Co sądzicie o odcinku 10? Jak wrażenia?
Uważam, że samo zakończenie było świetne :) . Mam jednak nadzieję, że Hanna nie została "wykluczona na stałe". Ogólnie ciekawe rozwiązanie, nie zbytnio przekminione czy nagmatwane. Chyba najlepszy odcinek z serii. Bardzo na plus :)
myślę, że Hanna albo zapadnie w śpiączkę albo przeżyje. Odcinek b dobry, szczególnie, że Ezra pogodził się z Arią <3.
Zgadzam się, świetny odcinek:)
Tylko trochę przykombinowali z Ezrą, ogólnie ten związek jest ok, ale raczej mało prawdopodobny, w końcu to dorosly facet, a Aria jest 16 - latką - nie wiem jak chcą to dalej pociągnąć żeby nie było śmieszne (bo w końcu raczej żaden dwudziestoparolatek nie będzie wiecznie chodził z dziewczyną za rączkę).
Jestem ciekawa co dalej z Tobiem i jak będzie z Hannah (w książce po wypadku straciła pamięć):)
całkiem prawdopodobne, że w serialu też straci pamięć ;P bo co to za tajemnica, która tak szybko zostaje rozwiązana. Ja myślę, że jeśli Aria i Ezra chcą być razem i im na sobie zależy, ze wszystkim sobie poradzą ;P. A wiecie, że aktorka grająca Arię ma 21, a aktor grający Ezrę - 23?
Ogólnie odcinek mi się podobał. Kurde strasznie się ucieszyłam, że pomiędzy Arią i Fitz'em znowu się coś dzieje <33 Uwielbiam ich ;D I nie wydaje mi się żeby Aria grała jakąś dziewice czy coś ;P Trzymanie za rączki to chyba nie ta bajka ;DD
A i uwielbiam reakcje Spencer jak zobaczyła fryzury Em i Arii <3 ;P
- mnie też się tak wydaje że Hanna straci pamięć po tym wypadku, bo raczej jej nie uśmiercą
- ja tam nie jestem zadowolona z kontynuacji wątku Aria&Ezra, jakoś mi nie pasują razem
- straszne głupio zrobiły dziewczyny, że wydały Toby'ego
- wydaje mi się że A jest mężczyzną(?)
Odcinek super!!!
-w pierwszym odcinku Aria z Ezrą są w wc i się całują, nie sądzę żeby było to tylko całowanie- bo po co by mieli iść do wc?więc raczej nie będą tylko trzymać się za rękę
-Hannah na pewno straci pamięć!
-czy policja widziała cały filmik czy ktoś im przesłał fragment?
Myślę, że gdyby to było coś więcej - byśmy o tym jednoznacznie wiedzieli (widzowie).
Też nie wiem czy policja widziała cały filmik, najprawdopodobniej nie.
"Mi też Aria nie pasuje do Ezry. Nie wiem dlaczego ;)
Nohel bardziej ;)" nom Nohel lepszy
ogólnie to Arie najmniej lubię z całej czwórki a już z Ezrą to kompletnie, między Ellą a Ezrą jest lepsza chemia
yy glupie pytanie "czy policja widziala caly filmik?" - jakby widziala to by nie szukali Tobyego tylko od razu wzieli sie za Iana.
Masakra mam nadzieje, ze nie usmierca Hanny ani nie 'wyklucza" przez ten wypadek z odcinkow...
kim jest A...?
kiedy nowe odcinki??
The Best Serial Ever! ;p
jak już pisałam w innym temacie, jest szansa, że 12 kolejnych odcinków zobaczymy jesienią.
http://www.youtube.com/watch?v=Vx1GykqYu2Y&feature=fvsr 1:22 prezenterka mówi, że nowy epizod zobaczymy jesienią.
I całe szczęście, nie doczekałabym się stycznia...
A co do odcinka - genialny. Czy to już jest pewne, że to Ian zabił Allison???
Związek Aria-Ezra jest super, ale szkoda mi za to Nohela, wygląda na bardzo fajnego chłopaka...
A Hanny nie mogą uśmiercić, co to byłby za serial bez niej.... a wogóle jest jedną z głównych bohatarek. Na bang straci pamięć.
Mi się wydaje, że Tobyego wydała -A. Co jak co, ale Emilii by się kłóciła z dziewczynami o niego.
Policja nie mogła widzieć całego filmiku,- A chciała po prostu usunąć sobie jego z drogi, bo za dużo wiedział i zaczynał paplać, więc podesłała niecały filmik, żeby wyglądało jakby to on zabił Allison i żeby policja go zaczęła szukać, a potem go wydała.
