PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73447
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Premiera w naszym kraju już za 4 dni! 24 sierpnia! Drugi tom przewidziany jest na wrzesień.
Przyznawać się, kto ma zamiar kupić oprócz mnie?

Diretto

Był już ten temat.

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

Zobaczyłem ostatnie 5 i założyłem. Warto odświeżyć. To już tylko 4 dni!

Diretto

Moja przychodzi w poniedziałek, bo zamówiłam na empiku ;>

maaj_banes

ile kosztuje ? ;>

Miley_16

Z empiku płacę 26 zł :)

ocenił(a) serial na 9
maaj_banes

A to już z przesyłką 26zł?

Diretto

Jak się zamawia, że odbierasz w sklepie w Empiku w swoim mieście to nie płacisz za przesyłkę.

ocenił(a) serial na 9
maaj_banes

Aha, no tak. U mnie w mieści nie ma niestety empiku :(

ocenił(a) serial na 10
Diretto

Ja mam zamiar kupić, ale czekam na premierę, bo jakoś nie potrafiłam ogarnąć tej przesyłki. xDDD

Tez już się nie mogę doczekać... <333

A tak wgl to wiadomo coś już na temat kolejnych części.? Czy ukarzą się również w tak krótkim odstępie czasowym jak 1 i 2. ?

ocenił(a) serial na 9
AngelDreamsss

No ponoć druga 7 września, a 3 i 4 już w październiku. Nie mogę się doczekać.
Jak nie będzie u mnie w żadnej księgarni to zamawiam przez neta

ocenił(a) serial na 10
Diretto

w następnym tygodniu jadę do Wawy i pierwsze co robię lecę do empiku :D nie mogę się doczekać. Mam nadzieje, że jeszcze będą... bo nie wiem jak to jest..

natala213

No wątpię, żeby od razu cały nakład wykupili^^ także miłej lektury życzę już teraz;)

ocenił(a) serial na 10
little_bird

Haha. Właśnie jadę po moją ukochaną książkę.. <333 Już się nie mogę doczekać żeby zasiąść na kanapie i dziewięć godzin bez przerwy czytać... :*

AngelDreamsss

ja kupiłem dziś w empiku w Krakowie chociaż zamówiłem przez internet już ponad miesiąc temu :) cena 25,49 ;) o dziwo wcale nie trzeba zamawiać przez internet, bo książka jest dostępna na pułkach :) w "nowościach" także zachęcam do kupna! ;) ciekaw jestem jak bardzo różni się serial a książka.

PS: wie ktoś ile wydano książek PLL?

Leo_Wyatt

ich jest od cholery, szczerze mówiąc. dziesiąta i chyba ostatnia wyjdzie w grudniu. ;)
ale co się dziwić, jak pierwsza część kończy się chyba na pogrzebie Ali, ogółem są krótkie... a fabuła bardzo zawiła. :P
http://en.wikipedia.org/wiki/Sara_Shepard#Pretty_Little_Liars_series
zaraz idę do empiku ;)

ocenił(a) serial na 7
Leo_Wyatt

tomów jest 9 w grudniu wychodzi 10 i CHYBA ostatni... W Polsce dopiero 1, ale do przodu są planowane już 4... :)

OlenQ

czyli 10 tomów :) dużo! na szczęście 1 już mam :) jeszcze 9 do kolekcji. Dzięki za informacje!

ocenił(a) serial na 7
Leo_Wyatt

ale po angielsku na stronie autorki pisze coś jeszcze o jakiś 4 kolejnych, ale strasznie jest to zawiłe ;/
I jeszcze mieli plan na jakaś serie "Kłamstwa Alison" czy coś takiego... Ale chyba to wycofali..

Leo_Wyatt

Jestem w połowie i już kocham autorkę! :) Świetnie pisze. No i bohaterki tylko odrobinę różnią się od serialowych.

ocenił(a) serial na 7
maaj_banes

Ja sobie zamówiłam w empiku, ale mam godzinę jazdy i mogę jechać dopiero jutro -.-

OlenQ

Ja już mam od wczoraj : >

ocenił(a) serial na 7
maaj_banes

I jak? czytasz?; >
Ja mam wesele siostry, wszyscy zapierniczają i nie mam jak jechać, a specjalnie zamawiałam wcześniej -.-

OlenQ

ja również mam od wczoraj i jestem w połowie jak narazie wszystko idealnie pasuje do filmu prócz wyglądu bohaterek oczywiście :-)

ocenił(a) serial na 7
maite877

Ale jest podobnie jak w serialu? Że Spencer taka poważna? Marynarki etc? Hanna miała te problemy z wagą itd?

OlenQ

2 cześć ma wyjść 7 września :) w Polsce, jest już nawet przedsprzedaż w empiku, ale powiedzcie mi czy wiecie kiedy mają być wydane kolejne książki? ukażą się jeszcze jakieś w tym roku? ;) pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 7
Leo_Wyatt

3 i 4 w październiku tego roku, ale dokładna data nie jest znana tzw. dzień :)

OlenQ

to super :)

OlenQ

tak dokładnie jest tak samo.Owszem pojawiają się małe wyjątki ale nikłe

ocenił(a) serial na 5
maite877

Cały pierwszy tom, to jest pierwszy odcinek serialu, więc za wiele się w nim jeszcze nie dzieje :)

ocenił(a) serial na 9
Chimcharo

Ja jutro o 16 mam swoją odebrać z księgarni. I can't wait :D

Diretto

A ile one mają stron ? Bo podobno cienkie.

