na tym forum jest już temat na każdy temat, ale cały czas dręczy mnie jedno:
kimkolwiek A jest, jakie są motywy jej/jego działania?
dlaczego pogrywa sobie z dziewczynami, dlaczego "wkręca" je tymi wszystkimi smsami, mailami...? po co on/ona to robi? jakie ma z tego korzyści? co właściwie mu/jej to daje? bo właściwie czegokolwiek by człowiek nie robił, nawet jeżeli jest zwykłym psycholem (co w przypadku A często wydaje się całkiem możliwe...), ma przecież jakieś powody swojego działania. jak jest w tym przypadku? co o tym sądzicie?
Mnie też to ciekawi :/ Tutaj jak dla mnie jasny powód ma Jenna ale jak dla nie ona nie jest ''A'' ;)
Odpowiedziałabym Ci jakie były motywy A z książek, ale nie chciałabym nic spoilować, poza tym A w serialu ma być inna/inny niż A z ksiażek ;)
czyli motywy A z książki nie były jeszcze podane w serialu? i czy te książkowe zostały ujawnione dopiero przy rozwiązaniu całej zagadki?
Nie były jeszcze podane, w sumie ciężko stwierdzić bo A z książek i A z serialu to będą dwie różne osoby, a to całkowicie zmienia motywy. Poza tym w książkach sprawa wyglądała trochę inaczej (nie wiem jak tym pokierują w serialu), bo A został/a ujawniona już w czwartej książce (a jest ich 8) i potem był/a drugi/a A ;) Serial naprawdę zaczyna odbiegać od książek, teraz to już chyba tylko motyw przewodni został ten sam, jest dużo dodatkowych wątków których nie było w książce lub zostały totalnie inaczej przedstawione, a niektóre sytuacje z książek są w ogóle pominięte w serialu. Polecam książki, są równie fajne, choć teraz traktuję serial i książki jako odrębne rzeczy :)