Podoba mi się związek Emili-Maya takie troszeczkę odstępstwo od normy robiące serial ciekawszym:DDD
1. Co do Hanny- nie zginie. Nie może zginąć, bo to całkowicie byłoby bez sensu. Też wydaje mi się, że najprawdopodobniej straci pamięć. I to nie do tego stopnia "Kim ty jesteś? Nie, zaraz... Kim ja jestem?!". Sądzę, że po prostu będzie miała taką czarną dziurę w głowie i jakiegoś okresu czasu nie będzie pamiętać..
2. ~A- mężczyzna? Od jakiegoś czasu sądziłam, że A to ten chłopak od zdjęć.. Ten kujon, z którym Hanna zaczęła się kumplować (sorry, nie pamiętam imienia, ale chyba wszyscy wiedzą kogo mam na myśli).. To nie spoiler tylko moje domysły jakby co. Ale po obejrzeniu 10 odc. zmieniam zdanie. Jeżeli to A pisała na szybie "I see you" to jej styl chodzenia jest zbyt dziewczęcy.
3. Toby- nie wydaje mi się, żeby to dziewczyny go wydały.
4. Ezra i Aria- od początku podobał mi się ten wątek, więc jestem wielce uradowana. A scena w aucie- genialna!
Nie sądzę, żeby A. była mężczyzną. Za dużo wie na temat bohaterek. Poza tym wątpię, żeby facet zwrócił uwagę np. na ulubiony kolor szminki Allison.
Swoją drogą, przyuważył ktoś, czy A. miała napis "camp mona" na bluzie? Dopiero teraz przyszło mi to na myśl, a nie mam jak odpalić odcinka ponownie.
dopiero obejrzałem :P i jestem pod wrażeniem! najlepszy odcinek z całej serii.... kurde nie mogę się doczekać następnego odcinka!!!!!
a tak w ogóle to mam nadzieję, że Hanna nie zginie, ciekawe kim jest ~A?
wiadomo już (na 100%) kiedy będzie 11 odcinek ????? bo jedni mówią, że od nowego roku, a inni że jeszcze jesienią tego roku, ale jaka jest prawda wie ktoś? ;)
Nie wydaje mi się, żeby ta prezenterka i aktorka grająca Spencer podawała niesprawdzone info. Jednak nic nie wiadomo na 100 % ;P
tu jest tyle pytań bez odpowiedzi :P ciekawe jak to się dalej wszystko potoczy... szkoda tylko, że Hanna straci pamięć.
Ja stawiałabym od razu na A. Za łatwo można się wsypać nie działając w takich sprawach w pojedynkę (rozważając teoretycznie rzecz jasna) :P
Wg zagranicznej wikipedii kolejne 12 odcinków będzie emitowane od stycznia 2011 roku. Jeśli chcecie wiedzieć, co się dalej prawdopodobnie wydarzy, to wejdźcie na stronę o serii książek, na podstawie których nakręcono cały serial. Jak do tej pory większość wydarzeń się pokrywa, więc pewnie dalej będzie podobnie. Jeśli scenarzyści nic nie zmienią, to moim zdaniem czeka nas na końcu wielkie OOOOO.
wielkie O:) czy ja wiem... jakoś nie bylo to dla mnie zaskoczeniem kim jest A. aczkolwiek inny scenariusz sobie wyknułam:>
Ja obstawiam Mone lub Lucasa, chociaż po ostatnim odcinku to bardziej Mona. Dziwnym trafem A chciała si ujawnić na przyjęciu Mony i to w momencie kiedy dziewczyny nie chciały pójść. Mona napewno wiedziała ze tylko sms od A może dziewczyny skłonic do przyjścia. Pozatym mogła zemścić sie na Hannie za to że ją olała. Co do zabójstwa to albo Ian albo Mona - wkońcu Ali też naśmiewała się z Mony. Strasznie mi żal Tobiego.
Ezra i Aria super, tylko cos nie umieją sie całować tak jak kiedyś:D:D:D
Coraz bardziej zaczynam lubić Hanne, za to Emily powoli działa mi na nerwy, a Maya to już wogóle;/
A nie zaintrygowało was to, że Mona dostała SMS'a od A. ?! Ja obstawiam, że A jest Mona ale wydaje mi się, że może działać z kimś jeszcze ;DD
tez myślę, ze to Mona! :D albo Allison zyje ;) No bo skoro była taka wredna wcześniej to może zabila kogoś i podrzucila, że to niby jej cialo! Wydaje mi się, że A to moze też być brat Allison!