ocenił(a) serial na 7
Request_

pierwsza część na 280 stron,

ocenił(a) serial na 5
katia_2007

Mnie i tak zdziwiło, że tak dużo ma tych stron. Bo fanowskie miało ok. 120 i bałem się, że w wydrukowanej książce też tyle jest xD

Chimcharo

Właśnie bałam sie że oryginalne też ma mniej niż 150 i nie wiedziałam czy zamawiać, ale mnie uspokoiliście. ; >

ocenił(a) serial na 5
Request_

Ale zamawiaj, oryginalne tłumaczenie dla mnie jest lepsze od fanowskiego :)

ocenił(a) serial na 9
Chimcharo

Trochę bez sensu kupować książkę skoro wiadomo kto jest w niej A.

ocenił(a) serial na 5
Tragon

Tak samo można tłumaczyć podwójne oglądanie filmów :) Wiesz, co się stanie, ale i tak oglądasz :)

ocenił(a) serial na 7
Chimcharo

Jeśli jesteś fanem książki czy autora to to ma dla ciebie sens. Podobnie jest z płytami, jeśli ci się coś podoba co usłyszałaś w internecie to jeśli doceniasz zespół to kupisz płytę mając świadomość że możesz pobrać z internetu.

katia_2007

dokładnie :) ulubione książki wolę mieć w domu, by móc do nich wracać; tak samo jak kilka razy oglądam ukochane filmy...

tłumaczenie książki o niebo lepsze i przyjemniejsze niż fanowskie, które czytałam. :P

ocenił(a) serial na 9
yootsuu

Chyba przestanę wchodzić na filmweb bo za każdym razem po prostu boję się, że ktoś napisze kim jest A, a ja to niechcący przeczytam. Nienawidzę spojlerów. Ja mam książkę od dzisiaj.

Diretto

Książka słaba. Zawiodłam się, a Wy? Według mnie Sara Shepard jest nie za dobrą pisarką.

Hmm_Ciastko

Ja jestem zła że zanim przeczytałam książke dowiedziałam sie kim jest A bo niektórzy wypisywali to pod prawie każdym tematem. -.-

ocenił(a) serial na 8
Diretto

poczekam na wydanie pdf ;) szkoda przepłacać, bo to jednak nie są ambitne książki ;| ostatnio kiedy tak miałem to przy ksiażkach Czystej krwi - tak się napaliłem po serialu, że kupiłem od razu 3 tomy, a książka tak słaba, że od roku utkwiłem w 1szej połowie 3 tomu.. dlatego nie chcę się na tym złapać. Ale to nie zawsze wina samej książki, ale tłumaczenia, np. czytałem nieraz na forach, że tłumaczenie do Vampire Diaries jest tak fatalne, że nie ma co nawet ich zaczynać. Dlatego kupiłem w oryginale i to bodaj w promocji - dwie książki w cenie jednej, do tego w nowszym wydaniu dwóch tomów w jednej książce, tak więc za niemal 4 funty mam 4 tomy :D w Polsce bym za to zapłacił prawie 50zł, do tego bym żałował.
Eh teraz co żałuję to tego, że wiem już od dawna kim jest 'A' w tej serii, więc nie ma większego sensu, bym po nie sięgał, ale jednak z ciekawości je chcę przeczytać. Jeśli chodzi o serialową 'A', to nigdy nie wchodzę na te forum przed obejrzeniem odcinka, tak samo jak nie oglądam zapowiedzi kolejnych ;) to jest największa frajda... samemu odkrywać tajemnice, a nie wszystko mieć wyłożone na forum. I tak zapewne najwcześniej dowiemy się kim jest A i całej tej prawdy w finałowym odcinku 2 sezonu, czyli w przyszłym roku, albo ewentualnie w przedostatnim. Jeśli jednak stacja zamówi 3 sezon, to może ta tajemnica się przedłużyć o kolejny rok ;) choć zapewne mnóstwo osób, w tym i ja, się na tym zawiedzie, bo ileż można przedłużać, a przypomnę, że ten sekret pojawił się już 1szym odcinku 1sezonu.. niebawem z tego zrobią największą tajemnicę Hollywood :D a może wymyślą nową tajemnicę..
ja byłbym najbardziej skory do tajemnic i intryg w trakcie życia Allison, czyli taki prequel sprzed paru lat. Byłby to świetny pomysł na sezon 3.

ocenił(a) serial na 7
freepick

Nie wiecie czy Mike (brat Ari) pojawia się w książce?

OlenQ

pojawia się :P

freepick

Też chętnie bym obejrzała cały sezon w którym Alison żyje. Moim zdaniem to najciekawsza postać.

ocenił(a) serial na 8
Request_

zwłaszcza, że Alison idealnie pasuje do tej roli :d zwłaszcza jak na swój wiek - ma ledwo 15 lat :D a taka Maya np. gra nastolatkę, do tego les w wieku 31 lat!!!

ocenił(a) serial na 5
Diretto

przeczytalam, d*upy mi jakos nie urwala xD Teraz bd sie brala za II czesc nieoficjalnie przetlumaczona ;D
A Wasze wrazenia na temat ksiazki?

paolla91

Ja czytałam fanowskie tłumaczenie i nie bd kupować książki. Przynajmniej pierwszego tomu, drugi pewnie kupię :D Książka jest bardziej... zboczone xd Ale macie rację, skoro wiem kim jest A to żadna frajda ;/

ocenił(a) serial na 5
smiles

Ale głupio mieć wszystkie części oprócz 1 xD