PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538225}

Służąca przewodnicząca

Kaichō wa Maid-sama!
2010
7,8 6,4 tys. ocen
7,8 10 1 6411
Służąca przewodnicząca
powrót do forum serialu Służąca przewodnicząca

Manga wypada znacznie lepiej, ale anime nie jest tak złe, jakie się wydawało po zapowiedziach.

ocenił(a) serial na 10
Kumuriuta

o tak manga przewyższa anime, choć ono jak dla mnie jest super ;]

ocenił(a) serial na 8
midorineko

A można kupić mangę w języku polskim? Bo anime nawet mi się podoba, ale chętnie przeczytałabym mangę.

oranzada_w_proszku_fw

Mi się tę anime bardzo podoba. Mangi nie czytałam ale może kiedyś.

ocenił(a) serial na 10
oranzada_w_proszku_fw

w języku polskim jest przetłumaczone na manga-lib.pl ale do 6 chaptera, a żeby kupić to w ogóle nie ma przetłumaczonej, a szkoda, bo bardzo bym chciała nabyć ;]

ocenił(a) serial na 8
midorineko

Takie polskie skanlacje też są w porządku:) fajnie, że ktoś się tym zajmuje. Dzięki za stronkę (na chomikuj.pl też znalazłam ta mangę)

ocenił(a) serial na 10
oranzada_w_proszku_fw

a mozna wiedziec gdzie na chomikuj.pl bo ja szukam i znalezc nie moge :( na stronie www.onemanga.com mozna przeczytac dalsze chaptery, sa po angielsku co prawda ale lepsze to niz nic :D

ocenił(a) serial na 8
Lilly_11

Szukaj użytkownika Manga-pl:) tam jest dużo mangi, a Kaichou wa Maid-sama jest na razie 6 rozdziałów :)Jeżeli anime będzie rozwijało się w takim kierunku jak manga to będzie super:D

ocenił(a) serial na 10
oranzada_w_proszku_fw

dzięki, poszukam :) wszyscy kochający mangę powinni się łączyć :D

użytkownik usunięty
Lilly_11

ja też szukałam i nie znalazłam, więc rzucam pomysł, stwórzmy grupe tłumacząca. wydaję mi się, że mogę zostać tłumaczem, przede wszystkim przydałaby się osoba dość dobrze operująca Photoshopem(dla mnie to czarna magia) lub czyms podobnym, slyszalam, ze ludzie robia tez w gimpie

a żeby nie było mangi jeszcze całej nie przeczytałam, ale anime jest GENIALNE!!! kocham żarty Usuia :))

ocenił(a) serial na 9

jak coś to mogę być edytorem, co prawda mistrzem photoshopa nie jestem, ale na gimpie spróbować moge. Oczywiście przydałby się ktoś jeszcze do pomocy ;) (w sensie, że będzie 2,3 edytorów). To kto jeszcze? :>
PS. Boski pomysł :D.

użytkownik usunięty
sewendejs

super! ja tez geniuszem nie jestem, ale wydaje mi się, ze podołam

ocenił(a) serial na 9

jak na amatorkę to może być ;d.
jeszcze korektor?

ocenił(a) serial na 9
sewendejs

w sensie, że amatorką "grupę" jeśli to tak nazwać.
Czyli będziemy zajmować się tylko i wyłącznie kaichou wa maid-sama! nie? ;dd

użytkownik usunięty
sewendejs

przynajmniej na razie. jak dobrze pójdzie to może rozszerzymy działalność :)

Mam już dla Ciebie siedem stron :P

ocenił(a) serial na 9

Spoko, to zalinkuj tutaj np. http://imageshack.us/ tu.
Moje gg : 24632153

sewendejs

Jest grupa tłumacząca mangę Kaichou, nazywa się Sencha Project i ma przetłumaczone już 10 rozdziałów (najnowszy pojawił się właśnie dzisiaj). Grupa szuka także ludzi osób chętnych do pomocy nad innymi projektami, brakuje nam rąk do pracy. Jeżeli jest ktoś zainteresowany, to zapraszam na stronkę senchaproject.ubf.pl

Jeżeli chodzi o wersję online, to nie radzę polegać na manga-lib, polecam raczej nową i bardzo obiecującą stronkę manga-shinden.info

użytkownik usunięty
Eliraelle

hm ja mam już ściągniętych 40 chapow wiec i tak jest co tłumaczyć, tak więc pomysł dalej aktualny, Eliraelle dzieki za cynk, wiadomo gdzie bedziemy wstawiac, jak cos wyjdzie :)

i i tak ogólnie tłumaczów też poszukujemy

ocenił(a) serial na 10
oranzada_w_proszku_fw

Jeśli chodzi o kupno to nie tłumaczą na polski ja na mangafox czytam po angielsku ...