Zakończenie rzeczywiście było świetne i też mam wielką nadzieję, że Hanna przeżyje, bo ostatnimi czasy bardzo ją polubiłam. ;-)
Emily zaczęła mnie totalnie wkurzać i jeszcze ta jej "miłość" z Mayą... Ogromnie cieszę się, że Aria i Ezra wreszcie się pogodzili.
Nie pozostaje nic innego, jak czekać na kolejny odcinek.
Właściwie dopiero zaczęłam oglądać serial (tyle, że pochłonęłam wszystkie dziesięć odcinków za jednym razem. ;D) i nie jestem pewna, w jakie dni emitowane są w Stanach. We wtorki? Podejrzewam, że niedługo po premierze pojawiają się w internecie, tak jak inne seriale. :-)
No i szkoda mi Toby'ego. Od początku wiedziałam, że jest w porządku. Naprawdę szkoda, mam nadzieję, że jeszcze wszystko się ułoży.
Przeczytałam w jednym komentarzu wyżej, że Hanna w książce straciła pamięć... Czyli jest książka? O tym samym tytule?
tak jest książka tylko nie jest wydana w języku polskim
Mona mogłaby być, ale scenarzyści powiedzieli że A w serialu będzie kto inny niż w książce, a w książce to właściwe początkowo Mona była A. bo znalazła pamiętnik Alison w pudle z rzeczami przed jej domem po wprowadzeniu się rodziny Mayi, potem zginęła
a zresztą jeszcze zobaczymy
przyznam szczerze, że 10 odcinek był rewelacyjny, szkoda tylko że tak długo trzeba będzie czekać na kolejne odcinki :(( jest wiele pytań na których nie ma odpowiedzi... mam jednak nadzieję, że Hanna będzie żyła ciekaw jestem jak potoczą się ich dalsze losy? wie ktoś...???
Przyznaję, odcinek bardzo dobry.
Strasznie nie pasuje mi związek Arii i Ezry. Mam nadzieję, że jednak się skończy.
Ciekawa jestem co z Hanną. Myślę, że jej nie uśmiercą, gdyż wówczas serial straciłby na wartości. Mimo wszystko jest ona barwną postacią.
Szkoda, że w tym odcinku nie było nic o Spencer i Aleksie, polubiłam tę parę :)
Ciekawe co z Emily i Mayą? Mama pierwszej widziała zdjęcie.
mi osobiście podoba się związek Arii i Ezry, pogodzili się, więc ich wątek będzie się ciągnął dalej. Nawiązując do Hanny bardzo ją lubię i jest moją ulubioną bohaterką, uśmiercenie jej, obniżyło by rangę serialu. Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków! ktoś pisał, że mogą się pojawić już jesienią! i 3mam kciuki, żeby się powiodło xD
Uwielbiam Arię i Ezrę. Bez nich by czegoś brakowało ;P. I również myślę, że nikt nie uśmierci Hanny, którą b lubię :D
ciekawe czy matka Em powie jej o zdjęciach które dostała od ~A ? i co Em powie rodzicom? i czy ją zaakceptują.
Mi się zdaje że jeśli Mama Emily powie ojcu o zdjęciach to jej ojciec bardzo się zdenerwuję ale nie dlatego że jest w związku z kobietą ale nie powiedziała mu o tym dlatego. Jej matka dla mnie jest bardzo dziwna i nie mam pojęcia jak zareaguję. Co do Ari i Ezry wiedziałam że będą znowu razem ale dlaczego A zależało tak by Aria przeczytała ten wiersz w końcu dzięki niemu tak jakby się pogodzili także? Co do tego kim jest A nie mam pojęcia kto to i trochę wątpię żeby A potraciła Hannę w końcu ona przed przyjściem dziewczyn widziała jak A jej przed oczami miga nie wierzę żeby zdążyła tak szybko wsiąść do samochodu odpalić silnik i ją przejechać myślę że ma wspólnika. Emily i Mya ja na miejscu Myi od razu bym wyszła gdy zobaczyłabym ojca Emily to logiczne że rodzina chce teraz spędzić razem czas a ona stała jak taki kołek. Ja osobiście Emily lubię jest miłą dziewczyną jako jedna z nielicznych wierzy Tobiemu. Osobiście najbardziej szkoda mi Tobiego ale z drugiej strony trochę jest sam sobie winny policja od razu oskarża tych co przed nią uciekają. Ciekawi mnie czy mama Hanny poniesie konsekwencje swego czyny czy może szybciej umrze ta babcia i nic się nie wyda. No i los Hanny czy zapadnie w śpiączkę czy straci pamięć bo jak to drugie to na pewno zapomni co stało się przed wypadkiem tuż czyli kim jest A. Dla mnie dziewczyny nie zdradziły Tobiego zrobiła to A
Chyba mały SPOILER.
