Apple pewnie zabudżetowane miało na tą produkcje taką kasę, żę M jak Miłość mogłoby być produkowane przez kolejne 20 lat... i mimo kasy, mimo całkiem spoko aspektów wizualnych straszna słabizna im wyszła. Marksizm kulturowy który już całkowicie pochłonął sztuke zachodu będzie nas niszczyć jeszcze przez wiele lat... Ja już pomijam wszystkie wątki lgbtqwery+ bo od paru lat wiadomo, że to każdy "pitch" na produkcje musi zawierać...ba..pewnie rozpoczynać sie od odhaczenia wszystkich tych chorych checkboksów. I tak oczywiście główna bohaterka less.. czarna less.. pederastów też kilku....w postapokaliptycznym świecie oczywiście... itp ale to już chyba każdy normalny człowiek, który widzi jaka jest rzeczywistość, i że mniejszości które w "sztuce" zachodu sa portretowane jako "większości" to tak naprawdę jakiś procent, dwa, cztery całej ludzkiej populacji potrafi to dostrzec i filtrować. Natomiast tragiczniejszy jest fakt, ze te chore zasady dotykaja oprocz obsady i twórców. Bo nie potrafie inaczej wytłumaczyć faktu, ze scenariusz jak i produkcja po prostu leżą i kwiczą !! Gdzie sa talenty na miare produkcji sprzed 20-30 lat ??? Przeciez w USA można wybierać i przebierać w talentach !!!! A jakimś cudem od paru lat dostajemy kicz za kiczem i klapa za klapom. I tak jak zacząłem "See" mogłobyć wielkie !! Wystarczyło lepiej "opisać" postapokaliptyczny świat w ktorych pozostałe przy życiu społeczności są niewidome... Za każdym razem jak widze kadry z tej produkcji to uderze mnie fakt i pytanie "czy całkowicie niewidome osoby dbałyby albo tworzyły spinki do włosów z ornamentami ??? Jak i odzież ??" Tutaj mogli tworcy zabłysnąć i stworzyć nam coś ciekawego i wiarygodnego. Rownież nie czuje, ze ich zachowanie, czy sposob poruszania sie był taki jak przedstawiony w serialu. Jedynie Jason naprawde sie stara i jego postać wydaje sie być najbardziej wiarygodna. Tradycyjnie z kazdym sezonem jest gorzej..
See to jeden z wielu takich przykładów. Wiedzin Netflixa czy LOTR Amazonu to juz w ogole tragedia i dramat... Ile Amazon wywalił na 1 sezon tego....gniota to za malo powiedziane... szmiry ?? Miliard dolarow ??? 1 000 000 000 $ ??? Ludzie !! I dialogi byly na poziomie osiedlowej szkółki teatralnej ?? Jestem pewien, ze dzieciaki w szkółce lepiej by napisały dialogi miedzy dwoma osobami..... No ale jak warunkiem dostania pracy czy zlecenia na skrypt nie było doświadczenie i talent tylko kolor skóry i przekonania polityczne albo preferencje seksualne to mamy co mamy.... To bedzie stracona dekada albo lepiej....