Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73546
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Ostatnie odcinki

ocenił(a) serial na 5

w ostatnich odcinkach, od kiedy Mona wychodzi z psychiatryka, dzieje się coraz więcej. Kogo obstawiacie jeśli chodzi o A-Team? Ja myślę, że to jeszcze Paige, Byron. Na pewno ten stuknięty detektyw i sądzę, że ta "blondynka, która tu rządzi" to CeCe. Jak myślicie? A tak wgl, to czy Spencer wybaczy Toby'emu?

użytkownik usunięty
Stella119

Wątpie żeby Spence wybaczyła Tobiemu, nawet on by jej teraz nie chcial a szkoda bo byli swietna parą.
Mysle ze cece i wilden sa w A-teamie ;d

Stella119

dlaczego uważasz, że ojciec Arii jest w A-teamie? :)

ocenił(a) serial na 5
kara330

może nie w A-teamie, ale on COŚ wie, jakoś jego zachowanie mi nie pasuje, ale bardziej to kobieca intuicja ;)

Stella119

możliwe, że coś wie, ale wątpię, żeby był w A-teamie. w końcu to jest ojciec Arii i wątpię, żeby bawił się w takie rzeczy i krzywdził własną córkę. chociaż w serialach jest wszystko możliwe, a już w tym zwłaszcza xd

ocenił(a) serial na 10
Stella119

Mnie się wydaje, że albo Ali żyje, albo to jej siostra bliźniaczka o której gdzieś tam była mowa... no i CeCe jest bardzo podejrzana, chociaż w ostatnim odcinku gdy dzwonila do Arii mogła mieć na celu swatanie jej z bratem Ezry... No i detektyw który na pierwszy rzut oka jest podejrzany. Zastanawia mnie też Jason...

ocenił(a) serial na 7
Stella119

ja zawsze myślałam ze Jenna jest w A-team ale w ostatnich odcinkach jest jej bardzo mało

Stella119

ta cała CeCe na pewno jest w to zamieszana, detektyw sądzę, że też. a Jason CHYBA nie jest w A-teamie, tylko wie coś, czego nie chcę wyjawić.

ocenił(a) serial na 8
kara330

Musicie tylko wiedzieć ze ci co są najbardziej podejrzani nigdy nie są A. Przykład? Melissa w 2x25 i Paige 2 3x12.

Wonderlife

a za to ci, którzy nie są kompletnie brani pod uwagę, okazują się w to zamieszani... z jednej strony to dobrze, serial zaskakuję, ale z drugiej to trochę takie dziwne, że ni z gruszki ni z pietruszki Mona jest w A-teamie albo Toby. dlatego jak okaże się, że Ezra też jest w tym, to będę rozczarowana. nie dlatego, że go lubię, bo w sumie on mi zwisa, tylko dlatego, że nic nie wskazuję na niego, przynajmniej ja nie dopatrzyłam się żadnych scen, które by coś sugerowały. zaskoczenie to jedno, ale przydałyby się też jakieś dowody. i to wcześniej niż po fakcie c:

ocenił(a) serial na 8
kara330

Na Mone jest dowód już w 1x01(Dosyć ukryty bo tylko ja go w znalazłem xD), ale np. w 8 czy 9 odcinku wiele dowodów. Jeśli bys obejrzała jeszcze raz serial to wyraźnie to widać. Na Toby'ego był dowód duży w 1x17 i chyba w 2x25(Fotel i lekcje francuskiego). Na ezre:http://ezrajesta.tumblr.com/. Nie wiem jak teraz bo ostatnio nie czytałem. Na Arie też jest wiele rzeczy np. Przebrała się za czarnego łabędzia na balu(Niby Melissa lecz w oryginalnej wersji czarny łabędź wyglądał jak strój Arii), Marlene powiedziała ze A to Big A(tak nazwała Arie Mona) oraz A ma taką świnkę skarbonkę jak Aria(Na to też nikt nie zwrócił uwagę jak pokazałem na forum). No i jeśli to można nazwać argumentem to A nic na Arie nie ma i nie miało(Związek z Ezrą i jego ujawnienie i tak sie A nie udało a poza tym to aż tak strasznym sekretem to nie było. Przytocze tu Hanne na którą A ma bardzo dużo jak kradzież pieniędzy przez Ashley i wypadek w 3x20). +Wypowiedź Marlene(nie pamiętam dokładnie) w której wyśmiała teorie o Arii. A tak dziwnie to jakoś zabrzmiało. W sensie. Nia zwracajcie na to uwagi! To nie prawda1111

