Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73541
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Marlene w ostatnich minutach prowadziła bardzo żywą dyskusję z fanami na Twitterze. Tutaj screeny:

https://pbs.twimg.com/media/B-KCRqqCYAAP7fD.png
http://i.imgur.com/6sOOAOo.png
https://36.media.tumblr.com/69fd2546e403b4eafbd233fa4c53570b/tumblr_njzl5bHAxf1r jgpyvo1_540.jpg
http://i.imgur.com/Maxtiuh.png

Dowiadujemy się tego, że:

- Big A to osoba, która w serialu nosiła bluzę z kapturem.
- W 1. odcinku pojawił się pierwotny A, czyli Mona, co nie znaczy, że ten nowy A, który został stworzony, gdy producenci podjęli decyzję o stworzeniu kolejnych sezonów, również się w nim nie pojawia.
- W finale sezonu zobaczymy A bez kaptura i maski.
- Tylko jedna osoba jest A.

ocenił(a) serial na 6
gry270

jakoś jej już nie ufam -_-

ocenił(a) serial na 6
Mala_92_91

Zaczynam coraz bardziej sądzić, że Big A to CeCe Drake. Po pierwsze, C. Cavanaugh. Może CeCe ma coś wspólnego z rodziną Toby'ego? A co, jeśli CeCe i Toby są rodzeństwem, a Alison/Bethany są zamieszane w śmierć pani Cavanaugh?

http://media.tumblr.com/b1511990eb4393f55ae5a1fdf0d0d81e/tumblr_inline_ng0usexz5 k1qcvv5j.png
http://www.autostraddle.com/wp-content/uploads/2013/06/Pretty_Little_Liars_S04E0 1_KissThemGoodbye_net_0303-640x360.jpg

CeCe była Red Coat w odcinku 3x24. Straciła swój płaszcz, a maska częściowo uległa spaleniu.

https://www.youtube.com/watch?v=QudP3Zup1s8

Cała ta historia o Radley i bliźniaczkach. Może CeCe i Bethany są jakoś powiązane? Dziewczynki z początku bawią się czterema lalkami, które przypominają kłamczuchy, po czym kłócą się o lalkę, która wygląda jak Alison:

http://media.tumblr.com/cb74c44f5a870ccaf58e267e30f00c97/tumblr_inline_n1y3i1v50 c1s2p39s.png

Big A ma obsesję na punkcie lalek. Może CeCe i Bethany walczyły o względy Alison i CeCe postanowiła pozbyć się rywalki?

Może CeCe pisała do Bethany, gdy ta była w Radley, podając się za Alison?

ocenił(a) serial na 6
gry270

Dla większości widzów CeCe to przyjaciółka Alison. Nie podejrzewają jej o bycie A, bo to by oznaczało, że CeCe zdradziła Ali. Inne poszlaki:

3x23
Wren tells Spencer that Alison got CeCe kicked out of UPenn

4x10
CeCe's old roommate tells Aria that CeCe blamed Alison and the Liars for her being kicked out of UPenn

These were hints dropped along the way. Notice how they haven't touched on these yet, but instead portray CeCe as an ally to Alison?

5x01
CeCe shows up in New York and acts friendly with Alison. The two hug before CeCe departs to Paris. Alison then goes on to tell Emily that part of the reason CeCe killed Wilden was because of her.

5x12
CeCe gives Alison a Christmas present, and subtly informs her that Hanna and Spencer were going to investigate her house. CeCe, doing a favor, scares them away as Alison looks on from behind the shelf full of masks.

