Premiera w naszym kraju już za 4 dni! 24 sierpnia! Drugi tom przewidziany jest na wrzesień.
Przyznawać się, kto ma zamiar kupić oprócz mnie?
Ja mam zamiar kupić, ale czekam na premierę, bo jakoś nie potrafiłam ogarnąć tej przesyłki. xDDD
Tez już się nie mogę doczekać... <333
A tak wgl to wiadomo coś już na temat kolejnych części.? Czy ukarzą się również w tak krótkim odstępie czasowym jak 1 i 2. ?
No ponoć druga 7 września, a 3 i 4 już w październiku. Nie mogę się doczekać.
Jak nie będzie u mnie w żadnej księgarni to zamawiam przez neta
w następnym tygodniu jadę do Wawy i pierwsze co robię lecę do empiku :D nie mogę się doczekać. Mam nadzieje, że jeszcze będą... bo nie wiem jak to jest..
Haha. Właśnie jadę po moją ukochaną książkę.. <333 Już się nie mogę doczekać żeby zasiąść na kanapie i dziewięć godzin bez przerwy czytać... :*
ja kupiłem dziś w empiku w Krakowie chociaż zamówiłem przez internet już ponad miesiąc temu :) cena 25,49 ;) o dziwo wcale nie trzeba zamawiać przez internet, bo książka jest dostępna na pułkach :) w "nowościach" także zachęcam do kupna! ;) ciekaw jestem jak bardzo różni się serial a książka.
PS: wie ktoś ile wydano książek PLL?
ich jest od cholery, szczerze mówiąc. dziesiąta i chyba ostatnia wyjdzie w grudniu. ;)
ale co się dziwić, jak pierwsza część kończy się chyba na pogrzebie Ali, ogółem są krótkie... a fabuła bardzo zawiła. :P
http://en.wikipedia.org/wiki/Sara_Shepard#Pretty_Little_Liars_series
zaraz idę do empiku ;)
tomów jest 9 w grudniu wychodzi 10 i CHYBA ostatni... W Polsce dopiero 1, ale do przodu są planowane już 4... :)
ale po angielsku na stronie autorki pisze coś jeszcze o jakiś 4 kolejnych, ale strasznie jest to zawiłe ;/
I jeszcze mieli plan na jakaś serie "Kłamstwa Alison" czy coś takiego... Ale chyba to wycofali..
Jestem w połowie i już kocham autorkę! :) Świetnie pisze. No i bohaterki tylko odrobinę różnią się od serialowych.
Ja sobie zamówiłam w empiku, ale mam godzinę jazdy i mogę jechać dopiero jutro -.-
I jak? czytasz?; >
Ja mam wesele siostry, wszyscy zapierniczają i nie mam jak jechać, a specjalnie zamawiałam wcześniej -.-
ja również mam od wczoraj i jestem w połowie jak narazie wszystko idealnie pasuje do filmu prócz wyglądu bohaterek oczywiście :-)
Ale jest podobnie jak w serialu? Że Spencer taka poważna? Marynarki etc? Hanna miała te problemy z wagą itd?
2 cześć ma wyjść 7 września :) w Polsce, jest już nawet przedsprzedaż w empiku, ale powiedzcie mi czy wiecie kiedy mają być wydane kolejne książki? ukażą się jeszcze jakieś w tym roku? ;) pozdrawiam!
