Oczywiście zaraz po obejrzeniu 18, poszukałam fragmentów 19 odcinka :
http://www.youtube.com/watch?v=B64x9oOCyBI promo
http://www.youtube.com/watch?v=wgaKeQcofGY sneak peak z Emily
http://www.youtube.com/watch?v=D5sQSF5p6JU i ze Spencer
Ten ostatni jest wyjątkowo ciekawy. Moim zdaniem to jeszcze jeden dowód na to, że Ian i Melissa są w to zamieszani i dlatego SPOILER
będą próbowali zrobic ze Spence wariatkę. Ona jest "mózgiem" w grupie przyjaciółek i wiedzą, że mogłaby ich jakoś zdemaskować.
mam pytanie, czy może mogłabyś umieścić napisy gdzieś indziej niż napisy24 skoro tam nie chcą się wgrać? zaczęłam sobie tłumaczyć odc. ale to żmudna robota i już się poddałam, więc podziwiam, że w takim szybkim tempie ty tłumaczysz odcinki :)
Promo Stacji ABS nie powiedziało nam wiele , sneak peak z Emily nudnawy , sneak peak ze Spencer i jej rodzicami to już coś. Zdecydowanie Spencer jest "najsilniejsza" z całej 4 i tylko ona mogła konkurować z Ali , a teraz ktoś chce się jej pozbyć jak tego szczura.
Jeśli chodzi o Kanadyjskie promo to mówi nam wiele więcej i jest lepsze od Amerykańskiego. Widać że Spencer się łamie , mam nadzieje że to się nie skończy tak jak myślę (psychiatryk).
Spencer nie potrzebuje psychiatryka ani psychiatry. Ale dlatego właśnie, że jest najsilniejsza i bardzo inteligentna to teraz chcą zrobić z niej wariatkę. Ona to wie i jest przerażona. Też mam nadzieję, że tak to się nie skończy, chociaż pewnie A będzie do tego dązyć.
Znalazłam jeszce dwa sneak peaki ze Spencer i z Tobym http://www.youtube.com/watch?v=75ktSzw_whY
http://www.youtube.com/watch?v=kU06MSA4Nbc i jeden z całą czwórką : http://www.youtube.com/watch?v=9f6Abozr3qk&feature=watch_response
Co sądzicie o słowach Arii na koniec kanadyjskiego promo?
' "I'm trying to talk myself out of what im about to tell you" ' albo Spencer ubrana w koszulę Tobiego :D
Hehehe, nie jest tak źle. Ale Paige to taki typ postaci, który może mieć obsesje na czyimś punkcie, tak więc Emily strzeż się;)
Zaraz.... Od razu mówię, że mam trzeszczące głośniki! xD
Ojciec : cześć , wyspałaś się?
S : trochę
Matka : Wszyscy potrzebujemy nocy ( pewnie żeby się wyspać ) i przemyśleliśmy to... ?!
S : rozmawialiście z Melissą?
O : Tak , rozmawialiśmy z M i jesteśmy zaskoczeni
M : blah , blah melisa widziała jak ktoś idzie...
S : kto idzie?
M : ... że widziałas kogoś zaraz po tym jak znaleźli Alison.
Nie winimy ciebie, tylko siebie
S : jak coś tam?
Boże nie rozumiem xDD
Wyspałaś się?
Trochę.
Wszyscy potrzebowaliśmy nocy by się uspokoić i przemyśleć to.
Rozmawialiście z Melissą?
Tak, rozmawialiśmy z nią i z Ianem. Nie byli zaskoczeni.
Twoja siostra to przewidziała. My też powinniśmy byli.
Co przewidzieć?
Powinniśmy nalegać byś się z kimś spotkała po tym jak znaleźli Alison. Nie winimy ciebie tylko siebie.
Macie na myśli psychiatrę? (w sensie że powinna do psychiatry pójść a Melissa przewidziała że Spence zacznie odbijać :)
No problem :)
A Spence rzeczywiście jest najsilniejsza/najmądrzejsza ze całej czwórki i pewnie dlatego jest teraz na celowniku A. Oj cos czuję że laska nie bedzie miała łatwego życia w końcówce serii.
A jednak to głupek. Bo kto mądry bierze sobie na cel Spencer, która się nie da? Ja bym zaczęła od Hanki np. :P
Hehe, no ja też od Hanki :P
Ale widać A uważa sie za mocniejszego od Spence ;) Albo może Spence jest na dobrym tropie i dlatego A chce ją jako pierwszą "wyeliminować"...
Nie zapominajcie o tym, że A. już próbowała wyeliminować Hanne(samochód).
A do tego Hanna okazała się bardzo silną osobą, nie zważającą na konsekwencje, uczucia innych, idąca po trupach do celu. Padło nawet stwierdzenie, że zachowała się gorzej od Alison.
Mówie tutaj o próbie wydaniu Arii jej matce oraz o tańczeniu z Lukasem za pieniądze.
