PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9235
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

Ogłoszenia parafialne ;)

ocenił(a) serial na 10

Oto i mamy wątek z ogłoszeniami matrymonialnymi... Jak ktoś chce to będę pierwsza: 21 lat, Warszawa - chętna do wielu dziwnych rzeczy :)

ocenił(a) serial na 10
morfina80

Wiem, wiem... wstyd i hańba! Na stos ze mną...:(

P.S. Nooo ciało to ma extra xD

ocenił(a) serial na 10
morfina80

kurcze, no wstyd po całości :/ ze mną jest tak, że po prostu jak widzę takie boskie ciało, to zapominam często o tym całym świecie :P obiecuję poprawę :}

ocenił(a) serial na 10
iwettalos80

Albo gorzej! Ktoś wie, że nie potrafi wydusić z siebie nic więcej niż odgłosy przypominające jelenia na rykowisku, ale i tak jest pierwszy w kolejce do śpiewania. Po prostu tra-ge-dia...

ocenił(a) serial na 10
maxi84

Mazury ! :):)

mtx

Trzeba mieć dużo talentu, aby nie sprofanować Lady G. Dużo dałabym za dobrze wykonaną "Czarną Inez" lub "Tango libido" :) :P będzie łatwiej niż z Gagą, plus nieco pikantnie hehe

ocenił(a) serial na 10
morfina80

Musiałby się trafić ktoś z naprawdę wyjątkowym głosem, żeby dobrze zaśpiewać "Czarną Inez", mmm.

ocenił(a) serial na 10
morfina80

Oj z tymi dwiema piosenkami byłoby ciężko, trzeba mieć naprawdę dobry głos, żeby tego nie zniszczyć. Ja osobiście bym się tego nie podjęła, ale znam kogoś kto na pewno zaśpiewałby to świetnie ;] zwłaszcza "Czarną Inez" :)

paint_it_black

cześć wszystkim ;) jestem na tym forum nowa i chciałam sie przywitać, żeby nie było że sie wtracam tak ott.
dopiero obejrzałam I sezon, postanowiłam wpaść na filmweb i poczytać co sądzą o nim inni. jestm bardzo zaskoczona, aż tyle was jest ;D
pozdr ;*

ocenił(a) serial na 10
spaim

Ha! Mam zaszczyt powitać Cię pierwszą w moim własnym imieniu, oczywiście. Podoba Ci się The L Word?

ocenił(a) serial na 10
spaim

Druga! xP
Ekhm: serdecznie witam nowo przybyłą w gronie wielbicielek TLW :D

Michiru1989

Dzieki za miłe przywitania ;)
czy lubie TLW ? to mało powiedziane, ten serial zmienił moje nastawienie do ludzi którzy odwracali sie ode mnie tylko dlatego ze jestem innej orienacji. wcześniej siedziałam sama w domu, bo kiedy powiedziałam mojej przyjaciółce ze jestem les, wyszła bez słowa i powiedziała to wszystkim znajomym. teraz jestem znowu soba i nie pzejmoje sie innymi. dobrze ze przypadkowo właczyłam foxlife i on leciał ;) ja go poprostu kocham ;D

ocenił(a) serial na 10
spaim

ja również serdecznie witam ;) a tą 'przyjaciółką' się nie przejmuj, jej postępowanie wskazuje tylko, że jednak nią nie była. TLW po prostu wymiata :D

ocenił(a) serial na 9
spaim

Witamy w gronie wielbicieli TLW;) pozdrawiam i milego oglądania. Warto warto świetny serial;)))

ocenił(a) serial na 10
paint_it_black

Któż to taki jeśli wolno spytać? TTTTTTHHHHHHHHEEEEEEEEEEE LLLLLLLLLLLLLLLL WWWWWWWOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRDDDDDDDDDD!!!!!!!!!! (post był za krótki)

ocenił(a) serial na 10
iwettalos80

Miało być to do paint in black z dania 28.11.09 12:31, ale coś się pochrzaniło i wpadło tutaj

ocenił(a) serial na 10
iwettalos80

chodzi o tę osobę, która zaśpiewałaby według mnie 'Czarną Inez' ? znajomy z lansera, stały bywalec karaoke z całkiem dobrym głosem do takich właśnie utworów. zahaczając już o karaoke, kto się pisze na np. przyszły wtorek? :}

paint_it_black

Konkretne propozycje widzę padają. Nie wiem czy dam radę, poza tym hmn jakby to powiedzieć, mogę zawyżać średnią wieku zdaje się, a to sprawia, że mam dylemat ;/

ocenił(a) serial na 10
morfina80

no przestań, co za dylemat... ja nie widzę w tym nic, co by przeszkadzało we wspólnej imprezie :} poza tym na tym karaoke nie ma żadnej 'granicy' wieku :) jeśli będziesz mogła, wpadaj, bez żadnych wahań :-)

P.S. Michiru, nie wiem czy będę śpiewała, postaram się :D zobaczymy jak to będzie, nic nie obiecuję.

paint_it_black

Zobaczymy. Od której zaczyna się śpiewanie? Trzeba kiedyś pogadać na jakimś czacie też - co myślicie?

ocenił(a) serial na 10
morfina80

Hmm... wszystko zaczyna się chyba po 19? coś w tym stylu. Nawet nie wiem, bo zawsze pojawiam się po 21 :D ale trwa do ostatniej śpiewającej osoby ;) jasne, możemy pogadać, jestem za!

ocenił(a) serial na 10
morfina80

Hmmm... Czat to dobra myśl ;)

...