3 i 4 w październiku tego roku, ale dokładna data nie jest znana tzw. dzień :)
Cały pierwszy tom, to jest pierwszy odcinek serialu, więc za wiele się w nim jeszcze nie dzieje :)
Mnie i tak zdziwiło, że tak dużo ma tych stron. Bo fanowskie miało ok. 120 i bałem się, że w wydrukowanej książce też tyle jest xD
Właśnie bałam sie że oryginalne też ma mniej niż 150 i nie wiedziałam czy zamawiać, ale mnie uspokoiliście. ; >
Tak samo można tłumaczyć podwójne oglądanie filmów :) Wiesz, co się stanie, ale i tak oglądasz :)
Jeśli jesteś fanem książki czy autora to to ma dla ciebie sens. Podobnie jest z płytami, jeśli ci się coś podoba co usłyszałaś w internecie to jeśli doceniasz zespół to kupisz płytę mając świadomość że możesz pobrać z internetu.
dokładnie :) ulubione książki wolę mieć w domu, by móc do nich wracać; tak samo jak kilka razy oglądam ukochane filmy...
tłumaczenie książki o niebo lepsze i przyjemniejsze niż fanowskie, które czytałam. :P
Chyba przestanę wchodzić na filmweb bo za każdym razem po prostu boję się, że ktoś napisze kim jest A, a ja to niechcący przeczytam. Nienawidzę spojlerów. Ja mam książkę od dzisiaj.
Ja jestem zła że zanim przeczytałam książke dowiedziałam sie kim jest A bo niektórzy wypisywali to pod prawie każdym tematem. -.-
poczekam na wydanie pdf ;) szkoda przepłacać, bo to jednak nie są ambitne książki ;| ostatnio kiedy tak miałem to przy ksiażkach Czystej krwi - tak się napaliłem po serialu, że kupiłem od razu 3 tomy, a książka tak słaba, że od roku utkwiłem w 1szej połowie 3 tomu.. dlatego nie chcę się na tym złapać. Ale to nie zawsze wina samej książki, ale tłumaczenia, np. czytałem nieraz na forach, że tłumaczenie do Vampire Diaries jest tak fatalne, że nie ma co nawet ich zaczynać. Dlatego kupiłem w oryginale i to bodaj w promocji - dwie książki w cenie jednej, do tego w nowszym wydaniu dwóch tomów w jednej książce, tak więc za niemal 4 funty mam 4 tomy :D w Polsce bym za to zapłacił prawie 50zł, do tego bym żałował.
Eh teraz co żałuję to tego, że wiem już od dawna kim jest 'A' w tej serii, więc nie ma większego sensu, bym po nie sięgał, ale jednak z ciekawości je chcę przeczytać. Jeśli chodzi o serialową 'A', to nigdy nie wchodzę na te forum przed obejrzeniem odcinka, tak samo jak nie oglądam zapowiedzi kolejnych ;) to jest największa frajda... samemu odkrywać tajemnice, a nie wszystko mieć wyłożone na forum. I tak zapewne najwcześniej dowiemy się kim jest A i całej tej prawdy w finałowym odcinku 2 sezonu, czyli w przyszłym roku, albo ewentualnie w przedostatnim. Jeśli jednak stacja zamówi 3 sezon, to może ta tajemnica się przedłużyć o kolejny rok ;) choć zapewne mnóstwo osób, w tym i ja, się na tym zawiedzie, bo ileż można przedłużać, a przypomnę, że ten sekret pojawił się już 1szym odcinku 1sezonu.. niebawem z tego zrobią największą tajemnicę Hollywood :D a może wymyślą nową tajemnicę..
ja byłbym najbardziej skory do tajemnic i intryg w trakcie życia Allison, czyli taki prequel sprzed paru lat. Byłby to świetny pomysł na sezon 3.
zwłaszcza, że Alison idealnie pasuje do tej roli :d zwłaszcza jak na swój wiek - ma ledwo 15 lat :D a taka Maya np. gra nastolatkę, do tego les w wieku 31 lat!!!
przeczytalam, d*upy mi jakos nie urwala xD Teraz bd sie brala za II czesc nieoficjalnie przetlumaczona ;D
A Wasze wrazenia na temat ksiazki?
Ja czytałam fanowskie tłumaczenie i nie bd kupować książki. Przynajmniej pierwszego tomu, drugi pewnie kupię :D Książka jest bardziej... zboczone xd Ale macie rację, skoro wiem kim jest A to żadna frajda ;/