PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73448
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Oczywiście zaraz po obejrzeniu 18, poszukałam fragmentów 19 odcinka :

http://www.youtube.com/watch?v=B64x9oOCyBI promo

http://www.youtube.com/watch?v=wgaKeQcofGY sneak peak z Emily

http://www.youtube.com/watch?v=D5sQSF5p6JU i ze Spencer
Ten ostatni jest wyjątkowo ciekawy. Moim zdaniem to jeszcze jeden dowód na to, że Ian i Melissa są w to zamieszani i dlatego SPOILER

będą próbowali zrobic ze Spence wariatkę. Ona jest "mózgiem" w grupie przyjaciółek i wiedzą, że mogłaby ich jakoś zdemaskować.

HollyShannen19

Kanadyjskie promo:
http://www.youtube.com/watch?v=UnxeSmpe8HI

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

mam pytanie, czy może mogłabyś umieścić napisy gdzieś indziej niż napisy24 skoro tam nie chcą się wgrać? zaczęłam sobie tłumaczyć odc. ale to żmudna robota i już się poddałam, więc podziwiam, że w takim szybkim tempie ty tłumaczysz odcinki :)

HollyShannen19

Promo Stacji ABS nie powiedziało nam wiele , sneak peak z Emily nudnawy , sneak peak ze Spencer i jej rodzicami to już coś. Zdecydowanie Spencer jest "najsilniejsza" z całej 4 i tylko ona mogła konkurować z Ali , a teraz ktoś chce się jej pozbyć jak tego szczura.
Jeśli chodzi o Kanadyjskie promo to mówi nam wiele więcej i jest lepsze od Amerykańskiego. Widać że Spencer się łamie , mam nadzieje że to się nie skończy tak jak myślę (psychiatryk).

ocenił(a) serial na 6
bad_lier

Spencer nie potrzebuje psychiatryka ani psychiatry. Ale dlatego właśnie, że jest najsilniejsza i bardzo inteligentna to teraz chcą zrobić z niej wariatkę. Ona to wie i jest przerażona. Też mam nadzieję, że tak to się nie skończy, chociaż pewnie A będzie do tego dązyć.

ocenił(a) serial na 6
HollyShannen19

Znalazłam jeszce dwa sneak peaki ze Spencer i z Tobym http://www.youtube.com/watch?v=75ktSzw_whY
http://www.youtube.com/watch?v=kU06MSA4Nbc i jeden z całą czwórką : http://www.youtube.com/watch?v=9f6Abozr3qk&feature=watch_response

ocenił(a) serial na 10
HollyShannen19

Dziewczyny, jesteście kochane! :D :)

ocenił(a) serial na 10
kwiatuszekk14

Co sądzicie o słowach Arii na koniec kanadyjskiego promo?
' "I'm trying to talk myself out of what im about to tell you" ' albo Spencer ubrana w koszulę Tobiego :D

HollyShannen19

Jeszcze jeden z Paige i Emily http://www.youtube.com/watch?v=8Nzps2WIV6s&feature=related

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Nie chcę tego nawet oglądać. o.O

ocenił(a) serial na 7
megaami

Hehehe, nie jest tak źle. Ale Paige to taki typ postaci, który może mieć obsesje na czyimś punkcie, tak więc Emily strzeż się;)

Bisexidryna

nie rozumiem za bardzo - o co chodzi ze Spencer i jej rodzicami? o czym oni mówią?

ocenił(a) serial na 10
smiles

Zaraz.... Od razu mówię, że mam trzeszczące głośniki! xD

Ojciec : cześć , wyspałaś się?
S : trochę
Matka : Wszyscy potrzebujemy nocy ( pewnie żeby się wyspać ) i przemyśleliśmy to... ?!
S : rozmawialiście z Melissą?
O : Tak , rozmawialiśmy z M i jesteśmy zaskoczeni
M : blah , blah melisa widziała jak ktoś idzie...
S : kto idzie?
M : ... że widziałas kogoś zaraz po tym jak znaleźli Alison.
Nie winimy ciebie, tylko siebie
S : jak coś tam?

Boże nie rozumiem xDD

megaami

Wyspałaś się?
Trochę.
Wszyscy potrzebowaliśmy nocy by się uspokoić i przemyśleć to.
Rozmawialiście z Melissą?
Tak, rozmawialiśmy z nią i z Ianem. Nie byli zaskoczeni.
Twoja siostra to przewidziała. My też powinniśmy byli.
Co przewidzieć?
Powinniśmy nalegać byś się z kimś spotkała po tym jak znaleźli Alison. Nie winimy ciebie tylko siebie.
Macie na myśli psychiatrę? (w sensie że powinna do psychiatry pójść a Melissa przewidziała że Spence zacznie odbijać :)

ocenił(a) serial na 10
megaami

Ja to tak zrozumiałam :)

Widać że A chce ze Spence zrobić wariatkę.