ocenił(a) serial na 9
Kumuriuta

zawsze manga jest lepsze niż anime, tak jak anime jest lepsze niż film, jest to niestety błędne koło, nic na to nie poradzimy, jedyne co możemy zrobić to otworzyć się na nowe rzeczy.
ja daje 10/10 jest to jedne z lepszych anime typu shoujo, a takich "perełek" jest teraz niewiele

ocenił(a) serial na 8
mnmisaki

Masz rację mnmisaki co do tych mang... Jedna z moich ulubionych "Skip beat!" jest świetna, a anime na jej podstawie kończy się praktycznie wtedy, kiedy manga się dopiero rozkręca... Aż żal, bo żaden wątek nie jest dobrze rozwinięty, a w mandze dzieją się takie rzeczy, że ho-ho :D

ocenił(a) serial na 10
oranzada_w_proszku_fw

zgadzam sie z toba w 100% Skip Beat! manga jest duzo lepsza od serialu, liczyc mozna tylko na to ze drugi sezon bedzie lepszy, bo tam to sie dopiero rozegra meksyk :D

ocenił(a) serial na 10
Kumuriuta

mam pytanie do ogolu. "Takumi Usui" ktore człon to jest imie? bo sie juz pogubilam :(

ocenił(a) serial na 8
Lilly_11

Moim zdaniem Usui to nazwisko, bo w Japonii po imieniu zwraca się do osób, z którymi jest się w bliskiej zażyłości. Więc wątpię, żeby Misa miała tyle śmiałości, żeby zwracać się do naszego bohatera po imieniu:) Ma być drugi sezon Skip beat??

ocenił(a) serial na 10
oranzada_w_proszku_fw

teoretycznie tak, na przełomie tego roku. ale o tym to nikt nie wie w sumie.. a szkoda. zapytam sie mojego japonskiego kolegi dawno do niego nie pisalam, ale on w sumie moze byc troche za stary na to (lat 40). ale podejrzewam ze najpredzej cos bedzie wiedzial :D zawsze moze sprawdzic na rodzimych stronach na ktorych ja nie jestem w stanie cokolwiek zrozumiec ;) jedno jest pewne, trzeba byc dobrej mysli :DD

ocenił(a) serial na 8
oranzada_w_proszku_fw

dokładnie Usui to nazwisko

ocenił(a) serial na 2
Kumuriuta

Mi się totalnie nie podoba. Ale widzę że chociaż na okładce DVD główni bohaterowie wyglądają normalnie...widać, że pewnie mangaka rysowała.
Do mangi w ogóle się nie umywa

ocenił(a) serial na 9
kathi

Mam pytanie, a mianowicie: ile będzie odcików będzie liczyć całość? Wiem, że 26, ale jestem ciekawa czy powstanie może druga seria. Podobno wiele zostało jeszcze nie pokazane w anime, a było w mandze.
Może ktoś wie? Z góry dzięki za info.

ocenił(a) serial na 9
sewendejs

chodzi mi tu o np. urodziny misy, przeszłość usuiego i ich randkę. Wiem, że trzy odcinki jeszcze zostały i może się w nich pojawić któryś z wątków. Aczkolwiek jestem ciekawa czy ktoś słyszał jakieś pogłoski o drugiej serii.

ocenił(a) serial na 10
Kumuriuta

Anime jest super =D sądząc po komentarzach manga jeszcze lepsza!

Przyłączam się do pytania wyżej. Ile ma być wszystkich odcinków?

ocenił(a) serial na 9
Filipxxx

ostatni odcinek teraz będzie, ale moim zdaniem druga seria też. Jak czytałam na forach to zostało jeszcze mnóstwo do pokazania. Np, urodziny misy czy randka usui'a i misy. Oczywiście nie może obyć się bez wątka usui'a (przeszłość itp). W mandze wychodzi, że naprawdę nazywa się takumi walker. I jeśli nie zrobiliby drugiej serii to ogołocili by mangę praktycznie do zera. Poza tym po co podsycali by naszą ciekawość usuiem? A po to żeby zachęcić do oglądania serii drugiej. Mam przynajmniej taką nadzieję. Pozdro ;>.

ocenił(a) serial na 8
sewendejs

minęły dwa lata - wiadomo coś o ewentualnej drugiej serii?