Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73546
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Urwane wątki

ocenił(a) serial na 5

Jak w temacie- wypisujcie tutaj wątki, które nie doczekały się póki co swego wyjaśnienia/
kontynuacji.
Ja zacznę:
1. co ze swetrem Tobiego, który został podrzucony?
2. co się stało z Holdenem?
3. co robi teraz Melissa?
4. co z facetem, który w noc morderstwa Ali leciał z nią samolotem?
5. co się stało z bratem Arii?
6. co z chłopakiem, z którym kiedyś spotykała się Spencer z klubu tenisa?
7. co z klubem Jasona, Iana i Garretta?

charmed12

ad. 6. - z tego co kojarzę to zwolnili go przez matkę Spencer, a ona nie chciała mieć z nim nic wspólnego (przez zdjęcia w szafce)/on z nią (przez jej matkę)?

Aguslava

A nie chodziło o to, że twierdził, że Spencer wysłała jego zgłoszenie na staż do.. Sztokholmu (?) i on się wkurzył, że mają inne priorytety, że on nie chciał tam jechać a ona 'musiała' to zrobić. A tak naprawdę wysłało to oczywiście A.

Blaczek

Wydaje mi się, że i to, i to, ale mogę się mylić.

Aguslava

Ostateczna kłótnia i rozstanie było o to podanie, Spence faktycznie wcześniej się wkurzyła o zdjęcia, ale się pogodzili.

charmed12

Nie wiem czy czegoś nie przeoczyłam, ale..
25. Co dalej z Ianem? Czy jego morderstwo zostało ostatecznie wyjaśnione? Kto za nie odpowiada - czyżby Mona?

mince

Wyszło na to, że zmarł na tej wieży, a potem że to nie on zabił Alison i list był podrobiony przez A. A ciało pewnie zabrał Toby lub inny mężczyzna.

smiles

A nie na to, że sam się zabił? Bo policja stwierdziła, że skoro miał broń przy sobie w tej stodole i ranę postrzałową, to sam się zabił i jeszcze A podłożyło ten list samobójczy.

youhaveamessage

A więc nadal pozostaje kwestia - co z ciałem Iana? Czyli wątek jego śmierci tak całkowicie ostatczenie nie został zakończony. No chyba, że dla policji..

mince

Ciało pochowano normalnie, rodzina Spencer zajęła się pogrzebem.

youhaveamessage

Czyli wiedzą, że list był nie prawdziwy?

smiles

Policja nie wie, dziewczyny wiedzą.

youhaveamessage

No to skoro nie wiedzą, że list, w którym Ian się przyznaje do zamordowania Ali nie jest fake'iem to czemu oskarżają o to Garretta, skoro Ian według nich zabił? :P Nie wiem czy ktoś zrozumiał... xd

smiles

Bo może Marlenka o tym *znowu* zapomniała :D Przecież to było ponad sezon temu, nie wymagaj od niej tyle ;/

użytkownik usunięty
smiles

Dla mnie to tez bez sensu. Tak samo to z Mayą, oskarzyli go o to tylko dlatego ze jakis facet widzial ich w samochodzie?

A skoro Garett został oskarżony o zamordowanie Alison i Mayi to po tym jak się okazało, że to nie on zabił Mayę to czemu go wypuścili? Przecież wciąż jest "mordercą" Alison xd

użytkownik usunięty
smiles

No dokladnie. Eh...

smiles

Bo znaleźli jakąś bransoletkę której szukali od dwóch lat (??).

użytkownik usunięty
youhaveamessage

Tylko rodzi się kolejne pytanie jak policja dowiedziała się bransoletce. Na jakie podstawie wysnuli,że krew sprawcy musi się na niej znajdować?

To jest dziwne :D. A skoro policja nie wie, czy list był Iana, to przecież wystarczyło porównać z czymkolwiek innym, co pisał. Pracował w szkole, więc z pewnością wypełniał jakieś dokumenty, podpisywał podania, nie ma możliwości, żeby wszystko zniknęło. Grafolog powinien to stwierdzić w chwilę, a skoro w policji musi taki pracować, to w czym problem? :D

charmed12

26. Czy matka Arii nadal umawia się z tym młodszym facetem, jak dalej potoczył się ich związek?
27. Kto podpalił dom Jasona i o mało nie zabił Jenny? Mona? W takim razie z kim spotkała się Jenna przed balem w ostatnim odcinku 2. sezonu? Bo skoro z Moną (z odcinka halloweenowego można wywnioskować, że mogły się polubić i razem działać później przeciwko Alison), to znaczy że współpracowały ze sobą, ale wtedy Mona nie chciałaby jej zabić.

ocenił(a) serial na 5
Tibby11

28. Dlaczego matka Arii i matka Hanny umawiały się z tym samym facetem? o.O

charmed12

Ad 26: Pewnie dobrze, przeciez jakby mieli pokazywać każdy wątek co odcinek, to epizod trwałby 3 godziny, a nie 45 minut.
Ad 28: Umówili się ze sobą tylko raz. Ted spotkał się najpierw z Ashley, ale ona uciekła jak przyszedł Wilden na tą akcję charytatywną, więc pastor pomyślał, że Ashley nie chce się z nim widywać i umówił się z Ellą. Jedno spotkanie nie oznacza przecież zobowiązania na całe życie.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Niby tak, ale jednak to trochę dziwne, że Ella umówiła się z, jakby nie było, facetem swojej przyjaciółki...

