PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=695610}

Salem

2014 - 2017
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12006
6,5 2 krytyków
Salem
powrót do forum serialu Salem

No nie powiem, żebym się spodziewała takiego obrotu sytuacji, m.in. po obejrzeniu S03E03 - 'The Reckoning'.... Czekam na to co będzie dalej. Właściwie to nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 10
WestwoodMyQueen

No ja sobie dziś nadgoniłem zaległości,bo wcześniej nie było napisów po pięciu odcinkach jest super.Nie ten sam serial (choć zawsze mi się podobał) to teraz, nawet minuty się nie nudzę.Liznęli tematyki upadłych aniołów i wojny w niebie, ten mały w roli Samaela/Diabła jest dobry, pojawiają się nowe postacie k ogólnie jest bardzo ciekawie.Dziwię się, że nikt tu nic nie pisze.Ludzie widać nie potrafią dostrzec fajnego serialu.Za bardzo już chyba przesyt tego wszystkiego jest.

WestwoodMyQueen

Powiedziałabym więcej, nie tylko daje radę, ale przebija dwa poprzednie sezony. Niby 3 rok, a jest taka lekkość i świeżość, jakbyśmy dopiero zaczynali przygodę z czarownicami.

ocenił(a) serial na 8
kosovitz

Dla mnie atutem jest to, że każdy sezon ma w sumie bardzo inny jednak klimat. Każdy oglądam z zaciekawieniem, ale teraz to już zaczyna mnie kręcić, jak trzeba czekać na kolejne odcinki i rozwój sytuacji. Było już tyle zwrotów akcji i nieoczekiwanych wątków, że nawet nie policzę. Co mnie uderza i po wisielczemu rozbawia jednocześnie, to że mary i Jon są najczęściej umierającymi i zmartwychwstającymi postaciami w fabule :) Mam na myśli też momenty, w których ktoś inny informuje jedno, że drugie nie żyje, a potem to "nieżyjące" się zjawia. Że nie wspomnę o sytuacji z lasu, kiedy Mary karmi Jona własną krwią z kraniku a następnie umiera i zostaje przez niego pogrzebana, a co dalej - wiadomo :)

WestwoodMyQueen

Mnie sporo rzeczy w tym sezonie po wisielczemu bawi (chociażby placki z mięsem, wiedźmy kanibale i rzucanie pudlem w ogień), co zaliczam jako kolejny atut, bo widać, że jest to robione z takim zamiarem.

WestwoodMyQueen

Szkoda tylko że 3 sezon jest ostatnim ):

ocenił(a) serial na 10
buterfly

Może ktoś się zlituje i przejmie?

ocenił(a) serial na 8
mario_1981

Może lepiej nie ciągnąć na siłę i nie robić z tego flaków? Moim zdaniem historia się wyczerpie do końca 3 sezonu. Bardzo mnie ciekawi kto z kim na końcu, tzn. co z zakochanym do upadłego Sebastianem w kontekście Mary i Jona. Może tu się jeszcze coś nieoczekiwanego bardzo wydarzyć :> Sporo nieraz mówią tytuły kolejnych odcinków do końca.

ocenił(a) serial na 10
WestwoodMyQueen

Gdzie Ty tu widzisz ciągnięcie na siłę? Obecny sezon jest rewelacyjny.Gdyby tylko chcieli kontynuować, to sensownych pomysłów by nie brakło. Pokonają Samaela, ale to nie znaczy, że nie będzie innych zagrożeń.Poza tym, teraz Mary jest niby "przywiązana" do Salem, cokolwiek to nie oznacza, więc i tu by mogły wyniknąć jakieś jaja.

ocenił(a) serial na 8
mario_1981

Na razie nie widzę żadnego ciągnięcia na siłę, ale prędzej czy później pewnie tak by się zaczęło dziać. Po jakimś czasie materia się tępi i już. Na chwilę obecną oglądam z zapartym tchem i też będzie mi brakować Salem kiedy się skończy ten sezon, zwłaszcza jeśli będzie ostatnim. Co nie znaczy, że jestem zwolennikiem prania tych samych gaci w nieskończoność :) Jest sporo innych interesujących tytułów do obejrzenia. Podejrzewam, że niektórym brakłoby życia, żeby ogarnąć :)

ocenił(a) serial na 10
WestwoodMyQueen

Już mi brakuje życia na to, co mam.Albo nie mam czasu, albo ochoty, albo po prostu nie nadążam, jak oglądam kilka tytułów na bieżąco.Na szczęście, internet, to nie tv i można sobie ściągnąć i obejrzeć w dogodnym momencie.

mario_1981

Co do przejęcia serialu przez inną stację , to nic się na to nie zanosi ):

A szkoda bo uwielbiam takie klimaty - czarownice , czarodziejki .

Niestety takich serial jest mało .