Ogłaszamy oficjalnie otwarcie Stowarzyszenie Wielbiących Ezrę i Caleba (coś jak SWJ xd)
Regulamin SWEiC:
1. Powinnaś/powinieneś mieć chociaż początkowe stadium EzroCalebozachwytu.
2. Cierpisz na Jasonowstręt oraz Garrettowstręt.
3. Nigdy nie obrażasz, nie myślisz źle o Ezrze i Calebie.
4. Masz coś do Ezry i Caleba? Zapraszamy gdzie indziej.
5. Wszyscy działamy na korzyść i pochwałę Ezry i Caleba.
6. Jeśli udzielasz się w rankingach - głosujesz na Ezrę/Caleba. No względnie Wrena.
7. Pomagasz nam stworzyć nowe tytuły szlacheckie dla Ezry i Caleba.
8. Każdy szanuje zdanie innych, jednak jeśli nie jesteś fanem wyżej wymienionych nie licz na zbytnią przyjaźń tutaj xd.
9. Wszyscy dzielimy się swoimi spostrzeżeniami, zdjęciami, filmikami z udziałem naszych 2 panów.
10. Wiesz co to Ezroprzyciąganie i Calebomagnetyzm.
11. Mamy 3 osoby chwalebne: Ezra, Caleb oraz Wren (i jego akcent) / VD: Damon
12. Mamy 3 osoby piekielne: Jason, Garrett oraz Holden / VD: Stefan
+ Nie bierzcie tego regulaminu zbytnio do siebie fani Jasona : )
Jeśli masz jakieś uwagi - pisz !
pozdrawiamy, matki założycielki.
- ravival_
- Pajge21
- niffe
AVE EZRA!
AVE CALEB!
Mam nadzieję, że jeszcze będą razem. Nie wyobrażam sobie Arii z Holdenem, czy, o zgrozo, Jasonem...
A Hanna i Caleb, życzę im, żeby nie rozstali się już ani razu :D Choć w następnym odc. to przecież A szykuje coś na wszystkie "miłości" dziewczyn.
oh, nie! chociaż Caleb i Ezra i tak są nasi to wiesz ; ) jednak mimo wszystko Aria z Holdenem/Jasonem = bleeeeeee
Noo, ale skoro Ezry na siłę do Polski przyciągnąć nie można (no, przynajmniej teoretycznie) to już wolę, żeby był z Arią niż np. Jackie.
A Caleb i Hanna zapewniają nam zarąbiste sceny, jak ta pod prysznicem czy w namiocie :D
Niee, Aria nie może być z kimś innym. Przecież ona świata poza nim nie widzi. <zupełnie, jak my> To by było dziwne, przecież Ezria jest od pierwszego odcinka. Nie, reżyser nie może nam tego zrobić. I to by zmieniło postać Arii. Jest zbyt romantyczna, żeby tak po prostu się odkochać i przestawić na kogoś innego.
Mam nadzieję. Poza tym Jason to akurat chyba żadno zagrożenie dla Ezry. Ostatnio go w serialu nie ma i nie zapowiada się, żeby wrócił. Poza tym w następnym odc. ma być scena w deszczu :D Może to naprowadzi ich związek na dobre tory.
Ja tak samo. Aria musi być z Ezrą i koniec! ;D Tak samo jak Hanna z Calebem. Nie ma siły żeby było inaczej xd
UWAGA! Wszystkie EzroCalebomaniaczki!
W związku z faktem że SWJ ma najwyraźniej problem z naszym SWEiC, powstanie wkrótce nowy temat, w którym zaskoczymy was nowościami, jakich w SWJ nie ma! Oczekujcie nas : )
a ja podpisze się pod tym, gdyby była opcja lubię to to bym wcisnęła bez udzielania głosu :)
kolejne:
http://prettylittleliars.us/photos/albums/The%20Show/Season%203/Promo%20Shoot/00 2/11.jpg
http://prettylittleliars.us/photos/albums/The%20Show/Season%203/Promo%20Shoot/00 2/09.jpg
chłopcy z PLL- http://prettylittleliars.us/photos/thumbnails.php?album=390
gdyby tylko wymazać Jasona....
ei, a wy znacie wgl jego prawdziwe imię? bo ja stwierdziłam że nie jest godzien xd
Szkoda tylko, że to jedyna piosenka jaką można znaleźć na youtubie (przynajmniej z tego, co szukałam).