...

...

Michiru1989

NO, to trzeba ustalić gdzie i kiedy - na jakim czacie i w jakim terminie i vamoss :)
ja jedynie wieczorami mogę
propozycje proszę

ocenił(a) serial na 10
morfina80

No i w sam raz na wtorkowe karaoke ;] może dogadajmy się jakoś prywatnymi wiadomościami, kiedy, jak itd. ? zresztą, jak uważasz :} fajnie byłoby, gdyby pojawiły się jakieś nowe osoby :).

paint_it_black

Prywatne wiadomości na tym forum? Jak, bo ja nie ogarniam? Instruktarz proszę

ocenił(a) serial na 10
morfina80

najpierw musisz chyba zostać z kimś znajomym, potem można wysyłać prywatne wiadomości :P czekaj, już sprawdzam :D

morfina80

Inaczej, będę chwilę na wp-czat-tematyczne-film. Vamos

ocenił(a) serial na 10
morfina80

właśnie wysłałam Ci tutaj zaproszenie w razie czego ;) zaakceptuj tylko :D

paint_it_black

Ok, zrobione :)
<za krótki><za krótki><za krótki><za krótki>

morfina80

instruktaŻ <jaki wstyd> loooooooooooooooooooooooooooool

ocenił(a) serial na 10
morfina80

to jest nic, ja nie wiem jak mam Ci wysłać wiadomość xD

ocenił(a) serial na 10
morfina80

więcej się nie ośmieszam :D to jest mój mail : paintitblack2@wp.pl ;p

paint_it_black

Wysłałam Ci 2 wiadomości, badziewnie to działa, ale poszło chyba :)))

ocenił(a) serial na 10
paint_it_black

Tylko jeśli masz zamiar coś zaśpiewać, to chętnie przyjdę popatrzeć na Twój występ ;)

ocenił(a) serial na 10
Michiru1989

Witam wszystkich ;]
No wiec, postanowiłam się przywitac i widzę,że nie jestem sama nowa na tym forum ...
Wszystkie sezony TLW obejrzałam we wakacje i muszę powiedziec,że się po prostu zakochałam w tym serialu xD

(-; Szczęśliwego nowego roku ;-)

ocenił(a) serial na 10
Michiru1989

UUUUU! Widzę, że mnie dużo ominęło. Można się wprosić na ten niby czat?

ocenił(a) serial na 10
iwettalos80

Czat jeszcze nie istnieje, ale może Ty także wpadniesz na karaoke do lansera chociażby w ten wtorek? ;) będę nowicjuszką i fajnie byłoby spotkać kogoś znajomego :)

P.S. paint_it_black, może jednak coś zaśpiewasz, jeśli się pojawisz? ;]

ocenił(a) serial na 10
Michiru1989

Bardzo chetnie bym wpadła! ...ale... ja niestety nie mieszkam tam gdzie Wy i mam trochę, nawet więcej niż trochę, daleko. "Kogoś znajomego" to brzmi ciekawie... Ale jak się tam wybierzesz i "paint_it_black" coś zaśpiewa, to koniecznie musisz mi relacje z pierwszego wrażenia!

ocenił(a) serial na 10
iwettalos80

Oj to szkoda...:( Ale trudno. Może innym razem ;) Oczywiście! Jeśli tylko jakoś dowiem się, że to właśnie ona w danym momencie śpiewa :P

mtx

Chciałam się dołączyć do dyskusji w innym temacie lecz tam już jest 1000 wpisów, więc postanowiłam tutaj.
Mam do Was dziewczyny intrygujące mnie pytanie.
Tak jak wiele z Was po obejrzeniu The L Word naszła mnie ochota na próbę z kobietą, natomiast nurtuje mnie jedno. Znam kilka dziewczyn które są lesbijkami lecz one nie wyglądają pociągająco, powiem szczerze w ogóle nie jak kobiety. Chciałabym spróbować lecz czy wszystkie lesbijki upodobniają się do facetów czy nie ma takich kobiet po prostu wyglądających atrakcyjnie??