White_Rose05

dobrze zrozumiałaś;)
megaami za bardzo dosłownie to wzięła;)

ocenił(a) serial na 10
madzialinka90

jak zwykle xD

ocenił(a) serial na 6
White_Rose05

Dokładnie tak:) Ale jak ktos już napisał - Spence to silna bestia:D

White_Rose05

dzięki, Wam :)

smiles

No problem :)

A Spence rzeczywiście jest najsilniejsza/najmądrzejsza ze całej czwórki i pewnie dlatego jest teraz na celowniku A. Oj cos czuję że laska nie bedzie miała łatwego życia w końcówce serii.

ocenił(a) serial na 10
White_Rose05

A jednak to głupek. Bo kto mądry bierze sobie na cel Spencer, która się nie da? Ja bym zaczęła od Hanki np. :P

megaami

Hehe, no ja też od Hanki :P
Ale widać A uważa sie za mocniejszego od Spence ;) Albo może Spence jest na dobrym tropie i dlatego A chce ją jako pierwszą "wyeliminować"...

ocenił(a) serial na 10
White_Rose05

Nie zapominajcie o tym, że A. już próbowała wyeliminować Hanne(samochód).
A do tego Hanna okazała się bardzo silną osobą, nie zważającą na konsekwencje, uczucia innych, idąca po trupach do celu. Padło nawet stwierdzenie, że zachowała się gorzej od Alison.
Mówie tutaj o próbie wydaniu Arii jej matce oraz o tańczeniu z Lukasem za pieniądze.

ocenił(a) serial na 6
Gosia_94_fw

To też fakt z tym samochodem. Ale właśnie tu tez jest dość istotna kwestia, otóż wychodzi na to, że A się pomyliła - bo napisała o Hannie wiedziałą za dużo, a ona widziała tylko Noela. Chyba, że Nole jest A. Jednak ta tezę raczej wyklucza kolejny sms : A znaczy Alison nie Amator. Ale z tego zaś by wynikało, że Alison jest A. I znów suię nie zgadza bo przeciez odwiedziła Hannę w szpitalu. Tzn nie wiemy czy tam była czy to były zwidy. Jednak moim zdaniem Alison mówiła zbyt logicznie, żeby była tylko przewidzeniem. Ale co z jej ostatnim zdaniem, że musi coś zrobic z A bo działa jej na nerwy? Oglądając PLL naprawdę poczułam się związana z Sokratesem - wiem, że nic nie wiem:P. A jeszcze w kwestii Hanny - taniec z Lucasem to było świństwo, bilet dla Elli tym bardziej. Ale nie nazwałabym jej osobą, która nie zważa na uczucia innych i idzie po trupach do celu. Alison - owszem, nie Hanna. Ona naprawdę ma dobre serce - broniła Lucasa, wspierała Em. A te sytuacje - starała się ochronić matkę za wszelką cenę, czy to aż takie dziwne? Wg mnie wcale. Tutaj rozstrzygająca byłą scena w banku, jak powiedziała do mamy - nie moge stracić również Ciebie! Poza tym ostatecznie próbowała uchronic Arie przed zdemskowaniem jej związku.

ocenił(a) serial na 10
HollyShannen19

Dlatego też Alison ma siostrę bliźniaczkę.
Hanna może i ma dobre serce, ale bardzo łatwo ulega pokusom, na którym może coś zyskac.

ocenił(a) serial na 6
Gosia_94_fw

Coś zyskać? Nie jestem pewna, czy to dobre sformułowanie. Możnaby było tak powiedzieć, gdyby A za zdemaskowanie Arii obiecał jej perfum czy jakis ciuch. Ale ona chroniła swoją matkę. Aria sie wściekłą i miała prawo, ale czy nie zachowałaby się tak samo, chcąc chronić Ellę? A pieniądze za taniec z Lucasem - Hanna wiedziała, że jeśli nie odzyska forsy matka jej nie zainwestuje i nie odda i wszystko wyjdzie na jaw czyli wracamy to tego samego.

ocenił(a) serial na 10
HollyShannen19

Pewnie każdy z nas postąpiłby tak jak Hanna.
A. wiedziała w jakim punkt "zaatakować", by Hanna stałą się marionetką w jej rękach.
I Hanna poddała się, ale przy tym pokazała, że dla dobra swojego i swojej matki jest w stanie poświęcic bardzo dużo. Oczywiście później miała wyrzuty sumienia, tego nie ukrywam.
Ale myślę, że A. na razie testuje dziewczęta.Zobaczymy jak ta próba przebiegnie dalej.

