porównania - średnie IQ polskich nastolatków to... uwaga uwaga 99! Skończ więc pierdzielić jak potłuczony bo sam masz podobne.
Sam serial z Modą na Sukces nie ma nic wspólnego, i na tle innych produkcji ABC Family, i innych stacji tego typu - ma wręcz małą ilość odcinków. Wątków rodzinnych, i miłosnych jest tyle samo co z początku, i w tej kwestii niewiele się zmieniło, tudzież argument który przytoczyłeś jest kompletnie bezsensowny.
Czytając temat o głupotach i absurdach, w większości przypadków ludzie wypisują bzdury, zwykle przez to że nieuważnie oglądali serial.
PS. Sam się walnij w głowe, bo wypisujesz bzdury na poziomie plebsu których aż się czytać odechciewa... chociaż i tak zapewne nic Ci to nie pomoże.
A jako, że dalsza dyskusja nie ma już sensu, z czym się pewnie zgodzisz, to może ją skończymy teraz? Bo nie chce mi się offtopować... nie wiem jak Tobie.
"Jakim trzeba być przygłupem żeby się jarać tym serialem. Można go oglądać z ciekawości czasem, ale żeby go przeżywać? No k*rwa."
A nie wydaje ci się, że to też dotyczy tych, którzy zbyt przesadnie zajmują się jego krytyką? ;/
Nie widzę powodu żeby kogoś ze względu na upodobania filmowe obrażać. Jak to nazwałeś "jaramy" się tym serialem bo widocznie ma coś w sobie co nam się podoba. Myślę, że jego fani w tym ja umiemy podejść krytycznie do kilku kwestii, które nie powinny się s serialu pojawić, ale pokarz mi film, serial, w którym nie wkradła się choćby jedna bezsensowna scena, zdanie. Tak to już bywa, że jednym się podoba to w czym inni nie widzą sensu, ale to jest już normalne. Na koniec "
"Dlaczego to oglądam, skoro oceniłem na 1?
- żeby się pośmiać, bo to doskonały serial komediowy. Szczególnie zabawna jest nim głupota głównych bohaterek."
Mnie osobiście szkoda byłoby czasu na oglądanie czegoś co mnie nie interesuje, a w dodatku nie ma dla mnie sensu. Pogratulować umiejętności" gospodarowania" czasem naprawdę :)
A co w tym złego? Nie pracuję i nie uczę się to czasem poświęcę godzinkę na obejrzenie odcinka, pośmianie się z absurdów i głupot oraz z osób, które ten serial traktują poważnie (a uwierz Mi, są takie)
Na takiej samej zasadzie działa polski serial "Pierwsza miłość" - jego też ludzie oglądają, żeby się ponabijać. Są całe wątki z absurdami.
Oczywiście, że nie ma seriali idealnych, ale ten jest wyjątkowo głupi i słaby i jako osoba 24-letnia (jeśli w Twoim nicku jest data urodzenia) powinieneś/powinnaś to widzieć.
Oczywiście, że to wiem. ale nie podoba mi się ton twoich wcześniejszych wypowiedzi. Nie należy kogoś krytykować i obrażać tylko dla tego, że lubi coś co tobie wydaje się absurdalne To wręcz niesmaczne wyzywać kogoś od upośledzonych, debili itp. Rozumiem, że to forum i każdy ma prawo wyrażać swoją opinię, ale niech to będzie przynajmniej w jakiś granicach przyzwoitości....
Tak, ale przecież jest więcej niż jedno A. I co najmniej jedna jeszcze z tych osób to mężczyzna.
Ale wszystko wskazuje na to że to kobieta pociąga za sznurki. Na pewno A to jest grupa osób. Być może nawet obydwie bliźniaczki DiLaurentis wspólpracują ze sobą. W ostatnim odcinku trzeciego sezonu widzimy ubrana w czerwony plaszcz Alison a w lesie Toby spotyka kobiete w czarnej peruce podobnej do tej ktorej kiedys używała Ali.
Myśle że jedna z bliźniaczek chce zrobić krzywde dziewczynom a druga zniknęła po to żeby chronic je i siebie. Oryginalna Ali.