Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73545
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Ja osobiście uważam, że książka (pomimo, że moim zdaniem powinna skończyć sie na 8 części) jest dużo lepsza niż
serial. Obejrzałam cały pierwszy sezon i kilka odcinków pozostałych sezonów i uważam, że serial odbiega od książki.
Niektóre wątki w ogóle są całkowicie zmienione, a w książce nawet nie ma Caleba.

ocenił(a) serial na 7
agapozdro

Bo serial jest tylko oparty na głównym wątku książki. Próbowałam przeczytać kiedyś pierwszy tom. Takiej grafomamii jaką uprawia autorka nie widziaļam już dawno.

agapozdro

Książki zamierzam przeczytać do końca (jestem na bieżąco), a serial - od czwartego sezonu beznadzieja i na razie się poddałam.

agapozdro

Ja jestem na bieżąco i z książkami i z filmem. Chyba cieszę się, że jest to trochę inaczej, bo przynajmniej nie wiem jak się skończy serial albo dany odcinek itd. Na początku uważałam, że serial jest lepszy od książki, ale teraz to już sama nie wiem. Po przeczytaniu wszystkich 13 części i Tajemnic Ali... nie mam pojęcia, książki są niesamowite ( poza niektórymi tomami ;) )

agapozdro

Serial oglądam na bieżąco choć szczerze mowiac od jakiegoś czasu zastanawiam się dlaczego ja to oglądam, bo robi się juz tak mało prawdopodobny. Ksiązki przeczytałam chyba 2 części i nie mogłam zmęczyć reszty. Wedlug mnie 3 pierwsze sezony PLL są na pewno lepsze niz książki ;)