PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73318
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Jeśli ktoś ogląda na bieżąco, wie, że serial trwa już 5 sezonów, a główny antagonista- A. wciąg pozostaje anonimowy. Być może to wina miliona intryg i absurdów w każdym odcinku, ale niektóre teorie powalają na kolana :D

1. "Hanna jest A."- Hanna, brzydkie kaczątko po metamorfozie, które nie potrafi rozgryźć GPS-a może być geniuszem zbrodni i stać za tyloma morderstwami. He he.

2. "Mama Hany jest A."- nie ma motywu, nie ma bliższego związku z kłamczuchami. Idealna kandydatka na A.

3. "Dyrektor szkoły jest A."- ta teoria jest zdecydowanie moją ulubioną xD Jedyny motyw jaki mógłby mieć dyrektor to kilka nieusprawiedliwionych nieobecności i problemy wychowawcze.

Bez obrazy dla autorów owych teorii :D
A tak na serio... To kto, na chwile obecną może być tym cholernym A.? :D

ocenił(a) serial na 7
Ateliee

Wiesz, Hanna okazuje się ostatnio wcale nie być taka głupia :) Jeszcze nie wiemy, o co tak naprawdę chodzi (obstawiam, że Mona podmieniła jej wyniki SAT), ale prawdopodobne jest, że również tylko udaje roztrzepaną blondynkę. Nie przekreślałabym tak tej teorii.

ocenił(a) serial na 7
queen_hurricane

Też sądzę, że Monie zależało na Hannie i podwyższyła jej wynik ;P

ocenił(a) serial na 7
Ateliee

Jeszcze btw Hanny - oglądałaś Zaginioną dziewczynę (Gone girl)? Jeśli nie, to nie będę spoilerować - chciałam podać porównanie :)

ocenił(a) serial na 8
queen_hurricane

ja oglądałam :D

ocenił(a) serial na 7
marcelinka04

Okej, no to piszę - SPOILER dla tych, którzy nie widzieli Gone Girl :)

Sytuacja z Hanną (a przede wszystkim Moną, ale mówimy tu teraz o Hannie, która również mogła cały czas udawać głupią) przypomina mi historię Amy. Amy też udawała zwykłą dziewczynę - może nie głupią, ale na pewno nie wybitnie inteligentną. Zaprzyjaźniła się z ciężarną, plotkarską sąsiadką, grała poczciwą, miłą, prostą dziewczynę, która nie pracuje i po prostu siedzi w domu. No i nagle bam! upozorowała swoją śmierć, wrobiła męża w morderstwo i okazała się genialną psychopatką.

Czy Hanna też nie mogła cały czas udawać kogoś innego? Gdy miała problemy z wagą wydawała się szczera - zagubiona, skryta. Nie wyglądała wtedy jednak na głupią. Raczej tylko na zbyt przestraszoną, żeby postawić się Ali. Potem Ali zniknęła, a Hanna razem z Moną przeszły przemianę. Wiemy, że Mona grała pustą laskę - może Hanna grała razem z nią? Ta jej głupkowatość opiera się głównie na śmiesznym przekręcaniu wyrazów i nieuważaniu na lekcjach. We flashbackach widzimy jednak, że prowadziła z Moną dość poważne i ciekawe rozmowy, miała trafne uwagi (np. co do Ali - co jeśli wróci w przebraniu, żeby wszystkich obserwować. No strzał w 10...). Od pewnego czasu Hanna pokazuje, na co ją stać. Pierwszą rzeczą była chyba sprawa Sary Harvey - to Hanna pomyślała, żeby poszukać dziewczyn, które zaginęły w tym samym czasie, co Ali, żeby odkryć, kto leży w grobie zamiast niej. Nawet Spencer była zaskoczona jaki to genialny pomysł.