You can also read in between the lines in the Christmas scene that Alison tells CeCe everything, which is how A stays one step ahead.

gry270

Wg Marlene w 4 i 5 sezonie były wskazówki co do tego kto zostanie ujawniony w finale 5, więc bardzo możliwe, że masz racje ;)

gry270

Mi się zawsze CeCe wydawała podejrzana i wcale jej nie wykluczałam, wręcz przeciwnie. Nadaje się, jak dla mnie, bardziej na A niż większość innych postaci serialu. Nie wiem tylko, jaki miałaby mieć motyw dręcząc dziewczyny. Z Ali pewnie masę przygód miała za sobą, a żadna z nich święta nie jest, więc pewnie wiele powodów by znalazła, ale reszty Kłamczuch przecież wcześniej nie znała. Chociaż zapewne motyw A nie jest nam znany i nie będzie jeszcze długo. Pewnie się okaże, że ktoś kogoś jednak znał, albo po pijaku w nocy potrącił komuś psa i nie wie, że to jego pies itp.

ocenił(a) serial na 6
akima_

Musimy mieć do nich jakieś wąty, tutaj jest opisane, że chodzi o uniwersytet.

akima_

W ogóle, to nikt nie pomyślał, że to jest dziwne, że CeCe lata sobie samolotami na jakiś fałszywy dowód w okularach i naprawdę nikt nie jest w stanie rozpoznać, nawet w Rosewood osoby oskarżonej o morderstwo? Ja rozumiem, że ona może mieć perukę i podawać się za kogoś innego, ale za którymś razem ktoś powinien się domyślić, że to jest osoba poszukiwana, zwłaszcza, że ona wyleciała z Rosewood po tym morderstwie Wildena do Francji chyba, a jeżeli jest -A to chyba jakoś musiała wrócić. I ktoś taki przechodzi przez odprawę? Nikt jej nie ściga listem gończym? Jeżeli wymiar prawa wygląda w Ameryce tak jak w tym filmie, to ja dziękuję...

ocenił(a) serial na 6
_em_pe_

http://prettylittleliartheorie-s.tumblr.com/post/111636916038/this-is-going-to-b e-confusing-please-bear-with-me

Niektórzy twierdzą, że w finale 6. sezonu poznamy "active A", czyli tego, który zawsze pojawia się na końcu odcinka, a nie Big A, czyli tego głównego. Być może jest więcej A, którzy pracują dla tego najważniejszego, Big A.

gry270

Marlene napisała, że w tej chwili jest tylko jedno A. Może ma jakichś podwładnych, albo ludzi, których szantażuje, żeby mu pomagali, jak kiedyś Mona Lucasa.

akima_

Dokładnie. Jedno -A działa oficjalnie i jest to Big -A. Właściwie, kto ma niby mu pomagać? Połowa podejrzanych już wymarła xD

_em_pe_

Lucas jeszcze żyje i jako ostatni pozostał przy Monie, może nowemu A też pomaga i pomógł mu ją zabić? Noel może, chociaż podobno pomaga Ali, ale może grać na dwa fronty. Może Jenna i Sydney?

ocenił(a) serial na 6
akima_

Marlene napisała "there's only one active A on the show". Active A to ten, którego zawsze widzimy pod koniec odcinka. To pomocnik Big A, którego nie widzimy bezpośrednio w serialu, nie jest aktywny. Dlatego moim zdaniem Active A to Wren albo Noel, lub obaj, zaś Big A to Cece.

gry270

OMG. To najpierw było Original -A, potem były jakieś Little -A, potem Big -A, a teraz jeszcze Active -A. Nie wiem, czy tutaj wspominałem o tym, ale nie zawsze to, co widzimy pod koniec odcinka to -A, lub ktoś z teamu. I Marlene to potwierdziła.

gry270

Active A, to, jak sama nazwa wskazuje, aktywne A, nie nieaktywne:P Moim zdaniem ta wypowiedź sugeruje, że jest po prostu jedno A. Pytanie było ile jest tych A, bo wydaje się, że jest ich masa, a Marlene odpisała, że jest tylko jedno. Pewnie ma tylko pomocników.
A kim miałoby być nieaktywne A? Co miałoby robić?

ocenił(a) serial na 4
gry270

CeCe Cavanaugh? Możesz to wyjaśnić? :D

gry270

chyba coś gubie, nie widzę nigdzie informacji że A będzie bez maski...