Ja już od wczoraj przesłuchałam ją około 8 razy żeby móc popatrzeć na Tylera xd (przeszkadza mi tylko Meaghan w tym teledysku, ale staram się jej nie przyglądać xd )
hah, ja już połowę słów znam i śpiewam z Tylerem :D Niezły duet nam wychodzi
Ciekawe, jakie Ian ma ukryte talenty :D
to niedługo zlot SWEiC (tylko pod nową nazwą) w Ś. i będziemy śpiewać Save Me na ulicach xd
oficjalne stowarzyszenia mają własne fora i strony ...-.- a nie zaśmiecają inne...
fora.pl otwórzcie tam własne forum i koniec zaśmiecanie forum o filmach i serialach gdzie użytkownicy skupiają sie na fabule i grze aktorskiej !
tyle w temacie !
Mamy prawo założyć sobie jakikolwiek temat jeśli tylko się nie powtarza i nawiązuje jakoś do serialu.
Jeśli Ci się nie podoba to po prostu tu nie wchodź !
A i nigdzie nie jest napisane, że jesteśmy oficjalnym stowarzyszeniem, więc wybacz ...
Pozdrawiam :)
dzięki Coconut ; ) poza tym chcę zauważyć że SWJ istnieje już dość długo i jakoś z tym nie masz doga(i?) Chile problemu?
Nie jesteśmy oficjalnym stowarzyszeniem... Skupiamy się na fabule i grze aktorskiej dokładnie 2-3 panów :D
"Ogłaszamy oficjalnie otwarcie Stowarzyszenie Wielbiących Ezrę i Caleba (coś jak SWJ xd) "
No ok oficjalnie stowarzyszenie niby nie jest bo nie ma w nazwie członu oficjalne. Ale z sensu wynika ze skoro coś sama oficjalnie otwierasz robisz to na nowym podłożu - mam na myśli forum.
Skoro oceniacie grą aktorską czemu w nazwie "stowarzyszenia" są imiona fikcyjnych postaci ?
Jeśli oceniacie grę aktorską wielbcie aktorów a nie postaci fikcyjnie wyreżyserowane , zmyślone itd...
Ravival_ po prostu z każdym tak beznadziejnym wątkiem robi się tu co raz bardziej irytujący bałagan...
Ostatnio spędziłam dużo czasu szukając wypowiedzi z bardzo ważnym linkiem, a trafiałam na "sweet sukienka""sweet para" "wielbimy..."
Po co to?
Serio chcecie mieć fajne forum gdzie bd same dla siebie itd... matki założycielki bd adminami i bd mogłu koordynować forum zróbcie na innej stronie... szata graficzna zdjęcia filmy itd...
Wszytskie tematy pod o jednym adresem a nie co chwila zakładany wątek który jakoś za specjalnie nie wnosi nic...
Bo serio patrząc na takie tematy to ma się wrażenie że to nie było założenie filmweba.
Same mając trochę rozsądku w głowie i logiki stwierdzicie a no racja jest bałagan a może własne forum nie jest złą rzeczą...
Sama prowadzę 3 takie fora i mówię Wam własne jest świetną sprawą wszytsko ma się pod jednym adresem , nowe tematy , grupy tematów itd.
możecie założyć sobie zdjęcia , sexi zdjęcia z ..., najlepsze sceny z ...
wstawiać własne opowiadania z fantazjami na temat fikcyjnych postaci a czemu nie ;p i robić konkursy z sondami.
Aktor grający Ezrę jest przystojny, dobrze gra chociaż postać jest mało logiczna , a gra aktorska jest dobra - żeby nie było że jestem hejterem ;p
a to jest moja uwaga i mam na nie przyzwolenie z pierwszej wypowiedzi ;p
Co do pierwszego akapitu :
Nie oceniamy TYLKO gry aktorskiej, zresztą to tylko tytuł. Nie każdy może lubić Iana i Tylera (w skrajnych i dziwnych przypadkach), więc ewentualnie może pozostać przy postaciach fikcyjnych. W tym temacie rozmawiamy ogólnie o (poza off-topami) :
- Grze aktorskiej Iana i postaci przez niego kreowanej
- Grze aktorskiej Tylera i postaci przez niego kreowanej
- Postaci fikcyjnej zwanej Wrenem i boskim akcencie aktora grającego ową postać
Z całym szacunkiem, naprawdę. Ale to teraz Ty bałaganisz Nam w naszym kąciku ;))
I po temacie od razu można się zorientować czy warto wchodzić tu czy nie ;)
P.S A Twój pomysł o forum jest naprawdę ciekawy.
Bo nie ma nigdzie teraz takiego prawdziwego forum ani o chłopakach z PLL, ani o samym PLL. Więc jak ktoś chętny do stworzenia takiego forum to ja chętnie się przyłożę ;)
"11. Mamy 3 osoby chwalebne: Ezra, Caleb oraz Wren (i jego akcent) / VD: Damon
12. Mamy 3 osoby piekielne: Jason, Garrett oraz Holden / VD: Stefan"
Nie jestem osobą wierzącą ale tego typu wypowiedzi pokazują brak jakiej kol wiek moralności czy dobrego smaku. Spróbujcie tak napisać zaczerpując coś z Koranu ;)
mało tego Pobadanie fanatyzm staje się czasami chorobą...
