PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73318
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Polecacie?

ocenił(a) serial na 7

Ten serial ma wiele negatywnych i pozytywnych opinii, dla kogo go polecacie? Zastanawiam się czy zobaczyć czy nie.

ocenił(a) serial na 2
Edyta_FilmW

Nie, nie zaczynaj nawet. Chyba, że jesteś masochistką.
Serial jest okropnie nielogiczny i irytujący. Czasem mają fajne ubrania i makijaż, tyle.
Ja obejrzałam pierwsze dwa sezony, które były znośne, a teraz męczę się, ale cudem oglądam dalej.
Jeśli lubisz Modę na sukces, to Ci się spodoba.

ocenił(a) serial na 7
Edyta_FilmW

Obejrzyj , na początku jest ciekawie. ;p

ocenił(a) serial na 8
Edyta_FilmW

1 i 2 sezon polecam ;) ale od 3 sezonu to dno.. ja oglądam z przyzwyczajenia ;)

ocenił(a) serial na 7
Edyta_FilmW

Ciężko powiedzieć, bo np ja jak zaczynałam oglądać serial miałam 17 lat i mi się bardzo podobał - ja i dziewczyny byłyśmy mniej więcej rówieśniczkami a serial mimo, że młodzieżowy poruszał ciekawe wątki, nie było telenoweli, dziewczyny rzeczywiście fajnie wyglądały i w początkowych sezonach bardziej zwracano uwagę na ich charaktery, zainteresowania więc było ciekawie.Do tego te 'kryminalne' wątki. Serial się wyróżniał na tle innych typowo obyczajowych. Tylko, że dobry poziom był do mniej więcej 3 sezonu. Albo raczej przez dwa pierwsze.
Polecam ale uważam, że warto się zatrzymać na tym max 3 sezonie żeby w to nie brnąć dalej i nie marnować czasu.
Aaa i jeśli znasz dużo spoilerów i wiesz co w serialu dzieje się teraz to oglądanie od początku raczej nie ma sensu :/

ocenił(a) serial na 5
ocenił(a) serial na 2
Edyta_FilmW

Ja obejrzałam 12 odcinków 1 sezonu i więcej chyba już nie dam rady. Jeszcze jak piszecie, że później jest jeszcze gorzej to daję sobie z nim spokój. W mojej opinii (po obejrzeniu 12 odcinków) serial jest beznadziejny. Desperate Housewives w wydaniu dla nastolatek. Chociaż do DH ten serial nawet nie ma startu. Bohaterowie bez charakteru, ich losy są mi obojętne. Infantylne problemy nastolatek i wątek kryminalny mnie po prostu męczył.

ocenił(a) serial na 4
Edyta_FilmW

Przede wszystkim dla nastolatek. Serial jest mało logiczny, bardzo przerysowany. Dałam ocenę 4, bo uważam, że dla odpowiedniej grupy wiekowej będzie ciekawy (13-18). Ja jestem już troszkę starsza, oglądam Słodkie Kłamstewka, bo można wyłapać z nich dużo modowych ciekawostek. Odkryłam dzięki serialowi Adrianę Papell. Dla zainteresowanych modą, to całkiem ciekawy "kąsek".

ocenił(a) serial na 6
Edyta_FilmW

Jeśli nie masz tak jak ja, że oglądasz do końca tylko potrafisz powiedzieć sobie "dość", to możesz sprawdzić pierwszy sezon i ocenić sama. Mam więcej niż 18 lat i początkowe sezony mnie wciągnęły. Bywało, że całą noc oglądałam. Obecnie od pewnego czasu odcinki są nudne i brak tego napięcia co wcześniej. No i zaczynając musisz wziąć pod uwagę, że to typowy komercyjny serialik i dużo w nim nielogicznej fabuły.