Bankowski_17

ok mam już xD

ocenił(a) serial na 7
gry270

marlena kiedys powiedziała, ze A było już w pierwszym odcinku, a wiec postanowiłam go obejrzeć iw odcinku pojawili sie mike, starsi arii, matka emily, hanny i ali, mona, spencer melissa, ian, wren, jenna, wilden, maya spencer, em, aria i hanna. Wilden, ian, maya, stara ali i mona nie żyją. Byron, spencer, mike, melissa, jena były podejrzewani o a team ale to juz sie powyjaśniało więc A musi być: matka arii, em albo hanny (XD), aria em albo ahnna lub wren. A na insta znalazłam coś takiego :
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/11008853_95165 8004874189_2144778077_n.jpg?oh=2ae282b2450ad9ccf15d1993ce58fed2&oe=54E821D9&__gd a__=1424507401_b62ee09254e43cf72710f3bb2f9c7395

ocenił(a) serial na 7
retrosun

http://zapodaj.net/images/ 0f59d2adff665.jpg nie wiem czy tamto sie otworzy wiec tu musicie tylko spacje pousuwać

ocenił(a) serial na 3
retrosun

Też to widziałam i jarałabym się strasznie, gdyby nie info, że Julien nie ma zamiaru wrócić do serialu. :< Chyba, że to taka zmyła - wszyscy myślą, że Wren już nie wróci, a tu nagle surprise bitches, I am A. :D

ocenił(a) serial na 6
retrosun

Chryste, to już jest lekka przesada :D Nie wierzę, że scenarzyści by aż tak zaszyfrowali tożsamość A :D

retrosun

Marlene ostatnio napisała, że tekst o tym, że A pojawiło się w pierwszym odcinku, dotyczył oryginalnego A, czyli Mony, ale nie wyklucza, że obecne A też tam było. Co znaczy ni mniej ni więcej, że może było w pilocie, a może nie.

ocenił(a) serial na 7
retrosun

A tak z innej beczki (no dobra, cofam beczkę ze względu na ostatnie odcinki) to Rosewood zmienia się w jeden wielki cmentarz. Morderstwo za morderstwem...

Ateliee

W takim małym miasteczku, niedługo nie będzie tam już żadnych mieszkańców :P I Nakręcą tam kolejną część Silent Hill :P

ocenił(a) serial na 7
akima_

Mieszkańców brak, ale kina, uczelnie, studia jogi, baseny, licea są :D

ocenił(a) serial na 7
gry270

Z tym kapturem to, za przeproszeniem, g*wno, nie wskazówka.

Marlenka odpowiedziała komuś, że pod koniec marca dowiemy się o płci A., więc tak czy siak będzie mniej "podejrzanych" :D

Ateliee

CeCe miała bluzę z kapturem, Mona miała bluzę z kapturem, Spencer, Toby, mam wymieniać dalej? Super wskazówka, nie ma co. Masz rację, Ateliee, g*** za przeproszeniem.

_em_pe_

I A na końcu odcinków miało bluzę z kapturem, także wiemy, że A ją miało, Marlene odkryła Amerykę!

akima_

Ostatnio Marlene powiedziała, że osoby w rękawiczkach, które widzimy na końcu, to nie zawsze -A lub ktoś z teamu... -.-"

_em_pe_

Ha! Wiedziałam, gdzieś o tym wspomniałam chyba ostatnio. Bo tak sobie pomyślałam, że to by była niezła zmyła, gdyby tak było.

akima_

No i podpowiedź, że Big A nosiło bluzę z kapturem... Zaiste, ogromna wskazówka.

_em_pe_

To jest akurat najgłupsza podpowiedź Marlene:P

ocenił(a) serial na 7
_em_pe_

... Emily, Ezra, Wren, Pam Fields, Hanna, Maya, Mike, Jason, Noel i wiele innych ;>

gry270

znając ten serial, myslę że A okaże się być ktoś zupełnie o to niepodejrzewany. Tu jest artykuł: http://bezuzyteczna.pl/aktor-z-pretty-little-199505 . Skoro 'to jest tak oczywiste w każdym odcinku' i 'będziemy mogli cofnąć się do pierwszego odcinka' to A może być albo któraś z dziewczyn albo osoba, która występuje naprawdę, naprawdę często a Cece pojawia się dopiero w trzecim sezonie (o ile dobrze pamiętam) po pewnym czasie znika (nie jestem w stanie określić na jak długo) i pojawia się dopiero w piątym sezonie na balu. Jest też możliwość, że upodobnią serial do książki i stworzą coś w rodzaju 'tweens theory' tyle że zamiast Courtney wstawią (np.) Bethany aby osoby czytające ksiażkę nie zorientowały się po imieniu. Z drugiej strony Bethany też pojawia się późno... Cholera...

