PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538225}

Służąca przewodnicząca

Kaichō wa Maid-sama!
2010
7,8 6,4 tys. ocen
7,8 10 1 6413
Służąca przewodnicząca
powrót do forum serialu Służąca przewodnicząca

Jaka jest wasza ulubiona nuta z Kaichou wa maid-sama ? Czy w ogóle wam się podobała
oprawa muzyczna. Mnie osobiście bardzo.Do tej pory mam wspomnienia z tego anime, jak
tylko odpalam jakiś kawałek :) Moim faworytem jest Akane śpiewane przez zespół Uxmishi
w 26 odcinku.

ocenił(a) serial na 10
Blaithin_fw

Hej a możesz napisać jakie to były piosenki bo strasznie mi się spodobało i cały czas chodzą mi po głowie odkąd zobaczyłam ostatni odcinek :D?

AdriannaDiana

Ja na pewno znam Heidi - Yokan (1 ending), Akane (Uxmishi w 26 odc.), My secret (opening) , nie wiem jak się nazywa drugi wnding, bo mnie się średnio podobał, a wgl to było więcej tego. To jaka jest twoja opinia ? :)

ocenił(a) serial na 10
Blaithin_fw

Serial zarąbisty, muzyka też, Usui jest chłopakiem z snów, jestem normalnie zakochana w tej postaci i nie długo będę szukać mangi do kupienia aby poczytać po polsku. Szkoda, że serial dalej nie leci, lepiej by było oglądać gdyż większe emocje są a tak to muszę się nacieszyć czytaniem :/

AdriannaDiana

Dokładnie, wiem co czujesz. Jest manga online, ale tylko 30 chapterów .. to mało, bo nawet nie doszło do akcji, w którym anime się kończy =/ .. a jeżeli szukasz dalszych przygód Usuia i Misy to muszę cię zasmucić, ale nie jesteś jedyna. I wydaje mi się, że w Polsce nie dowiemy się co dalej działo się między naszą cudowną parką ; (

ocenił(a) serial na 10
Blaithin_fw

Ja czytam po angielsku i co jakiś czas wychodzą aktualnie jest 75 chaperów... ale jadę na zlot Anime i Mange w poszukiwaniu tego i owego. Mam zamiar dołączyć do moich książek mangę tą która najbardziej mi się podoba i która jest popularna dla mnie i znajomych :D

AdriannaDiana

Zazdroszczę :) Nigdy nie byłam na taki zlocie, a moi znajomi raczej nie interesują się zbytnio anime i mangą. No, może pojedyncze osoby, ale to raczej takie mega popularne jak "Death note", "Naruto", czy "Bleach"... eeh.
Poza tym, interesuje się tym w sumie od niedawna i .. nawet nie kupiłam jeszcze żadnej mangi, nie mogę jakoś znaleźć czegoś dla siebie, a jak już coś znajdę to jest akurat niedostępne..Tak.

AdriannaDiana

Zazdroszczę :) Nigdy nie byłam na taki zlocie, a moi znajomi raczej nie interesują się zbytnio anime i mangą. No, może pojedyncze osoby, ale to raczej takie mega popularne jak "Death note", "Naruto", czy "Bleach"... eeh.
Poza tym, interesuje się tym w sumie od niedawna i .. nawet nie kupiłam jeszcze żadnej mangi, nie mogę jakoś znaleźć czegoś dla siebie, a jak już coś znajdę to jest akurat niedostępne..Tak.

ocenił(a) serial na 10
Blaithin_fw

Ja zawsze czytam z netu ale teraz oprócz normalnych książek będę kupować mange, u mnie w klasie jak by trochę zaraziłam koleżankę anime - yaoi :D co jest zarąbiste - zaczęli wszyscy gadać o tym ale ja najdłużej oglądam anime. Koło mojej szkoły jest druga i słyszałam od kolegi że u niego w klasie wszyscy się tym interesują itd.

AdriannaDiana

Nieźle :) To masz ludzi dookoła, co się interesują, można tylko pozazdrościć.. Ja samotnie nasycam się cudownością mang i anime .. niestety. Mam w sumie dwie koleżanki, ale to zupełnie inne rzeczy nas interesują..

