PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73321
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Moja teoria :)

ocenił(a) serial na 10

Ja na jakiejś stronie wyczytałem, że ponoć Big A jest pokazana w 5x01 , na ile tym prawdy to nie wiem, ale ponoć to mówiła jakaś osoba z produkcji. Na pewno Big A nie jest żaden z rodziców kłamczuch bo Marlene to mówiła. I z tego co jest w książkach to Big A są 2 osoby, i one mają A-team. Na pewno istnieje A-team, przykład w 5x01 na scenie na placu zabaw. Wnioskuję, że przynajmniej w drużynie A jest 2 facetów, co słychać w głosach, tych którzy się odzywają do kłamczuch.

Opiszę teraz wszystko jak uważam, i poznacie moje teorie.

Czas na książkę w mega skrócie:

Bohaterowie główni:

Aby było prościej czytać dla ułatwienia : (Bethany to serialowa Alison, książkowa Courtney) (Alison to serialowa Bethany, książkowa Alison).

Courtney DiLaurentis.

Jest bliżniaczką Alison. Lekarze u niej stwierdzili, że ma schizofrenię. Myśli, że jest tą dobrą "Alison" a w rzeczywistości jest tą okrutną, która tylko żongluje sekretami innych i tylko sprawia innym ból. Udaje Alison i zaprzyjaźnia się z kłamczuchami. Alison NIE ZNA kłamczuch. Pewnego razu Courtney próbuje zabić Alison i rodzice nie mogli tego znieść i postanowili ją wysłać do (serialowego Radley) szpitalu psychiatrycznego. Ale do zakładu została wzięta Alison, ponieważ, Courtney ukradła pierścionek Alison i omylnie rodzice wysyłają Alison do szpitala psychiatrycznego (Radley), myśląc, że to Courntey. Courtney zaczyna podszywać się pod Alison gdy ta jest w Radley, i zabiera jej życie i nim żyje. Kłamczuchy myślą, że przyjaźnią się z Alison ale prawdę odkrywają trochę później.

Alison DiLaurentis.

Tej Alison kłamczuchy nigdy nie poznały. A przepraszam, poznały, gdy ta ich uratowała podczas pożaru w domu gdy Courtney próbowała zabić kłamczuchy. W książce, jest opisane, że jakoś cudem uciekła z Radley i zabiła Courtney. Po zabójstwie wróciła do Radley i knuła jak zabić kłamczuchy. Prawie zabiła kłamczuchy bo zwabiła je do domku i był pożar, ale jednak kłamczuchy przeżyły. Alison utknęła i zginęła.

Co do A w książce. Niby jest podane 5 aczkolwiek ja wyróżnię te 3 kluczowe/istotne.
Mona. Została zabita przez Spencer.
Alison (ta prawdziwa) ale zginęła w pożarze.
obecnie 2 osoby. Historia dalej się toczy. Na pewno to kobieta i mężczyzna.

Czas na serial ;)

Wyłącznie moje teorie na temat serialu (może być zupełnie inaczej w serialu) ;)

1) Bethany żyje i podszywa się cały czas za Alison. To Alison była czas w Radley jako Bethany.

2) Red Coat.

Red Coat są 3 osoby. Pierwsza to Cece, druga to Alison, a trzecia i tu znak zapytania postawię. Myślę, że Red Coat ta 3, to jedna z dwójki Big A. Obecnie wiadomo, że Cece i Alison były Red Coat. Co do trzeciej Red Coat nic nie wiadomo.

3) Zabójstwa Big A

-Mona
-mama Alison
-Alison
-Sara
-mama Tobiego

4) Teoria, że jedna z kłamczuch jest Big A jest moim zdaniem bardzo prawdopodobna. Ja obstawiam mimo wszystko Arię, bo ona w książce sfingowała swoją śmierć aby być bezpieczna. Jak zrobią twórcy serialu tego nie wiem.

5) Mnie osobiście intryguje mały szczegół z 1 sezonu. W 14. odcinku pierwszego sezonu, widać mężczyznę z numerkiem 32, który oddaje sweter, zaś na końcu odcinka, gdy matka Arii podaje ubrania, ktoś z numerkiem 32 prosi o kurtkę. Jestem na 99% pewien, że to Mona wzięła kurtkę aczkolwiek kim był ten koleś? Podejrzewam, że był z drużyny A, ale to tylko moje domysły.

6) Postacie, które mnie ciekawią.

*Jenna.

Co do Jenny, to ona pracowała/pracuje w drużynie A. Myślę, że wstąpiła do A teamu ze względu na zemstę na Alison ze względu na to co jej zrobiła.

7) Postacie, które nie są na 100% "A"

*Ezra ( mylnie kiedyś uważany za "A" . Wiadomo czym się kierował. )

*Rodzice kłamczuch (powszechnie wiadomo, że żaden z rodziców nie jest i nie będzie "A". A jeśli ktoś nie wie, to odsyłam do tego co mówiła Marlene- można znaleźć na internecie ten wywiad) .

*Jason DiLaurentis (nie sądzę aby to był on jednym z dwóch Big A)

8) Postacie, które umarły.

