słyszałam, że FBI zamknęło megavideo i strony z nimi powiązane... gdzie będzie można
teraz oglądać PLL? T.T
http://www.avaaz.org/en/save_the_internet_action_center_b/?slideshow - save the internet!
Co za kraj.. jeszcze tylko liceum i uciekam stad.. tylko nie wiem gdzie skoro prawie cała Europa podpisala tą umowę.. Chociaz jeszcze nic nie jest przesądzone, moze Polska się niezgodzi.
Jeżeli się nie zgodzi to to będzie CUD! czekam na to bo ja tyle seriali oglądam amerykańskich, a tych stacji nie mam. Oglądam także 1 hiszpański, który na razie skończyłam ale niedługo wychodzą nowe odcinki i dużo będę mogla obejrzeć jak jest wszystko zablokowane. Myślę ze to jest kiepski pomysł przeciwko piractwu, ale cóż to tylko moje zdanie
nie będzie wikipedii, to nie żart. Już się wzięli za wikipedię brytyjską, tak słyszałam.
Ogółem to mam wrażenie, że to, co się dzieje teraz w Polsce jest materiałem na słaby film katastroficzny.
Jeżeli rzeczywiście D.T.(premier) podpisze tą umowę to czuje że jego kariera szybko dobiegnie końca.
Wtedy chyba zrezygnuje w ogóle z internetu bo nie bedzie w nim nic ciekawego.
normalnie zalamka, prawie wszystkie "moje" seriale niedostepne na ii tv. No coz, pozostaje mi do ogladania Klan albo Plebania.
bez kitu nie mam gdzie teraz ogladac moich seriali ;/ jak mozna cenzurowac internet? niech w takim razie wprowadza te wszystkie seriale do naszej tv
do naszej tv?? hahaha a to dobre/ Wprowadza, wprowadza, ale po 2 albo 3 latach od premiery w USA i do tego dadza jescze fajnego lektora!
Na youtube to samo, ogladalam serial dokumentalny ( Discovery ) na dwoch kanalach, tydzien temu obydwa kanaly zablokowane. Masakra.
dokladnie. kiedys np. glee bylo fajne. obejrzalam moze 5 minut z lektorem na tvp1 i stwierdzilam ze nigdy wiecej
SERIALE (filmy itp), Wikipieda, strony typu Demotywatory, kwejk, prłno filmików, klipów na yt.. i wiekszosc. Tak czytałam. Czyli po co mi bd internet ??!
http://finanse.wp.pl/kat,104132,title,Megaupload-zamkniety-za-lamanie-praw-autor skich,wid,14183050,wiadomosc.html
No niestety USA są wrażliwi na piractwo i podatki, sądzę że się za to biora przed ACTA -.- które jest bez sensu... podobno ma to wyglądac trochę inaczej niż w necie szumi.. ale nigdy nic nie wiadomo.
Dziewczyny zmieniajcie Avatary bo jak ACTA wejdzie w życie to wam net odetną;p
zostaje nam oglądanie w nocy na livie -.- lub prosić kogoś z USA by nam wysyłał odcinki :( o ile ACTA nie wejdzie ...
Jak obejrzymy PLL??? Jak się nie będzie dało, to chyba się zabiję... :(( Bez ukochanego serialu!
Wrrr! Ale wychodzi na to, że zamknęli Mega ze względu na filmy, bo to za się płaci. A co z serialami? Mogliby założyć oddzielny portal z nimi samymi. Przecież to zwykłe chamstwo! W Stanach mogą sobie oglądać wszystko, co najlepsze, a my w Polsce do dyspozycji mamy Klan i Plebanię! Ekstra! A co z Youtube? Może tam będą wrzucać nowe odcinki? Chociażby w kilku częściach! Już mam gdzieś napisy! Chętnie obejrzę po angielsku, byle było!