Wonderlife

aaa, za dużo informacji jak na jeden raz! po pierwsze, teraz jestem strasznie ciekawa co można było dostrzec w pierwszym odcinku na Mone ;o przecież wtedy nie było jeszcze nic wiadomo. kolejne co mnie zastanawia - Toby na prawdę od początku brał w tym udział? :< jeśli tak to jestem baaardzo rozczarowana. nadal miałam nadzieję, że robi to z jakiś głębszych powodów niż np. Mona. po za tym wydawało mi się, że jego uczucie do Spencer jest prawdziwe :( teorii, że Aria jest A kompletnie nie potrafię zrozumieć i przyjąć do wiadomości. w sumie z Ezrą tak samo, jak napisałam wyżej z resztą. wiem, że to serial i tu wszystko może się zdarzyć, ale Ezra?! przecież to ciota. z resztą nie widzę powodu dla którego miałby robić coś takiego. nie widzę też żadnych wskazówek, żeby to był on. na tym blogu piszę, że Ezra jest im bliski i dlatego jest A. to trochę za mało, żeby go podejrzewać, według mnie. mam nadzieję, że nie zrobią tego w ten sposób, że nagle pokażą Ezre w rękawiczkach i odtąd będzie wszędzie.
nie wiem, nie zagłębiam się w to wszystko tak jak niektórzy tutaj to robią :D nie posiadam też takiego logicznego myślenia i spostrzegawczości, żeby dostrzec każdy element i połączyć wszystko w miarę logiczną całość. dlatego lubię tu wchodzić i czytać te dyskusję, bo to co tutaj odrywacie zawsze jest dla mnie niespodzianką XD po co mam myśleć, skoro inni robią to za mnie, no nie? ;p

kara330

A co myślicie o takiej teorii - gdzieś na necie znalazłam
A- Ali
T - Toby
E - Ezra
A - Aria
M - Mona

Może Ezra i Aria działają wspólnie? Choć tu by nie pasowało dlaczego ktoś chciał zabić Arię. Ona mi tutaj kompletnie nie pasuje.
Też mam swoją teorię. Według mnie do A teamu należą któreś z tych postaci: Melissa, Noel lub Jenna, która ostatnio znikła kompletnie z serialu. Czy to przez inne zobowiązania aktorki czy ona może "miała" zniknąć ? A Noel - nie dość że jest od początku serialu - to zawsze jak coś się dzieje to jest blisko. Np jak Arię na balu hallowinowym, chciał ktoś zabić to później on się kręcił w pobliżu. Jakiś musiało mieć to cel by był on na tle rozmowy dziewczyn, czy przesłuchania... Nie mam pojęcia co z Lucasem. Też był gnębiony przez Ali, miałby motyw i chyba należał do A teamu albo coś źle kiedyś zrozumiałam. Ale jeśli należał to czy Hannah nie może go wypytać o wszystko? Co myślicie ?

Malazaa

ja jakoś uwierzyłam w tą historię Lucasa, możliwe, że zmyślał albo powiedział tylko część, ale ja jednak mu wierzę. myślę, że on jest dość zagadkową postacią, bo z jednej strony widać, że się wszystkiego boi, nie jest zbyt śmiały, co też sprawia, że nie nadaję się do bycia jednym z A-teamu. no ale z drugiej strony tak jak mówisz, miał motyw. tylko, że każdy miał coś do Ali, ona lubiła szantażować innych. dlatego ciężko mi ocenić czy Lucas w tym jest czy nie. być może jest zastraszany przez A i czasem zrobi coś przeciwko dziewczynom, ale we własnej obronie, a nie po to by się mścić. wyżej już napisałam, że Arii w ogóle nie biorę pod uwagę, tak samo jak Ezry. no ale producenci kochają nas zadziwiać, więc wszystko może się zdarzyć c: nad Melissą się zbytnio nie zastanawiałam, ale Noel... gdyby okazało się, że jest w A-teamie nie byłabym zdziwiona. tak samo z Jenną.

