SPOILER
Jeśli chodzi o mnie, uważam, że zabójcą Ali jest Mellisa. Mało kto ją podejrzewa (a właściwie nikt), a miałaby największy motyw. Allison spotykała się z jej narzeczonym - Ianem - co mogłoby ją tak wyprowadzić z równowagi, że zabiła dziewczynę. Może uknuła to razem z Ianem. Kiedy Spencer chciała dorwać Iana (01x22), a ten chce ją zabić, Spencer mówi: "Nie rób tego swojej żonie!", a Ian odpowiada "Robię to właśnie dla niej". Czy to by czegoś nie wyjaśniało? Ian chciał zabić Spencer, żeby nie trafiła na ślad Mellisy. Lucy Hale dała nam jedną wskazówkę co do tożsamości zabójcy w jednym z wywiadów "She is a girl and we hate her." A dziewczyny przecież nie cierpią Mellisy.
Druga sprawa - kim jest A.? Tu już nie mam aż takiej pewności jak w pierwszym przypadku, ale mój główny podejrzany to Noel. Na końcu 22 odcinka widać, jak patrzy na dziewczyny z czarnej bluzie, którą tego dnia nosiła A. Noel mógł specjalnie pobawić się z dziewczynami i napisać, że jest zbyt głupi na zostanie A., a wtedy dziewczyny zaczęły iść zupełnie innym tropem.
Ode mnie tyle, proszę o opinie ;)
Mallisa - ja obstawiałam ją już na początku własnie z tego samego powodu co ty.
Alno ewentualnie ian bo Ali jak pamiętacie chciała powiedzieć że spencer spotykała się z ian'em to mozliwe że chciała powiedzieć o Ianie i niej samej(ali) ian się wściekł zrozumiał że Nigdy mu na ali nie zależało i że to mellisa mu się podba dlatego ją zabił.
parę osób już poruszyło temat z książki o tym że ali miała bliżniaczke może ali miała jakiś dziennik w którym wszystko zapisywała i jej bliźniaczka to kiedyś przeczytała i dlatego teraz wszystko wie może zabiła siostreę z jakiegoś tam powodu i teraz bawi się z dziewczynami. one się mogły nienawidzić, może poszło im o iana tego jesczze nie wiem
Ja też od dawna podejrzewam i odstawiam Melissę! Jakoś ona najbardziej mi pasuje. Mogła się dowiedzieć, że Alison miała romans z Ianem, śledzić ich w tę noc, no i mogły ją ponieść emocje. Widać na pewno, że razem coś knują. Może on ją chroni, a może też ma w tym swój udział. Z resztą w tym serialu nic tak naprawdę nie jest jasne, więc można się spodziewać wszystkiego :D
A co do A to ja co chwilę podejrzewam kogoś innego i myślę, że A to nie jest jedna osoba. Ale to się okaże z czasem
ja podejrzewam w 75% Melissę, 25% stawiam na Toby'ego, bo jest creepy według mnie i dlatego, że uważam to za genialny zwrot akcji- mordercą jest ten kogo rzeczywiście całe miasto podejrzewa, tylko nie dziewczyny.
Ja juz Melisse wyhaczylam z listy .podejrzana, kombinuje i pewnie jest rowniez zastraszona i szantazowana przez A
Tez mi sie wydaje ,ze Toby nie dokonca taki dobry jest :)
u mnie wciąż na szczycie listy podejrzanych- morderców. Nie wiem kto inny miałby zabić Ali, tylko ona mi pasuje, bo ma motyw. No ewentualnie Toby, ale myślę, że na to twórcy serialu się nie odważą. Plus, kiedyś czytałam w wywiadzie, że mordercą ma być kobieta, której wszyscy nie lubią (Melissa pasuje idealnie).
Po ostatnim odcinku zaczynam zastanawiać się czy A nie jest Jason. W szczególności, że dziwnym trafem Ian się odnalazł po tym jak Jason dowiedział się od Spencer, że jest pewna, iż Ian zabił Ali. Chociaż z drugiej strony "A" miał/a być blisko Arii, więc może Mike? Ezrę kompletnie wykluczam, to by było po prostu głupie, nie ma absolutnie żadnych przesłanek, aby myśleć, że to on jest A, chociaż to dość popularna opinia. Poza tym scenarzyści uwielbiają Ezarię, więc wątpię, żeby niszczyli ich zdaniem pięknie napisaną historię miłosną.
Mój ranking: 80% Melissa, 15% Toby 5%-?? (mordercy)
50% Mike, 40% Jason, 10%- ?? (A)
Najśmieszniej będzie jak się dowiemy, że Ali żyje i nikt jej nie zabił <co nam próbuje sugerować najnowsze promo, ale jak wiadomo proma mają to do siebie, że kłamią>