Rarity

+ jeszcze: skoro aktorzy (podobno) nie wiedzą kim jest 'A' to skąd Keegan to wie o.o ?

Rarity

Aktorzy wiedzą, kim jest A, już dawno o tym mówili, od tego sezonu wiedzą już chyba wszyscy z głównej obsady.
Co do tego, co powiedział Keegan, to dla mnie jest to tylko zagrywka, mająca przyciągnąć większą liczbę widzów do serialu i chyba też zwrócić uwagę na samego Keegana, którego książka jakimś dziwnym trafem ukazała się właśnie wtedy, gdy udzielił tego sensacyjnego wywiadu. Nagle wszyscy zwrócili na niego uwagę, a dzięki temu więcej ludzi przeczyta, czy raczej obejrzy tę jego książkę.
Sama Marlene powiedziała kiedyś, że A było w pierwszym odcinku, ale chodziło jej o oryginalne A, czyli o Monę, nie wyklucza, że obecne A też pojawiło się w pilocie, ale tego już nie potwierdza, tak napisała na twitterze.

akima_

okok trochę stare info... :0

ocenił(a) serial na 10
gry270

szczerze ja to się nie zdziwię jeżeli A okaże się któraś z naszych dziewczyn.

loveash

true.

ocenił(a) serial na 10
gry270

ja znalazłam coś takiego na jednym forum :)

"Jest to wątek gdzie będziemy pisać na bieżąco spoilery z serialu PLL.
Fakty o których ja wiem na temat przyszłych odcinków to :
- Spencer jest adoptowana
- "A" to kobieta
- Mama Hanny cały czas wiedziała o tym, że Alison żyje
- Mona znała Bethany
- Hanna w 23 odcinku 5 sezonu będzie więźniem razem z Alison
- 24 wyjdzie odcinek w którym dowiemy się kto jest "A"
- Ciało Mony jest w piwnicy Hanny
- Aria wyjdzie za mąż za Ezre i nie pójdzie na studia
- Tanner zginie
- Spencer poleci do Londynu w 22 odcinku 5 sezonu i spotka Colina, przyjaciela Melissy
- W 22 odcinku 5 sezonu całą czwórka dziewczyn pójdzie do więzienia odwiedzić Alison
- W sezonie 5b dziewczyny będą miały bal (prom)
- W sezonie 6 wróci Paige
- Imię osoby, która jest "A" ma 7 liter
- W 22 odcinku 5 sezonu Aria zostanie aresztowana za zabójstwo Shany
- Sezon 7 będzie ostatnim sezonem
- Pod koniec serialu jedna z dziewczyn umrze i podobno będzie to Aria
- Mama Alison nigdy nie była "A" ale widziała kto jest "A"
- Paige była w domu Mony kiedy była mordowana
- Tata Spencer posiada wielki sekret
- Ezra wie coś na temat "A" czego nie powiedział nikomu
- Dowiemy się z jakich porodów "A" jest "A" zanim dowiemy się kim jest "A"
- Mama Arii, mama Hanny i mama Spencer wiedzą więcej niż się dziewczynom wydaje
- Mrs. Grunwald jest babcią Alison
- Ezra powie, że to o zabił Shane by chronić Arie
- Maya żyje a Alison pomagała sfałszowac jej śmierć
- Noel Kahn był tym, który chciał zabić Emil w szkole
- Zginie mama Mony
- Cece Drake była tą która wjechała w dom Emily
- Hanna znów będzie przechodziła bulimie
- Hanna będzie podejrzewala, że jest w ciąży ale ojcem nie może być Caleb ale Travis (mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi)
- W pokoju Mony była kamera, która nagrała całą śmierci Mony
- Wilden zabił mamę Tobiego
- Hanna dowie się pierwsza kto zabił Mone
- Brat Arii cały czas wiedział gdzie jest ciało Mony ale to nie on ją zabił
- Aria zanim pozwala dziewczyny była pacjentka w Radley i będzie nią znów w sezonie 6
- Umrze tata Emily
- Cece ma niebezpieczna siostrę blizniaczke Courteney
- Maya będzie próbowała zabić Paige
- Bethany Young żyje a w grobie Alison leży Marion Cavanaugh
- Paige była w "A-team" i wiedziała, że Alison żyje zanim Emily jej o tym powiedziała
- Maya i Shana są siostrami
- Prawdziwe imię Paige to Katherine DiLaurentis
- Melissa zginie i to podobno Alison ją zabije
- Aria podobno ma blizniaczke
- Courteney Drake zabiła mamę Alison
Jeśli ktoś w komentarzu wpisze jakiś spoiler którego jeszcze nie podałam wpisze go powyżej żeby nie szukać po komentarzach tylko żeby wszystko było w jednym miejscu.
SPOILERY MAJĄ DOTYCZYĆ ODCINKÓW KTÓRE JESZCZE NIE WYSZŁY"

