Nie będzie 2 sezonu na 100% Co mi wiadomo to sprzedaż i oglądalność była słaba. Minęło już 3 lata i cisza. Manga się właśnie co zakończyła- maj/wrzesień. Nie często wraca się do "starych kotletów", a już na pewno nie przez takie średnie studio (chyba, że inne by chciało- wątpię).
SPOILER
Manga kończy się, tym na co maksymalnie można sobie pozwolić w takim przedziale wiekowym, do której jest skierowana- pocałunkiem :)
Nie ma ślubu :D
Jeśli bym miał skomentować twór jakim jest Kaichou wa Maid-sama to więcej jest krytyki niż tego dobrego (ale to nie temat do tego, a poza tym nie chce mi się) :) Czemu ja te romanse oglądam <facepalm> ?! Współczuje tym co przed wszystkim to oglądają, kobitkom. Przecież to jest tak oderwane od rzeczywistość :)
Szkoda że nie będzie 2 sezonu seriali krótki ale naprwdę miło mi się to oglądało można było się pośmiać.
Czasami jest dobrze oderwać się od rzeczywistości :).
No, to najlepiej obejrzeć jakieś fantasy, s-f, b po takim czymś nie będziesz miał/a kompleksów, np. że nie ma się mocy rzucania kulami ognia :D Usui jest taki wyidealizowany, perfekcyjny i nierealny. Z kolei ostatnio sam odrzuciłem anime jak zobaczyłem jak wygląda główna bohaterka :) (nie pamiętam nazwy- taka długa:)
Wracając do 2 sezonu, mimo to wyżej sam bym obejrzał 2 sezon- nie lubię niedokończonych anime, a poza tym wydaje mi się, że byłoby lepsze od 1 sezonu. Przeczytaj mangę, wiem że to nie to samo, ale od czego ta wyobraźnia :) Ja sam się teraz zastanawiam, po co lukałem do tej mangi- chyba za dużo wolnego czasu mam :)