To też fakt z tym samochodem. Ale właśnie tu tez jest dość istotna kwestia, otóż wychodzi na to, że A się pomyliła - bo napisała o Hannie wiedziałą za dużo, a ona widziała tylko Noela. Chyba, że Nole jest A. Jednak ta tezę raczej wyklucza kolejny sms : A znaczy Alison nie Amator. Ale z tego zaś by wynikało, że Alison jest A. I znów suię nie zgadza bo przeciez odwiedziła Hannę w szpitalu. Tzn nie wiemy czy tam była czy to były zwidy. Jednak moim zdaniem Alison mówiła zbyt logicznie, żeby była tylko przewidzeniem. Ale co z jej ostatnim zdaniem, że musi coś zrobic z A bo działa jej na nerwy? Oglądając PLL naprawdę poczułam się związana z Sokratesem - wiem, że nic nie wiem:P. A jeszcze w kwestii Hanny - taniec z Lucasem to było świństwo, bilet dla Elli tym bardziej. Ale nie nazwałabym jej osobą, która nie zważa na uczucia innych i idzie po trupach do celu. Alison - owszem, nie Hanna. Ona naprawdę ma dobre serce - broniła Lucasa, wspierała Em. A te sytuacje - starała się ochronić matkę za wszelką cenę, czy to aż takie dziwne? Wg mnie wcale. Tutaj rozstrzygająca byłą scena w banku, jak powiedziała do mamy - nie moge stracić również Ciebie! Poza tym ostatecznie próbowała uchronic Arie przed zdemskowaniem jej związku.
Dlatego też Alison ma siostrę bliźniaczkę.
Hanna może i ma dobre serce, ale bardzo łatwo ulega pokusom, na którym może coś zyskac.
Coś zyskać? Nie jestem pewna, czy to dobre sformułowanie. Możnaby było tak powiedzieć, gdyby A za zdemaskowanie Arii obiecał jej perfum czy jakis ciuch. Ale ona chroniła swoją matkę. Aria sie wściekłą i miała prawo, ale czy nie zachowałaby się tak samo, chcąc chronić Ellę? A pieniądze za taniec z Lucasem - Hanna wiedziała, że jeśli nie odzyska forsy matka jej nie zainwestuje i nie odda i wszystko wyjdzie na jaw czyli wracamy to tego samego.
Pewnie każdy z nas postąpiłby tak jak Hanna.
A. wiedziała w jakim punkt "zaatakować", by Hanna stałą się marionetką w jej rękach.
I Hanna poddała się, ale przy tym pokazała, że dla dobra swojego i swojej matki jest w stanie poświęcic bardzo dużo. Oczywiście później miała wyrzuty sumienia, tego nie ukrywam.
Ale myślę, że A. na razie testuje dziewczęta.Zobaczymy jak ta próba przebiegnie dalej.
Dokładnie, A je testuje. Mnie najbardziej denerwuje matka Hanny. Bo to jej nieodpowiedzialne zachowanie doprowadziło do tych sytuacji. Poza tym w 1 odc kazała Hannie zaprzeczyć, że ukradła te okulary i poszła do łóżka z policjantem, żeby to zatuszować - świetny przykład dla córki. I powtarza jej, że nie może popełniac błędów i że musi byc popularna. Tak ją obchodzi opinia ludzi, że nie zauważyła jak jej dziecko wpadło w bulimię. Hanna, która ma 16 lat ma więcej rozsądku i odpowiedzialności niż ta 40 letnia już chyba kobieta.
Ale z tego zaś by wynikało, że Alison jest A. - czy tam nie było A jest OD Alison, nie OD Amator? Co mogło by znaczyć, że Noel i Ali mogli być bliżej xD
No myślę, że te tłumaczenia - znaczy i od to synonimy Było A is for Alison not for Amateur.
Ale jak to wskazuje, że oni mogli byc bliżej? W co wątpię - jak Hanna zapytała Ali w szpitalu czy poszłą się wtedy spotkac z Noelem, ona zaśmiała się i powiedziała Z Noelem? Błagam..
Ale Hanka:P - Hanka Bananka?:):P - nie jest dla A tak niebezpieczna jak Spencer. Jeśli któraś z dziewczyn zdemaskuje A to będzie to Spencer i A to wie. Dlatego niszczy ją.
A tu psikus!:) Ona tez jest bardzo silna:D Ale tak jak mówię, A nie łamie tej, którą wg nie/niego łatwo złamać. Niszczy tą, która najbardziej mu zagraża.
http://www.youtube.com/watch?v=UnxeSmpe8HI
Przypatrzcie się, 0:16 Toby otwiera torbę, którą Ian dał Jennie i tam jest lód i liścik "you're getting colder. - A"
Może Toby też dostaje wiadomości od "A"?
0:21 - Jenna chyba gada z Fitzem O.o może mu powie o tym, że wie o romansie Ezry i Arii i wtedy Aria będzie zmuszona powiedzieć Fitzowi o "A"
Co do tego "You're getting colder. - A", to ja myślę że Spence i Toby znajdą to pudełko z tą właśnie notką w pokoju motelowym (214). Może jakoś dowiedzą się że Jenna się z kimś spotka w motelu i będą czekać w pokoju obok by się dowiedzieć co Jenna kombinuje i z kim.
I mam też taką teorię że w pudełku z lodem może być ten szczur który został zabity przy pomocy trofeum Iana. Co o tym myślicie?
bardzo możliwe, choć z tym szczurem to chyba tak nie zrobi xd
Spencer w koszulce Toby'ego haha... ciekawe czy będzie tyle śmiechu co Hanna i Caleb pod prysznicem xd
Więc myślisz, że w tej torbie jest tylko lód i ta karteczka?
No na sceny S i T czekam najbardziej ;) będzie ciekawie. Keegan podobno powiedział że 1x19 to jeden z jego ulubionych odcinków w sezonie :)