patkopatko

"Prawdziwe imię Paige to Katherine DiLaurentis"
To mnie rozwaliło XD

ocenił(a) serial na 9
patkopatko

Coś mi się wydaje, że część to raczej wymysły lub dopuszczenia fanów, bo niektóre "fakty" są aż zbyt głupie lub skomplikowane, nawet na PLL.

ocenił(a) serial na 10
patkopatko

Niektóre z tych faktów pewnie bedą prawdziwe... Ale większość jest po prostu śmieszna, niedorzeczna i głupia!

Devineresse88

No wiesz, z tym ślubem Ezrii to potwierdzone xD Hanna pójdzie w tango z Travisem? To ktoś w ogóle o nim jeszcze pamięta? O.o

ocenił(a) serial na 10
_em_pe_

Mysle ze może ktoś wkoncu sie dowiedzieć ze Aria zabiła Shane i wtedy Ezra powie ze to on ja zabił ... Chociaz znając policję w rosewood to nigdy ;)
I to ze tata Emily umrze tez możliwe wkoncu cos tam choruje ...
To ze Peige wróci tez możliwe ... I pewnie tak bedzie.
Ale tez sa takie co uhhhh wariactwo!

Devineresse88

Imię osoby, która jest -A ma 7 liter i "A" to kobieta

-Melissa
-Spencer
-Bethany
-Cynthia (XD) nie było takiej, ale może to od CeCe xD
-Jessica (która nie żyje)

Czyli 3 pierwsze typy, Spencer raczej mało prawdopodobna, więc zostają 2 podejrzane. Ewentualnie zaserwują nam kogoś z kosmosu i wtedy będzie wielkie WTF.

_em_pe_

po przeczytaniu tego wątku uważam , że to spencer (niestety :()

_em_pe_

Chyba, że okaże się, że Alison pisze się przez dwa "s":P

ocenił(a) serial na 8
akima_

Ludzie, jeśli widzicie jakikolwiek spojler o Cece, Shanie, Courtney, bliźniaczce, XYZ jest A, Mayi, bliźniaczce to jest to nieprawda. Oglądam serial na bieżąco od 3x07 i mogę śmiało powiedzieć, że co tydzień widzę spojlery które tego dotyczą.

Wonderlife

Ja uważam, że jeżeli pojawiają się takie spoilery i ludzie tworzą własne teorie, to nie raz pewnie zdarza się, że scenarzyści podpatrują coś i wykorzystują pomysły w następnych odcinkach/sezonach. Akurat z Mayą jest całkiem niezła teoria na temat tego, że faktycznie żyje i wiele widzów tak uważa. Bliźniaczka też jest całkiem możliwe, nie raz było potwierdzone, że ktoś na pewno ma bliźniaka, natomiast spoilery o Courtney są stworzone na podstawie książki, a film się przecież na niej opiera, więc kto wie? :D