Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73545
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

absurd

ocenił(a) serial na 5

Ten serial, to absurd. Nigdzie i nigdy nie ma prawa wydarzyć się coś takiego. Nie istnieje osoba (nawet grupa osób), która będzie prześladować innych i nie zostanie zauważona. Poza tym nie można wiedzieć wszystkiego o wszystkich. Strasznie mnie to wkurza tutaj, mimo to obejrzę już do końca 2 sezon. Może jestem za stara na taki serial.

użytkownik usunięty
katjo13

Bo to jest tylko serial! Ale polecam Ci obejrzeć więcej, bo z każdym sezonem coraz więcej się dzieje ;)

ocenił(a) serial na 6

Chyba każdy kto ogląda zdaje sobie sprawę, że PLL jest mocno przerysowane. Trzeba pamiętać że serial jest kierowany do nastolatek. Jestem ciekawa jak z tego wybrną i czy znajdą 'A' dobry powód żeby prześladować i zabijać.

Najchętniej zobaczyłabym realizację takiej fabuły dla starszego i bardziej wymagającego widza.

ocenił(a) serial na 5

Myślisz? Ja właśnie skończyłam sezon drugi i zastanawiam się czy dać spokój. Nie wiem czy jest sens oglądać coś, co cie wkurza. Tak podobnie wkurza mnie The Following i bezsilność służb specjalnych, która nie umie złapać jednego faceta, którego należałoby po prostu zastrzelić przy pierwszej lepszej okazji. Ja pamiętam, że to dla nastolatek. Ja zaznaczyłam, że jestem za stara :D.

ocenił(a) serial na 6
katjo13

hehe eh, te seriale ;) jak cię tylko wkurza i nie sprawia żadnej przyjemności to nie warto. Powiem ci że jestem na bieżąco i do tej pory dużo więcej się nie wyjaśniło, nie wiele się zmienia.
Za rekomendacją mateo właśnie tutaj na forum obejrzałam hiszpańskie 'el internado'. przebrnęłam przez pierwsze odcinki, które trącą telenowelą i potem jest tylko lepiej. W przeciwieństwie do PLL dostajemy szybko odpowiedź na każdą nową zagadkę. Po prostu konkret. Każdy odcinek obfituje w rozwiązania i kolejne sekrety. Fabuła jest bardzo dobra :) W PLL nie zdradzają prawie nic przez cały sezon tylko leją wodę, a potem rzucają jakiś ochłap. Nawet nie ma co porównywać :)

ocenił(a) serial na 5
marrrrrrcel

No to sobie zobaczę, słyszałam o tym hiszpańskim serialu, że ponoć dobry, jest jeszcze jakiś jeden, też niezły. Dzięki za radę :)

użytkownik usunięty
katjo13

Co do The Following (bo 3 odcinku) nie mogłem go zdzierżyć i rzuciłem na bok. Aż mnie doprowadzało do irytacji, jak w każdym nowym odcinku co raz to nowsza osoba (seryjny morderca) odwiedzał swojego mentora i żadne służby się tym nie zainteresowały.... A taki dobry serial się zapowiadał ;/

użytkownik usunięty
marrrrrrcel

Ostrzegałem,że pierwszy sezon może trącić telenowelą ;-) Sam odniosłem takie wrażenie ale tak mnie ten serial oczarował podczas finałowego odcinka I sezonu,że dałem mu szansę. i nie narzekam.
Jeszcze "Ringer" jest warty uwagi.

ocenił(a) serial na 6

Hehe, zaległe "dzięki" :)
Ja po pierwszych odcinkach zdecydowanie zrezygnowałabym z oglądania ale zaufałam polecającym i było BARDZO warto :)