PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73315
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Moja teoria.

ocenił(a) serial na 10

Po obejrzeniu "welcome to dollhouse" wydaje mi się, że Charles to naprawdę Bethany, syn matki Alison. Sukienki w fortepianie, Radley. Matka Alison mogła po prostu chcieć dwie córki, dlatego przechrziła Charlesa na Bethany. Ten będąc zazdrosny o Alison, zbuntował się i pragnął jej śmierci. Pod matczynym przymusem bycia dziewczyną i pragnieniem bycia lepszym od Alison zachorował psychicznie, lądując w Radley. Żal do matki mógł zmusić go/ją do zabicia rodzicielki. Pragnął być jak Ali, więc chciał również mieć jej przyjaciółki. Według mnie Charles to naprawdę chory i inteligentny człowiek, jeśli przez tak długi okres czasu nie daje się złapać.

atekate

Dlaczego w takim razie padło na Charlesa, a nie na Jasona?
I dlaczego jak byli mali obaj ubierali się jak chłopcy?
Charles był starszy od Alison, więc dlaczego sukienki były identyczne, nawet jeśli chodzi o rozmiary?
Jak to się stało, że Alison nie pamięta o tym, że ma jeszcze jednego brata?
Słyszeliśmy głos Bethany na nagraniu i był to głos kobiecy.

Charles nadal fascynuje się lalkami, itp. Czy to by nadal trwało, gdyby to matka go przymuszała do bycia dziewczynką?

Już bardziej logiczna, chociaz i tak z wadami, wydawałaby się teoria, że Charles chciał być dziewczynką i był transseksualny.

ocenił(a) serial na 5
Arvenare

O matko co za glupoty! Jesli sie okaze ze Big A to jakis trans to bede zla sama na siebie, ze tak dlugo ogladalam ten serial

użytkownik usunięty
Arvenare

albo że był obojniakiem

użytkownik usunięty
Arvenare

i dlaczego ojciec Spencer by wiedział tylko o jednym swoim dziecku, które ma z matką Alison- Jasonie, a drugim swoim dziecku nic?

ocenił(a) serial na 3

Bo to Jessica była w ciąży, a nie on. XD

weishenme

Ale na filmiku dzieci były już spore, chyba by zauważył, że w domu jest o jedno dziecko więcej.

Arvenare

Mi się wydaje, że on w swojej psychicznej gierce je ożywia - może jednak siedział w Radley i tam znalazł pokój z lalkami gdzieś to się musiało zacząć.
Chyba że Charles to Ian o.O

Chile91

A jak z Andrew nie zrobią Charlesa to będzi emotyw że chciał być hero i uwolnić dziewczyny !

Chile91

Nie no, tylko nie Andrew. Postać z dupy, która pojawiła się z 3 odcinkach, to by było głupie.

ocenił(a) serial na 8
Chile91

A może matka Alison i Jasona miała jeszcze dwójke bliźniaków. I są to np.: Charles i Andrew. Albo Charles i ktoś tam.

slawka21

Hmm i rodziła i znów zachodziła w ciąże ? o.O
W sumie nie jest powiedziane ile Tobiasz ma lat, ale na pewno nie jest dużo starszy od Dziewczyn.

Chile91

Jak dla mnie może być w wieku Jasona, tylko kilka razy nie zdał w szkole, albo leczył się psychiatrycznie i opuścił parę lat. Na wygląd aktorów nie ma co patrzyć, bo tu 30-latki grają 15-latki:P

slawka21

Dla mnie, to już za dużo tych dzieci by było. Toż ta Jessica byłaby jak królowa pszczół! Nie dość, że wszystkie trutnie były jej, to jeszcze co chwila rodzi:P

Arvenare

Moim zdaniem ten cały Charles nie musi być wcale bratem bliźniakiem Jasona. Na filmiku widać tylko panią D z niemowlakiem na rękach i dwoma chłopcami biegającymi wokół. Do jednego powiedziała, żeby pocałował siostrzyczkę, ale to nie znaczy, że drugi też jest ich bratem;P

akima_

Musze jeszcze raz obejrzec to nagranie, ale skąd wiesz w Charlesa pokoju tyle zdjęć Pani D i z dzieciństwa itd....
A i ta maszyna do popcornu to nie jest z tego kina gdzie one były czy w RVSwood wtedy co Em. zniknęła.

Chile91

Nie zwróciłam uwagi na zdjęcia, a na pewno były one na tyle wyraźne, że można było na nich poznać Jessicę, a nie np. Marion? Chociaż gdyby to była Marion, to Spenc pewnie by ją poznała, ale Charles mógł ją po prostu z jakiegoś powodu darzyć dużym uczuciem. Albo pozytywnym, albo negatywnym. Mogło być np tak, że Jessica (jak to miała w zwyczaju) miała romans z mężem Marion i dlatego zerwały ze sobą kontakt i dlatego Marion zaczęła cierpieć na depresję, która bardzo się u niej pogłębiła. I A, którym może być rzeczywiście Toby ma bardzo za złe Jessice to, co zrobiła.

akima_

A gdzie w tym all Charles ?

Chile91

Nie wiem, może pani D. mówiła na niego Charles? Albo ten anagram, to wymysł Spencer. Skąd wiadomo, że to prawdziwe imię?

akima_

Charles to z francuskiego (znowu...) znaczenie imienia KArol -
z niemieckiego imię pochodzi od słowa człowiek.
Ludzie z tą nazwą mają głębokie wewnętrzne pragnienie stabilnej, kochającej rodziny lub wspólnoty oraz potrzebę współpracy z innymi i być doceniane.
All sprowadza się do męskiego imienia pochodzenia francuskiego tak czy siak ...

