PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9236
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

KTO ZABIŁ???

ocenił(a) serial na 10

To pytanie dla tych, którzy obejrzeli już cały szósty sezon, ja mam swoje podejrzane, a wy jak myślicie, komu Jenny aż tak dopiekła?

ocenił(a) serial na 8
lisa_rowe

na bank zabiła Bett. widziała się z Jenny, powiedziała jej, że zrobi wszystko by bronić swoją rodzinę (nie chciała by wyszło, że niby zdradziła Tinę, tak jak w to uwierzyła Kit), była w stasznej kondycji psychicznej <cała się prawie nie trzęsła i leciały jej łzy>; a na koniec jak ją pytano, czy widziała Jenny, to skłamała, że nie. by nie kłamała, gdyby miała coś do ukrycia :) jestem pewna, że to ona

ocenił(a) serial na 10
lisa_rowe

Według mnie to było samobójstwo. Specjalnie Jenny zdążyła nagrać wideo i pożegnać się z dziewczynami i jeszcze dołączyła to na koniec filmu, który przygotowała... wiedziała, że popełni ten czyn, wszyscy mieli jej dosyć, traciła zaufanie i szacunek ludzi, kłamała, knuła za plecami (ten numer z Nikki i Dylan kiedy Helena chciała ją sprawdzić)

ocenił(a) serial na 10
joasiunkia

ktokolwiek to zrobił - wykonał świetną robotę :]
Nigdy w życiu fikcyjna postać az tak nie działała mi na nerwy. Wyklinałam w głos w trakcie oglądania :D
Nota bene prześwietny serial. Nie wiem czy kiedykolwiek bardziej wciągnęłam się w życie bohaterów. Geniusz.

ocenił(a) serial na 10
holleera

zgadzam się z Tobą! ;) Jenny działała mi na nerwy tak bardzo, że w domu denerwowali się na mnie, że ciągle ja się denerwuję na postać fikcyjną ;p nigdy na nikim nie miałam tak wielkiej ochoty popełnić przestępstwa jak na Jenny! dobrze, że nie żyje.

lisa_rowe

najbardziej prawdopodobne jest dla mnie samobojstwo :P
a jak ktos mial zabijac to nikki, ostatecznie bette :P bo sie tak mieszaly na przesluchaniach. ale trzymam sie opcji number 1 :) albo nikki bo jej nie cierpie moglaby troche posiedziec;)

ocenił(a) serial na 7
lisa_rowe

"Who killed Jennifer Schecter?" :)

Myślę, że to dosyć możliwe, że Alice to zrobiła, bo pod koniec sezonu często powtarzała, że się z nią pogodzi - tak trochę nerwowo. Jakby sobie wmawiała, że nie może działać impulsywnie. Poza tym to ona "znalazła" ciało Jenny, więc jest to kolejny argument za.

ocenił(a) serial na 10
avocado_ranger

I to jak (Alice) powiadomiła swoje przyjaciółki,że znalazła jej ciało, było takie naciągane z jej strony, zrobiła to jakby udawała zaskoczenie.
Ale Bett też jest moją podejrzaną- zawsze była taka zdeterminowana i zrobiłaby wszystko w obronie rodziny.
No i samobójstwo oczywiście nie jest wykluczone,bo Jenny to psycho dziewczyna była :P

lisa_rowe

Ja mam dwie opcje albo Bett albo samoboj.Wydaje mie się,ze Bett jako jedyna bylaby do tego zdolna.Obserwujac ja przez te 6 sezonow widziałam wiele jej oblicz i mysle,ze ZEBY CHRONIC SWOJA RODZINE zrobilaby to.Ale z drugiej str Jenny miała chory leb i tez bylaby do tego zdolna tym bardziej,ze już się ciela-w ogole miała zachowania autodestrukcyjne... IMO:)

ocenił(a) serial na 7
solaventura

Wie ktoś może gdzie można obejrzeć spin off z Alice? Gdzie zostaje skazana i idzie do więzienia, właśnie za zabójstwo Jenny?

ocenił(a) serial na 9
RainbowFragrance

Z tego co wiem produkcja została zawieszona i nigdy nie wypuścili tego serialu.

ocenił(a) serial na 10
lisa_rowe

Ej,a może to Adele ją zabiła! : O
To by była dopiero zbrodnia doskonała.
A ona była podejrzana od ...zawsze xd

ocenił(a) serial na 10
lisa_rowe

Zabić mogła każda z nich, ponieważ każda miała jakiś powód, ale myślę, że na przekór wszystkim, Jenny zabiła się po prostu sama. Pytanie tylko jak zginęła, bo równie dobrze mogła wypaść przez niedokończoną przez robotników barierkę na piętrze, o czym często mówiły Bette i Tina w tym ostatnim odcinku.

ocenił(a) serial na 8
martace

Jenny miała przecież chorobę psychiczną ewidentna dwubiegunowa, zabiła się sama na 100%, żal mi jej, ale wk.rwiała ostro

ocenił(a) serial na 9
lisa_rowe

Nikt nie zwrocil uwagi na to ze Jenna od poczatku serialu miała omdlenia zwiazane ze stresem. Mysle ze wlasnie to sie stalo wypadek. Nie wiedziala jak poradzic sobie ze wszystkimi intrygami wiec moja 2 opcja to samobojstwo.