na yt kasują często odcinki różnych seriali... a jeszcze częściej wyświetla się cudowny napis 'Film niedostępny w Twoim kraju' </3
na piractwo są wrażliwe duże firmy bardziej niż normalni muzycy, aktorzy, itp., itd. wielu artystów twierdzi, że piractwo poprawia sprzedaż - ludzie po sprawdzeniu, że płyta/film jest dobry, często idą i kupują. na pewno to, że obejrzę w internecie 'Siedem lat w Tybecie' nie sprawi, że Brad Pitt i jego wesołą gromadka będzie głodował -_-
nie mam pojęcia, co zrobię bez możliwości oglądania PLL czy Glee, bo na tych dwóch mi najbardziej zależy, ale moja złość nie będzie znała granic :P
BŁAGAM, NIECH ONI COŚ ZROBIĄ! PRETTY LITTLE LIARS !!!! PRZYNAJMNIEJ CHCĘ ODKRYĆ KIM JEST "A", ZOBACZYĆ FINAŁOWY ODCINEK! ;((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
A wiecie co? Dlaczego nie mogą wykasować tych pirackich filmików, a sami udostępnić obejrzenie prawdziwie legalnego filmu za np. 5 zł (bo już po premierze, w domu itp.). Ja bym mogła tygodniowo dawać ABC Family ok.3-5 zł za ściągnięcie nowego odcinka PLL. Skoro każdy jest tak chciwy na pieniądze, to czy tak nie będzie się im bardziej opłacało?
najlepsze jest to, że np. za rejestrację i możliwość korzystania ze strony torrenty o r g trzeba było wysłać smsa za ileśtam złotych, więc to nie jest do końca za free... a te limity na megaupload to też pewna 'cena' za oglądanie bez płacenia seriali czy filmów. nie wiem, co oni mają na celu, bo po tych ograniczeniach, internet stanie się bezsensownym tworzywem dla przeciętnego człowieka.
Moj maz powiedzial to samo, za kilka zlotych legalny dostep do seriali lub filmow.
Ja sie nie martwie, jestem pewna , ze np. ii tv cos wymysli, chyba pracuja nad tym. Zreszta wczoraj ogladalam nowy odcinek 90210 na ii tv z napisami, dzisiaj znalazlam w sieci nowy odcinek Hawaii Five-O . Mysle, ze bedzie good!
Twoja wypowiedź poprawiła mi humor. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni. A Polska pójdzie po rozum do głowy i 26 stycznia do niczego nie dojdzie.
A i jeszcze jedno! Kiedy wykasowali MEGA, to ja miałam wykupione konto premium. Kasa poszła do kosza i nie będę się awanturowała i po sądach biegała (to jest dopiero kradzież, a nie publikowanie zdjęć itp.)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h1fJYlQ9iJY#!
Powyżej bardzo mądry filmik
Jak już to nie w złotych tylko dolarach lub euro ;p bo megavideo itd... to zagraniczne portale.
Wiesz to że płacisz firmie która stworzyła te portale to twoja sprawa ... chociaż to użytkownicy tam wstawiają filmy więc nie wiem czy to powinni firmę oskarżyć skoro ona tak jakby udostępniła server. W każdym bądź razie FBI przyczepili się o to że bez praw autorskich żadnejlicencji megavideo wstawia czyjeś prace.
Fakt muzyką to nie przeszkadza ba YT jest samo w sobie reklamą;p mało tego jak ściągniesz muzę skadś tam czy z ich strony za $ i ci się spodoba to to jest reklama to tego by pójść na koncert !
Niestety nie oszukujmy się USA gucio obchodzi Europa... serio czy tutaj dużo zarabiają mega produkcje Hollywood? W porównaniu z tym co zarabiają w stanach to grosze. Więc jesteśmy jak małe prokariota w wielkim świecie....
hmmmm Tak się zastanawiam czy jeśli umowa przy rejestracji na megavideo byłaby sformułowana że użytkownik odpowiada za prawa do wstawianej treści i rozpowszechnianie jej czy by im się chciało ścigać miliony użytkowników na całym świecie;p sry ale nas prawo z USA nie obejmuje ;p
I akurat zbieg okoliczności że nagle teraz się tym zainteresowali ;p Czy oni nie mają nic więcej do zrobienia !! ja się pytam ! co ja zrobie bez PLL BONES i HOUSA?!!!!
To źle wpłynie na nasze zdrowie :( i kogo to obchodzi...