Blaithin_fw

Znam pewne yaoi, którego w sumie jeszcze nie widziałam, ale słyszałam, że jest świetne - Sekai Ichi Hatsukoi.
Znalazłam też inne :Seito Kaichou ni Chuukoku , Ikoku Irokoi Romantan (tylko 2 odc.), Papa to Kiss in the Dark ,
Koi Suru Boukun. Miłego oglądania :)

ocenił(a) serial na 10
Blaithin_fw

Sekai Ichi Hatsukoi to najlepsze yaoi jakie dotąd oglądałam więc bardzo polecam + jeszcze takie Junjou Romantica też zarąbiste :D

AdriannaDiana

Będę miała na uwadze :)

ocenił(a) serial na 10
Blaithin_fw

Koi Suru Boukun - przyznam, że chyba do tej pory moje ulubione yaoi... XD (wgl od kiedy ja oglądam takie rzeczy... hahah), świetne jest też Ai No Kusabi (aż 5 odcinków! xD i bardzo rozrysowana fabuła)

Junjou Romantica.... to mnie po prostu rozwala... xD Papa to Kiss in the Dark - podobne odczucia XD albo Maiden Rose (scena gdy oni się ten teges a za drzwiami stoi dziecko i rozmawia z jednym z nich.. no bezcenna xD)

ocenił(a) serial na 10
Blaithin_fw

moim absolutnym faworytem jest ending "Yokan" ^^ ten tekst mnie urzekł od pierwszego... tłumaczenia (taak, wiem, w kwestii języków azjatyckich nie jestem poliglotką xD)

jeonjarenji

Nie trzeba być, aby usłyszeć, że coś w tej nutce jest. Zgadzam się, "Yokan" zachwyca :)

ocenił(a) serial na 10
Blaithin_fw

Po prostu endingi wykonane przez Heidi. są boskie. Głos, rytm oraz tekst.

Blaithin_fw

Akurat oprawa muzyczna to tragedia.

eowine

Pierwszy raz spotykam się z taką opinią. Dlaczego tragedia?

Blaithin_fw

Jak muzyka do odstraszania królików. Jeden pisk.

W porównianiu z Vervandlung #1 albo Nehelenia Ruckkehr z Sailor Moon to jakies..niebo a ziemia.

eowine

Nie zgadzam się, a już szczególnie, że to pisk. Masz rację, w tych produkcjach była dobra muzyka, ale moim zdaniem za ostra jest twoja opinia.

Blaithin_fw

No bez przesady, bardzo mi sie spodobał pomysł na tą bajkę ale to muzyką nazwać nie mozna.
Naprawde to juz nie kwesta gustu.

eowine

Nie zgodzę się. Biorąc pod uwagę ile ludziom muzyka się podobała, nie możesz pisać, że tego "muzyką nazwać nie można".
Nie twierdzę, że są to nuty na mp3, czy coś (chociaż ja mam Akane), ale na pewno wprowadzają niepowtarzalny nastrój, m.in. dzięki któremu to anime to absolutny hit.

Blaithin_fw

Wiesz ustalmy, że ja nazywam muzyką coś co nadaje sie na mp3....

pozdrawiam

eowine

A ja coś, co ma klimat i duszę.

Również pozdrawiam.

Blaithin_fw

ciezko tak okreslic cos bez skrzypiec lub fortepianu

Te instrumenty wyrazają uczucia... a to jak ...cos na haju...

eowine

Czy tylko te instrumenty muszą wyrażać uczucia?
Moim zdaniem muzyka rockowa również wyraża masę uczuć. A co mają powiedzieć ludzie, którzy słuchają popu i kiedy słyszą jakiś utwór to przypominają sobie różne momenty i mają miłe wspomnienia? .. Nie powinieneś/winnaś szufladkować muzyki, są gusta i guściki. Założyłam ten temat nie po to, aby się kłócić. Wyraźnie napisałam, "czy w ogóle się podobała" także miałeś/łaś prawo skomentować negatywnie soundtrack, natomiast weszłam w głębszą dyskusję ponieważ krytyka była dosyć ostra i broniłam własnego zdania.

Nie dogadamy się w tej sprawie, także dziękuję za opinię (wniosła coś nowego) i o ile nie masz nic do dodania to zamykam naszą dyskusję. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 8
eowine

zgadzam się , muzyka mi się prze nie podobała ;o