PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685069}

Sense8

2015 - 2018
7,9 37 tys. ocen
7,9 10 1 37359
7,5 10 krytyków
Sense8
powrót do forum serialu Sense8

Co z Willem ?

ocenił(a) serial na 7

Obejrzałam całość i nie do końca rozumiem zakończenie. No bo skoro spojrzał w oczy doktora to czy Will nie będzie już zawsze jakby przez niego śledzony? W takim razie nie jest istotne, gdzie dopłyną, nigdy i nigdzie nie będą bezpieczni. A może to ja czegoś nie zrozumiałam ? Wyjaśni mi to ktoś?

szanona

Will będzie śledzony, ten cały doktor będzie wiedział dosłownie wszystko, gdzie przebywa, co robi itd. Dlatego też sam Will wstrzyknął sobie coś dzięki czemu będzie nieprzytomny. W tym momencie doktorek nie będzie mógł mieć z nim "kontaktu"

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Will musi być cały czas "na prochach", puki nie zlikwidują tego doktora - MOJE WNIOSKI.

ocenił(a) serial na 9
JOANNA108

Odświeżam. Ale jak się na chwile wybudził na łódce to spojrzał w oczy Riley... chwile później znów skonał no ale Doktorek mógł ogarnąć co i jak

ocenił(a) serial na 8
szanona

Tak jest. Jedyne logiczne rozwiązanie, to zabicie naukowca. Póki tego nie uczynią, Gorski będzie musiał być nieprzytomny. Albo znajdą sposób by czasowo odizolować go od gromady. W razie czego będzie miał z nią kontakt poprzez Islandkę, która mu towarzyszy.

ocenił(a) serial na 8
per333

Mogą z niego też zrobić doskonałą przynętę... trzeba poczekać i liczyć na 2 sezon, puki co nie ma informacji na ten temat. Dla mnie serial pomimo, że posiadał zbyt dużo scen erotycznych (moje odczucia) jest świetny!

ocenił(a) serial na 8
JOANNA108

"póki" albo "dopóki". Drugi raz ten sam błąd w jednym wątku.

Nie ma w języku polskim słowa "puki".

ocenił(a) serial na 8
per333

Mój błąd! Wstyd przyznaję, ale uczymy się na błędach...

ocenił(a) serial na 8
JOANNA108

Żaden wstyd, każdy popełnia błędy, ale właśnie o to chodzi by się na nich uczyć. Dlatego zwróciłem uwagę, bo może pomogę "utrwalić" poprawną formę.

Co do serialu - mnie się to oglądało rewelacyjnie. Czysty relaks plus bonus w postaci jakiejś satysfakcji. Serial ma swoje wady i swoją formułę, ale ogólnie kupuję to.

Mam jednak obawy, co dalej. Łatwo zacząć, łatwo wyprodukować intrygujący początek. Trudniej taki pomysł sensownie rozwinąć, tak by zachować sens i spójność opowiadanej historii. A najtrudniej zamknąć całą historię błyskotliwym zakończeniem.
Wiem, że całość ma mieć 5 sezonów. 5 lat czekania to długo. Mam nadzieję, że scenariusz nie będzie pisany na bieżąco, mam nadzieję, że scenariusz jest gotowy i zamknięty w szufladzie. I czeka na swoją realizację. Wachowscy i Straczyński zmienią się w ciągu tych 5 lat, niekoniecznie na lepsze (w sensie zdolności artystycznych). Jeśli jednak historia ma już swoje zakończenie, to Wachowscy i Straczyński mają solidnie wylane fundamenty i muszą to tylko odpowiednio obudować.

Niestety, dzieła tych filmowców charakteryzują się niezbyt dobrymi zakończeniami. Niezbyt dobrze wychodzą im rozwinięcia i kontynuacje. Zobaczymy.

ocenił(a) serial na 8
per333

W jakimś wywiadzie czytałam, że pomysły chyba maja już przelane na papier tylko czekają na zielone światełko od NETFLIX'a. Co za dużo to niezdrowo, w przypadku seriali to się też sprawdza! Ja wolałabym jeden sezon a perfekcyjnie "dopieszczony" i tyle... teraz takie zakończenie otwarte dla widza daje tyle domysłów, że w głowie się nie mieści.

ocenił(a) serial na 7
JOANNA108

Angelica też przecież jakoś przed doktorkiem się ukrywała, było na samym początku - narkotyki jakieś chyba brała. Może wpadną na jakieś podobne rozwiązanie.

ocenił(a) serial na 9
selyuna

No wlaśnie, mam obawy, że będzie jakaś psychodelia z wiecznie naćpanym Willem i jego wizjami i sie zrobi 12-odcinkowy Transpotting. Wachowcy dobrze zaczynają, a potem różnie bywa

ocenił(a) serial na 9
e_wok

12-odcinkowy Trainspottingi nie byłby taki zły;) toż to przecież najlepszy film o dragach jaki powstał, mym zdaniem skromnym;)