PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73318
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Umarłam

ocenił(a) serial na 8

Słodkie kłamstewka...

ocenił(a) serial na 5
BeautyAndStupid

Ja żyję - ledwo co.

qlenaa

jestem strasznie nieszczęśliwa, że zmienili nazwę serialu :(

ocenił(a) serial na 10
monikao8

jakby na filmwebie nie mogli zostawić temu serialowi chociaż odrobiny godności :| Ludzie są wredni :P

BeautyAndStupid

Umarłam z tobą xD
Jak na kokpicie zobaczyłam ze oglądam " Słodkie kłamstewka" to się zdziwiłam xD

ocenił(a) serial na 8
alkamb

kto to wg wymyślił ; o

ocenił(a) serial na 10
Blomma

Ktoś kto nie oglądam serialu/ kto nie zna się na angielskim/ktoś kto na siłę próbował tłumaczyć taki fajny tytuł na jakiś polski żenujący i beznadziejny :|

Blomma

Nie dramatyzujcie,ja sama lepszej nazwy bym nie wymyśliła.

ocenił(a) serial na 10
Oleandria

Ale jakby zostawili normalny oryginalny tytuł to co by im się stało??? Glee jakoś nie tłumaczyli na Chór szkolny :|

Nava15

A może takie są wymogi?

ocenił(a) serial na 8
Oleandria

Tak to jest jak Polacy chca dać jakiś serial zagraniczny do telewizji ; o Nigdy nie potrafią zostawić oryginalnej nazwy

ocenił(a) serial na 7
Blomma

Ja też umarłam razem z wami, ale teraz możemy znowu żyć, bo ktoś chyba z powrotem przywrócił "Pretty Little Liars", u mnie już się nie wyświetlają "Słodkie kłamstewka" ;)

BeautyAndStupid

Śmiać się czy płakać?

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Pisać do AXN'u! Może nie jest za późnoo....... *nadzieja*

ocenił(a) serial na 10
Nava15

zrobimy petycję xD :D jedna osoba nic nie zdziała ale kilkanaście już tak xD :P :P

ocenił(a) serial na 10
Nava15

żeby chociaż te 'słodkie kłamstwa' były a nie kłamstewka ;) :D

ocenił(a) serial na 7
Nava15

A jednak, znów wyświetlają mi się "Słodkie Kłamstewka" . I nie wiem od czego to zależy, bo raz mam "Pretty Little Liars", a za chwilę "Słodkie Kłamstewka".

ocenił(a) serial na 8
Shaka_01

cholera czuje sie teraz jakbym ogladala serial dla dzieci w wieku 7 lat czy cos w tym stylu, niby tylko tylul ale Ci ludzi wlasnie zniszczyli mi zycie. xD

ocenił(a) serial na 5
paula12333

Tu się zgodzę - jestem w piekle;)

ocenił(a) serial na 3
Maqda

haha, patrze na kokpicie słodkie kłamstewka i się zastanawiam co to za dziadostwo :P

ocenił(a) serial na 5
miss-skleroza

To brzmi co najmniej jak jakaś telenowela brazylijsko-argentyńska czy coś w teń deseń...

ocenił(a) serial na 9
Maqda

Mogłoby być "Słodkie Kłamczuchy" lub po prostu "Kłamczuchy" ;)

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

mnie też to denerwuje i mam już tego dosyć, ale muszę to zobaczyć. muszę usłyszeć "Poprzednio w Słodkich Kłamstewkach". już mogli by zrobić Urocze Małe Kłamczuchy. byłoby to dokładnym tłumaczeniem PLL. może nie jest to zbyt chwytliwe, ale byłoby bardziej dopuszczalne. kocham tej serial, a oni robią z niego jakiś kolejny Disney'owski serialik. słiitaśny tytulik, chociaż treść nie do końca. mija się z celem. tak jak kiedyś napisałam. np. zapytałabym się koleżanki czy oglądała ostatnio Pretty Little Liars. ona na to: "co?" a ja: "o boże... słodkie kłamstewka. no dobra. wątpię żeby moja kol. byłaby tak głupia żeby se nie skojarzyć czy coś, ale to denerwuje. sami wiecie. jakoś żyjemy, ale oj szkoda gadać. na początku jak pisaliście że się zmienia z PLL na SK, to sb pomyślałam: "pewnie coś im się zawiesza czy coś". odświeżam str. żeby zobaczyć czy faktycznie, no i nadal było PLL. potem klikam dyskusje, a tu mi wyskakuje zamiast PLL - SK! no na kolorowe pawie się zbiera. no dobra przesadzam, ale nieźle się wkurzyłam ; pp

ocenił(a) serial na 6
PLL_fan

Zgadzam się z tobą w 100%, a z tą petycją to nie jest taki zły pomysł :)

ocenił(a) serial na 7
Massiekur

Mnie ten tytuł nie wkurza, po prostu uważam, że jest śmieszny ;D

Shaka_01

O, znowu mam PLL :D

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

http://www.petycje.pl/ dla odważnych xD :P

youhaveamessage

kto to tłumaczył? masakra jakaś!:/ niech zostanie lepiej Pretty Little Liars a nie :/

Leo_Wyatt

u mnie raz pisze PLL a raz Słodkie Kłamstewka :) jakiś cyrk! nie rozumiem po co ludzie dodają takie głupie tłumaczenia, chyba jedynie po to by sobie zwiększyć licznik punktów w rankingu. A jeszcze bardziej nie rozumiem weryfikatorów którzy je akceptują. Dziękuję.

