Hej, hej :) Dodaje ten wątek bo jestem ciekawa jakie seriale oglądacie. Sama lubię mieć jakiś
tytuł w zanadrzu, kiedy mi się nudzi i szybko sięgnąć po jeden odcinek. Właśnie skończyłam
oglądać 3 sezon PLL. Poza tym oglądałam Housa, Californication, glee, 2 broke girls i New Girl.
Co polecacie ? Wiem, że Breaking Bad jest dobre, ale chyba zdecyduję się na to później.
Dexter obowiazkowo:) American Horror Story, Desperate Housewives, pierwszy sezon Fringe na granicy swiatow, bo kolejne sa nieciekawe dla mnie. El Internado :)
Once upon a time, Pamiętniki Wampirów, The lying Game, Lost, Elementary, Mentalista, Statek, American Horror Story... i kilka innych, wszystkie polecam... akurat PLL jest dość nisko w liście ulubionych seriali - z 10 miejsce... musze zmienić ocenę, ale na razie nie wiem na jaką :D
A więc wymienię wszystkie które oglądam: Pamiętniki wampirów, 2 broke girls, Jak poznałem waszą matkę, inna, teen wolf, słodkie kłamstewka, glee, skins- wersja brytyjska<3- niedawno skończyłam, 90210, gossip girl, supernatural, merlin, Dr house, zaklinaczka duchów, Orphan Black, Beauty and the Beast, wszystkie CSI- na pewno znajdziesz coś dla siebie ;D
Z ręką na sercu polecam hiszpański serial mystery,który bije o głowę PLL czyli El Internado Laguna Negra (pol. Internat). Z produkcji amerykańskiej polecam: Ringer, Friends, Ghost Whisperer, Medium, Angel, Buffy the vampire slayer ;) Brytyjskie twory telewizyjne warte uwagi: Afterlife, Absolutely Fabulous, Misfits, Being Human.
Nastąpiło chyba lekkie nieporozumienie ;) Użyłem "mystery" jako nazwę gatunku serialu. Produkcja Pretty Little Liars również miała przynależeć do mystery;)
I przynależy przecież... pll to same tajemnice i zagadki, a nawet trochę tajemniczych wątków z innej beczki idealnej dla tego gatunku np. dziewczynka duch z odcinka dyńkowego, 'zwidy\ dziewczyn czyli pojawiająca się Ali - te wątki mogły by teiretycznie nawet zostać rozwinięte jako fantasy co jak najbardziej też pasuje, a nawet jest jednym z głównych elementów tego gatunku.
Plotkara, Pamiętniki Wampirów, Dr House.. Ostatnio skończyłam White Collar - baaardzo polecam:)
The Lying Game, Plotkara, The Secret Circle, One tree hill, Tajemnica Amy, Pamiętniki wampirów, Switched at birth, w ciągu ostatnich dwóch lat obejrzałam z nudów i polecam :)