*Maya (2x25) (ciekawostka- w 41:50 jest ukazany znak drogowy w kształcie litery A )

*Garrett Reynolds (w pociągu znaleziono ciało)

*Ian (w kościele)

*Alison (została zabita przez Bethany ale to tylko moje zdanie)

*mama Alison i Bethany (została zakopana w ogródku)

*Wilden (w lesie)

9) Postacie, które coś wiedzą i są kluczowe ale nic o nich więcej nie wiadomo.

*Koleś z numerem 32 w 14 odcinku 1 sezonu.

10) Teoria bliźniaczek.

2x13- Pokój Alison. Widzicie zdjęcia na ścianie? Jest Alison, Jason i Alison? (znowu ona ?. Uważam, że to Bethany) .
Napis pod zdjęciami "C`est le double du rire et de doubler le sourire et double la peine si vous ètes bènis avec des jumeaux."
Oznacza to ("To podwójny chichot i podwójne uśmiechy, i podwójne również kłopoty, kiedy jesteś pobłogosławiony bliźniętami.")

Kiedyś Marlene King, na twitterze chyba dodała zdjęcie 2 bliźniaczek. Ubrane tak samo, lecz tylko inne fryzury. Przypadek ? Nie sądze.

Był odcinek z 2 bliżniaczkami ? I tam było ukazane, że jedna zabiłą drugą. Sądzę, że to Bethany zabiła Alison. Ale to tylko takie przypuszczenie, że ta scena z bliźniaczkami odnosi się do serialu i do danej sytuacji.

Aczkolwiek jest jedna wątpliwość. Oglądałem kiedyś wywiad z Sashą i powiedziała, że ona w serialu nie ma bliźniaczki ale za ma ktoś inny? Propozycje ? Ja obstawiam Jennę.

11) Teoria klubu N.A.T.

Wiadomo, klub Iana, Jasona oraz Garretta. Cała trójka nie żyje. Sądzę, że w danym klubie jeszcze należała Melissa oraz Jenna. Mam teorię, ale na razie nie zdradzam aby nie wyjść na głupka. Czyżby Melisa i Jenna miałyby zginąć ? Było by ciekawie.

12) Kto może być A?

*CeCe Drake (dowiedziała się że Bethany zabiła Alison i poczuła się wkurzona, że cały czas przyjaźniła się z Bethany i chce ją zabić)
*Mike (przejął grę od Mony. Zemsta na wrogach jego byłej dziewczyny)
*Paige (nienawdziła Alison, jest świetną pływaczką i ma dobre ciało, a zawsze "A" było szybkie i miało sporo siły np podczas zabójstwa Mony)
*Aria (przypuszczenie)

13) Ciekawa teoria na to, kto był "A"

Noel (pamiętacie jak Ezra dał mu ocenę "C" za jakąś tam pracę ? Noel wtedy przyszedł i zażądał "A" i tak też zrobił. Przekreślił "C" i napisał "A" więc może przez chwile on był "A")

Durvesont

coś ci sie poknociła w punkcie 11 Napisałaś/es że cała trójka nie zyje, ale Jason zyje przeciez :)

ocenił(a) serial na 10
xenia281

a no tak sory, miałem zmienić że Jason żyje i że będzie następny. Pisałem na szybko ;) Co innego myślę co innego piszę czasami ;)

ocenił(a) serial na 6
Durvesont

To z mężczyzną z nr 32 było wyjaśnione ze to przypadek, że nr z pleców nie pokrywaly się tymi z szatni.

Durvesont

Co wy wszyscy macie z tymi bliźniaczkami? Już trylion razy było powtarzane, że Bethany nie może być bliźniaczką Alison, bo jest od niej starsza, o 3 lata bodajże. Jako siostry, między którymi jest taka różnica wieku, nie mogły być tak do siebie podobne, żeby rodzice ich nie odróżnili i wysłali na leczenie nie tę, co trzeba. Moim zdaniem te wszystkie aluzje w serialu do bliźniaczki Ali mają być tylko nawiązaniem do książki i tyle. Ewentualnie jedna z dziewczyn bardzo chciałaby być drugą, bo jej czegoś zazdrościła. Zresztą Bethany miała swoich rodziców. DiLaurentisowie musieliby ją oddać jednocześnie do adopcji i do szpitala.
Noel ma być A tylko dlatego, że chciał dostać 6? Zależało mu na dobrej ocenie po prostu, gdyby Noel miał być A, to z dziesiątki innych powodów.

ocenił(a) serial na 1
Durvesont

Okej, piszesz że zostało potwierdzone że rodzice nie są A no ale na litość boską! Zostało potwierdzone że żadna z kłamczuch również nie jest A. Lucy Hale niedawno stwierdziła że gdyby Aria miała być A to miało by może jakiś sens ALE! mimo wszystko i tak zostało potwierdzone, że ŻADNA Z KŁAMCZUCH nie jest A. A Aria której się tak wszyscy czepiają jest Kłamczuchą więc przestańcie wszyscy pisać te teorie o niej bo tego się aż czytać nie chce.

PS. Najśmieszniej było by jeśli byłby jakiś przeciek kim jest A hahaha