ocenił(a) serial na 6
Gosia_94_fw

Dokładnie, A je testuje. Mnie najbardziej denerwuje matka Hanny. Bo to jej nieodpowiedzialne zachowanie doprowadziło do tych sytuacji. Poza tym w 1 odc kazała Hannie zaprzeczyć, że ukradła te okulary i poszła do łóżka z policjantem, żeby to zatuszować - świetny przykład dla córki. I powtarza jej, że nie może popełniac błędów i że musi byc popularna. Tak ją obchodzi opinia ludzi, że nie zauważyła jak jej dziecko wpadło w bulimię. Hanna, która ma 16 lat ma więcej rozsądku i odpowiedzialności niż ta 40 letnia już chyba kobieta.

ocenił(a) serial na 10
HollyShannen19

Ale z tego zaś by wynikało, że Alison jest A. - czy tam nie było A jest OD Alison, nie OD Amator? Co mogło by znaczyć, że Noel i Ali mogli być bliżej xD

ocenił(a) serial na 6
megaami

No myślę, że te tłumaczenia - znaczy i od to synonimy Było A is for Alison not for Amateur.
Ale jak to wskazuje, że oni mogli byc bliżej? W co wątpię - jak Hanna zapytała Ali w szpitalu czy poszłą się wtedy spotkac z Noelem, ona zaśmiała się i powiedziała Z Noelem? Błagam..

White_Rose05

ja od Emily... takie to słabe stworzenie jest, zwłaszcza ostatnio (po wyjeżdzie Mayi) xd

ocenił(a) serial na 6
megaami

Ale Hanka:P - Hanka Bananka?:):P - nie jest dla A tak niebezpieczna jak Spencer. Jeśli któraś z dziewczyn zdemaskuje A to będzie to Spencer i A to wie. Dlatego niszczy ją.

ocenił(a) serial na 6
HollyShannen19

Btw, nie lubicie Hanny? Przeciez ona jest świetna:)

HollyShannen19

Osobiście Hannę lubię najmniej, ale to nie tak że ją nienawidze czy coś....

ocenił(a) serial na 10
HollyShannen19

Hanna jest kochana, ale wydawała mi się taka łatwa do złamania :P

ocenił(a) serial na 6
megaami

A tu psikus!:) Ona tez jest bardzo silna:D Ale tak jak mówię, A nie łamie tej, którą wg nie/niego łatwo złamać. Niszczy tą, która najbardziej mu zagraża.

HollyShannen19

http://www.youtube.com/watch?v=UnxeSmpe8HI
Przypatrzcie się, 0:16 Toby otwiera torbę, którą Ian dał Jennie i tam jest lód i liścik "you're getting colder. - A"
Może Toby też dostaje wiadomości od "A"?
0:21 - Jenna chyba gada z Fitzem O.o może mu powie o tym, że wie o romansie Ezry i Arii i wtedy Aria będzie zmuszona powiedzieć Fitzowi o "A"

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Heheheh, ciekawość mnie zeżre! xD

megaami

trzeba czekać do wtorku, nie wytrzymam ;(

ocenił(a) serial na 10
smiles

Ja też < 3333

megaami

zwłaszcza, że po sneak peaku widać, że będzie się działo^^
xd

smiles

Co do tego "You're getting colder. - A", to ja myślę że Spence i Toby znajdą to pudełko z tą właśnie notką w pokoju motelowym (214). Może jakoś dowiedzą się że Jenna się z kimś spotka w motelu i będą czekać w pokoju obok by się dowiedzieć co Jenna kombinuje i z kim.

I mam też taką teorię że w pudełku z lodem może być ten szczur który został zabity przy pomocy trofeum Iana. Co o tym myślicie?

White_Rose05

sorry, miałam na myśli tobrę, nie pudełko ;)

White_Rose05

bardzo możliwe, choć z tym szczurem to chyba tak nie zrobi xd

Spencer w koszulce Toby'ego haha... ciekawe czy będzie tyle śmiechu co Hanna i Caleb pod prysznicem xd

smiles

Więc myślisz, że w tej torbie jest tylko lód i ta karteczka?

No na sceny S i T czekam najbardziej ;) będzie ciekawie. Keegan podobno powiedział że 1x19 to jeden z jego ulubionych odcinków w sezonie :)

ocenił(a) serial na 10
White_Rose05

Fajnie. Ale dodam jeszcze jak zauważyła youhaveamessage - ta torba z karteczką od A , to ta sama, którą Ian dał Jennie :P