pati_li

Lesbijka to babochłop, niestety taki stereotyp funkcjonuje w tym społeczeństwie.
Może te śliczne się nie ujawniają?
Szczerze Ci powiem, że mnie to dziwi – ten wysyp kobiet, które nagle chcą sprawdzić jak to jest, bo obejrzały film o fajnych lesbijkach. Podobnie było po Ally Mc Beal – nagle wszystkie chciały być niezależnymi prawniczkami.
Życzę powodzenia w poszukiwaniu oraz miłych wrażeń po ;)

ocenił(a) serial na 10
morfina80

ja nie czuję się babochłopem.moje koleżanki-lesbijki też tak nie wyglądają.

papusiak

Moje prywatne doświadczenia też temu przeczą, niemniej jednak większość heteryków tak myśli (podobnie o gejach - że są zniewieściali).

ocenił(a) serial na 10
morfina80

Te śliczne też się ujawniają. Widać mało chyba wiecie jeszcze o les światku ale może wszystko przed wami:) Np śliczna piłkarka ręczna Gro Hammerseng, tenisistka Eleni Daniilidou czy aktorka z wspomnianego wyżej serialu Portia de Rossi. Wystarczy troszkę poszperać a można znaleźć wiele ślicznych pań,nie tylko tych sławnych. Bo moje koleżanki lesbijki też nie są babochłopami,ja sama babochłopem nie jestem.

morfina80

Może źle się wyraziłam zawsze o tym myślałam a ten serial mnie utwierdził i dał spojrzenie z innej strony. W stanach na prawdę były spore dyskusje w trakcie trwania serialu. Nie problem w tym że kogoś coś olśniewa po obejrzeniu ja np po prostu nie wiem. Jestem tu by poznać ten świat i zacząć się w nim obracać. Inna strona jest taka, że bałabym się strasznie powiedzieć bliskim o moich wyborach. Dlatego wolę mieć najpierw pewność.
I żałuję, że w tym kraju nadal jest to ogromna odmienność.

Pozdrawiam serdecznie i super że jest to forum!!!!!

ocenił(a) serial na 10
pati_li

To idz na forum 'do heteroseksualnych dziewczyn...' i 'ciag daleszy' skoro chcesz sie czegos wiecej dowiedziec. Nie rozumiem,najpierw piszesz,ze chcialas tam napisac ale jest tam za duzo postow a tu piszesz,ze chcesz sie zaczac w tym swiece obracac i go bardziej poznac wiec sie zdecyduj.

baska_89

...co w tym dziwnego, tam już się nie da nic dopisać bo właśnie jest 1000 postów wymagania techniczne są ograniczone właśnie do 1000.
Piszę tu jak każdy, jestem szczera bo w sumie mogłabym się podawać za kogoś innego i w dawać się z wami w różne tematy branżowe. Nikogo nie obrażam tylko chciałam się czegoś dowiedzieć.

ps Szczęśliwego Nowego Roku:)

ocenił(a) serial na 10
pati_li

jest jeszcze jeden temat "ciąg dalszy" to jest kontynuacja "do heteroseksualnych dziewczyn", ale uważam Baska, że nie ma sensu, żeby Pati(?) tam pisała, bo tam to już sama prywata leci.
Nie uważam siebie za eksperta, ale jeśli chcesz o coś zapytać, to pytaj:)
również szczęśliwego życzę:)

papusiak

dziękuję:)
Zawsze spoglądałam na kobiety inaczej, lecz z czasem myślałam że to po prostu normalka gdyż kobiety z reguły tak mają że się obserwują.
Mnie osobiście brakuje odwagi na ten krok i sama w sumie nie wiem czy jak spróbuje będzie to właśnie to. Jest też możliwość bycia biseksualnym.
Czy któraś z Was jest z Warszawy? Jeśli tak to gdzie są miejsca w których się spotykacie czy są portale polecane gdzie można się w to zagłębić?

Co do serialu zastanawiam się czy nie jest trochę przerysowany taki idealny.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
papusiak

No ale jakby napisala to moze przestalaby leciec prywata na forum i bysmy poodpowiadaly na pytania pati_li,niektore sa 'weterankami' w tej dziedzinie:)

ocenił(a) serial na 10
baska_89

ja mieszkam aktualnie w Warszawie.
Jest kilka klubów: rasko, galeria, tomba, toro, discreet (podobno lesbijski, reszta jest niby dla gejów, ale przychodzą też dziewczyny). Oprócz tego jest podobno naleśnikarnia bastylia.
Co do portali: kobiety-kobietom, inna strona, lesbijka.net homosekualizm.org (ostatniego nie jestem pewna).
oczywiście, że jest przerysowany, ma być atrakcyjny dla widzów. Ale wydaje mi się, że niektóre obserwacje są trafne, to środowisko rzeczywiście jest małe i są powiązania między różnymi osobami, chociaż czasem nie zdajemy sobie z tego sprawy.