charmed12

Zdaje mi się, że one nie są przyjaciółkami, tylko znajomymi. Poza tym Ella nie musiała wiedzieć o randce pastora z Ashley.

youhaveamessage

Tak, ale czy to nie dziwne, że facet umówił się z mamami dwóch przyjaciółek?

choosingmyconfessions

W samym serialu faktycznie wyglądało to na coś mało przypadkowego, jakby miało mieć jakąś dalszą akcję, bo inaczej po co scenarzyści umawiali 2 znajome z tym samym facetem? Z drugiej strony to małe miasteczko, więc prawdopodobieństwo nie jest takie małe (jakby policzyć wszystkich wolnych facetów i wszystkie wolne kobiety, do tego poszukujące pary na tej samej stronie, to nie byłoby to takie dziwne :D).

ocenił(a) serial na 10
Tibby11

Wydaje mi się, że dom Jasona podpalił Toby, z wiadomych przyczyn. Pewnie też chciał pozbyć się Jenny, dlatego nie bez powodu się tam znalazła, ale to tylko dopuszczenia, bo nigdzie nie jest to oficjalnie zatwierdzone.

little_liar

Myślałam o Tobym, ale czemu miałby zrobić to akurat wtedy, czemu nie pozbył się jej wcześniej? Specjalnie czekał, aż Jennie zrobią operację? A Jason? Jenna mówiła, że odsłuchała od niego wiadomość. Podrobienie głosu to jednak co innego niż zwykłe zniekształcenie, więc może naprawdę do niej dzwonił? Jason zachowuje się podejrzanie, nie zdziwiłabym się, gdyby w czasie pożaru wcale nie był poza Rosewood.

Tibby11

Może Jason współpracuje z Toby'm i to właśnie dla niego wypisał ten czek. Mogli się wtedy umówić, może Jenna dla obu stanowi zagrożenie. A chciał się jej pozbyć po operacji, bo wtedy bardziej mogła mu zaszkodzić.

charmed12

Co się stało z Duncanem?

ocenił(a) serial na 5
choosingmyconfessions

Z kim? I numeruj pytania, ok? Później policzymy, ile razy Marlenka zrobiła z nas idiotów :D

użytkownik usunięty
charmed12

26.Kolejnym urwanym wątkiem (jeden z lepszych) z Duncan Albert. Pod koniec II sezonu sporo podał informacji o Alison, podczas lotu samolotem. Co się z nim dzieje? Czy był chłopakiem Alison?

ocenił(a) serial na 5

To już 29 pytanie, zmień numer d;

użytkownik usunięty
charmed12

Wybacz, trochę się pogubiłem w tym galimatiasie.

Właśnie i co z nim? :D

ocenił(a) serial na 10
charmed12

wiele razy, chyba się nie doliczymy ;p

ocenił(a) serial na 5
charmed12

A co z wątkiem VIVIAN (czy jak to się ją pisało) ???

ocenił(a) serial na 5
KeshiaStMartin

LUDZIE, numerujcie te wątki! Później będzie zamieszanie z wyjaśnianiem poszczególnych. To pytanie powinno być 30.

charmed12

30. A co z wątkiem VIVIAN (czy jak to się ją pisało) ???

done :)

ocenił(a) serial na 5
Aguslava

mamy już cz. II wątku, zapraszam.

charmed12

Dziękuję :)

charmed12

Generalnie to wszystko zaczyna irytować oglądam 3 sezon i już mam powoli dosyć niedomówień oraz idiotycznych problemów dziewczyn, które np. spuściły dowód w kiblu. Jak 1 sezon był niezły, 2 jeszcze lepszy, ale koniec 2 i początek 3 irytuje do granic możliwości. Według mnie serial się wypala i powinien się zakończyć na 3 sezonie.

charmed12

Mnie zastanawia gdzie jest Jason i Lucas...

Angeelaa

o Jasonie chyba coś jego matka powiedziała, że u rodziny jest gdzieś tam o ile dobrze pamiętam

choosingmyconfessions

Taaaa, już se wyobrażam takiego dorosłego chłopaka na obiasku u cioci czy babci. O.o xDD

ocenił(a) serial na 7
Angeelaa

Ale co z Lucasem?

PandoraHearts

Czytałam gdzieś, nie pamiętam gdzie, że nie długo ma się pojawić. Ciekawe czy na serio. :D

ocenił(a) serial na 6
PandoraHearts

Lukas po tym jak go Mona szantażowała ma nauczanie indywidualne w domu, bo boi się, że Mona może go znowu czymś straszyć (to było zaraz po tym jak Mona wyszła z Radley) i na tym jego wątek się urwał.

ocenił(a) serial na 7
Iwet87

To pamiętam, ale myślałam, że jeszcze gdzieś popchną ten wątek, a ja to tylko przegapiłam. Fajnie by było, jakby go uśmiercili hehe- w końcu jest zdrajcą A-teamu i przyjacielem Hanny.

PandoraHearts

Może już nie żyje, tylko jeszcze o tym nie wiemy :D