Nie wiem jak Was, ale mnie ten serial coraz bardziej denerwuje... Główne bohaterki są takie głupiutkie i naiwne... i wciąż zachowują się nieracjonalnie!!!
Twórcy chyba poszli za daleko - zniknięcie Iana, A. która wszystko widzi, słyszy, czyta w myślach - ale to jest naciągane!!!
Hm... Nie lepiej odpuścić sobie oglądanie serialu...? Wiesz... Jak ludzie się denerwują to dostają wrzodów na żołądku... Nie warto ;P ;P ;P
Faktycznie z A trochę przesadzają,ale zniknięcie Iana jest jak najbardziej na plus.
Bohaterki glupiutkie i naiwne?Aha,czyli wedlug ciebie lepiej by bylo jesli by od razu rozwiązały zagadkę ? ;/
Nie chodzi o to - one się po prostu nielogicznie zachowują, np. miały film w którym Ian zabił Alison - czemu nie zrobiły kilku kopii i nie schowały w bezpiecznym miejscu? Tylko łaziły z tym laptopem po szkole :/ Potem jeszcze raz to samo z filmem Jennie - niczego się nie nauczyły? :/
Spenser mówi w pewnym momencie, że robi kopie zapasowe wszystkich ważniejszych dokumentów, wypracowań etc. Czy film, w który może ujawnić zabójcę Alison (lup naprowadzić na jakiś trop) jest mniej ważny niż esej z historii?
No wiem, ale ciekawa jestem jak się to rozwiąże... Myślałam, że w ostatnim odcinku pierwszej serii coś się wyjaśni... a tylko się bardziej zagmatwało :/
Moglabys tak narzekac jezeli bylby to 5 sezon i nic nie wiedzielibysmy,a tak dopiero 2 odcinek 2 sezony cos zaczyna sie dziac ,a Ty juz narzekasz i chcialabys wiedziec kim jest A .To jest serial i podejrzewam ,ze z 3 sezony beda
jezeli miałyby byc 3 sezony to powinni w 2 rozwiazac zagadke A lub np, zabojcy Ali
Tak uważam
No żeby nie było tak, że w drugim rozwiąże się zagadka ,,A" i zabójcy Ali i będą trzeci chcieli zrobić, bo to już będzie bezsensowne.
Ja uważam, że w I sezonie powinni rozwiązać obie tajemnice. Przyspieszyć akcję, pod koniec wprowadzić nowy wątek i tym samym stworzyć materiał na II sezon.
Zgadzam się z krytyką, nie zgadzam się z ostatnim zdaniem. -A jak najbardziej może wszystko słyszeć, jeśli tylko zainstalował(a) podsłuch w telefonach bohaterek. One są za głupie by poczytać o metodach śledzenia (skoro są śledzone to powinny to bezwzględnie zrobić) i nie są w stanie obejrzeć nawet jakiegoś głupiego filmu szpiegowskiego. Przecież to idealne urządzenie - ma źródło zasilania, wysokiej klasy mikrofon i nadajnik, a po analizie sygnału jest w stanie określić swoją pozycję. Nawet dedukcja jest im obca.
Hanie wydawało się, że wie kim jest A. Napisała o tym w SMSie po czym A usiłował(a) ją zabić. A nie wiedział(a) co Hana widziała i co wie, ale wiedziała, że zdobyła informacje. Przesłała je tylko i wyłącznie przy użyciu telefonu więc ten kanał musi być obserwowany. Skoro A przechwytuje SMSy, to najrozsądniej jest przechwycić wszystko co dzieje się w obecności komórki. Nastolatki nie rozstają się z telefonami, więc A ma podsłuch (i lokalizację przy odpowiedniej wiedzy technicznej) 24h/dobę.