PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538225}

Służąca przewodnicząca

Kaichō wa Maid-sama!
2010
7,8 6,4 tys. ocen
7,8 10 1 6411
Służąca przewodnicząca
powrót do forum serialu Służąca przewodnicząca

Wbrew pozorom

ocenił(a) serial na 10

Wbrew pozorom bardzo dobrze zrobione anime. Raczej spotykam się z opiniami negatywnymi, lecz mi się podoba i to bardzo. Bardzo fajnie zrobione catch-eye' i motywy zaraz przed endingiem są bardzo pozytywnie rozwalające =)

Postać Usui'ego jednak jest lepsza niż to sobie wyobrażałem i moge powiedzieć ,że jak w mandze go lubiłem to w anime jest dużo barwniejszą postacią (w zasadzie dzięki głosowi)

Jestem raczej za anime niż za mangą i mnie mało co ciekawi sposób adaptacji czy konwersji z papieru na zera i jedynki. Dla mnie 10/10 =)

ocenił(a) serial na 8
Hraun_XI

Za każdym razem kiedy wchodzę na stronę tej serii zastanawiam się jaką powinnam dać ocenę. Dlaczego? Cóż, pozornie to tylko kolejne shoujo ze szczątkową fabułą, bishounenem i główną bohaterką, która przez większość anime nie zauważa lub udaje, że nie zauważa uczuć chłopaka. Z drugiej strony anime bardzo mi się podobało, tak po prostu i zwyczajnie, czekałam z niecierpliwością na każdy odcinek, mimo że teoretycznie nic wybitnego w tej serii nie ma. Nie wiem czy to sprawka bardzo porządnej i ujmującej kreski, przezabawnego Usuia, bezmózgiego tria czy wszystkiego po trochu, po prostu super się je ogląda i z przyjemnością do niego wraca. Mangi nie czytałam, więc nie porównuję wierności etc.
Głos Usuia i jego 'hai, hai' z sarkastycznym uśmieszkiem zawsze powodują u mnie natychmiastową poprawę humoru :)
Polecam osobom, które potrzebują przyjemnej, wciągającej serii bez mankamentów graficznych i muzycznych dla odstresowania.

ocenił(a) serial na 9
Hraun_XI

bardzo fajne. Zabawne, romantyczne. Kreska przypadła mi do gustu. Przyznam że może swoją oryginalnością nie powala ale miło się ogląda a chyba to się najbardziej liczy. Dla fanów tego typu anime polecam Seitokai Yakuindomo - jest bardzo podobne tylko że tutaj to mężczyzna jest w radzie uczniowskiej w szkole pełnej kobiet...uwaga trochę może was zaskoczyć!! ;)