ocenił(a) serial na 9
Malazaa

Dlaczego wszyscy myślą, że Ezra należy do A TEAM? Jaki mógłby mieć powód?
A tak poza tym, to co się dzieje teraz z Jenną? Gdzie wyjechała? I czy w ogóle wyjechała, bo ostatnio nic się o niej nie mówi.

Wonderlife

mam pytanie jaki jest dowód na mone już w pierwszym odcinku? :)

ulepiona

podbijam!

ocenił(a) serial na 8
kara330

http://i50.tinypic.com/530ksn.jpg Widać w tej scenie jak pisze smsa pod ławką. =)

Co do znikających postaci to ja to lubię. Przez takie coś rzuciłem serial mojego dzieciństwa pierwszą miłość. Tam nie ma bohatera na miesiąc. Jak jakiś się pojawi to gra tam do śmierci.

Wonderlife

no właśnie z ciekawości zajrzałam do pierwszego odcinka jestem gdzieś w 15 minucie i chciałam się zapytać, czy właśnie o to Ci chodziło. Tylko, że łatwiej coś takiego dostrzec jak się już wie więcej :)

Wonderlife

i tylko to? trochę mało, po za tym nie ma pewności czy na pewno trzyma telefon, bo go tam nie widać. no ale mniejsza, Mona jest w A-Teamie i to najważniejsze ;)

kara330

Czy ja wiem czy mało? Ja bym raczej pogratulowała spostrzegawczości ;)
Trudno, żeby dawanie sygnału, że z Moną jest coś nie tak, było bardzo wyraźne.

Blaczek

no tak, zgadzam się. jednak nie widać tam telefonu (przynajmniej ja go nie widzę na tym zdjęciu), więc to, że tak siedzi nie znaczy jeszcze, że esemesuje. wiemy już, że Mona jest na 1000% w A-teamie, więc pewnie dlatego niektórzy doszukują się czegokolwiek, co by udowodniło, że od początku maczała w tym palce. dla mnie te zdjęcie nie jest żadnym dowodem, ale każdy wszystko inaczej odczytuję, więc spoko :))

ocenił(a) serial na 8
kara330

Twórcy potwiedzili że pisała wtedy smsa. :D

http://www.joemachensford.com/Images/Picture/2005/June/lg_GoldenShovel.jpg

ocenił(a) serial na 9
Wonderlife

Zgodnie z teorią z kodem morsa. Ten sms był od Toby'ego.

ocenił(a) serial na 8
Meggie_Rocks123

Jako współtwórca tej teorii sam w nia niezbyt wierze. xD

Wonderlife

W książce Ezra był opisany, że miał przepiękne jakieśtam oczy. To może się kojarzyć z tym, że często w tych końcowych scenach ktoś zwracał uwagę na oczy A. W serialu dali kolesia z ..hmm...oczami :D nie mówię, że są jakieś wyjątkowo ładne, ale morze scenarzyści uważają, że sa prześliczne. Może więc miało to mieć związek z książką?

ocenił(a) serial na 1
Stella119

Wilden na 100% nie jest w A-teamie.
Owszem - ma jakiś sekret być może coś go łączyło z Ali i teraz boi się że to wyjdzie na jaw bo policjant w więzieniu za gwałt miałby przesikane, ale poza tym myślę że jest nieszkodliwy.
Byron i Paige, nie sądzę, prędzej Noel, Andrew lub Ezra.
CeCe- być może, ale to byłoby chyba zbyt oczywiste.
Niestety mam przeczucie że schrzanią ten finał, idąc wątkiem bliźniaczek, obym się mylił, bo to byłby koniec PLL.