Leo_Wyatt

To nie jest akurat wymysł widzów, taki tytuł będzie w Polsce.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Słodkie kłamstewka czy Urocze Małe Kłamczuchy, co za różnica... Każda próba translatowania tego tytułu skończy na niczym, bo tego się NIE DA zrobić. W naszym języku brzmi to co najmniej na marną pięciominutowa bajeczkę z mini-mini czy coś w tym rodzaju. No cóż... Sama nazwa w serialu nawet w języku angielskim brzmi nieco kiczowato. I tak się zastanawiam... Już nie mówię o tłumaczeniu, ale sama nie wiem, jakby ten serial można było nazwać. Może po prostu "Alison"? xD

PannaFranciszka

zgadzam się, że nazwa nie jest zbyt ciekawa. ale jakoś twoja propozycja nazwania go 'alison' kompletnie mnie nie przekonuje.

PannaFranciszka

Alison, hahah no może bez przesady :D

W sumie to nie wiem, jaki byłby dosłowny tytuł, bo Pretty Little Liars można tłumaczyć różnie, np. "pretty little" razem, czyli "dosyć mały" więc Dosyć małe kłamczuchy (wtf? O.o)
albo "pretty" czyli ładny, więc Ładne kłamczuszki/Ładne małe kłamczuchy?

Jezu... Czemu oni nie zostawili po prostu zwyczajnie Pretty Little Liars. Nie wszystko da się przetłumaczyć, chyba ktoś musi im to uświadomić ;/

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

No widzicie, nawet moja propozycja brzmi dziwacznie, więc jak oni się musieli nad tym głowić. Może mieli jakiś wymóg albo coś. Bo nie wiem w takim razie kto normalny nazwałby serial "słodkie kłamstewka".... Ale popatrzcie - słodkie kłamstewka, małe kłamczuchy, urocze i słodkie kłamczuchy.... Wszystko brzmi idiotycznie. Tego się nie da zrobić. Jesli nikt im nie kazał, nie wiem, dlaczego się za to zabierali. xD

PannaFranciszka

Można by to nazwać jakkolwiek inaczej, byle nie Słodkie Kłamstewka! No ludzie! ;-p Właściwie mogliby nazwać go po prostu 'A'. W końcu cały serial opiera się na sms-ach od A i próbom rozwikłania zagadki, którą tak nawiasem mówiąc jest A. Więc byłby to chyba dosyć chwytliwy tytuł, no nie? Ludzie którzy nie znają angielskiego mogliby go łatwo zapamiętać i wymówić. Zresztą takie krótkie tytuły zazwyczaj są dosyć popularne, ale to jest tylko moja opinia. ;-D

arvena258

Nadal w to nie wierzę.
Na poczcie mi przychodzą wiadomości "blabla skomentował twoją wypowiedź na forum Słodkie Kłamstewka"... Proszę, powiedzcie mi, że to da się jeszcze cofnąć i zmienić ten tytuł ;/

użytkownik usunięty
youhaveamessage

Pretty oznacza w tym przypadku ładne/piękne, bo little to zdrobnienie do liars. Więc Ładne/Piękne Kłamczuszki, to chyba najbardziej dosłownie.

mogli po prostu zostawić oryginalną nazwę bo "poprzednio w pięknych kłamczuszkach" także brzmi komicznie.

ocenił(a) serial na 9
Leighton

również umarłam ... "słodkie kłamstewka" wtf ?

użytkownik usunięty
Leighton

Według mnie Piękne Kłamczuszki brzmią jeszcze gorzej niż Słodkie Kłamstewka :D.
Tak czy siak, nazwa zasługuje na jakąś nagrodę, jest po prostu krotochwilna. Po co oni to w ogóle tłumaczyli?

ocenił(a) serial na 10

A ja bym dała zamiast Kłamczuszek Kłamstwa i od razu brzmi lepiej. Urocze Małe Kłamstwa :D

ocenił(a) serial na 7
Nava15

Jak każda z was wolę oryginalny tytuł. Jeżeli już naprawdę musieli go przetłumaczyć to mogli napisać "Kłamstwa". "Kłamstewka?" WTF? Jakie to sweet. Jak dla małych dzieciaczków. Nazwijmy go: "Piękniutkie, malutkie kłamczuszki"

ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

Cóż...wiocha totalna..kocham te nasze tłumaczenia :D.Dla mnie to i tak będzie PLL:)

ocenił(a) serial na 9
kinia207

Tego sie nie da opisać co zrobili xd Słodkie kłamstewka??? Chociaż kłamczuszki brzmią jeszcze bardziej banalnie i żałośnie. Myślę, że to nie zachęciło by widzów, którzy nie znają tego serialu do oglądania.
Bardzo bym chciała, żeby zostawili oryginalny tytuł ;D Jak będę oglądać drugi odcinek i usłyszę 'Poprzednio w słodkich kłamstewkach' to chyba padnę ze śmiechu ;/

BeautyAndStupid

a widziałyście, że na wikipedii też tak jest? masakra. ..

ocenił(a) serial na 10
naughtylass

to na wiki też?! ?! o.O masakra!

Nava15

no też, też. ;/

ocenił(a) serial na 10
naughtylass

wysłałam 'poprawkę' na wiki (dzięki bogu że można to edytować!) chociaż znając życie redaktorzy i tak tego nie zaakceptują (czyt. dalej będą Słodkie kłamstewka zamiast PLL na wiki -.-)

ocenił(a) serial na 9
Nava15

No ale chociaż wysłałaś. Może da im to coś i pójdą po rozum do głowy ;)

anusialka94

nie sądzę ....

@Nava15 jesteś kochana :D
jak to nic nie da, to reszta fanów ich zasypie poprawkami :PP

ocenił(a) serial na 9
naughtylass

Zacznie się od jednej a skończy na wielu fanach.! Bądźmy dobrej myśli ;)