Przypadkiem natknęłam się na jedną dyskusję, z której wynikło, że w USA zatrudniają ludzi od 21.roku życia, ponieważ jeśli są młodsi, to nie mogą brać udziału w scenach łóżkowych. ->http://www.filmweb.pl/person/Troian+Bellisario-94340/discussion/27+lat+O-19163 81<-
Ale ja w takim razie pytam, dlaczego zatrudnili Sashę Pieterse, która przecież w momencie rozpoczęcia serialu miała zaledwie 14 lat, a aktualnie ma 18 lat. A przecież Alison miała scenę łóżkową z Emily, w jednym z ostatnich odcinków. Może nie było to takie "łóżko", jak innych dziewczyn, ale całowała się i pieściła z Emily pod kołdrą, no to poniekąd jest to scena łóżkowa, prawda?
Bardziej chodzi tu o pokazywanie nagości i granie seksu, a nie o całowanie się w łóżku :) Alison żadnej ostrej sceny nie miała.
Pocałunek to nie sex zacznijmy od tego ^^ A pieszczoty pod kołdrą to Twój domysł bo nie były pokazane ...
i przedmówczyni ma racje... a Hollywood rządzi się swoimi prawami :) nie użyłabym słowa że zatrudnia się ludzi od 21 roku życia bo zatrudniane są też dzieci do produkcji filmowych ;p
Tu chodzi o pełnoletność w USA jest to 21 rok życia, poza tym na pewno masz takie adnotacje jak u nas że opiekun prawny, rodzić manager wyraża zgodę. Britney nie miała 21 lat a tylko w diamentach tańczyła na scenę
To prawda, żadnej ostrej sceny nie miała, ale przytulały się, całowały i wgl, więc nwm jak dla was, ale dla mnie to są pieszczoty ;) Aczkolwiek rozumiem o co chodzi :)
Racja, w porównaniu z dziewczynami (które są przecież od niej starsze) prezentuje się raczej staro jak na swój wiek.
A właśnie jak już mowa o wieku, to zauważyłam, że w momencie zaginięcia Ali miała 14 lat. We flashbacku widzimy, że pod postacią Vivian wsiada do samochodu i odjeżdża. Skąd czternastolatka miałaby prawo jazdy? Kolejne niedociągnięcie?
W momencie serialowego zaginięcia Ali miała 15 lat :) Wprawdzie w Stanach prawo jazdy można mieć od 16. roku życia, ale od 15. można kierować przy obecności dorosłego. Więc możemy to racjonalnie wytłumaczyć w taki sposób, że Ali zdążyła już się nauczyć prowadzić. Na pewno nie miała jeszcze prawa jazdy, ale w końcu często się zdarza, że ktoś bez prawka prowadzi, usłyszymy o tym chociażby w wiadomościach. Mniejsza z tym, że równie często kończy się to u nas w Polsce wypadkami, ale fakt faktem, że bez prawka często kierują. A Ali musiała jechać i pozostało liczyć na to, że jej nie zatrzymają ;)
Zatrudniają osoby powyższej 18 roku życia, ze względu na wymiar godzin,które muszą spędzić na planie zdjęciowym. Prawo USA i wewnętrzny regulamin produkcji filmowej zabrania (choć można to ominąć) odgrywania scen przedstawiający stosunek płciowy między bohaterami. Wszystko to ma na zasadzie chronić dobro dziecka.
Zauważ,że we wcześniejszych sezonach Alison pojawiała się w krótkich flashbackach, gdzie sama aktorka nie musiała spędzać całe dnie nad serialem. Teraz Sasha nie kwalifikuje się jako małoletnia (choć jeszcze nie ma 21 lat) więc producenci mogą sobie "pozwolić" na więcej.