Szkoda że dzisiejszym świecie takie hmm nawiązania są "modne" "na topie" dla mnie są po prostu śmieszne i mało smaczne a mówię osobą wierzącą...
Wybacz, ale teraz właśnie ty pokazujesz "brak jakiejkolwiek moralności czy dobrego smaku" karcąc nas a potem dając jasno do zrozumienia ,że dostałybyśymy jakimś kwasem po twarzy zaczerpując coś z Koranu. Tak jakby wyznawcy Islamu byli źli. Wybacz, ale po prostu nienawidzę kiedy ktoś wyraża się w ten sposób o Islamie ♥. Jak już Ravival wspomniała SWJ też tu jest. Nie mamy na razie zamiaru robić dodatkowego forum bo stąd blisko do normalnych tematów o PLL. Rozmawiamy tu o Ezrze i Calebie (no i Wrenie) czyli ogólnie do postaci w serialu. A o to właśnie chodzi prawda ? Czasami wspominamy o Ianie czy Taylorze... Właściwie nasze rozmowy kręcą się wokół serialu a dokładniej co się dzieje z Ezrą i Calebem (no i Wrenem i jego akcentem) więc naprawdę nie wiem w czym problem?
Chwalebny : godny najwyższej pochwały
podniośle: przynoszący chwałę, chlubę
Piekielny :. przynoszący, zwiastujący zło lub bardzo intensywny, silny, najczęściej w odniesieniu do czegoś przykrego (np. ból piekielny)
Nie widzę tutaj powiązania z jakąkolwiek religią, dobrym smakiem czy moralnością. To tylko określenie, przenośnie, nie do końca brane przez nikogo na serio. Wybacz, nie jestem osobą religijną, lub jak kto woli nazwać, wierzącą, więc nie interesuje mnie zbytnio, czy to może mieć odniesienie do Koranu, Biblii czy czegokolwiek.
Ten wątek dotyczy aktorów Tylera i Iana, a także postaci przez nich granych, ba, głównie postaci. Rozmowa odnośnie ich wpływu na rozwój wypadków w serialu, przemyślenia na temat tego, czy mogą mieć coś wspólnego z A, jak dla mnie bezpośrednio odnoszą się do PLL (i to nie są postacie jednoodcinkowe), więc to nie tak, że ten wątek zaśmieca jakoś specjalnie forum, żeby go porównywać do "sweet sukienki Emily".
Oficjalne stowarzyszenie to dla mnie jakaś organizacja, jak PEETA np. więc też tutaj nie wiem, o co ci chodzi.
Plus uważam, że pomysł z własnym forum nie jest zły, można by je założyć, ale to nic złego, że zaczynamy tutaj, chociażby, żeby zobaczyć ile osób by się na takim forum udzielało.
Pajge21 a co ty vviesz o Islamie ? to był tylko przykład no niestety Islam jako vvyznanie jest okropne i dla mnie vv 21 vvieku nie povvinien mieć racji bytu skoro potafią zabić żonę , dzieci, czy ludzi z innego vvyznania.
Co do interpretacji 3 postaci - uvvierz mi to brzmi jak navviązanie do pevvnego vvyznania religijnego ;p
Już nie bd sie zagłębiać co tam miałyście na myśli. VV każdym bądź razie dla mnie vvielbienie postaci fikcyjnej to jest troche hmm no sry głupie ;p i same zobaczcie że robi się vvielki burdel na tym forum... bo ok mozna napsiać vvątek jeden Ian jako Ezra ...
ale bez tejcałej głupavvki że stoarzyszenia konkursy itd... JA tylko vvyraziłam svvoją opinie a vvy pevvnie macie mnie za vvroga publicznego numer 1 ;p palcie mnie na stosie róbcie co chcecie , ale zdania nie zmienie jest vviele osób które to irytuje jak mnie...
co do stovvarzyszenia popravvilam sie ze nie zostało vv prost użyte tak;p
Generalnie temat można było nazvvać inaczej ;p zresztą co chvvila povvstaja takie tematy vviectez nie miejcie mi tego za złe bo ile można czegoś szukać a ja trafiam tylko na "kochany... " "Ezra <33" itd... itd... itd..
