Ja tez mam nadzieje ze bedzie! Kocham Usui'ego! A jak nie bedzie to przeczytam mange :) Wogole mam nadzieje ze wyjdzie manga w jezyku Polskim.!
Słyszałam już dużo na temat OAV lub odcinka specjalnego w kwietniu :D. Oczywiście druga seria byłaby o niebo lepsza, choć lepsze to niż nic. A jak chcecie czytać mangę po polsku to jest grupa tłumacząca, jak ktoś jest chętny by dołączyć zapraszam serdecznie - jak nie, to miłego czytania. (Na razie jest 11 rozdział przetłumaczony, 12 jest w trakcie obróbki, a od 1 do 10 jest pełno w sieci). http://chomikuj.pl/moemoe.group <- strona grupy na chomikuj. A właśnie grupa totalnie amatorska, więc się nie czepiać ;].
Btw. Ja wiem o co chodzi z przeszłością usui'a, tylko nie mówię, bo może nie chcecie wiedzieć. Jak tak to piszcie podzielę się wiedzą ;d.
Ja chcę wiedzieć, podziel się wiedzą ;D Nie czytam mang, a męką będzie czekanie na nową serię, tudzież jakiekolwiek odcinki specjalne :(
Tak mi dziewczyna napisała, bo ja też sama nie wiedziałam o co chodzi: Chodzi o to ,że Usui tak naprawdę nazywa się Takumi Walker. Jego rodzice byli normalnym małżeństwem, tyle,że ojciec pochodził z bardzo bogatego rodu (nie pamiętam też, czy matka czy ojciec ale jedno z nich nie pochodziło z Japonii). Najpierw mieli oni starszego (przyrodniego) brata Usui'ego (nie pamiętam jak się nazywał). A potem jego matka zdradziła ojca (tego bogacza) z jakimś gościem no i tak się urodził Usui. Ten bogacz za karę zabronił swojej żonie, która go zdradziła widywać się z Usui'em. A sam Usui mieszka sam właśnie dlatego ,że urodził się w wyniku zdrady matki. A ten bogacz czyli taki jakby przyszywany ojciec i reszta rodziny nie za bardzo go lubią dlatego nie chcieli z nim mieszkać).
Proszę bardzo ;).
W kwietniu odcinek specjalny dopiero ; /.
Nie wiem czy będzie 2 seria, ale polecam mangę, nawet po angielsku. Ciekawe rzeczy się tam zaczynają dziać :D:D
I poznajemy przyrodniego brata Usui'a...
11 i 12 rozdział jest tu: http://manga-shinden.info/Kaichou-wa-Maidsama!/
a co do grupy to jak na razie nieaktywna.
Kto wie czy będzie, z anime rożnie jest. Manga dalej sie ukazuje w japonki, po jednym rozdziale co miesiąc, to trochę potrwa zanim pociągną dalej anime myślę. Co nie zmienia że nie ma żadnego sposobu żeby dowiedzieć się co się stanie dalej. Wystarczy poczytać mange, of corz po angielsku jest. No jest wyjaśnione już czemu Usui mieszka sam, skąd się wozioł i co jest z nim nie tak. Misaki z kolei przy minimum jednej okazji (z tego co pamiętam)przewróciła go (z własnej woli) na ziemie i zrobiło się... hym... przyjemnie -w granicach rozsądku ma się rozumieć :p Napisze jeszcze tylko że manga się skończyła (i czeka an kolejny rozdział) jak Misaki i Usui siedzą w diabelskim młynie i misaki powiedziała że ma mu coś ważnego do powiedzenia :p
Już za 6 dni odcinki specjalne! :D No nie mogę, calutki rok na to czekałam. Mam nadzieję, że będę co najmniej dobre, bo manga jest naprawdę o dwa światy dalej od anime.. tak daleko, że można rozpocząć kontynuację w formie kolejnej serii. I mam szczerą nadzieję, że tak właśnie będzie.
SPOILER, SPOILER! -> W mandze Usui i Misaki są już parą. KONIEC SPOILERA
Łeh. Z tymi specjalami tak się wszyscy napalali (ze mną włącznie) a to nie jest jakieś uzupełnienie fabuły, a to po prostu takie dodatki. Tj różne wydarzenia według poszczególnych bohaterów. Ogólnie jest fajny, ale rozczarowałam się, bo liczyłam na więcej. No, ale jest jeszcze manga:D.
Łehh, tylko ja tu piszę, ale nic napisze jeszcze raz. Tak dla picu, nie zaszkodzi.
Mi się te specjale popier*dzieliły i to nie są wydarzenia według bohaterów jak pisałam wyżej, tylko normalny odcinek. Na razie odkopałam jedynie jeden (13minut), drugiego nie mogę znaleźć za chiny.. No, ale ocenię jak całość obejrzę. Nawet fajny, ale za mało jak na ten rok pełen oczekiwań.
Gdyby była druga seria to chęcią bym ja obejrzała :D Bardzo mi przypadło do gustu : jest po prostu zabawne :D Postać Usui'a ( typowy bishonen [ dobrze napisałam xd ?]) świetna, bunt Misaki, jej fanowska trójka oraz jej siostra wymiatają :d