PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73192
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

ebook

ocenił(a) serial na 8

nie wiem czy już było to pytanie, tematów jest tak wiele, że się nie doszukałam odpowiedzi, a więc czy ktoś wie gdzie można przeczytać e-book Pretty Little Liars online lub pobrać ZA DARMO , PO POLSKU ? byłabym bardzo bardzo wdzięczna za odpowiedź :) na następny odcinek trzeba czekać taaaaaaak długo, więc postanowiłam przeczytać książki, mam nadzieję, że mi w tym pomożecie :)

użytkownik usunięty
ignorace

Znalazłem jedynie amatorskie tłumaczenie serii książek Pretty Little Liars. Możesz je znaleźć w serwisie "chomi(k)uj";)

ocenił(a) serial na 10

Polecam książki. Obecnie skończyłem 2 historie i sam jestem ciekawy co wymyślili w trzeciej, a podobno będzie jeszcze czwarta.
Oczywiście bardzo różni się od serialu, co czasem przeszkadza, a miejscami mi się nawet mieszało co było w serialu a co w książce.

ocenił(a) serial na 6
spyro0

Książek jest sporo, polecam czytać w oryginale, ponieważ polskie tłumaczenie jest słabe, szczególnie to z serwisu poleconego wyżej! Co do fabuły, różnice są czasami duże i faktycznie może się mieszać, jak się czyta i ogląda w tym samym okresie.
Powieść świetna na jesienne wieczory. Uwielbiam ten klimat! ;-)

użytkownik usunięty
Derfi69

Zwykle mam zwyczaju czytać książki angielskich "pisarzy" w oryginale ale tej nie mogłem nawet skończyć przygodę z pierwszym rozdziałem. Odniosłem wrażenie,że książka została napisana niedbale, w przerwach od przyziemnych sprawunkach ale to tylko moja subiektywna ocena. Ogólnie tłumaczenie książek jest mozolne i trudniejsze niż prosty przekład filmu czy komiksu, te zadanie wymaga tzw. "iskry" zacięcia pisarskiego. (Kiedyś sam próbowałem tłumaczyć przyjaciółce książkę "I know what you did last summer" ale szło mi niezbyt dobrze ale nie też fatalnie. Lepiej się czuję w przekładach audiowizualnych).;)
Ostatnie zaczytałem się w "Fear The worst" oraz "No time for goodbye" Linwooda Barclaya. Gorąco polecam na mroźne zimowe wieczory;)

ocenił(a) serial na 6

Zgadzam się, język powieści jest dosyć prosty, ale sama fabuła ciekawa. (Nie)stety, wyobrażając sobie postaci widzę te same twarze, co w serialu, więc dlatego wszystko mi się zaczyna mylić.
Dzięki za polecenie innych książek, właśnie szukałam jakichś nowych pozycji.

użytkownik usunięty
Derfi69

Nawet miałem zamiar przeczytać serię Pretty Little Liars, ale nie ominęły mnie spore spoilery dotyczące fabuły i nie widzę sensu czytania tego co już wiem z forum. Wolę być zaskakiwany na każdym kroku, delektować się wachlarzem emocji który mi udostępnia książka. Takie tam egocentryczne potrzeby w czytaniu książek;)
Poleciłabyś mi jakąś dobrą pozycję (angielskojęzyczną)?;d

użytkownik usunięty
Derfi69

Nawet miałem zamiar przeczytać serię Pretty Little Liars, ale nie ominęły mnie spore spoilery dotyczące fabuły i nie widzę sensu czytania tego co już wiem z forum. Wolę być zaskakiwany na każdym kroku, delektować się wachlarzem emocji który mi udostępnia książka. Takie tam egocentryczne potrzeby w czytaniu książek;)
Poleciłabyś mi jakąś dobrą pozycję (angielskojęzyczną)?;d

ocenił(a) serial na 6

Nie mam w tej chwili dostępu do mojej "biblioteki" i raczej nie jestem wielką fanką książek w stylu 'PLL', ale mogę powiedzieć, że ostatnio czytałam powieści Kinga, po angielsku brzmią trochę inaczej: '1408' i 'Pet Sematary'.

użytkownik usunięty
Derfi69

Dzięki za rekomendacje;) Jak coś znajdziesz jeszcze dla mnie, byłbym bardzo wdzięczny ;)

ocenił(a) serial na 8

znalazłeś wszystkie części za darmo ? :) jeśli tak to mógłbyś podesłać link? bo ja nigdzie nie znalazłam.

użytkownik usunięty
ignorace

Podeślij mi e-mail ;)

ignorace

Mam 3 pierwsze części na komputerze, mogę Ci przesłać. Niestety, jest to amatorskie tłumaczenie, ale lepsze to niż nic ;)

ocenił(a) serial na 8
yvonneD

jasne :D na e-mail?

ignorace

Tak :)

ocenił(a) serial na 10
yvonneD

też bardzo prosze o te książeczki

TheRestIsSilencee

To napisz mi maila, a ja ich poszukam :P

ocenił(a) serial na 10
yvonneD