tak wysokiej pozycji tego serialu w rankingu. Racja jest dobry ale lepszy od plotkary? Jak
dla mnie plotkara bije go na głowę. Nie wiem juz naprawde od czego to zależy
Od głosów widzów oczywiście. To, że twoim zdaniem Plotkara bije na głowę Pretty Little Liars, nie oznacza, że reszta widzów twierdzi tak samo :)
Masz racje nie oznacza, ale pomyślałam, że ten serial jest dość mało popularny i nie jest bardzo nowatorski, fantastyczny ect, dlatego byłam zdziwiona xd
Muszę przyznać, że jak na razie, nie jest on tak rozsławiony jak np. Plotkara i Pamiętniki Wampirów. Moim zdaniem to dobrze, że serial ma grupkę oddanych fanów, niż całą rzeszę w tym różne pokemony, nikogo nie obrażając :))
Plotkara jak dla mnie była świetna przez pierwsze 2 sezony, potem stawała się dla mnie coraz nudniejsza.
A PLL to najlepszy serial na świecie :D
zgadzam się co do plotkary 1 sezon naprawdę fajny 2 nawet tez ale reszta hmm... juz nie to samo
co do PLL naprawdę ciekawy serial
i moim skromnym zdaniem jest lepszy od Plotkary
Ja właśnie się cieszę, bo myślę, że to PLL jest dużo lepsze od GG...z tego serialu - plotkara robi się teraz coś w stylu mody na sukces...4 sezon nie należy do najlepszych....
PLL rządzi :D
Fakt. 100x bardziej wolę PLL od GG... Plotkara nie zrobiła na mnie wielkiego wrażenia, początek niezły, ale później.. Każdy lizał każdego... Może to się właśnie nastolatkom teraz podoba, ale mi nie... Cieszę się też że nie jest aż tak znany, myślę jak megaami, zdecydowanie ;) ^^
No, no, dziękuję za poparcie. Poczekajmy na sezon 2, na pewno będzie tak samo udany co 1 :D
No oby, i żeby tego w nieskończoność nie przeciągali, bo serial się zniszczy jak ta wymieniona wyżej Plotkara. Już się nie mogę doczekać :D :D :D
Plotkara miała wysokie miejsce za czasów 1, 2, no nawet 3 sezonu. ale 4 sezon przesądził, że chyba wielu zmieniło ocenę.
mam wrażenie że Plotkara przez cały początek 4 sezonu była strasznie schematyczna. 1 i 2 sezon ok, pozostałe trochę gorzej, 4 oglądam tylko z przyzwyczajenia i z ciekawości outfitów które prezentuje Serena i Blair...
Na Pretty Little Liars chorowałam już od pół roku, dopiero teraz udało mi się go obejrzeć. Niesamowicie podobały mi się początkowe odcinki - a szczególnie wątek Ezry i Arii (dawno nie oglądałam scen pocałunków - szczególnie motyw w samochodzie w lesie..;) gdzie pocałunek nie był wyuzdany, ale był po prostu idealny). Dwie sceny z udziałem Spencer i jej pierwszego kolesia również były świetne - np scena w kuchni. To są takie momenty dla których bardziej chce się oglądać PLL niż Gossip. Również prawdopodobieństwo.. gossip zachwycało niedostępnością, pokazywało niedostępne dla większości z oglądających życie strasznie bogatych panienek z Upper East Side. Ale teraz przejadło mi się to wszystko. Wolę obejrzeć dziewczyny z PLL które mają bardziej przyziemne problemy. Co mnie denerwuje w PLL to niewyjaśnianie niektórych wątków. Nie będę spojlerować, ale czasami scenarzyści rysowali pewną sytuację, a za jakiś czas była ona już rozwiązana lub pokazana inaczej bez wyjaśnienia jak to się stało. Niektóre sprawy z A też są niewiarygodne - wg mnie lepiej by było gdyby A wiedziała trochę mniej, to teraz ja ją/jego widzę jako jakiegoś wszystkowiedzącego Boga;)
Podsumowując Pretty Little Liars bije gossip przede wszystkim realnym podejściem do spraw, ogólnym realizmem, bardziej utożsamiamy się z dziewczynami z PLL niż z sereną czy blair którą największą rozrywką jest robienie sobie na złość... I zdecydowanie PLL wygrywa obecnością Ezry... ;))
Ezra - mniam
A mi się bardziej podoba i ta GG chociaz trzeba przynać ze w 4 sezonie poziom spadł (tylko pierwsze odcinki były takie jak kiedyś). Ale jesli mam się wypowiadać na temat seriali to nad GG i PLL cenię Pamietniki wapirów tylko na nie czekam z zapartym tchem. Ach i ten Damon ;)
A o tym co uważam o PLL nie będę się wypowiadać. źle nie jest ale więcej mówi moja recenzja a nie lubię sie powtarzać
I na koniec każdy ma inny gust więc wiadomo jak jest - ja o tym wiem i szanuje .
Zależy od gustu ja uważam ,że Pamiętniki sa lepsze od Plotkary, a od Pamiętników lepszy jest ten serial, dla mnie Plotkara to zaczyna sie robić jak moda na sukces powoli.
Jak dla mnie to idzie dokładnie tak samo :D Plotkara <Pamiętniki<PLL :D A co do Damona, to już dawno się z niego wyleczyłam, na szczęście ;P Od wczoraj postanowiłam się przerzucić na TEAM JEREMY xD
Taa Jeremy też wymiata, hoho :D No i pewnie niedługo pobije Elajdżę w rekordzie umierania :D
ale na szczęście jeszcze żyje ;)
i tak Damon wymiata
zdecydowanie pamietniki -->plotkara --> PLL
drodzy, moim zdaniem prawie każdy serial w 1 serii jest super. Zobaczymy jak się potoczą losy PLL czy czasem też nie będą go przeciągać. Dopóki jest oglądalność to będą kręcić serial bo z tego maja kasę i tak właśnie jest z GG. Kolejny sezon się skończył i znów z niespodzianką :-) nie mówi z jaką bo może ktoś nie oglądał :-)
W plotkarze jest to wszystko takie poje*bane .
według mnie jest tak : PLL =TVD------------> Plotkara (GG)
A ja w ogóle nie lubię GG,ten serial wydaje mi się hmm...pusty?Mnie tam nudzi oglądanie w kółko idiotycznych problemów rozpieszczonych bachorów.
Za to PLL jest o wiele ciekawsze.
w stu procentach zgadzam się z Oleandria . W tym serialu (GG) nie da się połapać o co dokładnie chodzi . Takie puste . Poprzedniczka mam racje .
Zgadzam się, dla mnie nawet 4 sezon GG jest lepszy od PLL i zdecydowanie lepszy od Pamiętników. Chciałabym, żeby znalazł się jakiś godny następca GG, który będzie budził we mnie takie emocje jak GG za czasów 1. i 2. sezonu.