ocenił(a) serial na 5
MrJigssaw

Paige na pewno nie jest, ale Lucas coś przecież kręcił z Moną, Cece i Wilden na pewno są wkręceni i to po uszy, no i w ostatnim odcinku UWAGA SPOILER: okazało się, że Melissa robiła to zdjęcie na statku, Ezra i Aria - nie sądzę, bo w jednym odcinku, gdy Ezra nie wiedział o swoim synu, był przed jego mieszkaniem balon z napisem "It's A boy", Aria wtedy się strasznie zestresowała, Meredith to tylko tam jakaś z boku psychopatka, ale Byron i Jason COŚ wiedzą, ale są raczej po stronie kłamczuch
pzdr

ocenił(a) serial na 1
Stella119

Wiesz, w tym serialu jest pewien banalny klucz, który już wszyscy powinni znać - kiedy nam kogoś jawnie podsuwają jako podejrzanego, to na 100% wiadomo, że to nie będzie ta osoba... A ponieważ tak zrobili ostatnio z melissą, CeCe i wildenem - oni nie są winni na pewno. Nie daj się oszukać, scenarzyści chcą z Nas zrobić debili. ;]
Również pozdrawiam.

użytkownik usunięty
MrJigssaw

Andrew pojawil się w max. 4 scenach w ostatnich odcinkach sezonu - na pewno jest A.

ocenił(a) serial na 1

Tak myślisz? W zasadzie to by było całkiem niezłe. W końcu Nate vel Lyndon tez pojawił się tylko na parę odcinków i chociaż nie był A to nieźle namieszał, więc to bardzo prawdopodobne że Andrew może być "zły".

użytkownik usunięty
MrJigssaw

To byla ironia ;p
Nate był bezpośrednio związany z Mayą i wiele osob od razu podejrzewalo, ze ją zabił.

ocenił(a) serial na 1

Tak Mi to pachniało ironią, ale wolałem się upewnić ;p - w końcu każdy tutaj ma swoje teorie i trzeba je szanować. ;) A kogo podejrzewasz?

użytkownik usunięty
MrJigssaw

Ok tylko po prostu śmieszy mnie, ze nie którzy ludzie oskarżają wlasnie takie postaci, występujące w kilku odcinkach :D.

Hmm.. stawiam, ze czerwony płaszcz to Ali lub jej bliźniaczka. A kazda z dziewczyn ma swoje "A" i dla Emily bedzie to Paige a dla Arii wlasnie nie wiem, bo pasuje tylko Ezra. Podejrzewalam tez Noela ale ostatnio go wgl nie ma i Jasona, który pewnie niedlugo umrze. Chciałabym w sumie zeby czerwonym plaszczem byla Jenna ale raczej tak nie bedzie...

ocenił(a) serial na 1

Wszystko wskazuje na to, że niestety masz rację i Czerwony Płaszcz to będzie bliźniaczka Ali. Ale wolę nie wierzyć, że mogliby tak spieprzyć finał, oby to nie była prawda bo będzie po PLL.
Mi Ezra i Noel najbardziej pasują na nowego A i zabójcę Ali ( o ile nie żyje). Paige raczej nie - przypomnij sobie, jak stoczyła walkę z Królową Kier. Gdyby była w A=teamie to raczej nie atakowałaby kompana.
Oby nie szli tropem tej debilnej książki, bo będzie największy gniot w historii finałów seriali.

użytkownik usunięty
MrJigssaw

No niestety.. Bardzo fajny pomysł na serial, ale realizacja fatalna. Zbyt wiele niewyjaśnionych wątków, głupota głownych bohaterek a wręcz idiotyzm, znikanie postaci, kazdy ma cos na sumieniu i mial do czynienia z Alison no i brak logiki. Nie wiem jak mozna bylo tak to zepsuc.

Paige i królowa kier moze to bylo zrobione specjalnie zeby dziewczyny jej zaufały. Zaczęłam ją podejrzewac po tym jak spotkala sie z Calebem.

W 1 sezonie, chyba w 1 odc.maya miała jego zdjęcie na półce ;)

użytkownik usunięty
willemite

Nate'a ? Ona poznala go dopiero na obozie odwykowym, na który pojechala o ile dobrze pamietam w 2 polowie 1 sezonu?