Serio niech łapią morderców, oszustów podatkowych albo przyjadą do polski i złapią morderce z '99 co zrobił sobie płaszcz z ludzkiej skóry -.-
no cóż, rząd zawsze ma lepsze rzeczy do roboty niż to, co jest naprawdę ważne i znaczące. afera za aferą - pierw lekarze i recepty, teraz to, co będzie za miesiąc? godzina policyjna? :D <odpukać!>
youtube to reklama i muzyki, i filmów [trailery, filmy promocyjne], to wszystko nakręca sprzedaż... co zrobić, ja dalej wierzę, że nawet, jak to wprowadzą, to jakoś damy radę. ;) ucieszyłam się dzisiaj, że ludzie od napisów nadal pracują, dodano nowe do 9o21o :D od razu poprawili mi humor.
dokładnie! w Polsce nie ma chwili spokoju, ciągle coś się dzieje, ciągle coś nie tak, bo politycy zamiast zająć się tym co ważne, to odwracają uwagę od spraw ważnych kłótniami i bezowocnymi sporami.
Ja się pytam WTF?!
No niestety politycy robią to specjalnie by pokazać że coś robią albo odwrócić naszą uwagę od podnoszenia wydatków czy rosnących cen i zmian absurdalnych w szkolnictwie...
Osobiście wysadziłabym sejm... nawet mam plan ukraść nitrogliceryne... więc jakby co co złego to nie ja ;p hahah
No teraz to przekichane ... ze wszytskim-.-
co się z naszym państwem stanie-.- bez kitu żeby to przeżyć to albo na haju albo pod wpływem bo inaczej sie nie da-.-
No i jak córcia premiera bd bloga prowadziła? jeśli ktoś udowodni że przepis kulinarny nie jest jej to tez powinna ponieś karę ;p
boziu boziu .... ciekawe jak to wpłynie na gry różnego typu-.- ja mam tyle plików na chomiku...
I teraz tak czytam książki K. Reichs i ciężko jest je dorwać w małych księgarniach a w empiku 40-50 zł i szkoda mi kasy ... więc ściągam e - booki
Książki niezbędne do nauki kosztują po 60 - 300 zł -.- weź to kupuj -.- jak głupiego e booka czy notki nie bd można ściągnąć-.- po kij tyle ludzi pracowało nad skanami, pdf. ile ludzi siedzi wikipedi i analizuje teksty ! co oni myślą że do bibliotek zaczniemy chodzić-.- ja nie mam na to czasu ! jak w niektórych bibliotekach na książkę czekam miesiąc-.- to co potem bd na filmy i książki będziemy czekać rok...
Wszystko w górę wszystko zabronione za all płać a emerytury i wypłaty w dół -.-
No bo posłowie 500 zł podwyżki dostali bo niby tak ciężko im od 1 do 1 no ciekawe-.-
Mało tego ! Bo za nasze pieniądze będą mieli kurs językowy to niech zatrudnią młodych ludzi po studiach a nie starych cepów co będa kaleczyć języki obce
http://www.youtube.com/watch?v=7J1r_VMrB-8
A mi za kursy nikt nie płaci ;p
Jak chcą pokazać w europie że coś robią pożytecznego i są tacy fajni to zróbcie coś żeby reszta europy i nasi rodacy z zagranicy do kraju wrócili a inni politycy mówili "Zrobimy drugą polskę !"
btw. kto leci ze mną do USA na PLL? :>
żeby napisac jedną pracę, bądź zdobyc jedną małą informację trzeba będzie kupowac jakąś Encyklopedię za 60 zł -,-
60 zł kochana chococino <3 optymistka z ciebie ^^
jak internetu nie bd bo ciocie wikipedie zabiją to co ty -.- bd zapotrzebowanie, zapotrzebowanie zwiększy sprzedasz... zwiększenie sprzedaży cenę...
eh :(
Bo Polska ma podpisać dopiero 26 stycznia, więc teraz jeszcze można ściągać seriale hahaha :D
Zdążymy z PLL :D
Na razie nic nie wiadomo,do czw musimy czekać.