Ja rozumiem że się dzievvczyny musza przez Disneya jarać takimi chłopakami bo rzadko gdzie taki istnieje ;p ale no bez przesady, to postać vvykreovvana przez scenarzystę ;p
Dobra koniec z mojej strony bo to bez sensu;p
gdybyś podała vvatek ze povvstao forum ;p nie musialabys sie rozeznavvac ile osob sie zgarnie;p
Forum robi sie dla vvlasnej satysfakcji i dzielenia sie odczuciami navvet z 1 osobą;p a nie na ilośc osob by bylo nas duzo ;p
Dyskusje religijne raczej nie pasują tutaj, więc nie zagłębiajmy się w to, co, kto wie o Islamie.
Odnośnie wielbienia postaci... Każdy ma kogoś ulubionego w danym serialu, książce, filmie. To, że dużo piszemy o np. Ezrze nie znaczy, że stawiamy mu gdzieś ołtarzyk i palimy świeczki, lubimy jego postać, owszem, ale co w tym złego? Czy to ci przypomina obsesję jak dzierganie sobie jego twarzy na nodze?
Oczywiście, nie mam nic przeciwko Twojej opinii. Jednak co innego opinia odnośnie tego, o czym rozmawiamy, a co innego posty o tym, jak bardzo Twoim zdaniem zaśmiecamy forum, kiedy są tu o wiele bardziej bezsensowne tematy. Poza tym nie dziw się naszym odpowiedziom, broniącym temat, kiedy Twoje wręcz kipią sarkazmem.
Nie sądzę też, żeby moje zakładanie nowego tematu o założonym forum zaśmieciło te bardziej, niż ten, w którym właśnie piszemy. Pomijając całkowicie fakt, że z jedną osobą można porozmawiać na gg. Forum zakłada się, żeby dotarło do większej liczby osób, gdzie można porozmawiać z całkowicie nieznajomymi ludźmi, ale to się nie stanie, jeśli nikt nie będzie o jego istnieniu wiedział, a skoro masz forum, to wiesz też, że trochę z nim roboty, więc takie "obeznanie w terenie" nie jest złe.
Po pierwsze to masz trochę racji, bo osobne forum to na pewno byłby dobry pomysł.
Z całym szacunkiem dla Ciebie, ponieważ masz prawo udzielać się na forum i wyrażać swoją opinię tak jak i reszta użytkowników filmweba, ale powiedz mi proszę czemu uczepiłaś się akurat tego tematu ? Takich tematów, jak słusznie zauważyłaś, jest pełno, a nie widziałam abyś gdzie indziej wyrażała tak zaciekle swoją opinię.
Taki temat jest na pewno o wiele sensowniejszy niż te inne, bezsensowne i powtarzające się w kółko tematy typu "kiedy będą napisy" zakładany do każdego odcinka z osobna. Dziewczyny, które się tutaj udzielają nawiązują bez pośrednio do serialu, oceniają postacie, ale i grę aktorską. To są dopiero początki tego tematu, ale od czegoś trzeba zacząć.
"Pajge21 a co ty vviesz o Islamie ? to był tylko przykład no niestety Islam jako vvyznanie jest okropne i dla mnie vv 21 vvieku nie povvinien mieć racji bytu skoro potafią zabić żonę , dzieci, czy ludzi z innego vvyznania" - A skąd Ty wiesz, co ona wie o Islamie ? Może dużo ? Zdziwiłabyś się. I proszę, ale forum PLL nie jest od dyskutowania na temat wyznań religijnych. Rozumiem, że jesteś nietolerancyjna wobec Islamu, ale mogłabyś zatrzymać to dla siebie. Każdy ma wybór. Wierzy w to w co wierzy.
Wychowałam się na prawdziwym Disney'u, a nawet jeśli nie, nie oznacza to, że muszę się kimś jarać dzięki Disney'owi. Po za tym na świecie nie brakuję przystojnych realnych mężczyzn/chłopców. Trzeba umiejętnie odróżniać rzeczywistość od fikcji. A że jest to temat poświęcony serialowi, to chyba lepiej zachwycać się postacią wykreowaną, niż aby powstało tysiące tematów o tym jak podoba mi się mój sąsiad itd.
Na koniec mam do Ciebie prośbę. Napisałaś, że masz 21 lat i okej, wierzę Ci, ale popracuj nad swoją interpunkcją i składnią, bo czytanie twoich "wypocin" było istną mordęgą. Wtrącanie wszędzie ";p" nie sprawiło, że twój tekst stał się barwniejszy.
Z tego co pacze to PLL nie ma nic wspólnego z Disneyem (a może czegoś nie wiem? ;D) i ja też wychowałam się na prawdziwym Disneyu. Przekazującym prawdziwe wartości np. Król Lew a nie Hannah Montana czy inne słoneczne ścierwa ;(