Teraz tak przyszło mi na myśl, że jeśli w książce A była Mona, a wiedziała o wszystkich tajemnicach, bo znalazła dziennik Alison, to w serialu Maya wynosiła pudła z rzeczami Alison przed dom, nie? To może w serialu to Maya znalazła ten dziennik i jest jedną z A? Bo ja myślę, że A jest więcej niż jedna.
Może myślę tak, bo nie trawię Mai, ale już na początku, po tej akcji ze zdjęciem całujących się Emily i Mai, coś w niej wydało mi się podejrzane...
no to chyba jasne, że Hanna straci pamięć - zapewne tylko tą świeżo sprzed wypadku, bo jak ktoś już napisał, wątpię w wersję "kim jesteś? a kim ja jestem?" :D
Aria i Ezra - yeeeeah, nareszcie. bardzo przyjemna scena w aucie - to "forgive me. -no. -forgive me." i kiss, no coś pięknego :D a tego Noela nie trawię, taki "głupol", futbolista, również z retrospekcji na jego temat nie wynikało nic do lubienia go.
dalej nie rozumiem czemu tak dużo osób nie lubi Mayi, a zwłaszcza w konfiguracji z Emily. przecież one obie tego chcą, a mnóstwo osób się przyczepiło, że przez Mayę Emily nie jest (nie była, nie ułożyło im się) z Tobym... a Toby też wywołuje u mnie mieszane uczucia, lecz na pewno nie sympatię... tu raczej trzymam kciuki za M&E, bo jak mamuśka się wygada, to .... hoho, będzie dym.
..natomiast Spencer staje się coraz ciekawsza, z odcinka na odcinek. coraz bardziej mnie intryguje i coraz bardziej ją lubię. obok Arii to moja ulubiona postać. ok - te wyskoki z chłopakami siostry nie były fair, ale umówmy się - to nie ona zaczynała.
no to tyle, również nie mogę się doczekać kolejnych odcinków, serial jest świetny.
Jak już gdzieś pisałam, mnie nie denerwuje związek Emily i Mai, tylko sama Maya ;P. Jakoś działa mi na nerwy. Choć w sumie obojętne mi czy będzie z nią czy nie, bo za żadną nie przepadam. Właśnie, nie lubię Noela m.i z retrospekcji i denerwuje mnie jego ... no nie wiem, ale coś w nim mi przeszkadza xD. A Hanna pewnie straci pamięć z miesiąca, może tygodnia. Także zapomni też, że widziała Arię z Ezrą. A właśnie, zastanawiała mnie reakcja Ezry na napis na szybie. Nie widzieliśmy momentu, w którym Aria wychodzi z samochody, od razu biegnie ze Spencer i Emily w stronę Hanny...
no w sumie zapomnieli o tym, że na szybie był napis.. szkoda, bo w sumie nawet nie wiadomo jak nagle Aria znalazła się z dziewczynami - przecież były w zupełnie innych miejscach, a wcześniej telefonu od Hanny nie słyszała (a pokazane jest jak H. dzwoni, telefon leży i dzwoni niezauważony) więc zrobiła się taka dziura... no i czy Ezra w ogóle zauważył ten napis :D chociaż może to lepiej, że tego nie rozwinęli - jeszcze by zauważył i stchórzył i znowu byłby "dramat".
Czytałam, że Aria będzie nadal "robić niegrzeczne rzeczy ze swoim nauczycielem" :D
Fajnie, bo lubię ich razem ;d
Odcinek był prześwietny, dużo mi rozjaśnił, jeżeli chodzi o sprawę A. Moje przypuszczenia: Alison żyje, a jej wspólnikami są Ian i ktoś jeszcze. Może Mona? W końcu była ślepo zapatrzona w Ali. Tylko w takim razie kto leży w grobie? Klon, bliźniaczka? To wyjaśniałoby też czołówkę serialu. Alison (morderczyni) maluje, ubiera i czesze kogoś, kogo wcześniej udusiła.
http://www.youtube.com/watch?v=HzNFwxsSPwU&feature=related myślę, że ten teledysk ma związek z upozorowaniem śmierci klona/bliźniaczki Alison.
nie wydaje mi się, piosenka powstałą dużo wcześniej i podobno była już wykorzystana w "Plotkarze"
Wiem, ale teledysk jest całkiem nowy i według mnie ma dużo wspólnego z czołówką.