Tak czy siak módlmy się,żeby nie podpisali :(
A jak podpiszą(oby nie) to ja nie wiem co zrobię:( Tyle seriali do obejrzenia:(:(
Ja cały czas mam wrażenie i nadzieję za razem, że zrezygnują. To by była totalna ignorancja i przeciwieństwo demokracji, jeśli politycy zgodziliby się na tę całą cenzurę bez zgody (że tak powiem) ludu. :D Przecież co to za głupota! Chcą zwalczyć piractwo, a przecież wiadomo, że tego nie zrobią. Ludzie np. teraz wszystko pościągają na zapas i ZAWSZE będą kombinować. To tak jakby zakazać używania w sieci wulgaryzmów. "Piractwo" jest wszechobecne, ale trzeba się też umówić, czym ono jest. O ile np. ściąganie droższych gier z internetu (np. znam dziewczynę, która sobie ściągnęła Simsy, po premierze, za które ja zapłaciłam w granicach 200 zł. Byłam nieco zła) nie jest ok, to obrazki, fragmenty tekstów, seriale, filmy (dwa ostatnie za opłatą np.) powinny być legalne! Ale najbardziej mnie wkurza to uwielbienie do partii rządzącej. Najpierw tak wszyscy ją kochają, bo przecież nikt inny się nie nadaje, a potem płaczą, że wszystko jest nie tak. Co prawda mam dopiero 14 lat, ale chyba widzę, co się dzieje i nie głosowałabym na nich.
Ja ściągam teraz wszystkie płyty i zaległe seriale, które miałem zamiar pobrać kiedyśtam w przyszłości xD
Ej, a jak to się utrzyma, to jak obejrzymy ostatni odcinek PLL? ;o
ja teraz nadrabiam, póki mogę, haha :D
ale damy radę, na pewno znajdą się jakieś torr enty do pobrania po 26. nie wierzę, że ludzie przestaną wrzucać, a FBI będzie latało po domach do spółki z policją, by uderzyć po łapkach kogoś, kto obejrzy House'a, PLL czy inne Pamiętniki Wampirów :P
No ja jestem ciekawy, jakie to kary chcą dawać za to "piractwo". Wyjdzie na to, że 3/4 Polaków w więzieniu będzie siedzieć xD
Ciekawe, ile będzie rezygnacji z internetu po wprowadzeniu tego dziadostwa :)
ale to chyba ma działać na tej zasadzie, że 'dostawca' internetu [jak to się fachowo nazywa? przekaźnik? ferie odmóżdżają... xD] ma zgłaszać jakieś podejrzane przesyłki plików, ściąganie dużej ilości, jakieś nieodpowiednie treści czy coś... no to teraz też tak jest, że powinni podawać policji numery IP komputerów, na których masowo ściąga się pliki - muzykę/filmy, a jak wiemy, przypadków zgłaszania jest niewiele. ja osobiście znam dwie osoby, które miały problemy przez pobieranie plików - jednej sąd uznał 'małą szkodliwość społeczną', drugiej też jakoś udało się to obejść. więc jeżeli to ma być na tej zasadzie, to pół biedy, bo Polski nie stać na powołanie kolejnej specjalnie komisji ds. piractwa... -_-
chyba, że chcemy zrujnować nasz kraj i grupa ludzi będzie 'patrolować' internet całymi dniami i nocami, ale to byłoby komiczne...
To będą mieli ręce pełne roboty :D Życzę im miłej pracy :D
Nasz kraj już jest zrujnowany, teraz tylko można tylko można przyspieszyć kompletny upadek (a nasz rząd wyraźnie stara się właśnie to zrobić) ;]
Przed chwilą w Wiadomościach powiedzieli ,że ustawa zostanie podpisana....
BOŻE z całego serca życze tym **** WSZYSTKIEGOOOOOOOO NAJGORSZEGO!!!!!!
Może niech tłumacza zatrudnią żeby barany wiedziały co podpisują -.-
j akupuję maskę anonimowych i ide pod pałac premiera-.-ażeby się nie zdziwił jak z koryta go z następnymi wyborami odetniemy !
jeśli ACTA wejdzie w życie ja bym na twoim miejscu nie ryzykowała bo ci odetną internet jak coś ścigągniesz;p wrzucanie pół biedy ... chodzi o pobieranie;p
Chyba że pliki paczkować i nazywać inaczej:D może te programy bd tak dziadowe że nie będą tak czujne ;p
A jak jest z oglądaniem poprzez odtwarzacze? W sumie nie powinny namierzyć niczego złego, bo wówczas film wcale nie będzie pobrany. I wiecie co?
Pomimo wszystko finałowy odcinek obejrzę! Nie ma bata!
ja oglądałam fakty i tam mówili że jeśli to podpiszemy to i tak będziemy czekać bo jeszcze muszą to ustalić w unii, wiec może trochę im zejdzie z tym