Chile91

Czyli może to być tylko ksywka:P Nie musi to być prawdziwe imię tej osoby. Może nawet nie być ksywką, tylko wymysłem Spencer, który nic nie znaczy, a koleś ma na imię Stefan.

akima_

Dla mnie to Pani D. jak nić .... Marion miała delikatniejsze rysy twarzy - tzn ta którą nam pokazano :D

ocenił(a) serial na 10
Arvenare

masz racje. uhh tu nic nie trzyma się kupy, i najgorsze, że trzeba czekać ;(

użytkownik usunięty
atekate

ale na nagraniu z Radley ewidentnie słychać głos dziewczyny, nie chłopaka. Może Charles to hermafrodyta, czyli obojniak? Nie wiedzieli, która płeć jest dominująca, stąd raz to jest Bethany, raz Charles

użytkownik usunięty
atekate

pani Dilaurentis jeździła z Bethany na konie do tej stajni, i wtedy tam funkcjonowała jako dziewczyna

Czyli jako dziecko to był Charles, później się okazało, że jednak ma być dziewczyną- Bethany ale jak podrósł to zrozumiał, że płeć z dzieciństwa- męska, to jest ta właściwa.

Poza tym Big A to musi być chłopak, Big A ma dużo siły, to kawał chłopa, przenosi ciała itd. Albo napakowana dziewczyna.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 6
atekate

A myślisz, że Charles to Cece? Co, jeśli Cece to tak naprawdę chłopak i byliśmy robieni w balona?

ocenił(a) serial na 6
atekate

http://lovelace-media.imgix.net/uploads/365/2a525cd0-ae36-0132-9a17-0e01949ad350 .jpg?w=1200&h=1200&fit=max&q=70

ocenił(a) serial na 7
atekate

Bez przesady. Pan DiLaurentis choć rzadko w domu bywał to chyba jednak miałby coś do powiedzenia, gdyby jego żonka przebierała syna w damskie fatałaszki.

ocenił(a) serial na 8
aga160233

Teoria: Jason ma brata bliźniaka Charlsa, który został zamknięty przez rodzinę w Radley i ukrywany z powodu jego dziwnego zachowania m.in byc moze przebierał sie za kobiete, czuł się nią i w Radley był/była jako Bethany. Lubi przebieranki za kobietę. Stąd zdjęcie na scianie w pokoju Ali w halloweenowym odcinku. (dwie starsze dziewczynki i Jason po srodku)czyli, ze Charles byl ukrywany przez rodzinę bo czuł się kobietą. Natomiast dziewczyną znany jest jako facet, którego wypuścili na chwilę z Radley. Tą osobą mógł być Sean z 1 sezonu. Był chwilę, nagle zniknął. Był dziwny. Trochę pomieszałam ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodziło. ;P

ocenił(a) serial na 4
shiva89

Sean? serio? a może Ben?
a może pani rozwożąca jedzenie w Expressie do Hogwartu?
boże, te teorie idą za daleko

ocenił(a) serial na 7
shiva89

Prędzej uwierzę właśnie w to co piszesz. Że sam był taki szurnięty i bawił się w przebieranki, a nie że matka go zmuszała hehehe. Nie przekonuje mnie to zbytnio, ale przypominam sobie, że w 1 odcinku chyba była taka scena, jak Spencer widzisz jakąś blondynkę w pokoju Alison. To nie była Ali. Ewidentnie ten ktoś miał perukę i widać było, że jakiś przebieraniec ;)

shiva89

Pomyślałam dokładnie tak samo. Charles/Bethany jako transseksualna postać, której ojciec się wstydzi i każe zamknąć w Radley. To się jako-tako trzyma kupy jako całość (gdy spojrzeć na szczegóły, to już nie, ale ten serial jest za głupi, by szczegóły rozstrząsać).

shiva89

Ej no ludzie! Po pierwsze nikt nie zamknie małego dziecka w wariatkowie za to, że przebiera się za dziewczynkę, a po drugie transseksualizm ujawnia się dopiero w okresie dojrzewania. 4-letni chłopcy nie mogą być transseksualistami i nikt by ich za to do szpitala psychiatrycznego nie przyjął. Zresztą na nagraniu z Radley wyraźnie było słychać głos kobiecy, a żaden facet tak udawać nie potrafi:P

ocenił(a) serial na 7
atekate

Jak dla mnie teoria słaba. Ale każdy ma prawo do swojego zdania.

Ateliee

Ostatnio czytałam wypowiedz Keegana Allena ( Toby ) , ktory wypowiada sie na temat A :

"Wiem kim jest A, a tym co uwielbiam w jego tożsamości jest to, że tak naprawdę wszyscy wiedzą kto się kryje za czarnym kapturem, a i tak będzie to tak szokujące i zaskakujące! Wszyscy zwariują, bo jest to tak oczywiste w każdym odcinku! Kiedy w końcu wszystko wyjdzie na jaw będziecie mogli wrócić do pierwszego sezonu (wiedząc już kim jest ta osoba) i będziecie tylko mówić "Wow to było tutaj przez cały czas, a ja nie zauważyłem tego!" co moim zdaniem jest niesamowite!"

Takze moim zdaniem jest to osoba ktora wielokrotnie ogladalismy i ktora znamy , jednak moze miec ona tez inna tozsamosc i po prostu nie wiedzielismy ze jest to Charles. Mysle ze troche dziwne by bylo ukazywac A jako kompletnie inna osobe, inna osobe ktorej nie poznalismy jeszcze w serialu. Ale wszystko sie okaze kiedys.... za 100 lat haha :D