No, tak więc myślę, że to bardzo prawdopodobne, że Hanna odgrywa Gone Girl, tylko jestem ciekawa, w jakim celu :)

ocenił(a) serial na 5
queen_hurricane

Najgłupsza teoria? DAMN, ten serial wyprał mi mózg, bo jestem skłonna w to uwierzyć :D

Ateliee

Dla mnie najgłupszą teorią jest to, że Maya żyje i jest A. I dodatkowo jeszcze, że jest siostrą Shany. No i jeszcze czytałam, że Maya to Bethany Young, która przecież została pomylona z Ali, więc Maja, jako biała blondynka jest idealną kandydatką do tej roli.

akima_

Haha, dla mnie też. To znaczy sam fakt, że Maya żyje jeszcze nie, ale to, że była siostrą Szony to już jakaś paranoja xD podobnież z tym, że jest bliźniaczką Alison i zakonspirowaną Bethany. Koniec końców okaże się jeszcze, że jest transwestytą xD

_em_pe_

No tak! I dlatego w 5 sezonie dowiemy się, że to mężczyzna i wszyscy będą podejrzewać Mike, Ezrę czy Byrona, a tu TADAM! Maya jest transwestytą!

ocenił(a) serial na 7
akima_

A ja bym się nie zdziwiła. Zgadzałoby się ze słowami serialowego Toby`ego, że A było od początku i je znamy.

Ateliee

Tak można powiedzieć o każdej z osób w tym serialu:P

ocenił(a) serial na 7
Ateliee

W sumie dla mnie najgłupszą teorią jest ta, że -A Team to "straż sąsiedzka". Już bym wolała, żeby któraś z kłamczuch była -A.

queen_hurricane

Bo ta straż sąsiedzka to głupia nazwa i ludziom się kojarzy z pańciami z sąsiedztwa na przedmieściach, które chodzą wieczorami w kapciach i szlafrokach, z owczarkiem i latarką zaglądając do zaparkowanych samochodów, czy małolaty się w nich nie obściskują:P
Mi bardziej pasuje określenie, że to grupa osób, które tępią kłamstwo i tej wersji jest dla mnie ok. Straż sąsiedzka brzmi jak żart:P

ocenił(a) serial na 3
akima_

To ja zamieściłam tamtą teorię i na swoje usprawiedliwienie dodam, że "straż sąsiedzka" nie jest moim wymysłem, a słowami autorki teorii. ;P

weishenme

Sama teoria w sobie nie jest moim zdaniem głupia, jak ją trochę zmodyfikować. Sama uważam, że to wszystko robota grupy osób z zaburzeniami psychicznymi, które nie tolerują kłamców. Tylko nazwa ludziom się głupio kojarzy i chyba przez to tyle krytyki.

ocenił(a) serial na 3
Ateliee

Powtórzę raz jeszcze: to, że my nie znamy czyjegoś motywu nie znaczy, że go nie ma. Jasnym jest chyba, że motyw zostanie nam ujawniony na końcu, żeby nas zaskoczyć. Gdybyśmy go znali, nie byłoby żadnej tajemnicy. ;P Tak samo, jak mówienie "Aria nie może być A, bo chyba sama by sobie nie wysyłała smsów, bez sensu hehehe". W "Krzyku" ludzie potrafili się dźgać nożami i rzucać na szklane stoły, żeby odsunąć od siebie podejrzenia, więc wysłanie do siebie smsa to akurat nie tak duże poświęcenie.

weishenme

W Plotkarze, Plotkara też "słała" na siebie donosy i zamieszczała je na stronie, więc tu się całkowicie zgadzam ;)

weishenme

Mogłaby sobie sama wysyłać SMSy, żeby odciągnąć od siebie podejrzenie, tak jak robiła to Mona, ale czy ma jakiś sens to, że kiedy jest sama w pokoju i nikt na nią nie patrzy, to robi wyraźnie zdziwioną czy przestraszoną minę, gdy dostaje takiego SMSa? Bo dla mnie to by było głupie i jeśli tak miałby się skończyć ten serial, to byłaby to bzdura. Wiem, ze serial pełen jest bzdur i absurdów, ale to byłby szczyt.