PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=695610}

Salem

2014 - 2017
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12029
6,5 2 krytyków
Salem
powrót do forum serialu Salem

Główne plusy serialu:
- Świetna gra aktorska (w tym kilka świeżych twarzy)
- Genialna reżyseria, co widać już w pierwszym odcinku
- Idealnie utrzymany mroczny klimat
- Piękne kostiumy
- Nieziemski opening
- Dobra muzyka
- Wciągająca fabuła
- Genialnie wykreowane postacie
- Mnóstwo zwrotów akcji

Jedyne do czego można się przyczepić, to fakt że Salem rozkręca z czasem, pierwsze parę odcinków nie oddaje świetności serii.

użytkownik usunięty
SuperWho

Jak byś wytłumaczyła w takim razie fakt, że ocena nie zbliża się do 8.0? Tym ostatnim punktem? Szukam czegoś podobnego do "Penny Dreadful" a to wysoko zawieszona poprzeczka...

ocenił(a) serial na 7

Moim zdaniem podobny serial do "Penny Dreadful" w podobnym klimacie jest "Dracula". Myślę , że warte obejrzenia , zobacz może i Tobie sie spodoba :)

użytkownik usunięty
onlysmile

Masz rację, niby bardzo podobny, ale niestety nie uwiódł mnie. Chyba 15 minut wytrzymałam. W moim odczuciu brakowało mu tego "czegoś".

Oj, bardzo wysoko... Szczególnie jak się porównuje z Salem...

Eeyore88

Pierwsze kilka odcinków przyznam,e fajnie sie ogladalo, Ale pozniej zaczal mnie nudzic ten serial. Co do gry aktorskiej To nie zgodze sie jesli chodzi o Goscia ktory "gra" Aldena. Porazka,

Oglądam w tym momencie 3 seriale. GOT, Penny i Salem. I kolejność wymieniania nie jest przypadkowa. "Salem" to taki serial-light przy porównaniu do pozostałych. Ciekawy ale tamte o wiele lepsze :)

ocenił(a) serial na 7
patti_4

Mi się Penny Dreadful nie podoba. Dla mnie fabuła jest trochę banalna. Serial mnie nie porwał. Jedyny ogromny plus to gra aktorska Evy Green, która jest fenomenalna w swojej roli.

SuperWho

Też niestety zawiodłem się na Penny, fabuła niepotrzebnie rozciągnięta na 8 odcinków, Dalton nijaki, chyba najciekawszą postacią był Dorian Grey, Ewa Green świetna, ale z czasem zaczynała się nudzić bo wciąż to samo grała. Może miałem za duże oczekiwanie i się przejechałem. Salem ma mroczny klimat, jest krwawe?

ocenił(a) serial na 7
szczurman

Trochę krwawe jest, ale na pewno nie jest to tak przesadzone jak w The Walking dead - flaki pozostają raczej na swoim miejscu.

szczurman

Dorian Grey?? To najgorszy "element" tego serialu, zostawił mi straszny niesmak.

ocenił(a) serial na 8
patti_4

GOT? cóż to za skrót rozgrywek o stolec? Jeśli się nie mylę co to ma wspolnego z magią potwofami itp? jeśli GOT to inne rozszerzenie chętnie dowiem się jakie. Skończyłem Salem jestem pod wrażeniem dużo gęsto i z obłędnym klimatem. Teraz zabieram się za penny jakieś podobne? Czary wiedźmy mistycyzm itp