http://alalaye.co.vu/image/109063968832
Podobno Marlene King dodała tego tweeta i skasowała. Nie mam pewności, ze to prawda, ale widziałem, ze internauci o tym dyskutują.
Myślę, że koncepcja i tak zmieni się jeszcze z pięć razy, zanim serial się skończy na dobre, więc nie przywiązywałabym się tak bardzo do tego typu wypowiedzi. Zauważ, że co jakiś czas twórcy podsuwają nam kolejnego "podejrzanego", a potem okazuje się, że to była zmyłka i nagle "wszystkie dowody" wskazują na kogoś innego.
Nie sądzę, by któraś z dziewczyn była "A". Pomijam fakt, że cały serial jest nielogiczny i absurdalny, ale takie rozwiązanie jest jeszcze bardziej absurdalne. Gdyby jednak okazało się, że któraś z kłamczuch od początku jest tą złą, stawiałbym na Emily. Ją najmniej podejrzewają fani.
Też wydaje mi się, że to byłby debilizm... w ogóle w tym momencie to już chyba nikt by mnie nie przekonał jako A, wszystko poszło za daleko, za dużo wątków i w ogóle. Zawsze mi żal, że zamiast zrobić 3 rewelacyjne sezony, rozciągnęli to na 6 coraz bardziej nielogicznych, absurdalnych i zmierzających do niczego... Jedyne co, to można jeszcze w miarę obronić jakiś pomysł z bliźniaczką lub kimś w rodzaju Bethany, kto w jakiś sposób należał do społeczności, jest spokrewniony z co najmniej jedną postacią i/lub generalnie ma żal, że Kłamczuchy i Ali miały super życie, a ona/on nie, ewentualnie ta "straż antykłamstwowa", ale to też grubymi nićmi szyte, w końcu było sporo morderstw, a to już nie przelewki.
Właśnie ogólnie biorąc pod uwagę logikę w serialach ja bym nie wykluczała dziewczyn ^^ Trochę spoiler dla tych którzy nie skończyli oglądać gossip girl ale to trochę jak z 'A'. Wielu podjerzanych, choas w wątkach, co chwile nowa postać a i tak okazało się, że GG jest najmniej pradwopodobna osoba, którą wszyscy znali i której nikt nie podejrzewał O.o
Na bank będzie jak z Plotkarą, na koniec stwierdzą, że A to ktoś tam i nie będą się przejmować, czy to jest logiczne, czy się zgadza ze wszystkimi wątkami itp. Szkoda tylko, że w GG fakt, kto jest Plotkarą, nie był aż tak istotny, a tutaj jednak mamy morderstwa, szantaże, wieloletnie prześladowanie, rozboje, zastraszanie, łamanie wszystkich możliwych paragrafów... niestety, w tej chwili serial jest tak zagmatwany i ma tyle niedokończonych wątków, że nie ma już możliwości dorobić do niego spójnego, logicznego zakończenia.
Właśnie! W Plotkarze też zakończenie jest bardzo nieoczywiste :D wszyscy stawiają na Arię, jednak może to być Hanna; niby taka głupia, a okaże się, że potrafiła być wszędzie i zarządzać tym wszystkim. Zresztą, czy ktoś zauważył, że to Hanna lubi odwiedzać ludzi w szpitalach/więzieniach? Ostatnio przyszła do Alison, kiedyś chyba też do Mony. Zawsze SAMA. Możliwe, że to ona odwiedziła Monę w Radley, jeżeli tak na to patrzeć.
Niemniej, nawet jeśli miałaby być to prawda, to ten tweet pojawił się chyba zanim ktoś się naćpał i wpadł na pomysł z Black Widow, bo to przecież ta postać ma koniec końców okazać się głównym -A.
Możliwe, że będzie to mężczyzna, który był drag queen w pobliskim klubie, a nienaganną figurę Black Widow wytłumaczą tym, że używał bielizny obciskającej D
Cóż, możliwe, że Hanna się odchudza, ale jeśli byłaby -A to miałaby zaburzenie osobowości. -A się obeżre, Hanna odchudzi za to, co -A zjadło :D
"A" ciągle jest pokazany jako barczysty mężczyzna w kapturze, któremu posturą bliżej do Toby'ego lub Ezry niż dziewczyn.
A kto spodziewałby się, że barczyste -A na dachu to tylko Szona? Też wszyscy obstawiali jakiegoś barczystego gościa... A to też była kobieta. Wobec tego Black Widow pewnie będzie jakiś mężczyzna xD
Przy odpowiedzi widać cyfrę 1: a Marlene dodała tweet o 6. Jeśli było by to prawdą skasowała by go pewnie po 10 minutach a nie zostawiła w sieci na tak długo.
nie możliwe, że to któraś z dziewczyn... zakończenie najnowszego odcinka na to nie wskazuje... A poszło do Mony szukać czegoś w tej książce a przecież wszystkie wiedziały o kasecie którą znalazła Hanna więc czego by tam któraś jeszcze szukała? No dobra Emily jeszcze nie wiedziała, bo Aria nie mogła się do niej dodzwonić ale ona w tym czasie była w tym barze.... szczerze w to wątpię :)